Acı Çekmeden Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Acısız Ağda Yapmak

Ağda yapmak her kadının korkulu rüyalarından birisidir çünkü tüylerin köklerinden koparılması oldukça acı veren bir işlemdir. Ağda yaparken yaşanılan acıyı en aza indirmek için birkaç basit yöntem vardır. Bu yöntemleri uyguladığınız sürece ağda

Ağda yapmak her kadının korkulu rüyalarından birisidir çünkü tüylerin köklerinden koparılması oldukça acı veren bir işlemdir. Ağda yaparken yaşanılan acıyı en aza indirmek için birkaç basit yöntem vardır. Bu yöntemleri uyguladığınız sürece ağda yaparken neredeyse hiç acı çekmeyeceksiniz.

Ağda Ne Zaman Yapılmalı?

Ağda yapma zamanınız da acı hissetme oranı etkiler. Örneğin regl dönemine yakın bir zamanda ağda yapmak size daha fazla acı hissettirecektir. Bu yüzden regl döneminden daha uzak bir tarihte ağda yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Cildinizi Gerin

Ağda yaparken cildinizi germeniz sizin için faydalı olabilir. Çünkü bu sayede ağdayı çekerken kılları kırmadan kökleriyle almış olursunuz. Bu durumda çekeceğiniz acı da daha az olur.

Acı Çekmeden Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Pudra

Ağda yapmadan önce pudra kullanarak çekeceğiniz acıyı azaltabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun en büyük sebebi pudranın ciltteki yağ ve nemi emmesidir. Bu durumda ağda kıla daha güzel şekilde yapışır ve ağda işleminiz daha kolay ve daha acısız olur.

Ağrı Kesici Krem

Ağda öncesinde eğer ağda yapacağınız bölgeyi uyuşturursanız daha az acı hissedersiniz. Bunun için eczanelerden uygun bir krem satın alabilirsiniz. Bu krem sayesinde cildinizin o bölgesi uyuşacağından ağda yaparken acıyı hissetmeyeceksiniz. Ağrı kesici kremleri ağdadan 1-2 saat önce ağda yapacağınız bölgeye sürün. Bu kremlerde anestezik etkiye sahip olacağı için sürülen bölgeyi uyuşturur ve ağda anında acıyı en az oranda hissetmenize yardımcı olur. Bunun öncesinde herhangi bir alerjinizin olup olmadığını anlamak için bu kremi kolunuzda ufak bi yere sürüp 1-2 saat bekleyip deneyebilirsiniz. Bu deneme sonucunda eğer kolunuzda kabarma, kaşıntı ve kızarıklık gibi problemler yaşamıyorsanız kremi istediğiniz bölgede kullanabilirsiniz.

Ağrı Kesici İlaç

Eczanelerden uygun ağrı kesici bir ilaç alabilir ve bunu ağdadan 30 dakika önce kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ağda anında beyindeki ağrı merkezi bloke edilip bir süre çalışmaz hale gelir ve daha az acı yaşarsınız.

Pudralı Sir Ağda

Kullandığınız ağdayı pudralı sir ağda olanlardan seçersiniz daha az ağrı yaşarsınız. Çünkü bu tür ağğdalar düzenli yapıldığında kıl köklerini güçleştirir. Dolayısıyla tüyler daha az çıkar ve çıktığında ise ağda ile daha az acı yaşarak alabilirsiniz. Unutmayın ki daha az acılı olsun istiyorsanız kullandığınız ağdanın türüne dikkat etmenizde fayda vardır.

Mısır Nişastası

Ağda yapacağınız bölgeye bir miktar mısır nişastası serperek daha az acı hissedebilirsiniz. Çünkü mısır nişastası ciltteki fazla nem ve yağı emer. Bu durumda ağda cilde değil sadece kıllara yapışır ve dolayısıyla çekeceğiniz acı da azalır.

Buz

Ağda yaparken buz kullanmanız da daha az acı çekmenize yardımcı olacaktır. Bunun sebebi soğutucu özelliklere sahip buzun uyuşturma etkisinin olmasıdır. Yaygın olarak tercih edilen ve doğal olan bu yöntem sayesinde ağda yapacağınız bölgeye ağdadan önce buz sürerek hafif masaj yapmanız daha az acı hissetmenizi sağlar.