Evde Spa Bakımı

Spa bakımlarının sunduğu tüm hizmetleri evinizde kendi kendinize yapabilirsiniz. Hem ekonomik hemde yararlı. Bu ipuçları ile kendinizi çok farklı hissedeceksiniz.

Ayaklara Özgürlük

Spa’nın ilk şartı gün boyunca yıpranmış ayaklarınızı rahatlatmaktır. Evinize gelir gelmez ayakkabılarınızı çıkartıp yumuşak terliklerinize kavuşun. Bu ilk adım, günün stresini atmanız için mükemmel bir başlangıç olacaktır. Bunu alışkanlık haline getirerek her gün tekrarlayın.

Duş Alışkanlığınızı Değiştirin.

Aromaterapik yağlar yardımıyla duş keyfinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Rahatlatıcı bir duş için lavanta, ıhlamur yağlarını; daha enerjik hissetmeniz için turunçgil, nane veya okaliptüs özlü yağları tercih etmelisiniz. Sandalağacı, gul ve yasemin aromalı yağlar ise partnerinizle yapacağınız duş keyfi için en ideal olanlarıdır.

Isıtın ve Isının.

VÜcut yağınızı avuç içinizde veya 10 saniye kadar mikrodalgada ısıtarak vücudunuza tatbik ettiğinizde daha mukemmcl bir nemlenmeye ulaşabilirsiniz. Bu sıcak his vücudunuz üzerinde en iyi sonucu verecektir.

Saç Diplerini Uyarın.

Saç diplerine yapacağınız masaj, sinir uçlarını uyararak kan dolaşımını hızlandırıp saçlarınızın daha dolgun, sağlıklı ve pırıltılı olmasını sağlayacaktır. Parmak uçlarınızla önden geriye doğru yavaş yavaş dairesel hareketlerle masajınızı tamamlayabilirsiniz.

Banyoda Şeffaf Dokunuşlar

Şampuanlarınızı ve bakım kremlerinizi şık şeffaf şişelere boşaltın ve sabunlarınızı banyonum uygun guzel gorunümlü bir cam kaseye koyun. Taze çiçekler, yatıştıacı müzik, mumlar ve loş ışık spanın rahatlaucı atmosferine kolayca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Nefes Almayı Unutmayın.

Yoga’ya hiç başlamamış olsanız bile, yoga dendiğinde aklınıza ilk gelen uzun ve derin nefes almayı becerebilmektir. Stresli olduğunuzda nefesiniz yavaş yavaş kısalmaya ve azalmaya başlar. Derin nefes verebilmek vücudun toksinlerden tamamen arınmasına, tansiyonunuzun düzenli bir hale gelmesine ve ihtiyacınız olan oksijenin sağlıklı bir şekilde alınmasına yardımcı olur.

Hassas Dokunuşlar

Partnerinizin kaslarını uzun ve yavaş parmak dokunuşlarıyla gevşetin. Mükemmel bir sonuç elde edeceğiniz için aynı işlemi onun da size yapmasını isteyin. 10 dakika kadar sürdürün masajı. Sert harcketlerden kaçının. Uzmanlara göre, yumuşak dokunuşlar gergin kasların rahatlamasını sağlarken sert dokunuşlar yarardan çok zarar verebilir.

Renkleri Kullanın.

Renk terapistleri çevremizde kullandığımız yumuşak renklerin örneğin kırmızı ve turuncunun enerji seviyemizi arttırmakta yardımcı olduğunu, soğuk renklerin ise örneğin mavi ve yeşilin rahatlamamızı sağladığını söylüyor. Banyonuzu dekore ederken mavi ve yeşil havlular, şık mumlar, birkaç bitki ve taze çiçek kullanabilirsiniz. Banyo tuzlarıyla banyo suyunuzu renklendirebilirsiniz.

Sıcak ve Yumuşak Havlular

Spa için vugeçilmezlerden birisi de banyonuzda kullanacağınız havluların sıcak ve yumuşak olmasıdır. Kurutma makinanızda veya kaloriferin üzerine koyarak havlularınızı kolaylıkla ısıtabilir ve bu konfora ulaşabilirsiniz.

Süt Banyosu

Vücudunuza nem kazandırmak için değişik bir spa mönusü deneyebilirsiniz. Sıcak su dolu banyonuza katacağınız 2 fincan süt ve 10 damla aromatik yağ karışımı etkili bir nemlenme sağlayacaktır. Üstelik kendinizi Kleopatra hissetmeniz de cabası!

