Rüya Tabirleri Sözlüğü

Rüyalar kendinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir,bazen size gelecekten haberler taşırken, bazen de uzun zamandır çözemediğiniz sorunlarınıza çözümler bulur. Hiçbir şekilde anlam veremediğiniz bir rüyayı defalarca gördüğünüz oldu mu? Nedenini bilmediğiniz,soğuk terler dökerek kalktığınız geceler var mıdır?

ABAJUR

Her ne şekilde olursa olsun abajur ile ilgili bir şey görmek, yakın gelecekte bir işten maddi bir kazanç sağlanacağını, faydalı bir işe başlamaya, geliri önceden bilinen ve belli olan işleri belirtir. O anda bilmediğiniz, daha sonradan ortaya çıkabilecek bir işten kazanç sağlamak anlamına gelir. Abajur iyi haberdir. Abajuru kendi yakan kişi bir fırsatı değerlendirecek demektir. Rüyada her ne şekilde olursa olsun abajur ile ilgili bir şey görmek, yakın gelecekte bir işten maddi bir kazanç sağlanacağını belirtir.

ANAHTAR

Rüyada anahtar kaybetme, erkekler için ev değişikliğine, kadınlar için evliliğinde geçimsizliğe işarettir. Anahtar bulmak güç ve iyi bir gelecek sağlayacak bir işe başlanacağına işarettir.

ARI

Arı görmek, iş ve özel hayatınızda birçok başarıya imza atacağınızın habercisidir. Ailenizle mutlu bir hayat sizi bekliyor demektir. Eğer arı soktuysa, bir arkadaşınız sizi hayal kırıklığına uğratacak anlamına gelir. Arı yakalamak, isteklerinizin gerçekleşmesi; arı öldürmek, beklenmeyen bir haber; arı topluluğu bir sırrın açıklanması anlamındadır.

AĞLAMAK

Tam tersi olarak sevineceğinizin işaretidir.

AVUÇ

Avucun temiz olması faydalı ve karlı işlerle uğraşmak anlamındadır. Alkışlamak hoş vakit geçirmenin ve mutluluğun işaretidir.

AYAKKABI

Zenginlik ve servet demektir. Yeni bir ayakkabı almak veya ayakkabı kaybetmek, kötü günlerin belirtisidir. Rahat bir ayakkabı giymek, yakın zamanda huzura kavuşulacağına işaret eder. Yırtık ayakkabı tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalınacağına yorumlanır. Bu rüyalar genel olarak iyi sayılmazlar. Ayakkabı diktirmek, üzüntülere ve terk edilmeye; ayakkabı sıkması, çevrede bir cinayet işlenmesine; bir kadının ayakkabı çıkarması, ayrılığa; çocuk ayakkabısı, işlerin kötüleşmesine işarettir. Siyah, beyaz, kırmızı ayakkabı giymek birden bire bir sıkıntıyla karşılamayı; sarı ayakkabı hastalığı anlatır. Ayakkabıları çıkarmak çok yakında zorlukların biteceği anlamına gelir.

ASLAN

Rüyanızda aslanın saldırısına uğradıysanız, düşmanlarınız tarafından yenilecek onların emri altına gireceksiniz. Aslanla boğuşmak, kazanmaya; aslan öldürmek, her alanda başarıya; aslana sırtını dayamak, kayıp ve üzüntüye; aslan tarafından takıp edilmek tuzağa düşmeye işarettir.

AKASYA

İyi haber alınacağına işarettir.

AĞRI

Sevgiliniz sizi hayal kırıklığına uğratıp kalbinizi kırabilir. Hayatınıza kendi menfaatleri için sizi kullanmak isteyen biri girebilir. Ya da önemsiz bir hastalığa yakalanacağınız anlamına gelir.

AT

Rüyada herhangi bir şekilde at görmek, iyiye işarettir. İş hayatında yükselme, aşk hayatında iyi gelişmeler, maddi ve manevi isteklerin yerine gelmesi demektir. Ama ölü at zarara ve yakın zamanda ölüme; bağlı at mevkiinin değişmemesine; at satmak kavgaya işarettir.

ADRES

Adres almak veya vermek, akraba ve dostlarınızı ziyaret edeceğiniz anlamına gelir.

ABDEST ALMAK

Genellikle ferahlamaya işaret eder. Abdest alıp namaz kıldığını gören kişi üzüntü ve kederden kurtulur. Tüccar olan kimsenin rüyada abdestin namaz kıldığını görmesi, sermayesi olmadan mal kazanacağına işaret eder. Rüyada abdestin bozulması ise, bir dönem geçici sıkıntılar yaşayacağını belirtir.

ADLİYE

İşlerinizin bozulacağı ve sıkıntıya düşeceğinizi belirtir. Adliyede hakim görmek iyiye işarettir. Bulunduğunuz durumdan çok daha güzel konumlara gelerek, saygınlığınızın artacağını belirtir. Güç işlerin üstesinden gelerek, emellerinize kavuşacaksınız.

AĞAÇ

Rüyada meyve ağacı görmek, isteklerin olacağına ve maddi kazanca işarettir. Yapraksız ve kuru bir ağaç fakirlik; çok yapraklı ağaç ise sağlık ve mutluluğu belirtir. Ağaç dalı kısa bir süre için sorunların çözüleceğine, fakat tekrar başlayacağına işarettir.

AKORDİYON

Müziği dinlemek, yakında mutlu günlerin geleceği anlamına gelir. Akordeon çalmak hoşlandığınız kimsenin sevgisini kazanacağınızın işaretidir. Fakat bu kişi, bazı olaylardan sonra size aşık olacak demektir.

ARAMAK

Eğer rüyada aranan şey bulunursa, geçmişte bir yanlışlık yüzünden kaybedilenlere yeniden kavuşmaya işarettir. Aranan şeyin bulunamaması sıkıntıların bir müddet daha süreceği anlamındadır. Birisinin sizi aradığını görmek, üzüntü ve keder demektir.

AKRABA

Yakında kötü bir haber alacaksınız demektir. Hastalarınızdan dolay işlerinizin bozulacağına bu durumundan sağlığınızın etkileneceğine işarettir.

ACI

Rüyada acı bir şey yemek, birden sevinmek demektir. Bir söz veya işiteceği şeyler bu sevince de söylenecek neden olabilir. Rüyada acı çekmek tam aksi olarak yorumlanır. Duyulan acı büyük huzur ve mutluluğa işaret eder. Ellerde acı hissetmek bolluk olarak yorumlanır.

AVUKAT

İçinde bulunduğunuz durumda hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Düşünmeden hareket ettiğiniz takdirde çok büyük zararlarla karşılaşabilirsiniz.

ACUZE

Rüyada çirkin ve ihtiyar bir kadın görmek, evlilikte sıkıntıya ya da işlerinizin ters gitmesine işarettir.

AF

Birisini affettiğinizi görmek, işlediğiniz sevaplardan dolay Allah’ın sevgili kullarından birisi olduğunuzu size müjdeler. Af dilemek, bir haksızlığa uğrayacağınız ve bundan duyacağınız üzüntü duyacağınız anlamındadır.

AV KÖPEĞİ

Girişimde bulunacağınız işlerde başarıya ulaşacağınıza ve hayallerinizi gerçekleştireceğinize habercidir.

ACIMAK

Kimse rüyada birisine acıyarak yardım ediyorsa, sıkıntılı bir yaşam geçirmemek için biraz daha sıkı ve disiplinli çalışmalıdır.

AĞIZ

Ağzın kapalı olduğunu görmek, ağzı bozuk olan bir kimse demektir. Ağız kenarı görmek, karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza işarettir.

ARMAĞAN

Armağan vermek, verilen kişinin değerine göre iyi veya kötü bir haber alınacağına; armağan almak, evlilerin çocuk sahibi olmalarına, bekarların evlenmesine yorulur.

ANNE

Rüyada bir kişinin annesini görmesi, iyi ve kazançlı günleri belirtir. Annesini ölü görmesi iyi bir haber veya olaya işarettir. Anne ile darılmak ve kavga etmek ise, başarısızlık ve maddi kayba işarettir.

AD DUYMAK

Rüyada adınızı duymak veya adınızla çağrılmak, sizi sevindirecek güzel bir haberin müjdecisidir. Tanıdıklar arasında daha çok sevilip sayılmaya yorumlanır.

ADALET

Davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekir, bazı karışık olaylarla karşılaşabilirsiniz. İnsanlara karşı zor durumda kalabilirsiniz.

AİLE

Rüyasında ailesiyle birlikte oturduğunu gören kimse güçlü duruma gelir. Yani hemen her konuda kendini destekleyenler vardır. Aile karanlık bir yerde oturuyorsa, iş ve parayla ilgili sorunların halledilmesi için zaman gerekir. Aile aydınlık ve ferah bir yerdeyse, güçlü bir destek, başarılı bir girişim için yeterli olacaktır demektir.

ATEŞBÖCEĞİ

Yakında alacağınız bir haberden dolayı sağlığınızın ve moralinizin düzeleceğine yorumlanır.

AŞÇI

Bolluk, rahatlama ve mutluluğa işaret eder. Ayrıca ani bir yolculuğu da belirtebilir. Aşçıyı kazan başında görmek, evlenmek isteyenler için hayırlı kısmete, hastalar için hastalığın ilerlemesine yorulur. Aşçıyı evde görmek, oturduğunuz evden daha iyi bir eve taşınmaya işarettir.

AÇILIŞ

Rüyada bir açılışta bulunmak veya bir açılışa davet edilmek sevinçli habere işarettir. Bir yerin açılışını yapmak, insanların hayrına olan bir işin, güzel günlerin kısa sürede geleceğine işarettir.

ARKADAŞ

Ticarette başarı ve iyi şansa yorulur. Arkadaşınızın mutlu olduğunu gördüyseniz, bu sizin de mutlu olacağınız anlamına gelir. Rüyanızda bir arkadaşla kavga etmeniz, birisine anlattığınız sırrınızın herkesin ağzına düşeceğine işarettir. Arkadaşınızı hasta veya üzgün gördüyseniz, ondan kötü bir haber alacaksınız demektir.

ANTİKA EŞYA

Sevdiklerinizle birlikte uzun ve mutlu bir yaşam süreceksiniz anlamına gelir. Satın almak ise, uzun süreli bir sıkıntıya gireceğiniz anlamına gelir.

ANLAŞMA

Kendinizi birisiyle anlaşma yaparken görmek, ticari işlerinizde büyük zarara uğrayacağınız ve malınızdan olacağınız anlamına gelir. Anlaşmazlık ise, yapılan iyilikleri sürekli hatırlatmaktan vazgeçilmesi gerektiğine işarettir.

ADA

Kayalıklarla kaplı ada yalnızlığa, yeşil ada hayırlı nimete, insanların yaşadığı ada huzurlu ve sonu güzel olan hayata işaret eder. Bekarlar için güzel bir aşk yaşayacağını, evliler için ise evlilik hayatında maddi veya manevi sıkıntıya yorumlanır. Orta yaşlılar için, iş değiştirmeyi de belirtebilir. Adada yanardağ görmek, yakınınızdaki kişilerden bir kötülük göreceğinize yorumlanır. Adanın batması ise, bir kız çocuğu doğacağına işarettir.

ANESTEZİ

Kendinizi anestezi yaparken görmek, yakınlarınızdan birinin sağlık haberlerini alacağınıza elinizden geldiği kadarıyla zor durumdakilerin yardımına koşacağınıza işarettir.

ATLAMAK

Bir yerden başka bir yere atlamak, sosyal statünüzün değişmesi anlamındadır. Aşağı atlamak, para durumun tamamen tersine dönmesi, yukarı atlamak, gelire ve zenginliğe; dere, hendek veya duvardan atlamak, rahata ermek demektir.

AZRAİL

Azrail’i can alırken görmek, uzun bir hayat yaşacağınıza işarettir. Azrail’i gülerken görmek, acısız bir vefata işarettir.

ATÖLYE

Yeni bir işe gireceksiniz ve azminizle başarılı olacaksınız demektir. Riyakar bir arkadaşınızın varlığının da habercisidir.

AYAK

Rüyada ayak görmek bol kazançlı işe, sıhhatli ve zekice düşüncelere, azimli ve sabırlı davranışlara işarettir. Sakat ayak, kötü haber ve üzüntüye; kıllı ayak, büyük bir suçtan aklanmaya; ayak kesmek, bir iş için ödüllendirmeye; kız ayağı, işlerde başarıya; kadın ayağı, yaşam boyu zorluklara işarettir.

ADİL

Çekilen zahmetlerin karşılığının alınacağına, er ya da geç başarının sizinle birlikte olacağına işarettir.

