Kükürtlü Sabunun Faydaları ve Kullananların Yorumları

Kükürtlü Sabunun Faydaları

Kükürtlü sabunun faydaları saça ve cilde olduğu gibi sivilcelerin yok olması içinde etkilidir. Uzun yıllar güzellik için kullanılan kükürtlü sabun doğada bulunan kükürt ile sabunun karışımından elde edilmektedir. Pek çok alanda kullanılan kükürt kokusuz, sarı renkte ve katı halde bulunur. Genelde ergenlik döneminde oluşan sivilceleri yok etmede sıklıkla kullanılsa da kırışıklıkları yok ettiği, cildi gerdiği gibi daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Sizlere bu yazımızda kükürtlü sabunun faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Pek çok kişinin kullandığı kükürtlü sabun eski eski çağlardan beri aktif olarak kullanılmaktadır. Kükürtlü sabunun antiseptik ve antibakteriyel özelliği ile sivilceler kısa sürede yok olmaktadır. Yağlı ciltlerin yağ oluşumu dengeleyen, gözenekleri açan bu sabun ayrıca cilt temizliği içinde kullanabilirsiniz. Her evde mutlaka bulunması gereken kükürtlü sabun nedir, neye yarar, faydaları nelerdir sırası ile açıklayacağım.

Kükürtlü Sabun Nedir

Cildin dostu olan kükürt doğada saf halde bulunan kokusuz, limon sarısı renginde ve pek çok kullanım alanına sahip bir maddedir. Kozmetikten sağlık sektörüne pek çok alanda kullanılan kükürt volkan yataklarında sıkça bulunur.

Pek çok merhem, krem ve losyonun ana bileşeni olan kükürt mikrop öldürücü etkisinden dolayı çok eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Halk ilacı olarak bilinen kükürt uyuz ve egzama tedavisinde eskiden zeytinyağı ile karıştırılarak sorunlu bölgeye sürülürdü. Yanıklarda ise az miktarda kireç ve kükürt karıştırılarak krem kıvamına getirilir ve yanığa sürülürdü. Bazı bölgelerde halen uyuz, egzama, alerji, çocuk düşürme, kulak hastalıklarında kükürt karışımları hazırlanarak uygulanmaktadır.

Günümüzde ise kükürt kullanım etkisi kaybetmemiş ve halen en çok kullanılan ürünlerden biri olmuştur. Neredeyse gençlik döneminde kükürt içerin krem, losyon yada sabun kullanmayan kişi yok desek yeridir. Sivilce tedavisinde sıklıkla tercih edilen kükürtlü sabunlar sivilceleri yok etmede gösterdiği etkiyi ile halen en çok tercih edilen ürün olmuştur.

Kükürtlü sabunlar genelde kükürdün etkisinden dolayı kokusuzdur. Kükürt cildi kuruttuğu için kuru cilt yapısına sahip bireylerin kullanması pek tavsiye edilmez. Şimdi sizlere kükürtlü sabunun cilde faydaları, kükürtlü sabunun saça faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır anlatmaya çalışacağım.

Kükürtlü Sabunun Cilde Faydaları

Kükürtlü sabun kullanmaya başladığınızda etkisini hemen görmeniz pek mümkün değildir. Düzenli kullanılması gerekmektedir. Size tavsiyem banyoda bulunduracağınız kükürtlü sabun ile düzenli olarak yüzünü yıkmanız. Normal sabun yerine kükürtlü sabunu tercih edebilirsiniz. Kükürtlü sabun kullandıktan sonra oluşan değişiklikler

  • Sivilceleri yok eder
  • Antibakteriyel ve antiseptiktir
  • Uyuz ve egzamaya iyi gelir
  • Cildi daha gergin ve sık yapar
  • Rosacea (gül hastalığı) iyi gelir
  • Sedef hastalığını önler
  • Cildi temizler
  • Siyah noktaları yok eder
  • Cildin ölü tabakasını atar
  • Cilt yüzeyindeki mikrop, bakterileri yok eder
  • Cildin yağ dengesini sağlar
  • Terlemeyi önler
  • Mantar oluşumu önler
  • Kaşıntı, kaşıntıya bağlı kızarıklığı yok eder
  • Sadece cilt temizliği için değil vücut temizliği için de tercih edilir

Daha pek çok faydası bulunan kükürtlü sabun kullanmak isteyenler genelde kükürtlü sabun sivilce izlerine iyi gelir mi sorusunu sormaktadır. Kükürtlü sabun sivilce oluşumunu önleyen cildi temizleyen yapısı nedeni ile sivilceleri yok ettiği bilinmektedir.