Tüylerinizden Kurtulun

Bacaklarınızı hemen traş etmeye başlamayın. Traş etmeden önce bacaklarınıza uygulayacağınız krem bacaklarınızı nemlendirip, tüylerinizi yumuşatır. Daha sonra yavaş ve nazik bir traşla kıllarınzdan kurtulurken cildinizin de nemli ve bakımlı olmaşını sağlarsınız.

Bakımlı Ayaklar

Sıcak pedikür suyunuza ilave edeceğiniz deniz tuzu, bir kaç damla yağ ve bir avuç çakıl taşı kusursuz bir pedikür için iyi bir başlangıç olacaktır. Bu karışımda 10 dakika bekleteceğiniz ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Sonrasında ısınmış taşları ponza taşı gibi kullanarak, ölü deriden arındıracağınız ayaklarınızı tırnak cilası sürerek pedikürü sonuçlandırabilirsiniz. Son olarak nemlendirici bir ayak kremi sürün. Ardından ayaklarınızı havaya kaldırıp oturmanız, bacaklannızı çok rahatlatacak.

Yaşam Kaynağı Su

Vücudunuzun su ihtiyacını önemsemeli, su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. İnce bir salatalık dilimi, limon ve zencefilile içme suyunuza değişik tatlar kazandırabilirsiniz.

Gözler

Göz altlarında oluşan şişliklere en doğal çözüm, suda bekletip ezeceğiniz 2 nane yaprağını 5 dakika göz altlarınıza sürüp beklemektir. Ardından soğuk suya batırılmış pamuklarla göz kapaklarınıza kompres yapabilirsiniz.

Topla Masaj

Minik bir golf topuyla rahatlatıcı bir masaj elde edebilirsiniz. Topu ayaklarınızın altında çevirerek, mini bir refleksoloji (ayak masaji) seansı yaratmış olursunuz.

Vücut Yağınızı Kendiniz Yapın.

Aloevera yağınıza katacağınız 10-15 damla bademyağı ve her zaman kullandığınız vücut yağınızı karıştırarak mükemmel bir karışım elde edebilirsiniz.

Banyoda Gevşeyin.

Sıcak su gergin kasları yumuşatma ve rahatlatma gücüne sahiptir. Rahatlayan kaslarınızı duş esnasında esneterek iyice gevşemelerini sağlayabilirsiniz.

Fırçalama

Duş almadan hemen önce kuru vücudı num fırçayla uygulayacağınız masaj pürüsüz bir tene sahip olmanızı yardımcı olacaktır. Ancak bu işlemi yaparken etrafın kirlenmemesi için yine küvetinizin içinde durmanızı tavsiye ederiz.

Kulak memenizi ihmal Etmeyin.

Bir uzmana masaj yaptınr gibi kulakmemelerinize yapacağınız yumuşak bir masajın sonuçları sizi hayrete düşürebilir. Geriliminizle başa çıkmanızda yardımcı olacak kulakmemesi masajının yanı sıra, ihmal ettiğiniz boyun ve omuz bölgesi masajı tüm vücudunuzun rahatlamasını sağlayacaktır.

Harika Kokan Çamaşırlar

Çamaşır makinanızda kullandığınız yumuşatıcınızın içine damlatacağınız bir kaç damla parfümün yaratacağı sonuç mükemmcl olacaktır. Temiz havlu ve çarşaflarınıza, yastığınıza sıkacağınız hoş kokulu spreyler de aynı etkiyi yaratır.

Küvetinizi Baştan Dizayn Edin.

Gül yapraklan, lavanta gibi hoş kokulu doğal bitkiler sıcak su dolu küvetinizde muhteşem bir etki yaratır. Eğer bu kokulu doğal bitkilerin görünümünden rahatsız olursanız bunlan bez bir torbanın içine koyup sıcak küvetinize bırakabilirsiniz.

Kendi Cilt Bakım Uzmanınız Olun.

Yüzünüzde kullandığınız tüm cilt bakım ürünleri, tonikleri, kremleri hatta temizleyicileri, cildinize profesyonel uzmanların uyguladığı şekilde masaj yaparak tatbik ettiğinizde yüzünüzdeki kan dolaşımının hızlandığını ve sinir sisteminizin de ınhatladığını göreceksiniz.

Sırt Masajı

Doğal süngerler yardımıyla sırtınıza yapacağınız masajı ihmal etmeyin. Banyoda iken süngeıi sıcak su ile ıslatarak sırtınıza akıtın ya da dokundurun. Dilerseniz, uzun saplı bir sırt fırçası ile de masaj yapabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.