Pişik Kremi Maskesi Sudocrem Kullananlar Yorumları

Sudocrem Nedir? Faydaları ve Kullanıcı Yorumları

İrlanda’da üretilen ve bebeklerin pişik tedavisinde yaklaşık 80 yıldan beri etkili bir tedavi sağlayan Sudocrem, cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak idrarın cilt ile temasını keserek pişik oluşumunu engelleme özelliğine sahiptir.

Pişik tedavisi amacıyla üretilen ve pişik tedavisinde etkili bir krem olmasının yanı sıra içerisinde bulunan bileşenler sayesinde farklı birçok cilt problemlerinin tedavisinde de etkili bir rol oynamaktadır.

İçeriğinde Çinko Oksit, Benzil Benzoat, Saf su ve Benzl Phenil Menthanol B. bulunan Sudocrem, son zamanlarda birçok ünlünün güzellik sırları arasında yer almasıyla birlikte kullanım popülaritesi artan bir krem haline gelmiştir.

İlk üretim yılı 1931 olan Sudocremin günümüze kadar yapısı bozulmadan gelen tek krem olduğu bilinmektedir. İçeriğinde kortizon bulunmayan Sudocrem, aşağıda belirtilen diğer cilt sorunlarının tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Demet Akalın

Demet Akalın internet üzerinden takipçilerine, yüzünüzdeki lekeleri geçirmek için bu kremi kullandığını duyurmuştur. Sudocrem fiyatı 20,25 TL’dir.

Sudocrem Ne İçin Kullanılır, Ne İşe Yarar?

  • Bebeklerde pişik tedavisinde güvenle kullanılabilen bir kremdir.
  • Küçük yaraları tedavi edici özelliği vardır.
  • Sivilce (akne) sorunun giderilmesinde etkili bir rol oynamaktadır.
  • Akne lekelerinin giderilmesinde yardımcı olur.
  • Güneş yanığı ve diğer ciltteki izlerin giderilmesine katkı sağlar.
  • Egzama tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Yara, yanık, kızarıklık, kaşıntı gibi durumların tedavisinde kullanılır.
  • Yaraların iyileşme süresini hızlandırarak iz kalmadan iyileşmelerini sağlar.
  • Cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak cildi korur.
  • Tahriş olmuş cildin yenilenmesine yardımcı olur.
  • İltihaplı sivilcelerin tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Sivilce ve aknelerin kurumasını sağlar.
  • Cilt lekelerinin yok edilmesinde büyük rol oynar.
  • Ciltteki kaşıntıları hafifleterek tahrişi önler.
  • Cildin yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.
  • Ağda sonrası oluşan kızarıklıkların azaltılmasında oldukça etkilidir.
  • Güneşten dolayı meydana gelen yanık ve kızarıkların tedavisine katkı sağlar.
  • Egzama ve sedef hastalığının tedavisinde etkili bir rol oynar.
  • Yatak yaralarında iyileştirici etkisi vardır.

Sudocrem Nasıl Kullanılır?

Ellerinizi su ve sabun ile yıkayıp havlu ile kurulayın. Ellerin temiz ve kuru olduğundan emin
olduktan sonra parmak ucuna bir miktar sıkılır ve tedavi edilmesi istenen bölgenin üzerine
hafifçe dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanır.

Sudocrem Bebek Pişiği İçin Nasıl Kullanılır?

Bebeğin altının temiz ve kuru olduğundan emin olduktan sonra temiz ve kuru ellerle parmak ucuna bir miktar sıkılarak yavaşca dairesel hareketler ile pişik görülen bölgeye uygulanır. Pişik bölgesinde aşırı hassasiyet ya da tahriş durumu var ise krem uygulanırken daha nazik ve yavaş uygulamakta fayda vardır.

Sudocrem Yüze Nasıl Sürülür?

Sudocrem surata uygulanırken kesinlikle suratın tamamına sürülmemesi gerektiğini bilmek gerekir. Gece yatmadan önce sadece tedavi edilmesi istenilen bölgeye az miktarda sıkılarak krem cilt tarafından emilene kadar yavaşca ovularak uygulanır. Kremin emilimi sabaha kadar tamamen gerçekleşmiş olacağı için sabah uyanıldığında suratın ılık su ile durulanması yeterli olacaktır.

Güzellik Uzmanı Pervin Dinçer’den Sudocrem İle Cilt Maskesi Tarifi

Malzemeler

  • 1 Çay kaşığı sudocrem
  • 1 Çay kaşığı avokado yağı
  • 1 Çay kayısı yağı ya da 1 çay kaşığı badem yağı

Yukarıda belirtilen malzemelerin hepsi bir kap içinde karıştırılarak temizlenmiş cilt üzerine uygulanır. Maske yaklaşık olarak 30 dakika boyunca bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Haftada bir kere uygulamak yeterli olacaktır. Bu maskeyi uygulama başladıktan sonra cildinizde meydana gelen değişimlerin farkına sadece siz değil çevrenizdekiler de varacak.

