Doğum Sonrası Fazla Kilolar Kurtulma

Doğum Sonrası Göbek

Kadın olmanın en güzel tarafı anne olmaktır. Hamilelik sürecinde heyecanlı bekleyiş ve dünyalar güzeli yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almak. Peki ya vücudunuz da kalan kilolar. En sinir bozucu kısmı kocaman bir göbeğin sanki içerde bir bebek daha varmış gibi görünmesi.

Kilo vermeye ilk aydan itibaren başlarsınız ama göbek yağları gitmek istemez. Göbek, kadınların vücutlarında en son eritebildikleri bölgedir. Doğum yaptıktan sonra da göbeğin eski haline dönmesi biraz zaman alacaktır.

Doğum Sonrası Karın Toplama

Doğum sonrası göbek eritmek için ilk 6 ay, emzirmenin yoğun olduğu bir dönem olduğu için zayıflamak için diyete başlamayın. Bu dönemde sadece, yağlı yiyeceklerden, unlu ve şekerli gıdalardan uzak durabilirsiniz. Sütünüz olsun diye kilo kilo tatlı yemeyin. Şekerli besinlerin sütünüze bir katkısı olmayacaktır.

Göbek eritme sürecini sadece spor veya sadece diyetle atlatamazsınız. Doktorunuzun belirlediği bir diyet programıyla beraber yapacağınız egzersizler bu süreci daha kısa sürede atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Karın Egzersizi

Bu yüzden hamilelik sürecinde de orta dereceli karın egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz. Normal hayatta yapılanlar kadar ağır ve şiddetli yapmadığınız sürece bir problem yaşamazsınız. Karın egzersizlerinin amaçlarından biri de kas gücünüzü arttırmaktır.

Hamilelik Sonrası 8 Egzersiz

Zumba

Sporla aranız çok yoksa, sizeeğlenceli gelen bir spor dalı seçebilirsiniz. Mesela dans etmeyi seviyorsanız zumbayı kesinlikle deneyebilirsiniz.

Göbek Eritmek İçin Bitkisel Yöntemler

Göbek bölgesinde biriken fazla yağlardan kurtulmanın bitkisel yollarını arıyorsanız belki göbek eritme kürü size yardımcı olabilir. Bu lahana suyundan günde 2 veya 3 kere ay veya tok karnınıza içebilirsiniz. Her gün taze olarak yapıp tüketmelisiniz. Fazla hazırlayıp buzdolabında saklamayın. Karışımın içine kesinlikle tatlandırıcı koymayın. Kürü sadece 3 hafta kullanın.

Kullanılacak Malzemeler

  • 4 adet taze lahana yaprağı
  • 1 demet taze maydanoz
  • 1 adet sulu limon
  • Yarım litre su

Yarım litre klorsuz suyu kaynatın. Kaynayan suya lahana yapraklarını ilave edin. Lahana yapraklarını minimum üç dakika kaynattıktan sonra maydanozları da içine koyarak ortalama üç dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan indirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karışımı süzün İçine 1 limonun suyunu ekleyin.

Doğum Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir.

Göbek İçin Spor Önerileri

Pilates: Pilatesle, karın bölgesi ve sırt güclenir, denge kazanır. Böylece vücut germe ve güçlendirme hareketleri sayesinde hızla gelişir. Başladıktan bir kaç hafta içinde etkisini görmeye başlarsınız.

Yüzme

Vücuttaki tüm kasları çalıştıran bu güclü ve etkili sporda oldukça önemli ve işe yarar etkenler bulunmaktadır.

Mekik çekme

Günde iki kere sabah ve akşam mekik çekmek ve karın kaslarınız acıyana kadar çalıştırmak size iyi bir karın kası sağlar. Karın bölgelerindeki kaslarınızın güçlenmesiyle birlikte, bölgedeki yağlarınız eriyecektir.

Ebru Karaduman – Göbek Eritme Hareketleri

Yürüyüş

En basit ve en etkili spor; yürüyüştür. Özellikle aç karnına yapacağınız yürüyüşlerle çok iyi kilo verebilirsiniz. Böylece göbeklerinizden hızla kurtulabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.