İşkur Başvuru İçin Gerekli Belgeler, İşkur İş Arayan Kaydı Nasıl Yapılır.

Türkiye’de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulan İŞKUR hem iş arayan hem de iş verenlere pek çok konuda kolaylık sağlıyor. Ancak İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak için kayıtlı kullanıcı olmak gerekiyor. Peki, İŞKUR işveren kaydı nasıl yapılır? İşte İŞKUR işveren kayıt için yapılması gerekenler ve İŞKUR işveren girişi sayfası

İşveren olarak İŞKUR sistemini internet üzerinden kullanabilmek için işveren ya da işveren temsilcisi adına sistem üyeliği yapılması gerekmektedir. Sistem üyeliğinden sonra işveren kaydı yapılabilir. İşyeri kaydı aşamasında güncel SGK ve Vergi numarası ile kayıt yapılabilmektedir.

İşyeri kaydının İŞKUR tarafından onaylanmasından sonra ise T.C. Kimlik Numarası, şifre ve işyerinin İŞKUR numarası ile sisteme giriş yaparak Kurumumuz hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Aynı il içerisinde aynı işverene ait birden fazla faaliyet gösteren işyeri var ise bu işyerlerinden bir tanesi merkez işyeri olarak, diğer işyerleri ise bu merkez işyerinin altında şube işyeri olarak kaydedilmelidir.

Sistemimize başvuru yapan kayıtlı işverenler;

  • İş ilanı verebilir ve uygun gördükleri elemanları davet ederek eleman ihtiyacı süreçlerini tamamlayabilirler.
  • İşgücü çizelgelerini işleyebilirler.
  • Toplu işten çıkış işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İŞKUR İŞ ARAYAN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Sisteme üye olurken kullanıcılar tarafından şifre belirlenmektedir. Bu şifrenin gizliliği kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcı, şifresinin izinsiz kullanıldığını tespit etmesi durumunda Kurumu haberdar etmekle yükümlüdür.

http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isarayan/kayit.aspx

Şifrenin kullanıcıdan izinli ya da izinsiz olarak kullanımından dolayı ortaya çıkacak sorunlardan ve Kuruma yanlış beyan edilen iletişim bilgisinden dolayı oluşabilecek hatalardan İŞKUR sorumlu olmayacaktır.

İŞKUR’dan iş başvurusu nasıl yapılır?

Kendisi için is arayanlar ya da firmasında çalışmak üzere işçi arayanlar yardıma ihtiyaç duyduklarında akla gelen ilk kurum İŞKUR’dur. İŞKUR üzerinden yeteneklerine ve bilgisine uygun işi aramak isteyen vatandaşların hangi yolu izlemeleri gerektiği büyük bir merak konusu. Peki, İŞKUR’dan iş başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler hakkında hazırladığımız detaylı haber…

İŞKUR’dan iş başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR, hem firmasında çalışacak işçiler arayanlar için hem de kendisine uygun kriterlerde iş arayanlar için en doğru seçenekleri sunar. Bu durumda ise iş arayanlar ve işçi arayanlar yardıma ihtiyaç duyduklarında akıllarına ilk olarak Türkiye İş Kurumu yani İŞKUR gelir. Ancak on binlerce kişi İŞKUR üzerinden iş aramak için yapması gerekenleri bilmiyor. Vatandaşlar başvuru sırasında hangi yolu izleyecekler? İŞKUR’dan başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detaylarında…

İŞKUR’DAN İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş arayan vatandaşların öncelikle İŞKUR resmi internet sitesinde kendilerine bir özgeçmiş oluşturmaları gerekmektedir. https://esube.iskur.gov.tr/ linkinden ulaşabileceğiniz internet şubesinin anasayfasında çıkan iş arayan seçeneğine giriş sağlayarak kendiniz için bir özgeçmiş oluşturabilirsiniz. İŞKUR resmi sitesinin internet şubesi bölümündeki anasayfasında yer alan CV oluştur bölümü üzerinden yola çıkarak eğitim durumlarını ve varsa önceki iş tecrübelerini bu CV üzerinden belirtmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra kişisel birkaç bilgiyi de girdikten sonra verdikleri bilgilerle eşleşen iş ilanlarına daha kolay ulaşabilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=M70G8fvphfg

Size uygun iş ilanlarını aramak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresindeki formu doldurarak yine size en uygun iş ilanlarını sıralayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise bulduğunuz iş ilanlarına başvuruda bulunabilmek için özgeçmişinizdeki iş arama durumunuzu aktif olarak belirtmeniz. Aksi halde ilanlara başvuruda bulunamazsınız.

Tüm bunların dışında İŞKUR kayıtlarında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

Üyelerin hesaplarını aktifleştirebilmeleri için cep telefonu numaralarını veya e-posta adreslerini girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmeleri şarttır. Girmedikleri zaman onay kodu iletilemediği için üyelikleri aktif hale gelemez.

Üye olduktan sonra, üyelerin hesapları son işlem tarihi itibariyle 1 yıl içinde aktif olmazda yani hesaba bu süre içinde giriş yapmazsanız üyeliğiniz dondurulur.

Üyelere gelen mesajlar okunmadığı takdirde 15 gün içinde otomatik olarak silinmektedir.

Yorumlar kapalı.