Sudocrem maskesi Pervin Dinçer’in yaygın olarak tavsiye ettiği maskeler arasındadır. Maskenin ilk kullanımdan sonra bile cilt üzerinde değişimler sağladığını ve herkesin denemesi gerektiğini belirten Pervin Dinçer, sivilce lekesi ve güneş lekesi gibi çeşitli lekelerin tedavisi için bu maskenin düzenli olarak kullanılmasını tavsiye etmektedir.

Sudocrem Kullananların Yorumları Nasıldır?

Fiyatına göre oldukça iyi etkiler sağlayan bu kremi uzun süredir kullanıyorum. Gece uyumadan önce temiz cildime uyguladığınızda sabah cildiniz bebek poposu gibi yumuşacık oluyor. Bu kremi kullanırken dikkat edilecek en önemli nokta kremin cilde incecik bir tabaka halinde ve haftada en fazla 2 kez uygulanması gerektiği.

Sivilcelerimin üstüne uyguladıktan sonra sivilcelerimin hızla iyileşmeye başladığını ve hatta var olan sivilce izlerime bile iyi geldiğini söyleyebilirim. Etkisinden çok memnun kaldığım bir krem.

Bu kremin surata tamamen uygulanması önerilmediği için gece yatmadan sadece sivilcenin üzerine az bir miktar uyguladığınızda sabaha sivilcenizin inerek küçüldüğünü fark edeceksiniz. Ayrıca kremin içeriğinde bulunan Çinko sayesinde yaraların tedavi sürecini hızlandırma konusunda da oldukça etkili. Cildimde zaman zaman meydana gelen alerjik reaksiyonlar için kullandığım bir krem.

Kremi cildime uyguladıktan sonra cildimin rahatlayarak alerjik reaksiyonun hafiflediğini hissedebiliyorum. Krem cilde ince bir tabaka halinde uygulansa bile ciltte beyaz durduğundan dolayı gece kullanılması daha uygun.

Sivilceler üzerinde herhangi bir iyileştirici etkisi olduğunu söyleyemesem de kurumuş ve tahriş olmuş bölgelerin iyileşmesine katkı sağladığını söyleyebilirim. Ayrıca ağdadan sonra oluşan kızarıklıklara da iyi geliyor. Severek kullandığım bir krem. Yağlı bir cilde sahip olanların bu kremi yüzlerine tamamen uygulamasını tavsiye etmem.

Pişik tedavisinde kullanılan bu kremi, kullandığım birçok pişik kreminden hiçbir etki göremedikten sonra denemeye karar verdim ve hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Gece uyumadan önce sürüyorum ve sabah uyandığımda hiç pişik olmamış gibi uyanıyorum.

Bu kremi sivilcelerim için satın aldım ve krem bitene kadar kullandım fakat yorumlarda bahsedildiği gibi bir etkisini gördüğümü söyleyemem. Yanıklara ve sinek ısırıklarına iyi geldiğini gözlemledim.

Bu kremin sadece tedavi edilmesi istenilen bölgenin üzerine tampon hareketler yapılarak uygulanması gerekiyor. Özellikle de surata uygulanacağı durumlarda tüm surata değil de sadece sivilcenin ya da sorunlu bölgenin üzerine az miktar sıkılarak uygulanması öneriliyor.

Tüm surata uygulandığında hem cildin hassaslaşmasına hem de ciltte tüylenme oluşmasına sebep oluyor. Cildimde oluşan ton eşitsizliklerini gidermek için 5 gündür düzenli olarak yatmadan önce uyguladığım ve sorunlu bölgedeki cilt tonunun açılarak yüzümün diğer bölgeleriyle eşitlenmesini sağlayan kremdir.

Bu krem arı sokmasına bile iyi geliyor. İyi ki var!

Kızarıkların ve sivilcelerin üzerine uyguladığım ve oldukça da etkili olan bir krem. İltihaplı olmayan sivilcelerin kuruyarak küçülmesini sağlıyor. Cildim çok hassas olduğu için bıyık bölgemi aldırdıktan sonra oluşan kızarıklık için de kullanıyorum ve kızarıklığın yok olmasını sağlıyor.

Bende gösterdiği tek etki oynayarak kızarttığım sivilcelerin kızarıklığını alması oldu, bu etkisini de pişik kremi olmasına bağlıyorum. Epilasyon sonrasında oluşan kızarıklıkarın giderilmesinde etkili olsada sivilce tedavisinde çok etkili bir krem olduğunu söyleyemem.

Yorumlar kapalı.