Kapadokya’da Kış Vakti

Kapadokya

Kapadokya İç Anadolu bölgemizin Nevşehir ilinde bulunmaktadır. İstanbuldan karayolu ile 7-8 saat (tuz gölü görülmeye değer) veya havayoluyla Kayseri’ye iniş ve Kapadokya’ya geliş toplam 2 saat. Dünyanın en eski ve doğal yerleşim bölgelerinden olan Peri Bacalarını görmek olduğuna inananlar çoğunlukla yabancı ziyaretçilerdir. Her mevsim ayrı bir güzelliğe kavuşan Kapadokya’nın kar altındaki görüntüsünün daha da büyülü olduğu söyleniyor. Bundan da anlaşılacağı gibi bu yöreyi ziyaret etmek için yaz ayları dışında her sezon ziyaret etmek uygun görünmektedir. Ayrıca dek görüp görebileceğiniz en temiz ve düzenli iki beldenin Ürgüp ve Göreme olacaktır.

Kapadokya klasik anlamda ziyaret edilecek turistik bir bölgeden çok binlerce yıl önce kurulmuş yaşamlar üzerine bir gizem ve deneyimdir. Fethedeceğiniz bir yer değil, sizi fethedecek bir yer Kapadokya.

Yunak Evleri

Yunak ismi eskiden evlerinde su bulunmayan kadınların işlerini görmek için çeşme başına toplanmaları bu ismin verilmesine esin kaynağı olmuştur. Zamanı aheste aktığı bu perili diyarda doğal yapıya hiçbir zarar vermeden oluşturulan çok hoş butik oteller bulunuyor. Yunak evleri onların arasında ilk tercih edileni.  Neden böyle olduğu daha Yunak Mahallesine adım atar atmaz anlaşılıyor. Bir sokak ama sanki otelin avlusu, otellerde birbirinden bağımsız ayrı kapılardan girilen bahçesi, balkonu, avlusu olan 27 adet kaya oda ev.

Evlerin restorasyonu da daha önceki kullanım biçimlerine sadık kalınarak tarihi özellikleri korunarak yapılmış. Doğal olarak hiçbir oda yada evin boyutu diğerlerine benzemiyor. Bu özellik sayesinde de balayı süiti ve Osmanlı süiti gibi şık seçenekler var. 5. Ve 6. Yüzyıllardan kalma kaya evlere eşlik eden birde muazzam 19. Yüzyıl Rum konağı var. Konağın giriş katı kullanıma yönelik oturma ve müzik odaları, üst kat ise kahvaltı  ve yemek salonu olarak kullanıma açık.

Yaz aylarında ise yemek yıldızların altında terasta yeniliyor. Kaya evlerin ve konağın dekorasyonunda kullanılan her obje, üzerinde düşünülerek özel seçilmiştir. Eski sandıklar, antika komodinler, pirinç karyolalar, el işi dantel perdeler, çalışma masaları, son derece şık ve lüks tasarlanmış banyolarıyla bir mağara bu kadar zarif ve yaşanılır olabilir. Hatta odaların bu denli zevkli ve rahat olması, bir ev sıcaklığı vermesi yöreye yapılacak geziler için bir handikap oluşturuyor. Çünkü hiçbir durum ve koşulda orayı terk etmek istemiyor ve hava bozsa da bütün gün burada geçse dersiniz. Yunak evlerinde oydukları kayalardan da bir havuz, sauna, jakuzi, masaj ve spa bulunmaktadır.

Yorumlar kapalı.