Kalibrasyon Nedir? Aracınıza Kalibrasyon Nasıl Yapılır?

Nitro Mekatronik Garaj Market

2009 yılında Adana’da faaliyete giren ve şu anda tüm Türkiye’nin her bölgesine otomotiv test ekipmanları ve teknik servis hizmeti veren firması haline gelmeyi başarmış, kocaman bir aile olmaktan gurur ve memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Her noktada 50’den fazla çalışanve Türkiye’nin 3 büyük ilinde şubeleri bulunmaktadır.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Nitro Mekatronik Garaj Market sizlere araç arıza tespit cihazları test ve ekipmanları satışını gerçekleştirip, satış sonrası desteğini verip, aynı zamanda otomotiv ecu (beyin) onarım, bakım ve güncelleme hizmetlerini de sunmaktadır. Binek araçların beyin tamiri işlemlerinin yanı sıra binek, hafif ticari, ağır vasıta ,iş makinası elektronik kontrol ünitelerinin tamirini ve bakımını da yapmaktadır.

Nitro Mekatronik Garaj Market Hizmetlerimiz

  • Araçlarınızda çözümlenemeyen Dtc arızaları, Dpf (Dizel Partikül Filtre) arızaları, Egr arızalarında sizlere çok kısa sürede çözüm sağlayabiliyor.
  • Garajımızda hizmetlerimiz sadece atölyelere değil artık son kullanıcılara kurumsal otomotiv satış sonrası hizmeti de vermekteyiz. Aracınızın Tpms arızalarında tek telefon uzağınızda yer alıp, piyasadaki binek otomobil grubunun %99’unda lastik basınç sensör arızaları, lastik basınç sensör değişimi, montajı ve kalibrasyon işlemlerinin tamamını gerçekleştirmekte.
  • Binek, ağır vasıta, hafif ticari grup fark etmeksizin aracınızdaki tüm arızaları sizlere detaylı bir şekilde çıkartıp, bunlar için hem kalıcı hem de aracınıza zarar vermeyecek çözümleri sizlere iletiyor.
  • Araçlarda performans artırımı, yakıt tüketimi azaltmak, yakıt tasarufu sağlamak için chip tuning hizmeti vermekteyiz, siz çayınızı yudumlarken onlinechiptuning uygulamamızdan bahsetmek, aracınıza hiçbir zararı olmayan bu beyin programlama işlemini sizlerle tanıştırmak ister.
  • Yeni nesil araçların kullandığı sensörlerin Autel ADAS kalibrasyon ekipmanları ile test ve kalibrasyonlarını yapmaktayız. Bu ve bunun gibi araç diagnostiğine dair her şey için Nitro Garaj Market’e uğrayabilir veya iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Bakımını, onarımını ve güncellemesini yaptığımız motor kontrol ünitesi, abs beyni, direksiyon kontrol ünitesi yani eps beyni, konfor beyni veya diğer kontrol ünitelerinin tamamını masa üstünde ecutest beyin test similatörü ile %100 sensör giriş ve çıkış testlerini yaparak, Magicmotorsport gibi sektöründe uzman ecu programlama cihazları ile kesin çözümler üretmektedir.

Adas Kalibrasyonu

Araçlarda acil veya tehlikeli durumlarda sürücüyü uyarmak için dizayn edilen sistem

MaxiSys Adas İle Kapsamlı Ve Hassas Kalibrasyon

  • Adas kalibrasyon sistemi araçlarda acil ve/veya tehlikeli durumlarda sürücüyü uyarmak ve kazaları önlemek için dizayn edilen bir sistemdir.
  • Araçlar pasif uyarılarla veya bir ADAS aracılığıyla aktif asistlerle sürücüyü uyarır.
  • Sensör girişinin birden fazla kullanımı vardır, işlem paylaşılır ve alt sistemler istenen etkiyi sağlar.
  • Bir aracı tamir ettikten sonra, ADAS ağının bu şekilde orijinal gibi kalmasını sağlamak için tüm sensör sistemleri yeniden kalibre edilmelidir.
  • Aksi halde bu sistem hatalı kalır ve sonuç olarak kazalara neden olabilir.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Chip Tuning

  • Chip Tuning hizmetlerinde son teknoloji cihaz ve yazılım olanakları sağlıyoruz.
  • Chip Tuning işlemi tam olarak araçların motor kontrol ünitesini kapsar. Araçların motor kontrol ünitesinin içerisinde yer alan yazılımı değiştirmek ve aslında araç performansını yani torkunu arttırmak için en sık kullanılan yöntemdir. Bu yöntem ile araçların yakıt tüketimi azalır ve gücü artar.
  • Araçlarda chip tuning uygulaması ile araç motorunda ateşleme gerçekleştiren yazılımı değiştirmekle başlar, motorun performansını artırmak ile de devam eder. Araçlarda bulunan chip dediğimiz kısımlarda ortamın sıcaklığı, hava akışı, araç yakıt püskürtmesi gibi birçok bilgi yer almaktadır.
  • Chip tuning yani yazılım değiştirme uygulaması ile de aslında chiplerin içinde yer alan bilgileri bilgisayar aracılığı ile güncellenir ve değiştirilir. Yazılım değiştirme uygulaması ile sadece performans gücü arttırma ve yakıt tüketimi değil, aynı zamanda aracın motor gücünün düşürülmesi, araç sınır hızının kaldırılması gibi birçok işlem yapılabilir.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Arıza Tespiti

Beyindeki arızanın tespiti, okunması ve silinmesi hizmetlerini verilmektedir.

