Pratik Kızlara Harika Çözümler.

GÖMLEK DÜĞMELERİ

İplikleri ince olan ve olmadık yerlerde düşen gömlek düğmelerine karşı önlem almak için düğmenin ortasına ya süper yapıştırıcı ya da renksiz oje damlatın.

ÇAMAŞlR SUYU LEKESİ

Kimi zaman istemeden kıyafetlere sıçrayan çamaşır suyu açık renkli lekeler yaratabiliyor. Lekeli yeri uygun renkte mum boya ile boyayın. Üzerine yağlı kağıt koyarak ütüleyin.

RENKLİLER

Çamaşırlarınız dan, çok boya akıtarak her şeyi boyayanları olabilir. ilk yıkamaya bir kaşık karabiber ekleyerek renklerin akmamasını sağlayabilirsiniz.

KOT

Yeni kotunuzu yumuşatmak için yıkarken makineye birkaç kaşık tuz ekleyin..

DERİ PARLATMA

Eşyalarınızı saç kremi ile parlatıp korumaya yardımcı olabilirsiniz.

GÜVE

Yaz aylarında özellikle yünlülere dadanan güveleri kıymetli kıyafetlerinizden uzak tutmanın hem ekolojik hem ucuz hem de çok kolay bir yolu var: kara biber. Tülbent gibi ince bir kumaşa ya da eski bir naylon çorabın içine dolduracağınız 3-4 kaşık biberi dolabınıza asın. Güve ve böcekler böyle sert kokulardan nefret ettiklerinden yaklaşmazlar.

BOZUK FERMUAR

Takılı kalan veya zor kapanan fermuarları kuru sabun veya renksiz rujla açabilirsiniz.

KOKAN AYAKKABILAR

Gece içlerine birkaç kaşık kedi kumu ya da hamur kabartma tozu koyun. Sabah silkeleyerek temizleyin. Kokular yok olacak.

NAFTALİN YERİNE

Dilimlenmiş beyaz sabun, lavanta, okaliptus veya nane yağı damlatılmış kağıt mendil kullanabilirsiniz. Bu kokulara da tahammülü olmayan böcek ve güveler kıyafetlerinize zarar veremeyeceği gibi yeniden giymeye hazır olduğunuzda çok hoş kokacaklardır.

PIRLANTA, SAFİR, YAKUT TEMİZLEME

Kıymetli tüm taşlarınızı soda içerisine koyarak temizleyebilirsiniz ya da Alka-Seltzer attığınız bir kap suya ıslatarak pırıl pırıl olmalarını sağlayabilirsiniz.

ALTIN VE GÜMÜŞ TEMİZLEME

Diş macunu ile parlatın.

ALTIN KAPLAMA TEMİZLEME

Beyaz ve yumuşak bir silgi ile nazikçe silerek temizleyebilirsiniz.

İNCİ TEMİZLEME

İncileri tek tek zeytinyağı ile silip parlatabilirsiniz.

SAHTE MÜCEVHER TEMİZLEME

Kararmalarını önlemek için kilitli buzdolabı poşetinde muhafaza edin ve yanına bir parça tebeşir koyun.

KIZARTMA KOKUSU

Evinizin havasını temizlemek için spreyli bir plastik şişeye doldurduğunuz sirkeyi havaya sıkın. Koku anında yok olacaktır.

DOLAP KOKUSU

Bayat ve rutubetli kokuları yok etmek için bir kap içerisine koyacağınız kömür parçaları ya da hamur kabartma tozu, tüm kokuların emilerek yok olmasını sağlayacaktır.

RUTUBET KOKUSU

Kıyafetlerinizin asılı olduğu yere beyaz tebeşir parçalarını ip ile bağlayarak asın.

KAPALI KALACAK EV VE DOLAPLARIN KOKUSU

Uzun süre kapalı kalan yerlerde oluşan bayat ve sevimsiz kokuyu en etkili biçimde emen madde kedi kumu. Evet kedilerin tuvalete gitmek için kullandığı kumdan bir paket alın ve her odaya bir tas doldurup bırakın. Kokuları o emecek, eviniz taze kokmaya devam edecektir.

ÇÖP KOKUSU

Çöp kutunuz akıyor, kokular yayıyor ve torbayı çıkardığınızda dibinde iğrençliklerle karşılaşıyorsanız çaresi yine kedi kumu. Çöp kovasının dibine 5 cm kadar kalınlıkta bu kumdan dökün. Kum, torbadan akacak herhangi bir likiti emeceği gibi, istenmeyen kokuları da emecektir.

PIRINÇ YA DA BAKIR OBJELER

Bu objeleri parlattıktan sonra kararmalarını önlemek için saç spreyi ile kaplayabilirsiniz. Hava alamayan yüzey uzun süre parlak görüntüsünü koruyacaktır.

METAL OBJELER

Metalleri parlatmak için pahalı ilaçlar yerine bu karışımlardan herhangi birini kendiniz yapabilirsiniz

  • Eşit miktarlarda un, tuz ve sirkeyi karıştırın ve bulamaç haline gelen karışımı sürdüğünüz yüzeyde kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra bir bez ile parlatın.
  • Bildiğiniz domates salçası ile parlatın… Şaşıracaksınız.
  • Limon suyu ve tuzu eşit miktarda karıştırın ve yüzeyi bununla ovalayın.
  • Worcestershire sosunuz varsa o da harikalar yaratıyor. Birkaç damla ile metalleri ovalayın.

KROM YÜZEYLER

Parlatmak için soda kullanabilirsiniz ve stretç film parçasını kırıştırarak getirip onunla parlatabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.