Cildimizi nasıl temizlemeliyiz?

Cildinize değen her şeyi temiz tutun

Kirli ellerinizle yüzünüze dokunmanız doğru değil. Ayrıca yastık kılıflarını normal bir cilde sahipseniz haftada bir, yağlı bir cilde sahipseniz ise 3 günde bir değiştirmeniz gerekir. Akıllı telefon ekranınızı da sık sık temizlemeniz cildinizin sağlığı için önem taşımaktadır.

Cildinizi siyah noktalardan, yağ tortularından arındırıp rahat nefes almasını, canlı ve parıldayan göz kamaştıran bir hale gelmesini istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Her kadın cildini doğru bir şekilde temizlemek ister.

Bununla ilgili birkaç önerimiz var. Genelde yanlış olan bilgilerden biride içinde tuz vb. cilt temizleme jelli, peeling ,maske sabun,kese gibi ürünlerle hergün temizleme yapılmasıdır. Peeling ürünlerini hergün kullanmak yerine haftada 1 kere yada 15 günde bir kere kullanmak daha doğru olur.


Cildi günlük olarak temizlemek için sabah ve akşam olmak üzere su yada yüz yıkama jeli temizlenmelidir. Doğal yöntem isterseniz de sade soda ile yüzünüzü yıkayabilir yada silebilirsiniz.

Doğal ve sağlıklı güzellikten yana olan kadınlar için yeni bir ürün önermek gerekirse yerli üretim olan ve Türk kadın cilt tipine uygun Bodycare cilt yenileyici peelingi önerebiliriz. Bu peeling temizleme, nemlendirme, maske etkili.


Bodycare Cilt Yenileyici Peeling, cilde çok hızlı bir şekilde nüfuz ederek, ciltteki ölü hücreleri temizler, gözenekleri içindeki yağ ve kirden arındırıp derinlemesine temizlik yapar. Antioksidandır. Hyaluronik asit bilinen en güçlü nem tutucudur, doğal yollardan cildin dolgun görünmesini sağlar. Arbutin bitkilerin olgun yapraklarından elde edilen ve ciltte renk açıcı olarak kullanılan tamamen doğal bir aktiftir.

Bodycare Peeling

Bodycare Peeling’i kullandığınızda gözle görünür bir şekilde gözeneklerin cilt bakımı yaptırmış gibi temizlendiğini göreceksiniz. Bodycare Haftada 1 (hassas ciltler için 15 günde bir) kez cildinizin kullanmak istediğiniz bölgesine ince bir tabaka halinde sürün 5 sn bekleyin . Yüzünüze dairesel hareketlerle boyundan yukarı doğru masaj yapın. Oluşan tortular cildinizdeki yağı ve kiri gözeneklerinizden temizleyecektir. Sonra da ılık su ile durulayın. Yüz maskesi olarak da kullanılabilir.

BODYCARE Cilt Yenileyici Peeling diğer benzeri ürünlerin aksine kullanımdan sonra cildinizi kurutmaz aksine temizler ve nemlendirir.

Güneş kremini ihmal etmeyin!

Güzel ve sağlıklı bir cilt düzenli güneş kremi kullanılmadan elde edilemez. eğer bu kuralı uygulamazsanız diğer çabalarınızın boşa gider. 30 SPF’den düşük olmayan krem kullanıp gün içinde tekrar uygulamalısınız.

Çoğu akne kremi, cildi kurutur, iltihaplanmayı arttırır ve sebum üretimini arttıran benzoil peroksit içerir. Alkol de benzer şekilde hareket eder, bu yüzden lekelerden kurtulamazsınız. Özellikle salisilik veya laktik asit içeren ürünler kullanmalısınız. Maske olarak kil maskesi kullanılabilir.

Boynunuzu temizlemeyi unutmamalısınız.

Boyun sahibinin yaşını ilk bakışta hissettiren bir organdır ve bu yüzden de özel ilgi ister. Burada deri incedir ve tıpkı yüzünüz kadar hassas bir bakıma ihtiyaç duyar. Her zaman aşağıdan yukarı masaj yaparak temizlemelisiniz.

Ellerinize de aynı özeni gösterin

Ellerinize de aynı özeni gösterin. Eller de tıpkı boyun gibi özel bakıma ihtiyaç duymaktadır çünkü ellerimizdeki deri ince ve narindir. Bu yüzden düzenli olarak nemlendirebilir ve tıpkı yüzünüzde yaptığınız gibi elleriniz için de yaşlanma karşıtı kremler kullanabilirsiniz. Güneş kremini de es geçmeyin!

Cildinize buz küpü sürün

Uzmanlar donuk ve mat cilt rengini önlemek için bir buz küpünü birkaç saniye cildinizde tutabileceğinizi söylüyor. Bu basit tüyo, kan dolaşımını harekete geçirerek cildinizin ışıldamasına yardım ediyor.

Güzellik bakım ürünlerinizi banyoda saklamak doğru değil. Banyodaki sıcak ve nemli hava ürünleri normalden daha hızlı bozmaktadır. Yatak odanızda muhafaza etmeniz daha doğru olur.

Özellikle akneye eğiliminiz varsa, yüz fırçası ve süngerlerinden kaçının. Uzmanlar akne problemi yaşıyorsanız yüz fırçası ve süngeri gibi aşındırıcı etkiye sahip ürünleri asla kullanmamanız gerektiğini söylüyorlar. Bu ürünler onları daha da alevlendirebilir.

Gözaltındaki dairelerden kurtulmak için yüz masajı yapmalısınız.

Gözaltı morlukları ve halkaları için lenf drenaj masajı etkili olabiliyor. Bu işlem kan akışını uyandırıyor, cildi yumuşatıyor ve halkaları yok ediyor. Bunu evinizde kendi kendinize de yapabilirsiniz.

Cildiniz tertemiz olmadan makyajla asla ama yatmayın. Yüzünüzde makyaj varken uyuduğunuz takdirde; tıkanmış gözeneklere ve iltihaplanmalara sebep olabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.