AV

Eğer rüyanızda avınızı yakalayamadığınızı gördüyseniz, zoru başarmak için mücadele vermeniz gerekecek demektir. Avı yakaladığınızı görmek ise yakın zamanda başarıyı ve mutluluğu elde edeceksiniz demektir.

AHŞAP

Ahşap bir ev görmek, eğer ev yeni ise iyi bir evliliğe, eski ise bir hastalığın daha kötüye gideceğine işarettir.

ACI ÇEKMEK

Vücutta veya başta ağrı ve acı hissetmek, kişinin özel meselelerini başkalarına anlatmaması ve bazı şeyleri kendisine saklamayı öğrenmesi gerektiğine işarettir.

AYÇİÇEĞİ

Şansın açılması ve sıkıntıların sona ermesi anlamına gelir.

ARABA

Arabaya binmek işlerinizin iyiye gideceğine ve terfi edeceğinize işarettir. Dolmuş, minibüs gibi bir arabaya binmek, güzel geçecek ticari amaçlı bir yolculuğa çıkacağınıza işarettir. Kaza yapmış araba büyük bir mevki sahibi olmaya; yuvarlanmış araba, itibarınızın kısa süreli olacağına; araba altında kalmak, zenginliğe veya büyük bir mirasa; arabanın peşinden koşmak, uzun süreli işsizliğe yorumlanır.

AYI

Zorluklarla ve sıkıntılarla karşılaşacağınız anlamına gelir. Bir kadın için bu rüya, yeni düşmanlara sahip olacağının ve bazı zorlukların oluşacağının işaretidir. Bir ayı öldürmek, sıkıntılardan kurtulacağınız anlamına gelir.

ADEM PEYGAMBER

Rüyada Adem peygamber niyetine kutsal bir kişi görmek, o dönemde olmasını istediği birçok şeyin gerçekleşeceğini belirtir.

AÇMA

Rüyada açma yemek, bir yoksulu düşüneceğiniz konusundaki vaadinizi gerçekleştirmeniz gerektiğine işarettir. Boş laflar etmemeniz, adaklarınıza ve verdiğiniz sözlere dikkat etmeniz gerektiği anlamına da gelir.

ABLA

Yaptığınız işte ya da ilerde yapacağınız bir işte karşılaştığınız zorluklar karşısında itibarlı birisi tarafından kollanıp gözetileceğiniz anlamında gelir. Rüyada kişinin kendi ablasını görmesi, yakında iyi bir haber alacağına işarettir.

ARMUT

Neşeli ve keyifli olmaktır. Mevsimsiz armut yediğinizi gördüyseniz, bir haram mal kazanabilir ya da hastalığa yakalanabilirsiniz. Armut almak ertelenecek bir yolculuğa; ham armut, üzüntüye işarettir. Armuda ağaçta görmek ise, başarılı olacağınızın habercisidir.

ALIŞVERİŞ

Kazançlı bir döneme girildiğini belirtir.

AHİRET

Rüyada ahirete gitmek, uzun ve faydalı bir yolculuğu belirtir. Ahirette bulunmak, emeklerinin karşılığını alacağını büyük bir iyilik ve mutluluğa kavuşulacağını belirtir. Ahiretten kovulmak, mal, bazen de can kaybına işarettir. Kendini ahirette görmek, dileklerinizin gerçekleşmesi, uğruna harcadığınız gayretlere rağmen bunların ancak bir kısmını elde edeceğinize işarettir. Ahrette kovulmak, mal kaybına ve sefalete işarettir. Ahreti seyretmek, ailece mutlu bir yaşam sürmeye yorumlanır.

AYRILIK

Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görmeniz, yeni bazı zorluklarla karşı karşıya olmanızın habercisidir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak ise hayatınızın düzene gireceği anlamındadır.

AMELİYAT

Rüyasında ameliyat olduğunu gören kişinin sağlığı mükemmeldir.

AĞABEY

Yardıma ihtiyaç duymadan yaşayacağınıza ve maddi sıkıntı çekmeyeceğinize işarettir.

AHTAPOT

Rüyada ahtapot görmek, birden fazla işe girişileceğini ve bu işlerden başarılar elde etmeyi işaret eder.

AŞK

Rüyada sevgilisi ile başka birisini görmek, kadın için tehlikeli bir rakibi olduğuna, erkek içinse sevgilisinin kendisine çok sadık olduğuna işarettir. Aşık olduğunu görmek çok mutlu olacağınız anlamına gelir. Bu rüya, çevrenizdeki insanlardan memnun olduğunuza, sıkıntıdan uzak olduğunuza işarettir.

AKİK

Sağlıklı ve uzun bir yaşantıyı belirtir.

AYNA

Rüyada ayna silmek ünlü olmaya, ayna sırlamak bir kötülüğe, sırları dökülmüş ayna kazançlı bir yardım almaya işarettir. Rüyada aynaya bakmak, yeni bir çevre ve yeni dostlar edinmeye işarettir. Bir aynaya bakarak çok güzel olduğunu düşünen birinin önünde, mutluluk, ama aynaya bakarken solgun ve bitkin olduğunu görmek önünde sıkıntılarla dolu bir döneme girildiğine işarettir. Rüyada aynanın kırılması kötü bir haber alınacağını belirtir.

AHIR

Boş bir ahır, mal kaybına, fakirliğe ve sıkıntıya; hububat, buğday ve birçok sağlıklı hayvanla dolu ahırsa bolluğun, bereketin işaretidir.

ALARM

Rüyada alarm çaldığını duymak, içinizde bazı gizli korkuların var olduğunun işaretidir. Seyahat ederken dikkatli olun ve özel hayatınızdan kimseye bahsetmeyin.

AKAR ÇEŞME

Güzel günlerin boşa geçirildiğine işarettir.

ALTIN

Rüyada altın ile ilgili herhangi bir şey görmek, maddi, manevi ve sağlık yönünden istenilen şeylerin gerçekleşeceği, çevreden iyilik ve yardım görüleceği bir döneme girildiğini gösterir. Altın para, dedikodu demektir. Altınları yığılı bir şekilde gören kimse, birisiyle ilgili bir sırrı öğrenir. Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar. Bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum muhakkak duyulacaktır.

ASKER

Rüyada asker olmak, zorluklara rağmen zengin ve ünlü olabilmek demektir. Askeri silahsız görmek, iyi diye bildiğiniz birisinin size kötülüğünün dokunacağına işarettir. Bir konuda karar vermeden önce çok iyi düşünmelisiniz, aksi takdirde büyük hatalar yapabilirsiniz.

ADİ

Kendini bu durumda görmek, iş hayatınıza düzen vermeniz gerektiğine işarettir.

ADAM

Rüyada daha önce tanışmadığınız bir adam ile konuşma, yeni ve iyi bir arkadaşlığı gösterir. Adamla kavga etmek, ev içinde bir sıkıntıyı; adam öldürmek, eski bir düşmanlığın canlanmasını veya bir dedikodu yüzünden sıkıntıya düşmeyi belirtir.

ASILMAK

Sizden üst seviyedeki birinin size yardım edeceği anlamına gelir.

AYVA

Rüyada ayva görmek, içinde bulunulan durma göre hastalık, hastalıktan kurtuluş, yolculuk, doğum, işte başarı ve kazancı işaret eder. Ayva ağacı faydasız bir arkadaşlığa, ayva sıkmak kazançlı bir iş gezisi sonucunda para kazanmaya işarettir.

ALBÜM

Bir albüme fotoğraf yerleştirdiğini gören kimse geçmişten aldığı ders sayesinde daha dikkatli davranacak ve bir engeli de böylece aşacaktır. İçi fotoğraflarla dolu bir albüm görmek geçmişte kalan ve birden tekrar alevlenecek bir olay olarak yorumlanır.

APARTMAN

Aile içinde bazı tartışmalar olabileceğine işaret eder.

AKIL HASTANESİ

Yaşamın kötüye gitmesi anlamındadır.

ALABALIK

Rüyada alabalık ile ilgili herhangi bir şey görmek, hiç beklemediğiniz bir anda ortaya çıkan maddi veya manevi kazançları belirtir.

AÇGÖZLÜLÜK

Rüyada açgözlülük yaptığını görmek, içinizdeki üzüntüden bir süre daha kurtulamayacağınıza işarettir.

ABANOZ

Abanozdan yapılmış bir eşya görmek, iyi olmayan sonuçlarla karşılaşmaya işarettir. Kimileri de abanoz görmeyi kuvvetli ve inatçı biriyle karşılaşma olacağına yorarlar. Abanoz ağacını erkek görürse neşeli, varlıklı bir kadına; kadın görürse katı kalpli zengin bir erkeğe delalet eder.

AT ARABASI

At arabasına bindiğinizi görmek, geçici bir hastalığa yakalanacağınız anlamına da gelebilir.

AKREP

Rüyada akrep görmek, kötü biri ile karşılaşılacağı veya onunla bir işe girişileceğine işarettir. Akrep öldürmek bir beladan kurtulacağını belirtir. Akrep inançsız, zararlı, külfeti çok, bozuk ağızlı fakat zayıf bir düşmandır. Evde akrep olması, hilekar biri tarafından aldatılmaya işarettir. Akrep sokması, bir ölüm haberi veya tehlikeye işarettir. Akrep öldürmek bir düşmanın kötü haberini almaya; yatakta akrep olması aile içinde birinin gurbete çıkmasına işarettir.

ALEV

Rüyada harlı bir alev görmek, baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi, iyi bir haber alınacağını belirtir.

ATEŞ

Ateşinizin çıktığını görmek, hayatın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışın. Rüyada evin yanması hakkedilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamileliğine; ateşte et pişirmek dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak işlerin yolunda gitmesine işarettir.

AYDINLIK

Hayallerinizin gerçekleşeceğine, isteklerinizin olacağına işarettir.

ATLAS KUMAŞ

Daha önce başladığınız bir işi başarıyla bitireceksiniz. Atlas kumaş satın almak, eşini aldatma; atlas elbise giyinmek ise, iyi bir evlilik yapma anlamındadır.

AKTÖR

Rüyada film veya tiyatro aktörü görmek mutluluk habercisidir. Kişinin kendisinin veya yakınının devlet veya bir kurumdan herhangi bir kazanç elde edeceğine işarettir. Eğer gördüğünüz aktör ya da aktris yaşamıyorlarsa, o zaman bir takım zorluklarla karşılaşacaksınız anlamına gelir.

Bazı sorun ve sahtekarlıkla karşı karşıya kalacaksınız demektir.

AĞDA

Rüyada ağda görmek ya da kullanmak, endişelerin geçeceğine ve mutluluğun geleceğine işarettir.

AY

İş hayatında meydana gelecek bazı değişiklikler, kazançlı çıkmanıza neden olacak demektir. Aşk hayatınızda da gelişmeler olacak. Ayın bulutla kaplı olması, gözde bir hastalığa veya sevgiliden ayrılmaya işarettir.

AMBULANS

Yakalandığınız bir hastalıktan çok çabuk kurtulacağınıza işarettir.

ADA SOĞANI

Kötülükle anılan bir adam olarak tabir edilir. Elinde bu soğan olduğunu gören kimse, kendisinin kötü anılmasına neden olacak bir şey yapmayı arzu eder.

AMERİKA

İşinizde çok başarılı olup, birden yükseleceksiniz. Fakat bu, birçok kişinin sizi kıskanmasına ve size düşman olmasına neden olabilir.

AKAR SU

Herhangi bir su akıntısı görmek, maddi kazanç olarak yorumlanır.

ASANSÖR

Rahatlığa ve size maddi yükü olan kimseden kurtulmaya işarettir.

ARPA

Arpa yemek arkadaşlarınızla kavga edeceğinize; arpa ekmeği zenginliğe; arpa tarlası, kısmete ve bolluğa; yaş arpa, çok kazanca; arpa biçmek, mal almaya ve hacca gitmeye yorulur.

ACIKMAK

Rüyada acıkmak ve doyuncaya kadar yemek hastalıktan kurtulmaya ve bolluğa işarettir. Rüyada açlık çekmek, maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu, dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak, manevi kazanç sağlanacağını belirtir.

AÇLIK

Rüyada açlık çekmek, maddi konularda kazanç sağlayacağını belirtir. Çocuğu, dilenciyi veya bir hayvanı doyurmak ise hayırlı bir iş yaparak, manevi kazanç sağlanacağını belirtir.

ADA ÇAYI

Rüyada, ada çayı görmek, toplamak veya ada çayı içmek, dışarıdan gelecek biri tarafından evinizdeki huzurun bozulacağına delalettir.

