En İyi Nerede Yemek Yenir? En İyi Nerede Tatil Yapılır?

Türkiye’de öyle restoranlar ve oteller var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar ve tatilinizi en özel geçireceğiniz oteller.

www.kalitemekanlar.com

Ege deyince ilk akla gelen İzmir’e yazın kavurucu sıcağı gelmeden gitmenin tam vakti. Kent doğal güzellikleri ve tarihinin yanında mutfağıyla da yemek meraklılarını kendine çekiyor. Baharda çıkan çeşit çeşit Ege otlarıyla yapılan yemekler, zeytinyağlılar, günlük deniz ürünleri gibi lezzetlerin olduğu bu mutfağı en iyi temsil eden restoranları seçtik!

www.kalitehaberler.com

İstanbul Kalite Mekanlar

İstanbul, dünya metropolü bir kent olduğu için haliyle yöresel lezzetlerden spesifik olarak bahsetmek pek mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle de dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan İstanbul’a özel bir lezzet seçkisi hazırlamak istedik. İstanbul’da ne nerede yenir, dünya mutfaklarına özgü lezzetler ve Anadolu mutfağının olmazsa olmazı yemekleri tattıktan sonra oraya gitmiş kadar olacağınız mekanlar.

www.kalitemekanlar.com

Ankara Kalite Mekanlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Anıtkabir’e ev sahipliği yapan Ankara, tarihin tozlu sayfalarından kopup gelen sayısız mirasıyla her gün daha fazla kişiyi çekiyor.

Saatlerini Ankara’yı gezmeye harcayan ziyaretçilerini ve yerlilerini de doyurmasını bilen bu şehir, lezzet konusunda birbiriyle yarışan mekanlara gebe kalmış. Birçoğu zamanın bilinmeyen köşelerine yerleşmiş ve varlığını sürdürmeye devam etmiş. Kimisi ise geçmişi çok eskilere dayanmasa da eşsiz hünerli ustalara sahip olmasıyla nam salmış.

Ankara’da ne yenir? Ankara’da en güzel yemekler hangi restoranlarda yapılır? Ankara restoranlarının en bilinen yemekleri hangileridir?

www.kalitemekanlar.com

Antalya Kalite Mekanlar

Tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra Antalya, yeme-içme kültürü ile de farklı lezzetlerin buluşma noktası. Deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu Antalya mutfağı, geleneksel tariflerden en son moda yemek trendlerine kadar zengin bir içeriğe sahip. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler bakımından oldukça rağbet gören bu keyifli şehirde her zevke hitap edecek yeme içme alternatifleri bulunmakta. Deniz mahsullerinden kebaba varıncaya kadar geniş bir yelpazeye sahip, damak tadınıza hitap eden tüm Antalya yemeklerini sizin için derledik.

www.kalitemekanlar.com

Özgün lezzetleriyle adından söz ettiren şehrin en meşhur yemeği ise Tahinli Piyaz. Kuşbaşı et, soğan ve enginarın birleşimi olan Enginarlı Girit Kebabı, tavuk eti, yoğurt ve sarımsakla pişen Hülüklü Çorba, domatesli ve pirinçli bir sebze yemeği olan Cive ve peynir ya da kuzu etiyle yapılan hamur işi Alanya Bohçası şehirdeki gurme lezzetlerden birkaçı.

KALİTE MEKANLAR

www.kalitemekanlar.com

info@kalitemekanlar.com

0850 317 63 41
Bizi Takip Edin

Yorumlar kapalı.