Cilde C Vitamini Serumu Sürmenin Faydaları

C vitamini cilt için şifa kaynağı bir vitamindir. C vitamini; sadece sürülerek değil aynı zamanda vücuda beslenme ve vitamin takviyesi olarak alındığında da cilde çok iyi gelmekte ve cilt sağlığını yükseltmektedir.

C Vitamini Ve C Vitamini Ampül ve Serumun Cilde Nasıl Uygulanır?

C vitamini ampüllerini ve serumlarını eczane veya kozmetik dükkanlarından satın alabilirsiniz. Bu ürünleri cildinize su ile incelterek ya da nemlendirici ve yüz kremlerlerine katarak cildinize, yüzünüze uygulayabilirsiniz. Fakat yine de kullanmadan önce cildiye uzmanına danışmanız iyi olacaktır.

C Vitaminin ve C Vitamini Ampülün Cilde Faydaları Nelerdir?

Doç. Dr. Filiz Canpolat C vitaminin cilde faydası hakkında şunları bildirmektedir:
“C vitamininin ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkları geçirmede etkisi büyüktür. Dahası cilde ışıltı katar ve ciltteki renk eşitsizliklerini giderir. C vitamini ciltteki lekeleri, akne ve eski akne izlerini yok eder. Tüm bu faydalarıyla C vitamini; cilde daha parlak, pürüzsüz ve sıkı bir görünüm kazandırdığı için mutlaka kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Kullanılan üründe C vitamini oranının mutlaka %10 ila 20 olması ciltte yaşlanma karşıtı etkisi göstermesi için önemlidir. Çünkü C vitamininin çok yüksek oranda olması ciltte hassaslaşmaya neden olabilirken çok düşük olması herhangi bir etki göstermeyecektir.

C vitamini içeren bakım ürünlerinizi güneş ışığından korumaya özen göstermelisiniz çünkü C vitamini ışıktan ve havadan çok çabuk etkilenip bozulabilmektedir. C vitamini içeren bakım ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise bozulmasını önlemek için açıldıktan kısa bir süre sonra kullanılmasıdır.”

C vitaminin cilde faydaları şöyledir;

  • C vitamini içeriğindeki antioksidan etkisi ile cilde parlaklık ve ışıltı verir.
  • Cilde yüksek oranda nem sağlayarak ciltteki kuruluğu azaltır.
  • C vitamininde bulunan kolajen ve antioksidan arttırıcı faydasıyla cildi pürüzsüzleştirerek daha genç bir görünüm kazandırır.
  • C vitamini ciltte melanin üretimini önler bu sayede cildi güneşin zararlı etkisine karşı korumaya alır ve dolayısıyla ciltte koyu renkli leke oluşmasını önler. Dahası cilt renk eşitliğini sağlar ve cilt dokusunu korur.
  • C vitamini ciltte güneş sebepli meydana gelen yanıkları da iyileştirir. Ayrıca ciltte yanık sebepli oluşan lekeleri de azaltır.
  • C vitamini içeriğindeki yüksek orandaki nem cildi sadece beslemez, aynı zamanda ciltte kırışıklık oluşmasını da önler.
  • C vitamininin bir diğer faydası ise ciltteki yaraları da iyileştirmesidir. Bunun sebebi ise içeriğindeki arkorbik asitlerin ciltte kolajen oluşumunu sağlamasıdır.
  • C vitamini göz altının daha dolgun gözükmesine yardımcı olur, göz altlarındaki yorgun görüntüyü ortadan kaldırır.
  • C vitamininde bulunan antioksidanlar ciltte iltihap sebepli meydana gelen kızarıklık ve tahrişleri dindirir. Diğer bir deyişle, C vitamini etkili bir iltihap önleyicidir.
  • C vitamini ciltte ince çizgi ve kırışıklık oluşmasına yol açan serbest radikalleri yok etmede etkilidir. Ciltte yaşlanma etkilerini azaltmada etkilidir.
  • Göz altındaki morluklar için de C vitamini kullanıması faydalıdır. Bunun için göz altınıza C vitamini ampülleri kullanarak masaj yapabilirsiniz. Etkisini çok geçmeden fark edeceksiniz.

Yorumlar kapalı.