BOHÇA

Uzak ve beklenmeyen bir yerden ummadığınız bir misafir gelecek demektir. Dolu bohça zenginlik, bohça kaybetmek sıkıntıların başlaması ve aşk hayatının kötüleşmesine işarettir.

BARIŞMAK

Yaşanılan küskünlüklerin büyüyeceğine işaret eder.

BIYIK

Rüyada bıyıklı olduğunuzu gördüyseniz, bu bencil olduğunuzun işaretidir. Sahtekarlığa uğrayacağınız anlamına da gelir. Koparılması yoksulluğa işarettir. Bıyığın uzaması üzücü, kesilmesi kötü bir haber anlamına gelir. Birinin bıyığını çekmek o kişiye zarar vereceğiniz anlamına gelir. Kara, uzun bıyık kazancın artmasıyla para bakımdan ferahlayacağınız anlamına gelir.

BAL

Zenginliği gösterir. Rüyada bal yiyorsanız, bu hem zengin olacağınız hem de aşk hayatınızda şanslı olacağınız anlamındadır.

BOZUK PARA

Başarısızlıkla sonuçlanacak iş sözleşmeleriniz olacak. Aşk hayatında da büyük problemleriniz olabilir.

BANYO YAPMAK

Rüyayı gören hamile bir kadın ise çocuğunu düşürme tehlikesiyle karşı karşıya demektir. Rüya sahibi genç ise, karşılıksız bir aşk yaşayacak sevgisinin karşılığını göremeyecek ve mutsuz olacak demektir.

BAKKAL

Çok dürüst bir kişiliğe sahip olduğunuza ve kimsenin hakkına göz dikmediğinize işarettir.

BİT

Rüyada bit öldürmek, bir yakınınıza karşı acımasızca davranacağınıza işarettir. Bit sirkesi ise fesatlık ve kötülük anlamına gelir. Bitlenmek bol paraya kavuşacağınıza ve dostlarınızın birden artacağına işarettir. Bitler tarafından sarılmak sermayenizin sürekli artacağına ve her geçen gün daha iyi duruma geleceğine yorumlanır. Üzerinden bit dökülmesi paranızın bol olduğu için birçok arkadaşınız olacağına işarettir.

BAŞ AĞRISI

Birine yaranmaya çalışmak veya yalancı şahitlik yapmaktır.

BADANA

Kendinizi badana yapıyorken görmek sorunların aşılması ve rahat bir hayat anlamına gelir. Rüyada badanacı görmek ise oturulan evin satılması anlamına gelir.

BARAKA

Sonunda para kaybı olan kötü bir durumla karşılaşacağınıza işarettir. Barakada oturmak evdeki huzurunuzun bozulacağı anlamına gelir.

BALTA

Rüyada balta görmek, sıkıntı yaşanılan konuda yardım geleceğini, sağlığı kötü ise sağlığına kavuşacağını belirtir. Balta vurmak amaçlarınıza ulaşmak için çok çaba sarf etmeniz gerekecek demektir. Kırık balta, hastalık olacağına ve para kaybedileceğine işarettir. Rüya sahibi bir kadınsa, zengin olmayan fakat çok iyi kalpli biriyle evleneceği anlamına gelir.

BABA

Rüyasında babası tarafından sevildiğini gören kimsenin önünde hayırlı bir yol açılacak demektir. Sorunların üstesinden gelineceğine işarettir. Rüyasında babasını gören kimse güç bulur ve olayların üstüne cesaretle gidebilir. Böylece sorunlardan sıyrılır. Rüyayı gören kişinin babası yaşıyorsa bu işbirliği mutlu edecektir. Babası ölmüşse, bir süre sonra bir müjde ve sevilen biri gelecektir.

BELGE

Resmi belge görmek, bir arkadaşın ya da ailede birinin evlenmesine ya da tapuyla ilgili işiniz olacağına işarettir. Okuldan belge verilmesi, hiçbir zaman uğraştığınız işlerin yolunda gitmeyeceğine ve her alanda başarısız olacağınıza işarettir.

BOMBA

Boş yere para harcayıp sonra bunun sıkıntısı çekmek anlamına gelir. Bombayı patlamış görmek fakirliğe ve işlerin bozulmasına işarettir.

BAMYA

Artık şanslı bir döneme girdiğinizin habercisidir.

BACAK

Güzel ve şekilli bacaklar görme mutluluk ve dost edineceğinizin habercisidir. Hastalıklı veya özürlü bacaklar, fakirlik ve hayal kırıklığı demektir.

BEBEK

Bebek haberdir. Eğer bebek güzelse iyi bir haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek kötü haber veya dedikodudur. Üstü başı kirli bir bebek yakın zaman sonra para geleceğine işarettir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir. Rüyada yeni doğmuş bebek görmek, sıkıntılı bir dönem geçirileceği ama bu sıkıntılı günlerin sonunda iyi günlerin geleceğine işarettir.

BEZELYE

Zenginliğe ve sağlıklı bir yaşama işaret eder.

BALON

Her konuda yanlış kararlar alacaksınız ve her işiniz aksi gidecek. Amaçlarınıza ulaşamayacaksınız.

BEKÇİ

Rüyada bekçi görmek, kuvvet ve kudrette artışı belirtir. Mal sahibi olunacağına yorumlanır.

BİLARDO

Bilardo masası veya oyunu görmek, sıkıntının işaretidir.

BORAZAN

Rüyada borazan veya başka nefesli sazları çalmak, sıkıntılı bir meselenin anlaşmayla sonuçlanacağına ve tatlıya bağlanmasına işarettir. Borazan sesi işitmek, işinizde ilerlemeyi işarettir.

BERBER

Büyük uğraşlar sonucu, başarı ve şans sizinle olacak. Berberde tıraş olmak, zorlukla kazandığınız parayı olumlu işlerde kullanamayacağınıza işarettir.

BAYRAM

Zorlukların aşılacağına, huzurlu bir hayata geçileceğine, rahat ve bolluk içinde bir yaşama ulaşılacağına işarettir.

BUZAĞI

Hal ve hareketlerinizde daha temkinli olmanız gerektiğine işaret eder. Buzağı tutmak kötü olayların arkasından güzel günlerin geldiğini haber verir.

BAYILMAK

Rüyada bayılırsanız üzücü bir haber alacaksınız demektir. Bayıldıktan sonra ayılmak, haberin etkisinden çabuk kurtulup, üstesinden gelineceğinin işaretidir. Sıhhatinize dikkat etmeli ve yaşam şeklinizi değiştirmelisiniz.

BURUN

İş hayatınızda ciddi ve güzel yenilikler olacak demektir. Burnunuza bir şey kaçması parasal bir zorluğa işaret eder. Burnunuzu delmek fena giden işlerinizin bir arkadaşınızın yardımıyla yoluna gireceğine işarettir. Burnunun akması sizden üst seviyede birinden bir iyilik göreceğinize yorumlanır.

BULAŞIK

Kendinizi bulaşık yakarken görmek, çok günah işlediğinize ve sonunda günahkar olduğunuzun farkına vararak pişman olacağınıza ve tövbe edeceğinize, Allah yolundan ayrılmayarak ruhunuzu rahatlatacağınıza işarettir.

BEDDUA

Hal ve hareketlerinizdeki yanlışlıklar nedeniyle mahcup olacağınıza işarettir.

BEŞİK

Beşiğin içinde güzel bir bebek yatıyorsa bu, zenginliğe ve şansa yorumlanır. Beşik sallamak ise hastalığın habercisidir.

BUĞDAY

Eve buğday almak, geçim sıkıntısının haberidir. Alınan buğdayın yenilmesi ise, para kazancına işarettir.

BÖREK

Bir söylenti duyacağınız anlamına gelir. Börek almak iyi para kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir.

BAVUL

Rüyada ne şekilde olursa olsun bir bavul görmek, mutlaka yolculuğa işarettir. İçi dolu bavul, kötü bir haber, boş bavul planlanan yolculukta aksilikler çıkabileceği anlamındadır.

BOYA

Sermayenizi yitireceğiniz anlamındadır. Boya satmak, dostlarla iyi bir geleceğe işarettir. Satın almak işlerin bozulmaması için tedbirler almanın gerektiğine işarettir. Evde boyacı görmek, o evden birisinin ölümüne habercidir.

BOŞANMA

Boşandığınızı görmek, evliliğinizde bazı sıkıntılar olduğu anlamına gelir. Bekarsanız sevgilinizden ayrılacağınıza işarettir.

BAĞLAMAK

Birini bağlamak sizi kıskananların artmasına rağmen başarılı olacağınız anlamına gelir. Bir düşmanı bağlamak para kazanacaksınız anlamındadır. Ancak bu para gayri meşru yollardan da kazanılabilir. Köpek bağlamak iyi giden işlerin bozulması; bir direğe bağlamak parasızlık çekmeye ve kolay yoldan para kazanma girişimlerinin hüsranla sonuçlanacağı anlamına gelir.

BİLEZİK

Bir kadının rüyasında bilezik takması, rızkının bol olduğuna ve mutlu bir haber alacağına işarettir.

BEYAZ KÜRK

İyi bir şansın ve başarının habercisidir.

BAĞIRMAK

Bağırarak yardım istediğinizi görmek başınıza tehlikeli bir olay geleceğine işarettir.

BORSA

Borsa ile ilgilendiğinizi görmek, geleceğinizin çok güzel olacağına ve büyük paralar kazanacağınıza işarettir.

BEKLEMEK

Kendinizi birisini beklerken görmek, bilimde ilerlemeye veya dini inançlarınızın azalacağına işarettir.

BİRA

Rüyada bira içtiğinizi görmek, hayal kırıklığına uğrayacağınızın işaretidir. Eğer başkaları içiyorsa bu, bazı gizli hasımlara sahip olduğunuz anlamına gelir.

BULUT

Koyu yağmur bulutları problemlere, kara bulut karşılaşılacak zorluklara, bulutlardan yağmur yağıyorsa bolluk ve berekete işaret eder. Başın üstünden bir bulut geçmesi üst seviyede saygın birisinin sizi destekleyeceğine, renkli bulut mutlu bir hayata yorumlanır.

BALKON

Balkonda durmak veya balkon görmek, ayrılığın habercisidir. Bu rüyayı gören kişi genelde sevgilisinden ayrılır.

BUZ

Rüyada buz görmek, iyi haberler duyacağınıza ve bu haberlerle sıkıntılarınızın sona ereceğine, sonunda hayat şartlarınızın olumlu bir şekilde değişeceğine işarettir.

BATMAK

Bir tekne içinde batmak, yaşantınızın birden bire aksi istikamete döneceğine ve sorunlu günler geçireceğinize işarettir.

BAR

Bara gitmek, para kazanmak için yasal olmayan yollara başvuracağınız ve bunun sonucunda da olayların sizin açınızdan olumsuz gelişeceği anlamına gelir.

BAHAR

Bahar mevsimini görmek aşk hayatınızın güzel olacağı anlamına gelir.

BAHÇE

Rüyada bahçe görmek, çok güzel, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir döneme girildiğini, emellerin yerine geleceğini belirtir. Bahçeye ağaç dikmek, rahat ve huzur içinde geçireceğiniz bir ömre işarettir. Bahçe sulamak ya da bahçeyi kazdığınızı görmek ise, geçim sıkıntısına düşeceğiniz anlamına gelir.

BANKA

Bankada çok para görmek, zengin olacağınızın işaretidir. Banka görmek para kaybedileceğine işarettir. Para çekmek, para açısından rahatlayacağınız ve iş hayatında başarılı olacağınız anlamına gelir.

BALDIZ

Ev içinde huzursuzluk çıkacak, aile arasında yaşayacağınız sorunlar canınızın sıkılmasına neden olacak demektir.

BONCUK

Meydana gelmesinden korkulan bir olayın gerçekleşmesinin habercisidir. Rüyasında bir yerden boncuk alan genç bir kız aşık olur. Evli kadın içinse eşinden duyacağı tatlı sözlerdir. Erkek için ise bu rüya gizli bir ilişkiye işarettir.

BAYKUŞ

Rüyada öten bir baykuş görmek, bazı insanların sizi kıskandığını ve arkanızdan kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarı elde edeceksiniz demektir. Ağaçta duran bir baykuş düşman sahibi olduğunuz anlamındadır.

BEYİN

Beyin yiyorsanız, bazı bilgiler edinip bundan karlı çıkacaksınız. Hayvan beyni görmek, psikolojik durumunuzun yakında bozulabileceğine işarettir. Eğer kendi beyninizi gördüyseniz, durumunuzdan ve çevrenizden memnun olmadığınızın işaretidir.

