Keten Tohumu Yağının Saça Faydaları ve Maskesi

Keten tohumu içeriğindeki Omega 3 yağ asitleri ve diğer mineraller ile saç için çok faydalıdır. Saçları besler, bakım yapar, dökülmeyi durdurur, kepeği önler ve saçların hızla uzamasına yardımcı olur. Saçlara bakım yapmak için keten tohumu yağını

Keten tohumu içeriğindeki Omega 3 yağ asitleri ve diğer mineraller ile saç için çok faydalıdır. Saçları besler, bakım yapar, dökülmeyi durdurur, kepeği önler ve saçların hızla uzamasına yardımcı olur. Saçlara bakım yapmak için keten tohumu yağını yahut keten tohumunu kullanabilirsiniz.

Keten Tohumunun Saça Faydaları

Keten tohumu vitamin ve mineral bakımından iyi bir kaynaktır. Örneğin bol miktarda selenyum, manganez, magnezyum, bakır ve B vitamini ihtiva eder. Bu zengin içeriğiyle saç köklerini besler. Saçlara güç verir, sağlığını korur.
Omega-3 asitleri de keten tohumunda en fazla bulunan besin öğelerindendir. Bu yağ asitleri saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur. Saçları dipten uca besleyerek kırılmaları ve dökülmeleri engeller.
Keten tohumu saça parlaklık verir, dayanıklık ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Keten tohumu, saçın pH seviyelerini ve yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur, böylece saçlardaki yağlanmayı giderir.

Keten Tohumu Yağı Saça Nasıl Sürülür?

Keten tohumu yağından 1-2 yemek kaşığı alıp bir kaba aktarın. Sonra parmak uçlarınızla saç köklerine masaj yaparak sürün. Daha sonra saçlarınızın uçlarına da uygulayın. Takriben 30 dakika bekletip ılık su ile duş alın. Bu yöntemden haftada 1 defa yararlanın.

Keten Tohumu Saça Nasıl Uygulanır?

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

Tencerenin içine 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı keten tohumunu atıp kaynatın. Bu su jel kıvamına gelene kadar kaynatılır. İçine bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve sıvıyı karıştırın. Sıvı jel kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Soğumaya bir kenara koyun. Soğuduktan sonra süzün ve jeli bir kavanozda toplayın. Saçınızı her sabah şekillendirmek için bu jeli kullanın.

Keten Tohumu ve Hindistan Cevizi Yağı İle Saç Maskesi Tarifi

Bir miktar keten tohumunu havanda ezin ve içine 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağını ekleyin. Cezveye bunları koyun. Ocakta ısıtın ve ılıyınca süzün. Saçınıza ve saç derinize uygulayın. 1-2 saat bekletin. Şampuanla yıkayın. Suyla yıkayın.

Beyaz Saçlardan Kurtulmak İçin Kür

Saçlarında beyazlar olmasını kimse istemez. Hele kadınlar bu konuda çok hassastır. Fakat böyle bir şey olsa bile umutsuzluğa kapılmak gerekmez, çünkü beyazlayan saçlar için keten tohumu kullanmak son derece faydalı olacaktır.

Malzemeler

  • 1 kilo bal
  • 200 gram toz keten tohumu
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet limon

Yapılışı

Limonlar ve sarımsaklar doğranıp blender yardımıyla karıştırılır. Ardından bal ve keten tohumu ilave edilip yine karıştırılır. Hazırlanan karışım cam bir kavanoza boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılır. Buzdolabında saklanarak her öğünden 30 dakika önce birer yemek kaşığı yenir. Tahta kaşık haricinde başka bir şey kullanılmamalıdır. Günde 3 defa tüketilmesi önerilir. 1 ay boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır. Saç beyazlamasına etkili çözümdür.

Keten Tohumu Yağının Saça Faydaları ve Zararları

Keten tohumu yağının faydaları pek çoktur. Onlardan başlıcaları; saçlara canlılık vermesi, hızlı saç uzatmaya yardım etmesi ve kepek oluşumunu önlemesidir. Keten tohumu yağının etkilerini kendi saçınızda da görmek istiyorsanız bu yağı saç derinize masaj eşliğinde uygulamalı, haftada bir defa tekrarlamalısınız.

Keten tohumu yağının bir diğer özelliği ise saç dökülmesine karşı etkili olmasıdır. Saç dökülmesinden muzdaripseniz keten tohumu yağının kullanımı size iyi gelecektir.
Keten tohumu yağı saçları hem içeriden hem dışarıdan besler. Saçları canlandırır, güçlendirir ve parlatır.
Kırılan saçları onarır. Yüksek Omega-3 oranıyla saçlarda kırılmaları engeller.
Bu doğal yağ saç derisinde kuruluk problemini de giderir. Pul pul döküntülere engel olur. Saç derisinde görülen egzama için fayda sağlar. Kepek sorunundan kurtarır.
Omega 3 yağ asitleri keten tohumu yağında bolca bulunur. Saç için keten tohumu yağı kullanmak bu yüzden çok yararlıdır.

Yorumlar kapalı.