Tarçın faydası şaşırtıyor! İşte tarçının faydaları

Tarçın faydalarıyla şaşırtıyor! İşte tarçının mucizevi faydaları

Besinlerin vücudumuz üzerinde birçok etkisi bulunuyor. Vitamin ve mineral barındıran besinler sağlığımıza önemli katkılarda bulunuyor. Fakat bazı besinler var ki içeriği sayesinde sağlığımız için önemli bir kaynak haline dönüşüyor. Bunların en başında tarçın geliyor.

Süper bir besin olarak bilinen tarçın her ne kadar tatlıları süsleyen bir baharat olarak düşünülse de aslında baharattan daha fazlası.Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, tarçının bilinmeyen faydalarını anlatıyor. Peki tarçının faydaları nelerdir? Tarçın vücudumuza ne gibi yararlar sağlar? İşte cevabı…

Tarçın ve Faydaları

Defnegillerden olan tarçın zengin besin değeri ile gerçek bir antioksidandır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, hastalıklara karşı savaşır. Tek bir çay kaşığı ölçüsünde bile sağlık taşıyan tarçın, lezzetiyle olduğu kadar yararlarıyla da tatmin edicidir. Yüksek tansiyona kadar birçok sorunun kontrol altına alınmasına yardımcı olan tarçın, kanserle savaşırken bile kişinin yanında yer alır.

Kan Şekerini Düzenler

Kan şekerinin düşmesi insanlar için büyük bir problemdir. Çünkü kan şekeri düştükçe kişi kendini yorgun ve halsiz hisseder, konsantrasyon bozukluğu çeker. İyi bir kan şekeri düzenleyicisi olan tarçın, şekeri dengeleyerek kişinin güne daha dinç ve enerjik başlamasını sağlar.

İştahı Kontrol Altında Tutar

Kan şekerini düzenlemesi olası tatlı krizlerinin de önüne geçer. Ayrıca tokluk hissi veren tarçın, yiyeceklerin daha yavaş parçalanmasını sağlayarak açlık hissini azaltır. Yemek yeme isteğini azaltan tarçın sayesinde kişi ideal kilosunu koruyabilir.

Doğal Antioksidan Kaynağıdır

Serbest radikallerin büyümesine engel olan tarçın, yüksek oranda antioksidan özelliği taşır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, tarçın ölçümlenen en yüksek antioksidan oranına sahip besindir. Bu sayede oksidatif hasarlara karşı vücudu korur ve vücudun erken yaşlanmasını önler.

Sindirim Sistemini Düzenler

Bağırsak hareketlerinde yaşanan sorunlar için tarçın iyi bir kurtarıcıdır. Özellikle de bağırsaklarda meydana gelen mantar ve bakterilerle savaşan tarçın, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine de iyi gelir.

Yorumlar kapalı.