BARUT

Barut patlatmak, genç biri ile ilişkiye girmek anlamındadır. Çevrenizde sevilen biri olmanıza işarettir. Barut dumanı, uzaktaki bir arkadaştan haber gelmesi anlamına gelir.

BIÇAK

Kavganın ve ayrılığın işaretidir. Bu rüya, iş hayatınızda zarar edeceğinizin habercisidir. Rüyada elinde bıçak tutmak, güç ve zenginliğin sürekli olacağına, bıçakla bir şey kesmek, elinize para geçeceğine işarettir. Bıçak kaybetmek veya saklamak olası tehlikelerden kurtulacağınıza işarettir.

BALIK

Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklar da yaklaşan kısmetlerdir.

BORÇ

Kendinizi borçlu ya da alacaklı olarak görmek dostlarla ilişkilerin iyileşmesine ya da kötüleşmesine işarettir. Borcunuzu ödediğinizi görmek ayrılıkların sona ereceğine yorulur. Fakir birisinin dertlerine çare bulmaya ve zor durumdaki insanlara yardım edeceğinize işarettir. Borç vermek maddi imkanların dar olduğu sırada bir aşk yaşamak anlamına gelir.

BAHŞİŞ VERMEK

Rüyada bahşiş vermek kaybolan bir şeyin bulunmasına, küçük miktarda bahşiş vermek büyük bir sıkıntıyı sorunsuz atlatacağınıza; büyük miktarda bahşiş vermek ise, saygınlığın artırmasına ve yapılan işte ilerlemeye işarettir. Herkese bahşiş dağıtmak ticarette başarı kazanacağınıza işarettir.

BATTANİYE

Rüyada temiz battaniye veya yorgan görmek, işlerinizin yoluna gireceğini, sağlığınızın iyi olacağı anlamına gelir. Battaniye veya yorgan kirli ise, çevrenizde sizi kıskananlar var demektir. Yırtık battaniye veya yorgan görmek, farkında olmadan yerine getiremediğiniz bir sözünüzden dolayı bir yakınınıza zarar geleceğine işarettir.

BOYNUZ

Arkadaşınızla problemleriniz olacak ve yollarınızı ayıracaksınız. Kesik boynuz bir zorlukla karşılaşacağınız veya para kaybedeceğiniz anlamına gelir.

BAHÇIVAN

Bol ve sürekli gelire kavuşacağınız anlamındadır. Geveze bahçıvan, çöpçatan bir kimseyi belirtir. Bir bahçıvandan bir şey alan kimse, yararlı, değerli bir şey duyar. Bahçıvan tutmak bir rahatsızlık geçireceğiniz anlamına gelir. Rüyasında bahçıvan gören kişi büyük hayır işler. Bu rüya onun temiz, iyi ve makbul biri olduğunu açıklar. Bu insan yaptığı iyiliklerin karşılığını mutlaka görür.

BARDAK

Dolu bardak iyi haber anlamına gelir. Boş bardak, iyi giden evliliğinizin bozulacağı ve çok sıkıntı çekeceğinize işarettir. Bardak kırmak, ev içinden birinin ölümüne işarettir.

BORU

Su borusu para kazanmak ve bereket anlamındadır. Boru çalmak, dedikoducu ve iftiracı birinin kişiliğinin ortaya çıkması anlamına gelir. Borudan su akmasını engellemek işlerin bozulmasına ve zarar edileceği demektir. Boru sesi duymak yalan nedeniyle kötü haber alacağınız anlamına gelir.

BULVAR

Kendinizi bulvarda dolaşırken görmek karşı cinsten yeni birisiyle güzel zaman geçireceğiniz anlamındadır.

BOĞA

Boğa güreşi olumlu yönde bazı değişikliklerin olacağının habercisidir. Rüyada kızgın bir boğa görmek, kötü bir olayla karşılaşılacağına işarettir.

BODRUM

Sıkıntıların sürmesine ve sadaka vererek sevap işlemeniz gerektiğine işaret eder.

BURÇ

Rüyasında burçlardan birini gören garip olaylarla karşılaşır. Ayrıca aynı burçtan biriyle tanışabilir.

BULMACA

Hayatınızda bazı huzursuzluklar, karışıklıklar ve yanlış anlaşmalar olacak.

BİSİKLET

Rüyada bisiklet sıkıntıdan sonra gelen ferahlık anlamındadır. Çok karışık bir sorunla karşılaşılacağı bazı yanlışlar yapılacağı ancak sonuçta sorunun aşılacağına işarettir. Bisiklete bindiğini gören kimse, kendi çabasıyla sorunların üstesinden gelecektir. Bir bisiklet alan kimse ise, bilerek sorumluluk yüklenecek ve bunun sayesinde işinde sivrilecektir.

BUHAR

Güzel habere işaret eder. Buhar banyosu yapmak ise sağlıklı ve mutlu bir yaşam anlamındadır.

BİLET

Çekinerek çıkacağınız yolculuktan rahat bir şekilde döneceğinize işarettir.

BİSKÜVİ

Hayırlı bir seyahate çıkacağınız anlamına gelir. Bu seyahat sayesinde hem siz hem yakınlarınız karlı çıkacaksınız.

BÖCEK

Geveze biriyle evlilik veya küçük bir hasımlık demektir. Böcek yemek mutsuz geçecek bir evliliğe işaret eder. Böcek öldürmek sıkıntılardan uzak ve rahat bir yaşama yorumlanır.

BAĞ

Mutluluk ve başarıya işarettir.

BASAMAK

Basamaktan çıkmak yakın bir gelecekte hayatın düzene girmesine, basamakta oturmak ise şansın bir süre daha kapalı kalmasına işaret eder.

BAYRAK

Savaş olan bir ülkede yaşıyorsanız, savaşı kazanacağınıza, savaş olmayan ülkede yaşıyorsanız, zenginliğe işarettir. Rüyada bayrağı dalgalanır görmek, şanslı bir dönemde olduğunuzu belirtir. Durgun, sarkan veya yarıya kadar çekilmiş bir bayrak, sorunlu günler yaşayacağınıza işarettir.

BAKIR

Üst pozisyonlarda çalışan kişiler tarafından ezileceksiniz demektir.

BİNA

Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.

BALE

Evliliğinizde bazı sorunlar görülecek. Eşiniz de siz de birbirinize sadık olmayacaksınız. Bu rüya evli olmayanlar tarafından görülürse sevgililer arasında kavgaya işaret eder.

BATAKLIK: Sahtekar insanlarla tanışacak, zarara uğrayacaksınız. Rüyada bataklıkta olduğunu görmek, kişinin sıkıntılı bir dönem geçireceğinin işaretidir. Bataklıktan çıkmak, iş hayatında küçük bir ilerlemeye işarettir.

BORNOZ: Bornoz giymek sorumluluğu çok büyük bir iş alacağınız anlamına gelir. Bornoz satmak önünüze gelen ciddi bir iş fırsatını kaçıracağınız anlamındadır. Bornoz dikmek yeni ve karlı bir işe girmek demektir. Yeni bir bornoz, çalıştığınız işin ilerisi için çok kazançlı olacağına işarettir.

BAHARAT: Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir.

BUZDOLABI: Hatalı hareketleriniz ve yanlış konuşmalarınızla sizin için çok önemli bir kişiyi gücendirebilirsiniz. Konuşmadan önce düşünmeniz gerekir.

BÜRO: Büro görmek, maddi kazanca işarettir. Çok çalışmanızın karşılığını alacak, muradınıza erecek, üstlendiğiniz sorumlulukları her koşulda yerine getireceksiniz.

BÜYÜKANNE-BÜYÜK BABA: Akıllı ve sizden daha tecrübeli bir akraba veya bir dostunuzun tavsiyelerini dinleyerek, tüm engelleri aşacak, bütün zorlukların üstesinden geleceksiniz.

BÜLBÜL: Evlilikte ve aşkta mutluluk belirtisidir. Bülbül ötüyorsa sevdiğinizle ilgili bir haber alacaksınız. Kafeste bülbül beslemek aile içinde kavgaya ve huzursuzluğa işarettir.

BÜYÜ: Çevrenizde sizi kıskananların olduğuna ve bunlardan size zarar geleceğine işarettir.

CİN: Hileci aşağılık bir kişiyi belirtir. Cin çarpması haram bir mal edilmesine ve büyülerle uğraşılmasına yorumlanır. Evde cin görmek evinize ve malınıza kötülük geleceğine işarettir. Cinden yardım istemek çeşitli maceralara atılma isteğinde olduğunuzu işaret eder.

CADI: Rüyada cadı görmek, kişinin kendisinin dışında oluşan bir problemle karşılaşıp zor durumda kalacağına işarettir.

CESARET: Yılmadan uğraşma sonunda başarı geleceğine yorulur.

CÜCE: Rüyada cüce görmek arzularınızın olacağına, dertlerinizi azalacağına, ummadığınız kazançlar elde edeceğinize işarettir.

CIRCIR BÖCEĞİ: Uluorta konuşmalarınız tartışmalı ortamlara girmenize sebep olacak demektir. Cırcır böceğini öldürmek ise, yüksek bir mevkiye işarettir.

CEHENNEM: Rüyada cehennem görmek, aile içi huzursuzluk belirtir. Cehennemde olduğunu görmek, bir kişinin sizi kötülük yapmak için kışkırtacağı anlamına gelir. Böylece, para durumunuz bozulacak hem de psikolojiniz sarsılacak demektir.

CAMBAZ: Bir sanatta başarı elde etmek demektir. Kendisini cambaz olarak gören kişi çevresindekileri aldattığını zanneder.

CELLAT: Kendisine ahlaksızlığı iş edinmiş kötü kimsedir. Hastalık nedeniyle üzüntüye ve acıya ya da emellerinizin gerçekleşmeyeceğine işarettir. Aileden birisinin yada çevrenizden bazılarının kötülük peşinde koştuğunun habercisidir. Cellat başı gördüyseniz çok temkinli olmanız gerekir.

CEVİZ AĞACI: Kötü ve açgözlü bir adamla karşılaşacağınıza yorulur. Ceviz ağacından düşmek ise başınız belaya girecek ancak kurtulacaksınız anlamına gelir. Ceviz koparmak mecburi bir seyahat nedeniyle sevdikleriniz ayrı kalacağınız anlamındadır. Kurumuş ceviz ağacı para durumunuzun bozulacağını işaret eder.

CIMBIZ: Rakip durumunda olduğunuz kişilere karşı becerileriniz sayesinde üstünlük sağlayacağınız anlamına gelir.

CENNET: Sizi seven, yardımınıza koşan iyi dostlara sahipsiniz demektir. Eğer sağlığınız bozuksa ya da sıkıntı çekiyorsanız, yakında durumunuz düzelecek anlamına gelir. Cennete girmek mutlu ve rahat bir hayat, cennetten kovulmaksa rahatsızlık demektir. Cennet melekleriyle konuşmak işinizde iyi bir yere sahip olarak iyi bir evlilik yapacağınız anlamına da gelir.

CEP: Yakınlarda bir hırsızlık olayı olacağına işarettir.

CAMİ: Rüyada cami veya mescit görmek, yapılan işlerde başarı kazanılacağına işaret eder.

CÜZZAM: Sıkıntılarınız sona erecek, artık yaşamınız rahatlık ve huzur içinde olacak.

CEVİZ: Rüyada ceviz yemek, para kazanmak demektir. Ceviz toplamak aile yaşantınızın mutlu olmasının belirtisidir. Çürük ceviz birisinin sizi kandırılacağını belirtir.

CİVCİV: Rüyada yumurtadan civciv çıktığı görülürse yaşamınıza renk katacak değişimlere hazırlanıyorsunuz demektir. Kümeste veya bahçede görülürse berekete ve kısmete işarettir.

CAM: Rüyada kırık bir cam görmek, önemli olmayan sorunlara işarettir. Camı kendisinin kırması hayatında çok önemli bir dönemeçte olduğuna haber verir. Cam parçasından bakmak, büyük düş kırıklığına ve iş yaşamında başarısızlığa yorumlanır. Cam satmak yaşamda tutturulan düzenin bozulmasıyla sıkıntılı günler yaşamaya işarettir. Kırık cam eşlerden birinin ölümüne; cam temizlemek hem aile hem de iş yaşamının düzene girmesi demektir.

CEYLAN: Evlilik, mutluluk, güzellik, zarafet ve aşka işarettir.

CÜZDAN: Cüzdan bulmak, maddi veya manevi açıdan kazanç sağlayacağınıza işaret eder. İçi para dolu cüzdan bulmak ise, şansınızın arttığı döneme işaret eder. Cüzdanınızı kaybettiğinizi gördüyseniz, yakın bir dostunuzla kavga edeceğiniz anlamına gelir.