Kükürtlü sabun ilk kullanıldığında sivilce artışı olabilir bunun sebebi derinin alt tabakasında bulunan iltihabı cilt yüzeyine çıkarak kurutmasıdır. Sivilceye iyi gelen sabunlar hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız En iyi sivilce sabunları yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca En iyi bitkisel sabunlar adlı yazımızda diğer etki sabunları inceleyebilirsiniz.

Kükürtlü Sabun Nasıl Kullanılır

Kükürtlü sabun kullanım şekli ise sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yüz bu sabunla iyice yıkanır ve durulandıktan sonra nemlendirici krem kullanılır. Düzenli kullanılması çok önemlidir 1 yada 2 gün kullandıktan sonra etki beklemek yanlış olur düzenli kullanıldığında etkisini gösteren bu sabun ilk 1 aydan sonra ciltte değişikli gözle görülebilir. Sivilceli yüzde ise baskı yapmadan ovalayarak cilt temizliği yapılmalıdır. Günde 2 defadan fazla kullanılması cilt kuruluğuna sebep olmaktadır.

Kükürtlü Sabun Yüzde kaç Dakika Bekletilir

Genelde en çok merak edilen sorulardan biride kükürtlü sabunun yüzde kaç dakika bekleyeceği sorusudur. Sabah ve akşam yüzünüzü yada vücudunuzu kükürtlü sabun ile yıkadıktan sonra çok fazla beklemenize gerek yoktur yüzünüzü ıslatın sabunu köpürtün ve yüzünüzü bu sabun ile iyice ovalayın 1 yada 2 dakika ovalamak yeterlidir. Daha sonra bol su ile durulayın sabunun yüzde fazla beklemesi cildin kurumasına neden olabilir.

Kükürtlü Sabun Günde Kaç Defa Kullanılır

Kükürtlü sabun eğer cilt ve vücut için kullanılacaksa günde 2 defa bu sabun ile yıkamak yeterlidir. Eğer kükürtlü sabun saç için kullanacaksanız haftada 3 defa kullanmanız yeterlidir. Fazla kullanılması saç derisinde kuruluğa neden olacağından kepek oluşumu görülebilir.

Kükürtlü Sabunun Saça Faydaları

Kükürtlü sabunun saça faydaları bulunduğu gibi bazı yan etkileri bulunmaktadır. Eğer doğru şekilde kullanılırsa zararları neredeyse görülmez haftada 3 defa kullanmanız yeterlidir. Kükürtlü sabunun saç faydaları ise;

  • Kükürtlü sabunla yıkanan saçlar daha canlı ve parlak olur
  • Saç derisinde bulunan gözenekler açılır
  • Saç ve saç derisini temizler
  • Yağlı saçların yağ dengesini sağlar
  • Kükürtlü sabun saç dökülmesini önler
  • Kırılan, yıpranan saçları onarır
  • Saçlarda görülen bit oluşumunu yok eder saçı arındırır
  • Saç derisinde bulunan yaraları iyileştirir

Saçlarınız çok kurusu ile kesinlikle bu sabunu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Yağ emici özelliği nedeni ile saçları dahada kurutarak kepeklenmeye neden olabilir. Kükürtlü sabun ile saçları düzenli yıkamak saçlarını doğal şekilde hızlı uzamasını sağlayacaktır. Genelde banyo yaparken kükürtlü sabun ile iyice ovalayarak yıkamak yeterlidir. Eğer kükürtlü sabun kullanacaksanız kesinlikle saçınıza başka bir sabun yada şampuan sürmeyin.

