İtalya’da 1 Gün

İtalya, Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği yurt dışı rotaları arasında bulunuyor. Çizme’nin her köşesi seyahatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak İtalya’ya tatile gitmek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ülkedeki fiyatlar… Bu yazımızda sizlere İtalya’da ne kadar harcarım, İtalya pahalı mı ya da İtalya seyahati ne kadara mal olur gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Yeme-içmeden alışveriş ücretlerine kadar birçok şeyin fiyatlarını sizler için hazırladık.

Seyahat etmek, vazgeçemediğimiz bir duygu. Yeni yerler keşfetmek, yeni kültürler tanımak ve başka hikayelere ortak olmak gibi kişiye birçok farklı duyguyu kazandırıyor. Seyahat ederken tabii ki maliyet de oldukça önem taşıyor. Gittiğimiz yerde ne kadar harcama yapacağını bilmeniz sizin için büyük bir avantaj sağlayacaktır. İşte İtalya için hazırladığımız gezi fiyat listesi…

İtalya, diğer Avrupa şehirlerine göre biraz daha pahalı gibi görünse de endişelenmeyin. Çünkü her şehirde kesenize göre bir şeyler bulabilmeniz mümkün. İtalya’da kuzeyden güneye doğru gittiğinizde fiyatların daha düştüğünü göreceksiniz. Bu durum birçok şeyde geçerli. Yani güneyde yer alan Napoli, kuzeydeki Milano kentine göre daha ucuz olabiliyor. Tabii Roma, Floransa ve Venedik gibi şehirler de diğer yerlere göre kısmen biraz daha pahalı olabileceğini de unutmayın. Ancak aradaki rakamlar öyle sanıldığı gibi büyük değil.

İtalya’da pizza ve makarnaya ne kadar ödersiniz?

Öncelikli olarak yemeklerden başlayalım. İtalya’ya gittiğinizde en çok tatmak istediğiniz lezzetler arasında pizza ve makarnanın gelmesi çok doğal. İtalya’da pizza fiyatları 5-15 Euro arasında değişiyor. Mesela Napoli’de bir restoranda ortalama 5-7 Euro arasında harika bir pizza yiyebilirsiniz. Ancak restoranda oturmayıp bir dilim pizza elinize alıp, dışarıda yemeyi düşünürseniz bunun maliyeti çok daha düşüyor. Ortalama 1,5-2 Euro arasında büyük bir dilim pizza yiyebilirsiniz. Bu fiyatlar ülkenin kuzeyine doğru gittiğinizde biraz daha artabilir. Mesela, İtalya’nın başkenti Roma’da herhangi bir restoranın pizza fiyatları 7-8 Euro’dan başlıyor.

Ancak şehrin turistik yerlerinde bu fiyatlar daha da artabiliyor. Bu nedenle daha hesaplı bir yer arıyorsanız şehrin ana meydanlarının üzerinde kurulan restoranlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bunun yerine ana meydanların arka sokaklarında bulunan restoranları tercih edebilirsiniz.

İtalya’da makarna ise, pizzaya göre biraz daha pahalı. Güzel bir makarnayı ortalama 8-9 Euro’ya yiyebilirsiniz. Makarnanın çeşidine göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor.

İçecek fiyatları gayet uygun

Yemeğinizin yanına alacağınız alkollü bir içeceğin fiyatı da ortalama 4-5 Euro civarında bulunuyor. Bu fiyatlar Floransa, Venedik ve Milano gibi şehirlerde de neredeyse aynı. Yerel biralar genellikle 4 Euro. Şarap fiyatları da 5 Euro civarında. Ancak ev yapımı şarapların fiyatları daha uygun. Mesela restoranlarda 1 litrelik sürahilerle gelen şarapların fiyatı ortalama 9-10 Euro. Dolayısıyla menüde bunlara da dikkat edebilirsiniz.

İtalya’da yemek sonrası espresso içmek neredeyse bir gelenek haline gelmiş. Yemeğinizin ardından bir espresso içmek isterseniz, bunun fiyatı ortalama 2-3 Euro. Su için restoranlarda genel olarak 2 Euro. Ancak marketlerde suyun fiyatı 1 Euro. Bu arada su demişken İtalya’nın her şehrinde çok sayıda çeşme bulunuyor. Bizden size tavsiye, suya her seferinde 1 Euro ödemek yerine bir su şişesi edinin ve şehrin merkezlerindeki çeşmelerden suyunuzu için. Çeşmelerden akan suyu rahatlıkla içebilirsiniz.

Gelelim tatlıya. Tiramisu İtalya’nın en meşhur tatlısı. İtalya’nın birçok yerinde tiramisu tatlısını 4-5 Euro arasında yiyebilirsiniz. Eğer otelde kahvaltıyı kaçırdım, dışarıda bir kruvasan yiyeyim derseniz, herhangi bir pastaneden alacağınız kruvasanın fiyatı 1-1,5 Euro.

İtalya’da alışveriş pahalı mı?

Seyahatlerimizin ardından çoğumuz hatıra olsun diye magnet alırız. İtalya’da magnetler 1 Euro’dan başlıyor. Özellikle sokaklarda hediyelik eşya satan kişilerden 1 Euro’ya magnet satın alabilirsiniz. Burada gittiğiniz şehirlerle alakalı diğer hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz. Bunların fiyatları da uygun. Ancak herhangi bir hediyelik eşya dükkanına girdiğinizde bu ürünlerin fiyatları artabilir. Mesela magnetler 2-3 Euro’ya kadar çıkabilir.

İtalya’da giyim için alışveriş yapmak istiyorsanız, outlet mağazalara uğramanızı tavsiye ederiz. Buralarda özellikle uygun fiyatı gömlek, ayakkabı, tshirt gibi ürünler bulabilirsiniz.

Önemli müzelerin giriş ücretleri…

İtalya, müze ve ören yerleri bakımından çok zengin bir ülke. Roma’dan Floransa’ya kadar birçok şehirde müze ve saray gezebilirsiniz. İtalya’nın başkenti Roma’da Vatikan Müzesi’ni gezmek isterseniz 17 Euro ödemeniz gerekiyor. Öğrenciler için ise bu fiyat 12 Euro. Roma’da görmek isteyeceğiniz bir diğer yer de Kolezyum. Buranın yetişkinler için fiyatı 16 Euro.

İtalya’nın Floransa kenti de müze açısından çok zengin bir yer. Burada listenizin başına Uffizi Müzesi’ni yazabilirsiniz. Dünyanın en önemli sanat eserlerini görebileceğiniz Uffizi Müzesi’nin giriş ücreti 22,5 Euro. Floransa’da ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer de Pitti Sarayı. Buranın giriş ücreti de 16 Euro. İtalya’da güneye gittiğinizde Napoli kentinde Pompei’yi ziyaret edebilirsiniz. Burayı 15 Euro ödeyerek her noktasını gezebilirsiniz.

Yorumlar kapalı.