Araç Arıza Tespiti Ve Arıza Raporu

Her gün kendini yenileyen otomotiv teknoloji ile araçlarda artık birçok sistem teknoloji barındırmaya başladı. Gün geçtikçe araçlarda daha fazla teknoloji ile karşı karşıya kalmaktayız. Gelişen teknoloji ile mekanik sistemden elektronik sistemlere geçiş yaptıkça arızalarda mekanik değil elektronik ve yazlım arızaları olmaya başlamıştır.

Nitro Mekatronik Garajlarda tüm marka model arıza tespit cihazları ve ECU (beyin) programlama cihazları ile araçların beyinlerini, yazılımlarını güncelleme hizmeti vermektedir. Örnek olarak araçta arızalanan bir lastik basınç sensörü bile bağlı olduğu ECU’ya iletilir ve bu ECU üzerinden arıza bilgisinin görüntülenmesi ve giderilmesi için arıza tespit cihazına ihtiyaç vardır. ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi), araçlarda kullanılan ve bütün sistemlerinin kontrol edilmesini saglayan sisteme denir. Diğer bir deyim ile motor beyni anlamına gelmektedir. ECM veya PCM olarak kullanılabilir.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Ecu Programlama, Kodlama Ve Kalibrasyon Hizmetleri

Ecu programlama yani aslında ECU = BEYİN programlama, aracın beyni üzerinde yapılan tüm düzenlemelere verilen addır. Bu düzenlemeler ile araçlarınızda yakıt, performans, tork gibi birçok farklı değişiklikler ortaya çıkar. Bu işlemler benzinli ya da dizel araçlarda uygulanabilir. Tabi ki burada bir detay bilgi vardır ve bunun da uygulama öncesinde bilinmesi gerekmektedir.
ECU, araç sistemlerinde oluşan hataları kaydetmektedir. Araç arıza tespit cihazları bu bakımdan sektörde önemli bir yer almaktadır. Arıza tespit cihazı ile motor beyninde kaydedilen arıza kodunu görüntülenmektedir. Bu hata kodları aktif ve geçici olarak ikiye ayrılmaktadır.

DPF Çözümlerine dair tüm işlemleri sunuyoruz.

Dizel Partikül Filtresi Çözümleri

Dizel Partikül Filtresi (DPF); dizel araçlardaki egzoz sistemlerinde yer alan ve çevreye yayılan zararlı gazların ayrıştırılması amacıyla kullanılan bir sistemdir. Yanmadan sonra oluşan partikülleri egzozdan çıkmadan önce bünyesinde tutup biriktiren bir parçadır.

Yapı olarak içinde beşgen peteklerden oluşan filtre bulunur. Dizel partikül filtresi, belirli aralıklarda yüksek sıcaklık üreterek kendisini temizleyebilen bir çalışma prensibi ile dizayn edilmişlerdir. Ancak çeşitli sebeplerle tamamen dolan filtrelerde bu sistem çalışamaz duruma gelmektedir. Temizleme sisteminin çalışmaması sonucu partikül filtresinin tamamen dolması durumunda, araç üzerinde yer alan gösterge yanarak sürücüyü uyarmaktadır.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Dizel partikül filtresinin belirli düzeyde yüksek ısıya erişmesi ve bu seviyede kalması durumunda, içindeki kurum yakılarak dışarı atılmaktadır. Elbette, ihtiyaç duyulan yüksek ısı seviyesine erişmek çok kolay olmaz. Araçtan araca farklılık göstermekle birlikte, ortalama 2000 – 2500 devir aralığında yaklaşık yarım saat çalışması durumunda gerekli sıcaklık seviyesine ulaşılabilmektedir.

Dizel partikül filtresinin tıkanmasının çeşitli sebepleri olmakla birlikte, belli başlı nedenler şunlardır:

  • Kalitesiz yakıt,
  • Motor yağından oluşan kurum,
  • Motorda yer alan kirli parçalar,
  • Aracın sürekli olarak düşük devirde kullanılması nedeniyle, kendiliğinden temizleme sisteminin çalışmaması.

Immo Çözümleri

Immo sistemi çözümleri ile ateşleme sistemi kilit sorununu çözmektedir.

Immobilizer Arızası Ve Çözümleri

Immobilizer sistemi genellikle her araçta motor kısmında bulunan motor tanıma sistemine verilen isimdir. Araçlarda yapılan düz kontak işleminde immobilizer tamamen devre dışı bırakılmıştır. Immobilizer sistemi bulunan otomobiller, aracın anahtarı olmadan kesinlikle çalışmaz, marş motoru basmaz ve ateşleme olmaz. Aslında immobilizer sistemine motor kilitleme sistemi de denebilir. Bu teknoloji, araçlarınızın güvenliği için geliştirilmiştir ve araç anahtarı kopyalansa bile kontağı çalıştırmadan araç ileri gitmez.

Çağrı Merkezi: 0850 755 0230

www.garajmarket.net

Nitro Mekatronik Garaj Market Merkez

Onur Mh. Turhan Cemal Beriker Bulvarı Kiza İş Merkezi A2 Blok No:437/3F
Seyhan / ADANA

Şubeleri

İstanbul
İkitelli OSB. Mah. Beyaz Tower 6. Cadde No:197 D31 Başakşehir / İstanbul
0531 104 09 99

Ankara
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Melih Gökçek Bulvarı H&M Commerce Center İş Merkezi No:45 İvedik – Ostim / Ankara
0530 151 80 14

İstanbul – Maslak
Maslak, Atatürk Oto Sanayi Sitesi 297a, 34398 Şişli/İstanbul
0546 495 45 45

Yorumlar kapalı.