İnternetten Altın Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternetten altın satın almak isteyen birçok insan bu durumun güvenli olup olmadığını bir hayli merak etmektedir. Bizde sizler için internetten altın alırken dikkat edilmesi gereken hususları bir araya getirdik.

İnternetten altın alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Şayet altın satın alırken dikkat edilmez ise hüsranla sonuçlanabilir.

Günümüzde güvenilir internet sitelerinin dışında altın satın almak pekte karlı bir iş olamayacaktır. Aksi taktirde dolandırıcıların kurbanı olabilir, yatırım için aldığınız altın sahte çıkabilir.

Bu nedenle mutlaka tanıdığınız ve güvendiğiniz kuyumculardan, sarraflardan altın alışverişi yapmalısınız. Bu sektörde güven en ön planda yer alır. Bu yüzden güvendiğiniz kişiler hariç internetten altın satışı yapan sitelerine aldanmamalısınız.

İnternetten Altın Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Altını hangi siteden satın alacaksanız o sitenin ismini googleda aratıp şikayet var gibi sitelerden yorumları okumalı, şikayet olup olmadığını incelemelidir.
  • Altın alışverişinde güvenli siteler tercih edilmelidir. Örneğin hepsiburada, trendyol ve n11 gibi siteler altın alışında tercih edeceğiniz siteler olabilir.
    İnternetten takı olarak alacağınız altının TSE belgesini almalısınız.
  • Altını alırken dikkat etmeli, üzerindeki ayar, imalatçı firmanın veya kuyumcunun patent damgasına bakıp emin olduktan sonra satıl alınmalıdır.
  • İnternetten almak istediğiniz altının mutlaka faturasını da almalısınız. Altının gram fiyatını, gram olarak ağırlığını ve gram işçiliğini öğrenmelisiniz.

İnternetten altın satın almadan önce güvenilir e ticaret sitesi olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede firmalar üzerinden kolayca iade yapabilir, değiştirebilir ve ürün iadesi sonrasında paranızı en güvenli şekilde geri alabilirsiniz.

İnternetten Cumhuriyet Altını Alıyorsanız

Altının baskının net olup olmadığına dikkat etmeli, altın kulpsuz ise renginin kızıla yakın olduğundan emin olmalısınız. Kulplu veya kulplu iken kulpu sonradan çıkartılan altınlar, kulpsuz altına göre daha sarı renkte olur.

İnternetten Osmanlı Altını Alıyorsanız

  • Sultan Aziz,
  • Sultan Mecid,
  • Sultan Murad,
  • Sultan Hamid,
  • Sultan Reşat,

Sultan Vahid almayı düşünüyorsanız daha da dikkatli olmanız gerekecektir. Osmanlı altınları en az 80-100 sene öncesinde tedavüle çıktığından günümüze kadar birçoğu kulplu haldedir. Bu nedenden kulplu olanları daha değerlidir. Kulplu tercih ederseniz, gramın tam olmasına, kenar çizgilerinin net olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda yeniden kenar açılmamış olmasına ön ve arka yüzünün net ve yıpranmamış olmasına ekstra dikkat etmeniz gerecektir.

İnternetten Sultan Reşat altını alacaksanız çok daha titiz davranmalısınız. Halk arasında en çok tercih edilen altın olduğundan geçmiş yıllarda taklitleri çok fazla yapılmıştır.