E Vitamini Yüze Sürülür mü Yüze Faydaları Nelerdir

E vitamini, cilt için en faydalı vitaminlerin başlarında gelir. E vitaminini cilde doğrudan uygulayabildiğiniz gibi E vitamini içeren kremler kullanabilirsiniz. E vitamini içeren besinler yemek de çok faydalıdır. Ancak en etkilisi doğrudan cilde sürmektir.

E Vitamini Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Eczaneden Evin veya Evigenampül alıp bunu kırıp haftada 2-3 kez cildinize sürebilirsiniz. Yahut bu ampülü cilt bakım kreminize ekleyebilirsiniz.

E Vitaminin Cilde Faydaları Nelerdir?

E vitamini yaşlanma belirtilerini geciktiren, yaraların daha çabuk geçmesine yardımcı olan, kırışıklıkları azaltan, cilde parlaklık veren ve daha bunun gibi pek çok yararı olan bir vitamindir.

Cildin yapısında doğal olarak bulunan kolajen proteininin üretimini destekler, kırışıklıkları ve ince çizgileri hafifletir.

Cildi yaşlandıran serbest radikallerle savaşır ve onların zararlarını önler.

Cilde nem ve elastikiyet kazandırır, başınızın belâsı kırışıklıklardan sizi kurtarır!

Hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırdığından erken yaşlanmaya karşı etkilidir.

Cilt hücrelerini yeniden yapılandırır ve kan dolaşımını harekete geçirir.

E vitamini (evigenampül ) düzenli olarak kullanılırsa güneş, akne ve yaşlılık lekeleri başta olmak üzere ciltte meydana gelen lekelere iyi gelir. Zaman içinde bu lekelerin görünümünü iyileştirerek pürüzsüz bir cilde kavuşmaya destek olur.

Kahverengi lekeler en yaygın cilt problemlerinden biridir. İşte E vitamini; bu lekeler için de iyi bir çözümdür. Muntazaman uygulandığı takdirde lekelerin rengini açacak, hücrelerin yenilenme sürecine katkıda bulunacaktır.

Cilt lekelerine birebirdir. Önemli bir antioksidandır ve yıpranan derinin tazelenmesinde büyük rol oynar. İnatçı izler ve lekelerle mücadele eder.

E vitamininin antioksidan özelliği; onu foto yaşlanmaya karşı güçlü bir silah hâline getirmektedir. Zararlı güneş ışınlarının cilt üzerindeki olumsuz etkilerini engelleyen bu vitamin nemi cilde hapseder ve cildi yumuşatır. Cildi çevresel faktörlerden koruyarak dayanıklılığını artırır.

Bir türlü geçmek bilmeyen çatlaklar E vitaminiyle yok edilebilir. Kısa sürede aşırı zayıflama veya kilo alma, gebelik ve benzeri etkenler vücutta çatlak oluşumuna sebebiyet verir. E vitamini ise bu çatlakları ortadan kaldırır. Fakat bu etkisinden faydalanmak için istikrarlı bir şekilde kullanmayı sürdürmek gerekir.

Cilt kuruluğu da pek çok kişinin başına gelen bir durumdur. Buna bağlı olarak pütürlü bir görüntü, pullanma, kepeklenme gibi sorunlar baş gösterir. Cilde her gün biraz E vitamin ampül uygulamak ve bunu aksatmadan devam ettirmek söz konusu derdinize derman olacaktır. E vitamini cildinizin nem oranını artıracak ve yaşadığınız bu problemlerden eser kalmayacaktır.

E vitamini ciltteki bütün yara izlerinin ilacıdır. Ameliyat, kesik, yanık vb. nedenlerle ortaya çıkan yara izlerini gidermenin en iyi yollarından biri E vitamini kullanmanızdır.

Besinlerde E vitamini şunlarda bulunur;

Fındık, balık yağı, zeytinyağı, ceviz, kabak, ıspanak, marul, tahıllar, lahana, yumurta sarısı, sardalya, ton balığı gibi yiyecekler E vitamini bakımından zengindir. Günde 1 avuç fındık veya ceviz tüketmek vücuda gereksinim duyduğu E vitamini desteğini sağlamak demektir.

Yorumlar kapalı.