CİLVE: Size yapılıyorsa, gerçekleştiremeyeceğiniz bir iş için yalan söylemek, siz yapıyorsanız ise, birilerine özlem duyuyorsunuz demektir.

CANAVAR: Yeni olay ve haberlere, duygularınızla yaklaştığınıza yorumlanır. Olaylar karşısında duygusal davranmamalı, içgüdülerinizle hareket etmemelisiniz. Daha mantıklı olmalısınız.

CACIK: Rüyada cacıkla ilgili bir şey görmek, başınızdan geçecek bir olay yüzünden üzüntü duyacağınıza işaret eder.

CAN SIKINTISI: Kendinizi canı sıkkın görmeniz zor günlerin biraz daha süreceğini ancak, sonrasında rahata ereceğinizi işaret eder.

CİNAYET: Cinayet işlediğinizi görürseniz, zor günler geçirecek ve bütün işlerinizde hüsrana uğrayacaksınız demektir. Eğer kendinizi savunmak için cinayet işlediyseniz, iş hayatınızda başarılar kazanacağınız, yükseleceğiniz anlamındadır.

CEZA: Uzun süredir gösterdiğiniz çabalarınız sonucunda işleriniz düzeleceğine ya da çok değer verdiğiniz birisinin hatıralarının hiçbir zaman kalbinizden silinmeyeceğine işarettir.

CÜMBÜŞ: Güzel günlerin sona erdiğinin zor bir döneme girildiğinin, büyük sıkıntılar çekileceğinin; ama bir süre sonra tekrar rahata kavuşulacağının haberini verir.

CADDE: Rüyada cadde görmek, size zarar verecek iş yapacağınıza işarettir. Bir caddede yürümek sorunların üstesinden gelerek mutlu olacağınıza yorumlanır. Caddeden ayrılmak içinde bulunduğunuz zor durumları atlatacağınız anlamına gelir.

CUMHURBAŞKANI: Umduğunuzdan daha fazla mutlu olacaksınız demektir.

CASUS: Rüyada casus görmek, iyiye yorulmaz. Casus olmak sabır göstermediğinizden işlerinizin bozulmasına ve aklınızın başka işlerle meşgul olduğuna işarettir. Bir casusla karşılaşmak huzura kavuşmak için insanlardan uzak olacağınız bir yerlere yolculuğa çıkmaya yorulur. Casusa sır söylemek arkadaşlarınızdan birisinin arkanızdan konuştuğuna delalettir.

CEZVE: Rüyada cezve görmek dedikodu, asılsız ve kötü söz demektir. Cezve bakırsa bu dedikodulardan sonra müjdeli bir haber gelebilir.

CİRİT: Hayatınız başarılarla dolu olacak, bu sayede mutluluğunuz artacak.

CİNSEL İLİŞKİ: Rüya cinsel ilişki gören kişi erkekse amaçlarına kavuşup, işinde ilerleyeceğine; rüya gören kadınsa sıkıntılı bir dönem geçireceği, ancak temkinli dikkatli olursa tekrar huzura ereceğine işarettir.

CEPHE: Yaşamınızda zorluklarla karşılaşacaksınız ancak bu zorluklar kısa süreli olacak.

CEKET: Rüyada yeni ceket iyi bir fırsat demektir. Bu rüyayı görenler güzel bir işe girer. Ceketinin söküldüğünü görmek iş değişikliğini belirtir. Ceketin aniden yırtılması işten hemen para kazanılacağına işarettir. Ceket çıkarmak işte ve çevrede değişikliği belirtir.

CERRAH: Dertlerinizden sıyrılacaksınız. Cerrah sizi tedavi ediyorsa iyi bir insanla tanışacağınıza ve bu insandan çok büyük destek göreceğinize işarettir.

CESET: Yakınlarınızdan birinin ölümüne işarettir.

CENAZE: Rüyada cenaze görmek iyidir. Bir cenaze gören kişi uzun zamandır haber alamadığı biriyle karşılaşır. Cenazeye katılan kişi hayatında güzel yenilikler yapar. Kendi tabutunu görmek ise mal ve para kazanılacağının haberidir.

CIRCIR: Hedeflerinize ulaşacağınızı ifade eder.

DANTEL: Bir düşmanınızla problemler yaşayacaksınız demektir. Güzel işlenmiş dantel, iyi haberlerin işaretidir. Dantel örmek bir şeylerin ters gideceğini ve bu nedenle para bakımından sıkıntılı günler yaşayacağınızı belirtir.

DİŞÇİ: Bir arkadaşınızın dişçi olduğunu ve sizi muayene ettiğini gördüyseniz o arkadaşınıza güvenmemeniz gerekir demektir.

DAĞ: Rüyada dağ genelde hayra yorulur. Bir dağa tırmandığını gören kimse, çok büyük emek vererek, kendi gücüyle hedeflediği şeylere ulaşacak demektir. Dağdan yuvarlanmak veya düşmek, kendi gayretiyle çıktığı mertebeden yine kendi hataları yüzünden ayrılmak anlamındadır. Dağları seyretmek, üstesinden gelmesi zor olan bazı işleri çözdüğünüz için ödüllendirileceğiniz anlamına gelir.

DEDEKTİF: Yakında paraya kavuşacaksınız ve iş yaşamınızda bazı başarılar kazanacaksınız demektir. Rüyayı gören kadınsa, aşk hayatında sıkıntılı bir dönem olacağına yorulur. Ummadığınız bir zamanda kötü bir haberle üzüleceğinize işaret eder.

DAVUL: Davul görmek, insanlarla iyi ilişkiler kurup birçok arkadaş sahibi olacağınız anlamındadır. Davul sesi duymak, uzaklarda yaşayan bir arkadaşınızın yardıma ihtiyacı olduğunun belirtisidir.

DELİ: Rüyasında deli gören kimse, yeni birisiyle tanışır. Bir delinin bir şey vermesi kısmet olarak yorumlanır. Rüyasında delirdiğini gören kimse bir konuda isabetli bir karar vererek ve çevresinde hayranlık uyandıracak.

DONDURMA: Rüyada dondurma yemek, başarının işaretidir. Dondurmanın erimesi hayalleriniz gerçekleşmeyecek anlamındadır.

DOĞUM: Doğum rüyası sıkıntıdan kurtulmak demektir. Rüyasında doğum yapan kadın sıkıntılarından kurtulur. Doğum ağrısı çekmek zor ve kötü günlerden sonra güzel günlerin geleceğine yorumlanır.

DEPREM: İş yaşamınızda sıkıntılar yaşayacaksınız demektir. Ülkeler arasında savaş çıkacağı şeklinde de yorumlanır.

DOKTOR: İş yaşamınızda bazı düşmanlara sahipsiniz demektir. Rüyayı gören kadınsa sağlık sorunları anlamındadır.

DAĞ YOLU: Sıkıntılardan ve üzüntülerden kurtulacağınıza ya da başkalarına karşı düzenbazlığa işarettir.

DAMLA: Yağmur damlası görmek bereketinizin sürekli bol olacağını ve sizin de kanaatkar olduğunuzu belirtir.

DAL: Yapraklarla dolu dallara bakmak, sabırlı olursanız muradınıza ereceksiniz demektir.

DÜĞME: Yeni düğme, varlıklı, insanlara ve size karşı saygılı biriyle evleneceksiniz demektir. Eski, kırık düğme, hastalık ve zarar anlamındadır.

DAKTİLO: Farkında olmadan yaptığınız hataların sonunda size yarar geleceğine işarettir. Dul bir kadın için varlıklı ve iyi kimse ile evleneceğinize ve mutlu olamayacağınıza işarettir. Bu rüyayı görürseniz ertesi günü neşeli geçirirsiniz.

DAĞ KEÇİSİ: Şahsiyetten yoksun ve ahlaksız bir kişiyi temsil eder. Etinden yemek, devletten haber alacaksınız anlamına gelir.

DENİZ: Deniz rüyaları iyiye yorumlanır. Masmavi engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yoldur. Dalgalı bir deniz mutluluğun sıkıntıların atlatılmasından sonra gerçekleşeceğini belirtir. Denizde yüzdüğünü gören kişi peş peşe yolculuklara çıkar demektir.

DUDAK: Dolgun yumuşak dudaklar, mutluluğu ve gücü haber verir. Sevginize karşılık alacaksınız sevdiğiniz de sizi sevecek… İnce dudaklar, bütün sıkıntılardan kurtulacağınızı belirtir.

DAVET: Bir yere davet aldığınızı görmek, iyi olmayan bazı olaylarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

DEVEKUŞU: Herkesten habersiz bol para kazanacak ve zengin olacaksınız. Bazı insanlar paranız için sizinle ilişki kurmaya çalışabilir.

DERİ: Deri ile ilgili bir rüya görmek hem iş hem aşk hayatında başarı kazanacığınız anlamına gelir.

DANS: Rüyasında dans ettiğini gören kimse zor duruma düşecektir.

DEĞİRMEN: Hane halkının sıkıntı ve darlıktan kurtularak bolluk ve berekete kavuşması demektir. Başka yoruma göre de, gizli kalan bazı şeylerin ortaya çıkması, iş yaşamında da başarı demektir.

DOMUZ: Uğursuzluk anlamına gelir.

DİŞ: Hastalığa yakalanacağınızın işaretidir. Dişlerinizin döküldüğünü görmek, yakında kötü bir haber alacağınız anlamındadır.

DAİRE: Bir dairede çalışıyor görmek tayin olacağınız anlamındadır ancak bu tayin sizin isteğiniz dışında gerçekleşecek. Genç biri için ya düğüne ya da bir eğlenceye işarettir. Yaşlı biri için eline toplu bir para geçmesi demektir.

DİLENCİ: Dilenciyle konuşmak başarıda hoşgörü ve iyi duyguların rol oynayacağı anlamına gelir. Rüyada dilenci görmek işlerin yakın zamanda düzeleceğine işarettir. Dilenciye sadaka vermek, sorunların artık geride kalacağı anlamındadır.

DEVE: Bazı sorunlarla karşılaşacaksınız ancak sabrederseniz ve yılmazsanız bu sorunları aşabilirsiniz. Bir deveye sahip olduğunuzu görmek, para durumunuzun iyileşeceğini ve elinize para geçeceğini belirtir.

DEFİNE: Hiç ummadığınız zamanda para ya da bir mirasa yorumlanır. Bazılarına göre de karşılıksız bir aşka işarettir. Define soymak ticarette zarar etmeye, üzüntüye ve yolculuğa yorulur.

DANA: Çevrenizdekilerin ve yakınlarınızın saygısını, sevgisini ve güvenini kazanıp, para açısından ferahlığa kavuşacağınız anlamındadır. Dana almak bol kazanç ve saygı görmek demektir.

DOĞUM GÜNÜ: Doğum günü pek hayra yorulmaz. Bu rüya şanssızlık ve fakirlik anlamındadır.

DARBUKA: Üzüntü ve kedere, bunun yansıra üne, evliliğe ve kayıp bir kişinin geri dönmesine veya küçük de olsa bir hediye alacağınıza işarettir.

DEFTER: İş yaşamınızda çok yoğun olacağınıza, önünüze gelen bu fırsatlardan faydalanacağınıza yorulur.

DALMAK: Denize dalmak riske girmemeniz gerektiği anlamına gelir. Yoksa mal kaybına uğrayabilirsiniz…

DÜĞÜN: Mutluluğun geleceğini haber verir. Kendi düğününü görmek, uzakta yaşayan bir yakınınızdan kötü haber alacaksınız demektir.

DALGA: Rüyada dalgalı deniz görmek başarının zorluklarla mücadeleler sonrasında geleceğini belirtir. Bekar biri için bu rüya aşk hayatında sorunlar yaşanacağına işarettir. Dalgalarla boğuşan bir insan, çok önemli bir fırsatı değerlendirerek birden yükselir anlamındadır. Dalgalı denizde yüzmek bol para kazanmak demektir. Dalgaların kıyıya çarpması uzaklardan bir kısmet geleceğini haber verir.

EVRAK: Genç bir erkeğin rüyada, evrak imzalaması hüzne veya boş yere mektup yazmasına yorulur. Evrak lekeli ise, bir tuzak hazırlandığının haberidir.

ERKEK KARDEŞ: Rüyada erkek kardeş müjde almak demektir.

ELMAS: Rüyada elmas şansın iyi olduğuna yorulur. Elmas gören kadın ise varlıklı ve bilgili biriyle; erkek ise anlayışlı, duygusal biriyle evlenecek anlamındadır.

EROİN: Rüyada eroin kullanıldığının görülmesi rüya sahibinin hayaller içinde olduğunu, ayaklarının yere basmadığını işaret eder.

