Corona Virüs için önlemler

Corona Virüsü önlemek için

Corona Virüsüne karşı evde hangi önlemler alınabilir? Corona belirtileri nelerdir? Sağlık Bakanlığı, evde karantina kurallarını anlattı. İşte Corona Virüsü (Korona Virüsü) için evde dikkat edilmesi gerekenler…

Çin’in Hubey eyaletinde Wuhan balık pazarından yayılmaya başladığı değerlendirilen Corona Virüsü (Korona Virüsü) ilk kez Türkiye’de de görüldü. Avrupa teması bulunan bir erkek hastaya virüs teşhisi kondu.

Peki, Corona Virüsü ile ilgili neler biliyoruz? İşte sorularla Corona (Korona) Virüsü:

EVDE 14 GÜN KURALI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı, Corona Virüsüne karşı evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakanlığın twitter hesabından “Yeni Corona Virüsü evde izleme (karantina) kuralları“ başlıklı paylaşımda, “Son 14 gün içerisinde yeni Corona Virüsü hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız.” uyarısı yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Ltj_XTgbdXc

Açıklamada evden çıkmak zorunda kalınırsa mutlaka maske takılması; mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılmaması çağrısı yapılıyor. Öneriler şöyle sıralanıyor:

CORONA VİRÜSÜ KARANTİNA KURALLARI

Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın.

Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın. Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gelişmesi durumunda hemen tıbbi maske takılmalı. Böyle bir durumda en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması önemli.

HAYVANLAR CORONA VİRÜSÜ TAŞIYIP BULAŞTIRABİLİR Mİ?

Evde bakılan hayvanlar Yeni Corona Virüsünü (2019-nCoV) taşıyıp, bulaştırabilir mi?

Evde bakılan kedi/köpek gibi evcil hayvanların Yeni Corona Virüsüyle (2019-nCoV) enfekte olması beklenmemektedir

TABAKTAN, BARDAKTAN, KAŞIKTAN CORONA (KORONA) VİRÜSÜ BULAŞIR MI?

Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Sibel Gündeş, Formsanté’ye yaptığı açıklamada bu soruyu şöyle yanıtlıyor:

“Corona Virüsü içeren damlacıklar dağıldığı her yüzeyde tutunur ancak virüs çoğalmak için (bakterilerin tersine) canlı hücre yapısına ihtiyaç duyduğundan, cansız yüzeylerin üzerinde çoğalamaz.

Bu yüzden kalabalık nüfusun kullanabileceği bardak, tabak, koltuk gibi yüzeyler temizlenmez ise virüsü yayabilmekle birlikte Çin’den uzak ülkelere gelen paketlerden endişe edilmemelidir. Virüsün cansız bir yüzeyde, değişen sıcaklıklarda uzun süre canlı kalabilme olasılığı çok düşüktür.”

Yorumlar kapalı.