Telefon Kılıflarını Beyazlatmak ve Temizlemek İçin Öneriler

Sararmış Şeffaf Telefon Kılıflarını Beyazlatmak ve Temizlemek

Silikon ve şeffaf kılıflar parlak görünümünü zamanla kaybedebiliyor. İyi ama sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir? Siz ondan haber verin! diyorsanız, deneyebileceğiniz en etkili ve pratik yöntemler yazımızda.

Şeffaf telefon kılıfları diğer modellere kıyasla daha çok rağbet görüyor. Telefonda çizik vb. sorunların oluşmasını engelleyen bu kılıflar, şık görünümüyle de beğeni topluyor. Fakat telefonumuz gün boyu çantamızda, masamızın üzerinde, elimizde dolaşıyor. Hâliyle telefon kılıfının kirlenmesi kaçınılmaz. Bu da hem bakterilerin, virüslerin birikmesine yol açıyor hem de kötü bir görüntü oluşturuyor. Onun için telefon kılıf temizliğini düzenli olarak yapmamız gerekiyor. Öyleyse uzatmayalım, telefon kılıfı nasıl temizlenir? Sorusunun cevabına geçelim:

Şeffaf ve Silikon Telefon Kılıfları Nasıl Temizlenir?

Şeffaf telefon kılıfları genelde plastik veya silikondan üretilir. Yaygın olarak tercih edilen bu kılıflar, sık sık kullanılıyorsa çabuk kirlenir. Şeffaf kılıflar kirleri daha fazla gösterir ve hemen sararabilir.

Saramış Telefon Kılıfını Karbonat İle Beyazlatabilirsiniz.

Biraz su ile az miktarda karbonatı iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Kullanılmayan bir diş fırçasının üzerine bu macundan biraz sürün. Ardından telefon kılıfını fırçalayın.
Daha sonra suyla durulayın ve güzelce kurulayın.

Saramış Telefon Kılıfını Elma Sirkesi İle Temizleyin.

Sararmış, eski telefon kılıfı bir kâsenin içine alınır. Üzerine bir su bardağı su, bir su bardağı elma sirkesi ve iki yemek kaşığı karbonat eklenir. 1-2 saat beklemeye bırakılır.
Daha sonra bir diş fırçası yardımıyla telefon kılıfını güzelce ovun. Suyla durulayıp, kurulayın.

Telefon Kılıfını Diş Macunu İle Temizleyin.

Şeffaf telefon kılıflarını diş macunu kullanarak hem beyazlatabilir hem de mikroplardan arındırabilirsiniz. Temiz bir diş fırçasına bir miktar diş macunu sıkıp, kılıfı iyice fırçalayın. Daha sonra suyla durulayıp, yumuşak bir bezle kurulayın.

Telefon Kılıfını Bulaşık Deterjanı İle Temizleyin.

Bulaşık deterjanı da kirlenene şeffaf telefon kılıfını temizleme yolları içerisinde öne çıkıyor. Bunun için 1 bardak ılık suyu bir kâseye alın. Birkaç damla bulaşık deterjanı ilâve edin. Bezi hazırladığınız suya batırın ve fazla suyunu sıkıp lekeli kısmı bununla silin. Kılıfın dışını ve içini temizleyip durulayın. Yumuşak bir bezle kurutun.

Hidrojen Peroksit İle Telefon Kılıfını Dezenfekte Edin

Hidrojen peroksit, en güçlü dezenfektanlardan biridir. Yalnız hidrojen peroksit deyince kimyasal bir madde sanmayın. Bilakis doğal bir ürün olup bildiğimiz oksijenli sudur.

Temiz bir beze eczaneden alacağınız oksijenli sudan biraz dökün ve bununla kılıfınızı silin.

Telefon Kılıfını Limonla Temizleyin.

Bir kaba 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı koyun. İçerisine bolca limon suyu katın ve 2 yemek kaşığı su ekleyerek sabunun çözünmesini sağlayın. Kaşıkla birkaç dakika karıştırın ve kılıfı bu kaba yerleştirin. 2-3 saat böyle kalsın.
Kılıfı bir fırçayla ovalayıp kalan kirleri ve kalıntıları uzaklaştırın. Ilık suyla durulayarak her yerini temiz bir bezle kurulayın.