ESİR: Rüyada esir düştüğünü görmek, başkasının malında gözü bulunduğuna veya borcunu inkar ettiğine yahut evlilikte mutsuz olacağına yorumlanır.

EDEBİYAT: Rüyada edebiyatla uğraşmak, rüyayı görenin duygulu ve hassas bir kişi olduğuna ve iş yaşamında başarılı olacağına işaret eder.

EZİYET: Rüyada birine eziyet ettiğini gören kişi bir iyilik yapar. Rüyasında eziyete uğradığını gören kimse büyük iyilik bulur.

ERKEK: Rüyada erkek görmek hayra yorulur. Rüyada tanımadığınız bir erkek görmek doğru haber, ferahlık veren sözler, güzel bir iş fırsatı demektir. Rüyada tanınan bir erkek görüldüğünde onun adının anlamına da dikkat edilmelidir. Adının anlamına göre yorum değişir. Yakışıklı erkek iyi haber, sağlık, hakkıyla kazanç demektir. Rüyada erkek kardeş müjde almak demektir.

ELEK: Rüyada elek gören kişinin arkadaşları hakkında dedikodu yapacaklar demektir.

EJDERHA: Ejderha benzeri korkunç bir hayvan görmek, hasımlarınızı yenebileceğinize işaret eder.

ETİKET: Rüyada etiket görmek, rüyayı görenin gösterişe çok önem verdiğini bildirir.

ERKEK ÇOCUK: Rüyada erkek bir çocuk görmek, çevrenizde güvenebileceğiniz dostlara sahip olduğunuzu ve çevrenizde saygı göreceğinize yorulur.

ECZANE: Rüyada bir eczaneye girmek hayatınızda ciddi değişiklikler olacak demektir. İlaçlarla dolu böyle bir yere girmek maceraya atılmak olarak da yorumlanır. Bir eczaneye girip, ilaç almak erkekler için iftiraya uğramak anlamındadır. Genç bir kadın için ise, yabancı erkeklerle arkadaşlıklardan zarar geleceğine işarettir. Daha yaşlı kadınlar için sağlığın hafif hastalıklardan sonra düzeleceğine yorulur.

ELBİSE: Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur. Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır.

EZAN: Ezan sesi duymak, başarı, sağlık ve mutluk anlamındadır.

ET: Rüyada et yemek, iyiye yorulmaz. Özellikle çiğ et daima kötüye yorumlanır. Bir kasapta asılı duran etler çevreyi de ilgilendiren sorundur. İnsan eti dedikodu olacağını bildirir. Rüyasında bir kasaptan et alan kimsenin sağlığı bozulacak demektir. Koyun eti sağlığın bozulacağını ve kötü olayların habercisidir. Kuş eti yemek isteklerin olacağına işaret eder. Kokmuş et çok kötü sayılır. Et yemekleri yemek kazancın helal olmadığının işaretidir.

EĞLENCE: Büyük bir mutluluktan sonra tekrar eski halinize döneceksiniz demektir. Dedikodu olarak da yorulur.

EL: Güzel eller, başarı ve ün kazanacağınıza, bir sanat koluyla uğraşılıyorsa başarılı olunacağına işarettir. Kuvvetli eller, o rüyayı gören kişinin işlerinde başarılar elde edeceğine üst kademelere çıkacağına işarettir. Rüyada görülen eller, o rüyayı gören şahsı işaret ediyorsa rüyayı gören bir süre önce bir dostuna kırılmış ve kırıldığı bu dostuyla uzlaşmaya çalışmalıdır demektir. Çirkin bakımsız eller, fakirlik ve hayal kırıklığı demektir.

ENKAZ: Rüyada herhangi bir çeşit enkaz görmek, pek iyiye yorulmaz. O rüyayı gören kişinin gireceği ve para yatıracağı işlere dikkat etmesi gerekir demektir.

ESANS: Rüyada esans gibi güzel kokular sürmek, yakın bir gelecekte mutlu olacağınızı bildirir. Bir esans veya lavanta alınıyorsa, bu da evlilik müjdesidir. Evliler için esans mutluluk rahatlık demektir.

EVLAT: Servete ve paraya işarettir.

EV: Güzel, temiz, ferah bir evde olduğunu görmek hayatının da gönlüne göre olması demektir. Hayatı boyunca güven içinde ve yaptıklarından zevk alacak demektir. Evin genişliği mutluluğun artması demektir. Karanlık ve pis ev sıkıntı anlamındadır. Dağ başında ev görmek yükselmenin, herkesten üstün duruma geçmenin haberidir.

EKMEK: Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir. Ekmek kabuğu kesmek çözümü çok zor bir sorunu çözümlemek demektir. Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığından kurtulacağınıza işarettir. Buğday ekmeği görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmeği biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik bir miktarda artış işaretidir.

ESKİCİ: Rüyada eskici görmek, kişinin yakını tarafından dolandırılacağını anlatır.

ERİK: Rüyada erik görmek, kişinin hiç beklemediği bir yakının ihanetine uğrayacağına işaret eder. Olgun erik görmenin mutluluk getirdiği yorumu yapılır. Erik toplamak emellerinize ulaşamayacağınızı bildirir.

EV YAPMAK: Rüyada ev yapmak, vaktin hoş geçmesine yorulur. Camdan yapılmış ev görmek, hasımlarınızın tuzağına düşmek anlamındadır.

ELDİVEN: Rüyada eldiven giydiğini gören kişi kendine seçkin ortamlarda yer bulur. Rüyada yeni bir eldiveni ilk defa giymek, maaşı yüksek bir işin yöneticisi olacağını bildirir. Yırtık veya kirli eldiven görmek, pek iyiye yorulmaz. Başkasına ait eldivenleri almak da pek hayırlı değildir. Eldiveninizi kaybettiğinizi görürseniz, sevdikleriniz sizi terk edecek demektir. Yeni eldivenler, zor günlerden sonra feraha kavuşmak demektir.

EKŞİ: Rüyada ekşi bir şey yemek kötü bir havadis alacağınızın işaretidir.

ELBİSE SİLMEK: Rüyada elbise silmek, kötü bir haber geleceği anlamındadır.

ELMA: Elma barışın, bolluğun, bereketin ve paranın işaretidir. Rüyada elma görmek her işte şansınızın sizinle beraber olduğunu ifade eder.

EVLİYA: Rüyada melek, evliya gibi kutsal varlıklar görmek daima iyiye yorulur. Büyük mutluluk ve rahatlığı bildirir. Bu rüyalar dertlerin biteceğini müjdeler. Rüyayı gören kimse maddi manevi güvene erer. Evliya rüyalarını kimseye söylememeniz yararlıdır. Evliya türbesi yakındaysa ziyaret etmelisiniz.

ENGEREK YILANI: Yılan iyiye yorulmaz. Hasımlarınız size bir komplo hazırlıyor demektir. Adımlarınızı dikkatli atmanız gerektiğine işarettir.

EVLENMEK: Rüyada evlenen kişi zengin olur diye yorumlanır. Servete ve paraya işarettir.

ELEKTRİKÇİ:  Rüyada elektrikçi görmek, yakın zamanda çok para kazandıracak bir işe atılacağınız anlamındadır.

EŞEK: Anıran eşek, değersiz birinde azar işiteceğine işarettir. Eşeğe binmek yabancı memlekete yolculuk demektir. Eşeği kesmek kötü bir iş yapmaya işarettir.

EFLATUN: Rüyada eflatun renk görmek iyiye yorulmaz, genellikle bir hastalık ve sıkıntı demektir.

ENGEL: Rüyada bir engelin aşılması, kişinin en büyük amacına, muradına ermesi demektir. Tüm sorunlara karşı en sonunda başarılı olacağına yorumlanır.

ELBİSE ASKISI: Rüyada elbise askısı görmek, bekar kızlar için kısmet, delikanlılar için ise sıkıntı olarak yorulur.

EŞEK ARISI: Rüyada eşek arısı görmek, bir seyahate çıkılacağına işaret eder.

FABRİKA: Rüyasında fabrika gören, kendi çabalarıyla toplumda iyi bir yere gelir. Fabrikadan uzaklaştığını gören çevreden uzaklaşır. Fabrikanın iyi çalışması toplum ilişkilerinin iyi olacağını anlatır. Yeni bir fabrika daha güzel ve rahat bir gelecek olarak yorumlanır. İnsanın, kendisini fabrikada iş yaparken görmesi genç bir erkek için başkalarının kışkırtması sonucu yapacağı işte pişman olacağını, genç bir kadın için hediye olarak bir giyim eşyası alacağını işaret eder. Yaşlı bir insan için üzerine düştüğü bir işin iyi bir sonuca ulaşacağına işaret eder.

FARE: Fare rüyaları hiç iyiye yorumlanmaz. Fare rüyaları aynı zamanda sağlıkla ilgilidir. Ayrıca işte başarısızlık ve zarara da işarettir. Bir yerde farelerin dolaştığını gören insan birden hastalanır. Evine fare girdiğini gören zarara uğrar. Fare bilmediğiniz çok kötü bir düşman demektir. Bu düşman bütün hareketlerinizi takip ederek sizi alt etmek için fırsat kolluyor demektir.

FABRİKATÖR: Rüyada bir fabrikatör görmek, iş hayatında yeni girişimler anlamına gelir.

FLÜT: Uzaktan gelecek dostlarınızla güzel bir buluşma yaşayacaksınız demektir.

FAHİŞE: Rüyada bir fahişe görmek, şansın büyük ölçüde iyi olacağına ve herkes tarafından sevilen bir kişi olacağınıza yorulur.

FİL: Fil rüyası olumlu sayılır. Bir file bindiğini gören kimse işinde büyük başarıya ulaşır.

FANİLA: İş yaşamınızda karlı bir girişimde bulunacağınıza yorulur. Ama bir kalp acısı da çekeceğinize işarettir.

FOTOĞRAF: Yakın bir arkadaşınız tarafından hayal kırıklığına uğratılacaksınız demektir.

FIRTINA: Fırtına rüyaları kötüye yorulmaz. Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır. Ortalığı altüst eden bir fırtına hayatın tamamen değişeceğini açıklar. Rüyada fırtına büyük değişiklik olarak yorumlanır. Böyle bir fırtınada kaldığını gören kimse, kendisine yepyeni bir yol çizecektir. Fırtınadan evi uçan biri taşınır. Fırtınada her şeyin yerle bir olduğunu gören biri adeta yeniden doğar.

FAİZ: Faiz verme, istemeyerek günah işleneceğine, faizle para almak birisi tarafından aldatılacağınıza işaret eder.

FAKİR: Davranışlarınız ile herkesin beğenisini kazanacağınızı anlatır.

FALCI: Rüyada falcı görmek, küçük sorunlarınızı kısa zamanda aşarak rahata ereceğiniz anlamına gelir.

FIRIN: Güzel bir aile yaşamınız olacağına ve çok sayıda çocuğunuz olacağına yorulur.

FENER: Fener rüyaları iyi sayılır. Elinde yanan bir fener bulunan kişi, sıkıntıya düşüren sorunlardan kurtulmak için bir fırsat yakalayacaktır. Fener aniden sönerse kişi duyguları nedeniyle hataya düşecektir. Rüyada sürekli yanan deniz feneri görmek akılda olmayan bir maceraya atılmak demektir.

FINDIK: Aşk ve iş yaşamınızda başarılı olacaksınız demektir.

FUAR: Rüyasında bir fuarda gezdiğini gören kişinin hayatı çok kısa süre içinde değişecek demektir. Parlak, neşeli, hareketli bir fuar bütün sıkıntıların geçeceğine yorumlanır.

FIRÇA: Saç taramak yaptığınız bir hata nedeniyle bazı sorunlar yaşayacaksınız demektir. Fırça eski ise sağlığınızın bozulacağına işarettir. Çok sayıda fırça görmek karşınıza birçok iş fırsatı çıkacak anlamındadır.

GÜMÜŞ: Rüyada gümüş görmek çok iyidir. Gümüş huzur, mutluluk, güzel haber ve hayırlı kısmet olarak yorumlanır. Gümüş para güzel sözdür. Hasta birisi rüyasında gümüş görürse kısa sürede hastalığı iyi olur. Gümüş rüyası gören bekarsa iyi bir evlilik yapacağına yorumlanır.

GÖBEK: Kocaman şişman bir göbek; ciddi sağlık sorunlarına; güzel sağlıklı göbek iş yaşamındaki başarılara işarettir.

GEMİ: İçi aydınlık temiz bir gemi, iş yaşamında başarı demektir. Pis ve bakımsız gemi işlerin kötü olacağına işaret eder.

