Marul Zayıflatır mı? Marul Salatası Kaç Kalori?

Salataların vazgeçilmezi, yeşil yapraklı, sağlıklı bir sebze olan marul çok düşük kalorilidir ve kilo vermeye yardımcıdır.

Marul Kaç Kalori 1 Yaprak 1 Demet 100 Gram Marul Kalori Değerleri

Salataların vazgeçilmezi, yeşil yapraklı, sağlıklı bir sebze olan marul çok düşük kalorilidir ve kilo vermeye yardımcıdır.

Marul Kaç Kaloridir?

1 demet marul 100 gramdır ve 16 kaloridir.1 yaprak marul 10 gramdır ve 2 kaloridir.1 orta porsiyon marul 100 gram eder ve 16 kaloridir.1 küçük boy porsiyon marul 50 gramdır ve 8 kaloridir.

Marul Salatası Kaç Kaloridir?

1 porsiyon yani 175 gram yağlı marul salatası 70 kaloridir.1 porsiyon 175 gram marul salatası 61 kaloridir.

Göbek Marul Kaç Kaloridir?

100 gram göbek marul 1 orta porsiyon ve 1 demet eder ve 14 kaloridir.

Marul Zayıflatır mı?

Marul, kilo verme sürecinin doğal destekçilerinden biridir. Marulun kalorisi oldukça düşüktür. Diyet listelerinde yer verilmesi gereken bu lezzetli ve sağlıklı sebze kilo yapmaz. Bilakis tokluk hissi verdiğinden zayıflamaya yardımcı olur. Ne kadar çok marul yerseniz yeyin kilo almazsınız. Örneğin 100 gram marulda sadece 15 kalori vardır. Bu sebeple marul, zayıflatan bitkilerin en önemlileri arasındadır. Salataların temel malzemelerinden biri olan marul, diyet yapanların beslenme programında yer almalıdır.

Marulun lif miktarı yüksek olduğundan besleyicidir ve uzun süre tok tutar. Diyet yapanlar marul tüketerek abur-cubur ihtiyacını bastırabilir ve kilo vermeyi daha kolay bir süreç haline getirebilir.

Marulun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kabızlığa iyi gelir, hazımsızlığa faydalıdır. Birçok sebze ve meyveden 4 kat daha fazla demir içerir. Bilindiği üzere demir, vücut sağlığı için gerekli olan önemli bir mineraldir. Vücudu zararlı maddelerden temizler.Kanı toksinlerden arındırır. Özellikle diyabet hastaları için tavsiye edilir. Kan şekerini düşürür ve şeker seviyesini düzenler. Hamilelik döneminde anne adayının en fazla gereksinim duyduğu vitaminlerden biri olan K vitamini, marulun içinde yoğun olarak bulunmaktadır.

Anne adayının daha sakin ve rahat bir hamilelik geçirmesine yardımcı olan bu vitamin, marulun içerdiği besin öğelerinden biridir. Lohusalık döneminde marul tüketimi oldukça yararlıdır. Çünkü marul anne sütünü artırır. Çocukların marul tüketmesi de oldukça mühimdir. Kemik gelişimine yardım eden marul, yetişkinlerde de Kemik erimesi ve romatizmal hastalıklar için şifa kaynağıdır. Barındırdığı K vitaminiyle iskelet sistemini güçlendirir, kalp rahatsızlıklarının engellenmesinde görev alır.

A vitamini ihtiva eden marul, bu sayede vücudun bağışıklığını güçlendirerek hücre işlevlerini düzenlemekte, D vitamininin etkinliğini artırmaktadır.Yediden yetmişe herkes marul tüketmeye özen göstermelidir. Marul yüksek oranda protein bulundurur. Protein, başta kas gelişimi olmak üzere çeşitli metabolik reaksiyonlarda etkindir.

Güçlü bir antioksidan hazinesi olan marul, kanserin oluşma riskini en aza indirmektedir. Marulun C vitamini seviyesi çok iyidir. Üstelik yağ ve kalori oranı çok düşüktür. Bu sebeple fazla kilolarından şikayetçi olanların marullu salata tüketimini artırması önerilir.

Yorumlar kapalı.