Ihlamur Çayı Zayıflama İçin Nasıl Kullanılır En Güzel Tarifler

Ihlamur çayı, zayıflamaya yardımcı olan faydalı bitki çaylarındandır. Diyetisyenler ıhlamur çayını kilo vermek isteyen danışanlarının listesine mutlak eklemektedir. Uzmanlar ıhlamur çayının içeriğindeki zayıflatıcı özellikle sayesinde kilo vermeye etkisi olduğunu söylemektedir.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Ayda 7 Kilo Verdiren Yağ Yakan Ihlamur Çayı Kürü Tarifi

Malzemeler

  • 10 gram ıhlamur (2 tutam)
  • 10 gram kuşburnu (10-12 tane)
  • 5 gram altın otu (1 tutam)

Hazırlanışı

İlk olarak 3 bardak suyu kaynatın ve içine 2 tutam ıhlamuru, 10-12 tane çatlattığınız kuşburnunu ve 1 tutam altınotu ekleyip 7-8 dakika daha kaynatmaya devam edin. Kaynayan kürünüzü ocaktan alın ve ılıdıktan sonra süzün. Hazırladığınız bu zayıflatıcı kürü günde öğleden önce ve öğleden sonra iki kere tüketin. Diğer bir deyişle kürü 5-6 saat içinde tüketip bitirmeye çalışın. Diğer önemli nokta ise, bu kürü aç karna yemeklerden önce tüketmeniz. Çoğunlukla bir ay kullanılması tavsiye edilmektedir fakat kişiye ve duruma göre kullanım süresi değişebilir. Bu kür sayesinde ayda 7-8 kilo verilebilse de bazı kişiler 3-4 kilo da verebilir. Ihlamur çayı kürü tüketirken beslenme düzeninde bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur. Bu kürü emziren anneler, bebekleri 6 aylık olduktan sonra kullanabilir.

Ihlamur Çayının Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?

Ihlamur çayı iştahı azaltır ve tokluk hissi oluşmasını sağlar. Bunun için ıhlamur çayını aç karna tüketmeye özen göstermelisiniz.

Ihlamur çayını, zayıflama sürecini hızlandırmak için her sabah kahvaltıdan önce ya da öğün aralarında tüketebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak içine biraz bal da katabilirsiniz, bal içimi kolaylaştıracaktır.

Ihlamurun vücuttaki yağ yakımını hızlandırma özelliği vardır. Aç karna içeceğiniz ıhlamur çayı zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Ihlamur, metabolizmayı hızlandırmada çok etkilidir. Bu yüzden kilo alımını engellemektedir.

Ihlamur sindirim sistemini korur ve güçlenmesine yardımcı olur. Diyete giren kişilerde vücudun kuvvetini kaybetmesine engel olur.

Ihlamur içindeki idrar sökücü etkiler vücutta biriken ödemi atar ve vücudun kalıcı olarak zayıflamasına yardımcı olur.

Zayıflamak İçin Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir

Ihlamur çayı hazırlamak için ıhlamuru isterseniz aktardan taze olarak alabilir veya marketlerdeki ıhlamur hazır poşet çaylardan edinebilirsiniz. Zayıflamanıza yardımcı olan ıhlamur çayını hazırlamak için 1 bardak sıcak su içine 1 tatlı kaşığı hazır veya tane kuru ıhlamuru ekleyip 15-20 dakika demleyin. Demlenen çayı süzün ve ılıdıktan sonra tüketin. İsterseniz içine biraz bal ekleyebilirsiniz.
Haftada 3 Kilo Verdiren Ihlamur Kürü Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 15 gr ıhlamur
  • 10 gr kuş burnu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım limon suyu
  • 5 gr altın otu
  • 1 litreye yakın su

Hazırlanışı

Bir tencere içine yaklaşık 1 litre suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra içine ıhlamuru, kuşburnunu, naneyi, altın otunu ve yarım limon suyu da koyup 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilıyan ıhlamur kürünüz içmeye hazır. Eğer içmekte zorlanırsanız içine biraz bal katabilirsiniz, şeker kullanmayın. Ihlamurun sağlığa faydası oldukça çoktur ve grip ve soğuk algınlığına olan etkisiyle bilinmektedir. Bunun dışında ıhlamur zayıflamaya da yardımcı olur çünkü kişiyi tok tutar. Zayıflamak için her sabah kahvaltıdan önce bu tarifini verdiğimiz kürü açken 1 fincan için. Etkisini bir haftada göreceksiniz. Şunu da unutmamakta fayda vardır ki ıhlamur etkisini en çok aç karna tüketildiğinde gösterir, iştahı kapatır ve bünyede tokluk hissi oluşmasını sağlar. Bütün bu faydalarının yanında vücuttaki yağ yakımını da hızlandırır.

İbrahim Saraçoğlu Zayıflama Kürü 5 Tane Kilo Verdiren Kür Tarifi Tıklayınız

Yorumlar kapalı.