GÜNEŞ: Zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Güneşin batışını izlemek, bazı kararlar almadan önce iyice düşünmeniz gerektiğinin habercisidir.

GÖKKUŞAĞI: Mutluluğun ve başarının haberidir. Uğraştığınız her işte başarılı olacaksınız.

GÖĞÜS: Şekli düzgün göğüs şans demektir. Şekilsiz göğüsler, aşk yaşamınızda hayal kırıklıkları yaşayacaksınız anlamındadır.

GÖZLÜK: Etrafınızda bazı gerçek olmayan dostlarınız olduğunu bildirir.

GÜL: Rüyada gül iyiye yorulur. Güllerin rengine göre rüyaların anlamları değişir. Bahçesinde gül ağacı gören bir erkek mesleğinde başarılı olacak, kadın ise mutluluğu yakalayacaktır.

GÜVERCİN: Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haber geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir.

GARAJ: Özel hayatta düzen demektir.

GÖZ: Size zarar vermek isteyen bir kişinin sizi gözetlediğini haber verir.

GELİNLİK: Gelinlik giydiğini gören kişi bekar ise hemen evlenir. Gelinlik temiz ise mutlu bir evliliğe kirli ise kötü bir evliliğe yorumlanır. Gelinlik siyah ise evlilikte sorunlarla karşılaşılacağına işarettir.

GECE: İş hayatınızda bazı sorunlar yaşayacaksınız. Canınız sıkılacak, fakat güçlü olmaya çalışın.

GÖL: Sakin bir gölde sandalla gezmek, mutlu olacaksınız demektir. Mutluluğunuzu yakınınızdaki insanlarla paylaşacağınız anlamındadır. Kirli bir gölde gezmek, iş ve aşk yaşamınızda sıkıntılar yaşayacağınıza işaret eder.

GÖK: Rüyada gökyüzüne çıkmak, hüznü işaret eder. Eğer merdivenle çıkıyorsanız, bu, başarı ve şöhret sahibi olacağınız anlamına gelir.

GEYİK: Rüyada dolaşan geyik görmek tanımadığınız insanların neden olacağı sorun demektir. Bir geyik yakaladığını gören kişi tanımadığı birinin sorununu çözer ve bundan dolayı kısmet alır. Bir geyiği vurduğunu gören, kişi uzaktan alacağı bir habere çok üzülebilir.

GELİN: Rüyada gelin görmek daima iyiye yorumlanır. Gelin neşe, huzur, güzel haber ve yaklaşan güzel günler demektir. Gelin olduğunu gören bekar ise evlilik olacağına işarettir. Ancak gelinlik temiz ve güzel ise mutlu olunacak, yırtık ya da kirliyse sonu belirsiz bir evlilik yaşanacaktır.

GÖMÜLMEK: Eğer diri diri gömüldüğünüzü gördüyseniz, yakın zamanda ciddi bir hata yapacaksınız demektir.

GONCA: Kısa sürede başarılı olup güzel bir yaşam süreceğiniz anlamındadır.

GÖZYAŞI: Rüyada gözyaşı dökmek iyiye yorulur. Bu kimse bütün dertlerinden sıyrılarak rahata erer anlamındadır. Bu rüya sevinç ve mutluluk olarak da yorumlanabilir.

GİYSİ: Yırtılmış, eskimiş giysiler; tanımadığınız bir kişinin size kötülük yapacağı anlamındadır. Temiz ve yeni giysiler varlığın haberidir.

GEBELİK: Gebelik rüyaları kötüye yorumlanır, sıkıntı demektir. Rüyasında gebe olduğunu gören kişi büyük sıkıntıyla karşılaşır ve bu sıkıntı kolay kolay bitmez.

GÜLMEK: Rüyanızda kahkahalarla güldüğünüzü gördüyseniz, birçok yeni arkadaş sahibi olacaksınız ve uğraştığınız her işin başarıyla sonuçlandıracaksınız demektir. Alaycı gülmek, sağlığın bozulmasına işaret eder.

GAZETE: Gazete daima iyi haber, ferahlık verecek söz olarak yorumlanır. Rüyasında bir gazete aldığını gören kişi, geleceği için önemli bir gerçeğe ulaşır.

GÖÇ ETMEK: Göç ettiğinizi görmek, hastalanacağınız anlamına gelir. İş hayatında da bazı yanlış davranışlar yapacaksınız demektir.

GÜÇ: Rüyasında kuvvetlendiğini gören kimse gerçek yaşamında da kuvvetli olacak demektir.

HAMUR: Hamur yoğurduğunu gören kimse kendi gayreti sayesinde başarılı olacak demektir. Tek başına girişim yaparak arzu ettiği konuma geleceğini işaret eder. Hamur mayalamak aileden aldığı parayı, sermayeyi artıracak ve bir servet sahibi olacak anlamındadır. Hamur kızartmak, murada ermek demektir.

HAVUÇ: Bir yerde havuç topladığını gören kimse çok çalışmasına rağmen az para kazanır. Fakat rüyasında havuç satın alan işlerini kolaylıkla yoluna koyar ve para sıkıntısı çekmez. Havuç yemek, mide ve karaciğerle ilgili bir hastalığa yorumlanır.

HACI: Rüyada hacı görmek güzel söz işitmek demektir. Hacı olduğunu gören kişi hiç beklemediği bir yerden kısmetle karşılaşabilir.

HÜKÜMLÜ: İnsanın hükümlü görmesi, iyi arkadaşı olduğunu sandığı kimselerin ona üzüntü ve acı çektireceğini işaret eder.

HOROZ: Rüyada horoz görmek çok iye yorulur. Horoz dertlerin geçeceğini bildirir. Horoz ayrıca güçlü elinde türlü imkan bulunan biri olarak da yorumlanır.

HEMŞİRE: Büyük bir sorununuzu aşabilmek için başkalarının yardımını alacağınız anlamına gelir.

HASTA: Rüyasında hastalandığını görmek sağlığın iyi olduğunu anlatır. Pek nadir hastalık rüyası olduğu gibi çıkar. Hasta olarak yattığını gören yola gidecek demektir.

HAMİLELİK: Hamile olduğunuzu gördüyseniz, mutsuz bir evlilik hayatınız olacak. Rüya sahibi gerçekte de hamileyse, sorunsuz bir dönem geçirecek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olacak demektir.

HAPİS: Uğursuzluk ve mutlu olamamak anlamına gelir. Hapishaneden birinin çıktığını görmek, sevinmek anlamına gelir.

HAVUZ: İçinde temiz su bulunan bir havuza baktığını görmek geleceğinin çok parlak olmasına yorulur. Fakat içindeki su kirli, bulanık ve yosunluysa geçmişte kaldığı sanılan sorunlar, kavgalar tekrarlanacaktır. Bu yüzden hayal kırıklığı da yaşayabilir.

HARİTA: İş hayatınızda canınızı sıkacak bazı değişiklikler olacak. Fakat kısa sürede işler yoluna girecek.

HAYVAN: Rüyada bir sürü hayvan görmek, aşıklar için çok mana yüklüdür ve bu rüya, yakında olacak düğünü haber verir.

HAP: Hap içtiğinizi gördüyseniz, çok ağır sorumluluk üstleneceğiniz, ancak yeteri karşılığını alacağınız anlamına gelir.

HUBUBAT: Rüyada görülen buğday başakları kazancın artmasına, çavdar, yulaf veya arpa görmek ya da pazardan almak veya evde yemek ev yaşantınızda bazı pürüzleri bildirir.

HANÇER: Rüyada hançer güç, kuvvet anlamına gelir. Elinde hançer olduğunu gören kimse güçlenir. Elindeki hançeri kendine saplayan, işle ilgili hata işlemiş demektir. Başkasına saplayan, bir iyilik yapar ve karşılığını alır anlamındadır. Paslı hançer kişinin inat, huysuzluk nedeniyle çevresindekilerle arasının bozulacağını haber verir.

HARABE: Harabe rüyaları iki farklı şekilde yorumlanır. Harabede olduğunu gören kimsenin bütün ümidi yok olur. Kısmeti kapanır. Evinde türlü sıkıntı, bela ortaya çıkar. Harabeden çıkan kimse, sıkıntıları aşmış karanlıkları geride bırakmış demektir. Yeni bir hayata başlamak anlamındadır.

HEYKEL: İşinizi değiştirecek, daha iyi bir işe gireceksiniz demektir.

HELVA: Helva rüyaları daima helal, hayır işi, yardım olarak yorumlanır. Rüyasında helva aldığını gören kişi pek çaba sarf etmeden iyi kazanç elde edecektir. Helva pişirdiğini gören biraz çabayla büyük kısmeti yakalar. Geniş kapta helva yapıp dağıtan hayır yapmayı seviyor demektir.

HURMA: Rüyada hurma almak ve yemek, helal kazanca, kuru hurma hastalıkların derman bulacağına ve eğlenceli zaman geçireceğinize işarettir.

HEDİYE: Birinden hediye aldığını görmek, hem aşk yaşamında hem de iş yaşamında şanslı ve mutlu olacağınızı haber verir.

HALI: Rüyada halı görmek, zenginliğin ve bolluğun habercisidir. Halı, varlıklı arkadaşlara sahip olacağınızı belirtir. Halı üzerinde yürüdüğünü görmek, mutlu olacağınızı işaret eder.

HİZMETÇİ: Dertli günlerden sonra, maddi açıdan rahata ereceksiniz anlamındadır.Bazı hasımlarınız var demektir. Evinizin soyulduğunu gördüyseniz, bazı sıkıntılar yaşadıktan sonra amaçlarınıza ulaşacaksınız anlamındadır. Kendinizin hırsız olduğunu gördüyseniz, işleriniz ters gidecek. Hırsız kovalıyor ve yakalıyorsanız, hasımlarınıza galip geleceksiniz demektir.

HIRSIZ: Bazı hasımlarınız var demektir. Evinizin soyulduğunu gördüyseniz, bazı sıkıntılar yaşadıktan sonra amaçlarınıza ulaşacaksınız anlamındadır. Kendinizin hırsız olduğunu gördüyseniz, işleriniz ters gidecek. Hırsız kovalıyor ve yakalıyorsanız, hasımlarınıza galip geleceksiniz demektir.

HAKSIZLIK: Kendisine haksızlık yapıldığını gören kişi tam aksine iyilik görür.

IRMAK: Durgun, temiz bir ırmak; bol kazancın, mutluluğun işaretidir. Kirli bir ırmak, etrafınızda kıskanç insanlar bulunduğuna işaret eder.

IRGAT: Rüyasında terlemiş ırgat gören bir kişinin, başına bir felaket gelebilir. Eğer rüyayı gören kişi ırgatın terini silerse, rahatlayacak demektir.

ISTAKOZ: Rüyasında ıstakoz gören kişi refaha kavuşur. Eğer ıstakoz canlı ise, elinize çok para geçecek demektir.

ISIRGAN: Güzel bir rüyadır. Rüyada ısırgan görmek, bahtın açık olacağına ve bol para kazanılacağına yorumlanır.

ISLIK: Rüyada gece ıslık çalmak, iyiye yorulmaz. Islık sesi işitmek, bazı üzücü haberler nedeniyle planlarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız demektir. Kalın ıslık sesi, görenin yakınlarına hoşgörülü yaklaşması gerekir demektir. Tiz ıslık sesi, hiç beklemedik bir zamanda para kaybına yorulur.

ISLANMAK: İster yağmurda ister suda olsun iyice ıslanmak, başarısızlıklarla geçecek bir zamana, bu başarısızlıktan sonra mutluluğa ve güzel hayata işaret eder.

ISIRMAK: Rüyada ısırılmak, düşmanınızla karşı karşıya geleceğinizi ve bu hesaplaşmadan zarar göreceğinizi belirtir.

IŞIK: Rüyada ışık bir çok sıkıntıdan sonra refaha ve huzura kavuşmak anlamındadır. Işık bir gece yarısı görüldüyse, rüyayı gören bir çocuk sahibi olacak demektir. Güneş iyi bir gelecek anlamındadır. Ay ışığı hüzünlü ve acı bir durumu bildirir. Gaz lambasının ışığı eğlenmek ve güzel zaman geçirme imkanını anlatır. Mum ışığı dert demektir. Kibrit ışığı ise kısmet işaretidir.

İLAN: Rüyada gazete, radyo, televizyon ilanı görmek, emeline kavuşmak ve yüklü miktarda para sahibi olmak anlamı taşır.

İRMİK: Ölüm haberi alınacağına yorumlanır.

İMPARATOR: Kişinin şanslı bir döneme girdiğine işaret eder.

İTFAİYE: Rüyada itfaiye görmek iyiye yorulur. İtfaiye aracının gelmesi önemli bir insandan yardım göreceğinize işaret eder.