Kükürtlü Sabunun Zararları

Her üründe olduğu gibi kükürtlü sabununda bazı zararları bulunmaktadır. Aslında bu zararlar genelde çok fazla kullanıma bağlı olarak ortaya çıksa da kükürtlü sabun kullanmadan önce bilmeniz gereken önemli hususlardır.

  • Asla kuru cilt yapısına sahip bireylerin kullanımına uygun değildir. Cildi dahada kurutarak tahrişe neden olabilir.
  • Aynı şekilde kuru saç yapısına sahipseniz saçlarını ve saç derinizi kurutabilir.
  • Çok fazla kullanıldığında saçta kepeklenme yapar
  • Kesinlikle genital bölgede çok fazla kullanmayın
  • Kükürtlü sabun ile yüzünüzü yıkarken gözünüze kaçmasını önlemelisiniz.
  • Doğal bir bileşen olmasından dolayı kükürtlü sabunun yan etkileri genelde çok nadir görülmektedir. Eczenelerde ve aktarlarda satılan kükürtlü sabun mutlaka hakiki, doğal ve katkısız olanı tercih edilmelidir.

Kükürtlü Sabun Markaları

Sizlere şimdi en iyi kükürtlü sabun markalarını derlemeye çalışacağım piyasada pek çok kükürtlü sabun markası olmasına karşın daima en iyisini ve güvenilir, bilindik marka olanı seçmek doğru karar olacaktır.

Koza kükürtlü sabun

Neredeyse bütün eczanelerde ve İnternet sitelerinde satılan bu sabun fiyatı 6 ile 9 tl arasında değişmektedir. Koza kükürtlü sabun ülkemizde en çok satan kükürtlü sabun markasıdır.

Otacı kükürtlü sabun

Deneyenlerin çok beğendi kükürtlü sabunlardan olan Otacı kükürtlü sabun fiyatı 4 tl olarak bildirilmiştir.

Moos kükürtlü sabun

Son zamanlarda kükürdün kötü kokusunu giderek harika kokulu sabunlar üretmektedir. Moos kükürtlü sabun fiyatı pahalı olması karşın sıklıkla tercih edilmektedir. Fiyatı ise 10 tl’dir.

Thalia Kükürtlü Sabun

Cilde dost pek çok sabun çeşidi üreten Thalia saç dökülmesini engelleyen kükürtlü sabunu ile bilinmektedir. İçeriğinde kükürtten başka bitkisel ürünlerde kullanılması saç dökülmesini önlemekte büyük etki sağlamaktadır. Fiyatı ise 5 tl’dir.

Sizlere mümkün oldukça doğal ve organik kükürtlü sabun derlemeye çalıştım. En iyi etki için en iyi sabunu seçmek çok önemlidir.

Kükürtlü Sabun Kullananlar

Sizlere kükürtlü sabun kullananlar ve paylaştıkları yorumları derlemeye çalışacağım. Sözlük, forum ve sosyal medyada yapılan yorumlar sizlere kükürtlü sabun kullanımı hakkında azda olsa fikir verecektir.

  • Kepeğe karşı etkili olduğuna bizzat deneyerek şahit olduğum sabun
  • Keşke sivilceye karşı etkisi kadar kokusu da güzel olsaydı kokusu midemi bulandırıyor resmen
  • Yüzümü kükürtlü sabunla yıkadım cildim çok kurudu zımpara gibi gerildi çok can sıkıcı bir durum
  • Annem küçükken saçımızda bit olduğunda kükürtlü sabun ile yıkardı
  • Çabuk yağlanan saçları adam etmekte kullanılır lakin insanları bayıltacak derecede kötü kokar, eczanelerde satılan moos’un ürettiklerinde koku problemine kökten çözüm bulunmuştur
  • Sivilceleri yok eden etkili sabun kullanıp işe yaramadığını kimsede daha görmedim.
  • Kükürtlü sabun egzama için çok etkili olduğunu duydum ve bende kullanmaya başladım 1 ay içerisinde etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı.

Kükürtlü sabun almaya karar verdiğinizde genelde fiyatların çok değişiklik göstermektedir. Kükürtlü sabun eczane yada internetten almanız mümkündür. Kükürtlü sabun fiyatları genelde 3 ile 15 lira arasında değişiklik göstermektedir.

Yorumlar kapalı.