Neden hayvan videoları interneti ele geçirdi?

Milyonlarca kedi ve köpek videosu Youtube’da milyonlarca defa izlendi, Facebook’da ise bir o kadar beğeni aldı. Peki, neden?

https://www.youtube.com/watch?v=ccyuk6jIJDg

Çünkü huzura ihtiyacınız var

Medya, işsizliğin arttığını, terör ve saldırıların yaşandığını söylediğinde sevimli Ş 0 videolar izlemek bir süreliğine bizi yatıştırır. Tabii bir timsahın ya da bir aslanın başka bir hayvana saldırdığı trajik sahnelerden bahsetmiyoruz. Olüm kaygısını uyandıran hiçbir öğenin bulunmadığı ve bizi sakin, saf bir evrene taşıyan videolardan bahsediyoruz.
Günümüzde hayvanlarla desteklenen terapiler (yunuslarla, köpeklerle ya da atlarla) eskiye göre çok daha yaygınlaştı ve hayvanları korumaya yönelik hareketler çoğaldı.

https://www.youtube.com/watch?v=y5_vUpkigeM

Çünkü onları sevimli buluyoruz

Uyuyan yavru hayvanlar, birbirlerini çekiştiren su samurları, oynayan pandalar ve koalalar… Hepsi de çok tatlı! Üstelik içsel durumumuzu etkiliyorlar. Bu tatlılık karşısında beynimiz, doğal bir sakinleştirici ve antidepresan olan endorfin ve dopamin hormonu salgılıyor. 1960’larda zoolog Konrad Lorenz güzel ve sevimli gelen yuvarlak kafaların, büyük gözlerin, sakar ve dokunaklı hareketlerin insanda doğuştan gelen bir memnuniyet hissi uyandırdığını keşfetti.

Çünkü kedi, kadının en yakın dostudur

Anketlere göre kediler birçok insanın, özellikle de kadınların gönlünde taht kurmuş.
Çünkü kedi narsistir. Peki, tıpkı Freud’un düşündüğü gibi güzel kadınlar da öyle değil midir? Kedi sadece narsist değil, kendi istediğini yapma konusundaki soğukkanlılığı ve dik kafalılığıyla karşı konulmazdır. Hayvan platformu Holidog’a göre kadınların kedilerin bulunduğu heyecan verici ve komik videoları tercih etmesinin sebebi kedinin duygulara hitap etmesi.

https://www.youtube.com/watch?v=AgGbAai08CU

Çünkü hayvanlar insanlığın ilerisinde

Dişi bir kedi ve köpek, yavrularını beraber yetiştirebiliyor, bir kuş bir kediyi besleyebiliyor, bir gergedan genç bir antilopun hayatını kurtarabiliyor. Tam da etik ve dinsel çatışmaların bu kadar öne çıktığı bir dönemde, bu videolar bizleri beraber yaşayabilme olasılığımıza inandırıyor. Darwin de hayvanlar âlemini inceleyerek yardımlaşma ve işbirliğinin canlıların hayatta kalmasındaki önemini anlamıştı.

Yorumlar kapalı.