İPEK BÖCEĞİ: Rüyada ipek böceği görmek güzel ve çalışkan birisiyle evlenmek anlamındadır. İpek böceğinin öldüğünü görmek, sıkıntılı ve acı bir dönem geçireceğinize işaret eder.

İTİRAF: Rüyada gizli bir şeyi itiraf etmek iyice incelemeden bir anlaşma yapmak demektir. Bazı kararlar verirken dikkatli olmalısınız anlamındadır.

İSTASYON: Rüyasında istasyon gören kimsenin planlarını bir süre daha ertelemesi gerekir; çünkü ortam uygun değil demektir.

İNCİ: İnci görmek mutluluğa, inci almak başkanlığa seçilmeye işarettir. İncileri tek tek ipe dizen kişi mutluluk gözyaşı dökebilir.

İHANET: İhanete uğramak, genç bir erkek için, aşk acısı ya da iş nedeniyle sıkıntı demektir. Orta yaşta biri için yakınlarından birinin ihanetini fark edeceğine işarettir. Genç kız için dertli ve üzüntülü olacağına aşkı ile kavga edeceğine yorumlanır.

İMTİHAN: İmtihan korkusu yeni bir iş girişimi olarak yorumlanır. İmtihanı başarmak, bir dertten kurtulmak, imtihanda başarısızlık, umulmadık iyi bir haber, imtihan etmek umulmadık kötü bir haber demektir.

İLKBAHAR: Rüyada ilkbahar mevsimini görmek iyiye yorumlanır. İlkbahar rüyası bereket ve bolluk demektir. Rüyasında ilkbahar mevsimini gören kimse bir yıl boyunca mutlu ve huzurlu olur.

İMZA: Rüyada imza atmak, iyi şeylere yorulur. Bu rüyayı gören kişi kısa süre içinde dertlerinden kurtulacak, feraha kavuşacak demektir.

İŞÇİ: Saygınlığı ve güveni kaybetmeye yorumlanır.

İMAM: Rüyasında imam gören kimse iş yaşamında yükselir, iyi bir makama sahip olur.

İÇKİ: Rüyada şerbet, şurup gibi alkolsüz içkiler genel olarak hayra yorumlanır. Ancak alkollü içkiler iyiye yorulmazlar.

İŞ: Rüyada kendisini bir iş yerinde çalışıyor görmek maddi sıkıntıya düşüleceğine yorumlanır.

İLAN-ı AŞK: Rüyada birisine ilan-ı aşk edildiğinin görülmesi, bir dosttan büyük yardım görüleceğine yorulur.

İNTİHAR: İntihar gençlik çağının dertli, yaşlılığın rahat olacağına işarettir. İntihar görmek, sıkıntılı habere yorulur. İntihara kalkışmak, bir aşk haberine işaret eder. İntihar ettiğinizi gördüyseniz, bu, yakında çeşitli tersliklerle karşılaşacağınız anlamına gelir.

İP: Rüyada ip görülmesi, uzun ömrü işaret eder, iyi haberler haber verir. Kalın ip, dertli günler geçireceksiniz demektir. Özellikle aşk yaşamınızda karmaşıklık yaşayabilirsiniz.

İNCİR: Rüyada incir kısmet demektir. Fakat incirler kurtluysa bu kısmet, dedikoduya ve kıskançlığa sebep olacaktır. Mevsiminde incir yemek, güzel bir rüyadır. Mutluluk, evlenmek olarak yorumlanır. Kuru incir, zenginliğin artacağına işaret eder. Rüyada kendisini incir yerken görmek, başınızdan aşk geçeceğine yorumlanır.

İZİN: Bir yerden izin aldığınızı görmeniz çok zor bir döneme girdiğinizi ve daha fazla çalışırsanız üstesinden geleceğinizi işaret eder.

İKİZ: Rüyada ikiz çocuk görmek işinizde küçük bir başarı kazanacağınıza yorumlanır.

İNEK: Kadın için evlilik, erkek için zenginlik anlamındadır. Rüyasında süt sağan kişi yeni işlere atılacak ve bol para kazanacak demektir. Rüyada süt içmek de içinde bulunduğunuz durumun daha iyi olacağını işaret eder.

İRİN: Rüyada vücutta irin çıkması bir iftiraya uğrayacağınıza yorumlanır. Vücuttan irinin aktığını gören kişinin bütün sıkıntılarından sıyrılacağına ve rahata kavuşacağına işaret eder.

İKSİR: Rüyada iksir, çok çalıştığınız için sağlığınızın bozulacağına işaret sayılır.

İTİRAZ: Rüyasında bir şeye itiraz eden kimse iş yaşamında kendisine hazırlanan bir komployla karşı karşıya demektir.

İHTİYAR: Rüyada kendini yaşlanmış görmek, ömrün uzun olacağına yorumlanır. İhanete uğramak, genç bir erkek için, aşk acısı ya da iş nedeniyle sıkıntı demektir. Orta yaşta biri için yakınlarından birinin ihanetini fark edeceğine işarettir. Genç kız için dertli ve üzüntülü olacağına aşkı ile kavga edeceğine yorumlanır.

İŞKENCE: Rüyada işkence gören refaha, huzura ulaşacak demektir. İşkence yaptığını gören ise sorunlu zaman geçirecek anlamındadır.

İZCİ: Rüyasında izci olduğunu gören kimse kalabalık bir toplulukla yolculuğa çıkacak demektir.

İDRAR: Rüyada idrarı tutamamak, malın ve paranın artacağına, mutlu havadis alacağınıza işarettir. Yol ortasında idrar yapmak hiç ummadığınız bir kişiden bir fenalık geleceğine yorulur. İdrar darlığı zamanla fakirleşeceğine işaret eder. Şişe içinde idrar, hastane ile ilgili bir durumu bildirir.

İNCİR AĞACI: Rüyada incir ağacı görmek iş yaşamında başarılı olmaya yorumlanır. İncir ağacı diken kimse yeni bir iş girişiminde bulunur.

İSKEMLE: Rüyada iskemle gören kişi eğer erkekse, o kişinin işlerinin güzel gideceğine ve tatile çıkmaya işarettir. Eğer aynı rüyayı bir kadın görürse yakında evleneceğine yorumlanır.

İNFİLAK: Rüyada çok şiddetli bir patlama, yaşamınızda çok ciddi bir değişiklik olacağına yorulur.

İNCİL: Rüyada İncil okuma dünya görüşünüzün yanlış olduğunu bildirir ve değiştirmeniz gerektiğini işaret eder.

İĞNE: Rüyada iğne görmek, sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini işaret eder. Bazı dert ve şanssızlıklara uğrayacağınız anlamına da gelir.

İLAHİ VARLIKLAR: Melek, evliya gibi ilahi varlıklar görmek iyiye yorumlanır.

İSTİRİDYE: Rüyada istiridye veya midye görmek, çevresi geniş bir kimseyle tanışacağınızı ve bu olay sonrasında yaşam şeklinizde iyi değişiklikler olacağını gösterir.

İŞARET: Girişeceğiniz yeni işlerde yakın arkadaşlarından yardım alabilirsiniz.

İSYAN: Rüyada bir isyanı görmek, rüyayı görenin kısa zamanda arkadaşlarının kendisi hakkında yaptığı dedikodulardan haberdar olacağına yorumlanır.

İSKELET: İskelet görmek, gençler için gizli bir tehlikeye; yaşlı insanlar için bir tuzağa yorumlanır.

İHRACAT: Bir kişinin rüyada kendisini ihracat yaparken görmesi, rüyayı görenin çok arzulu ve aşırı istekli bir kimse olduğunu, bu özelliğinin etrafındaki insanlara zarar verdiğini ve çevresindekileri kaybetmek üzere olduğunu ifade eder.

İSKAMBİL: İskambil kağıdı oynayan bir kimsenin işlerinde hile vardır. Para için oynamak, maddi dertlere yorumlanır. Rüyada para kazanmak için değil de eğlence amacıyla iskambil oynuyorsanız, muradınıza ereceksiniz demektir.

İPEK: Rüyada ipek görmek çok iyi sayılır. İpek saflık, iyi niyet, yükselme, başarı olarak yorumlanır. Saf ipek görmek, iyi bir habere işarettir. İpek iplik, uzaktaki bir tanıdığın ziyaret olasılığına yorulur. İpek iç çamaşırı, kısa zamanda geçecek dertli günlere işarettir.

İZ: Rüyada bir izi takip etmek, yeni işlere atılacağınızı işaret eder.

İSKELE: Rüyasında iskele gören kimsenin işleri düzene girecek demektir. İskelenin yıkıldığını görmek işlerinizin bozulacağına ve sıkıntıya düşeceğinize işaret eder.

İNAT: Rüyada inat veya inatçılıkla ilgili bir şey görmek, o rüyayı görenin işlerinde başarılı olacağına yorumlanır.

İSKARPİN: Yeni iskarpin görmek, bolluk ve bereket haberidir. Eski iskarpin, bir dostun ihanetini işaret eder.

İFLAS: Rüyada iflas etmek çok kazançlı ve karlı işlere atılacağınızı müjdeler.

İFTİRA: Rüyada bir iftiraya uğramak, beklenmedik bir haber almak demektir.

İLAÇ: Rüyada ilaç almak iyiye yorulur. Rüyada ilaç içmek sağlık durumunuzun iyi olduğuna ve muradınıza ereceğinize yorumlanır. Tadı güzel olan bir ilaç almak, bazı sorunlarla karşılaşacak, fakat bu sorunları aşacaksınız demektir.

İNSAN: Rüyasında tanımadığı bir kişiyi gören insan işlerinde birisinin yardımını alacak demektir.

İÇ ÇAMAŞIRI: Rüyada iç çamaşırı görmek çok değerli hediye demektir. İç çamaşırını çıkarmak ise, eğer dikkatli olunursa hafif atlatılacak hastalığa işarettir.

İDAM: İnsan rüyasında idam edildiğini görürse, başarılı olacağına yorumlanır. Asılmak, fakirler için hayra işarettir. Zenginler için varlığın artacağı anlamındadır. Bekarlar için, evlilik işaretidir. Rüyada idam mahkumu olmak uzun ve şerefli yaşamak demektir.

İMPARATORİÇE: İş yaşamınızda başarılı olup yüksek bir makama yükseleceksiniz; fakat kibirli olmanız sizi başarısız kılabilir.

İÇMEK: Hem iyiye hem de kötüye yorumlayan vardır. İyi yoruma göre kazancı; kötü yoruma göre ise hastalığı belirtir.

İBADET: Bu rüyalar daima iyiye yorulur. Rüyada ibadet ettiğini gören kişi sıkıntılarından ve sorunlarından kurtulur. Rüyada başka bir kişiyi ibadet ederken görmek, ailenin mutlu yaşamı olacağına işarettir.

İŞKEMBE ÇORBASI: Rüyada işkembe çorbası içmek, iş yaşamı nedeniyle çok yorgun olduğunuz anlamına gelir.

İSTİFA ETMEK: İşinizden istifa ettiğinizi gördüyseniz, iş yaşamınız için yeni girişimlerde bulunacak, fakat istediğinizi elde edemeyeceksiniz demektir. Başkalarının istifa etmesi, kötü haberler alacağınıza işarettir.

JEOLOG: Rüyada jeolog görmek buluşla yorumlanır. Rüyanızda bir jeologla tanışıp konuşmanız, bazı önemli şeyler öğreneceğinize, onunla bir sofrada oturup yemek yemeniz bu bilgilerden çok faydalanacağınıza delalet eder.

JÖLE: Rüyada jöle gören kimse çok eğlenceli geçecek bir davete katılacak demektir.

JAGUAR:  Rüyada bu hayvanı görmek, bir uğur, bir güzel haber demektir.

JUDO: Rüyada judo yapmak, daha gerçekçi olmanız gerektiğine, gerçekleşmesi zor hayaller peşinde koştuğunuza işaret eder.

JEOLOJİ: Rüyada jeoloji ilmiyle uğraşmak rüyayı görenin başından tatlı bir aşk serüveni geçeceğine delalet eder.

JİLET: Rüyada jilet görmek, uzun zamandır sonucu belirsiz olan bir işin sonunun iyi biteceğine yorulur.

JÜRİ: Rüyada jüri görmek, kişinin kısa bir süre sonra kendisinin ön sırada olacağı kalabalık bir merasime katılacağına işaret eder.

JARSE: Rüyada jarse görmek hiç umulmadık bir kişiden ihanet görüleceğine delalet eder.

JANDARMA: Rüyada jandarma gören kişiyi, kısa bir zaman içinde büyük bazı işler bekliyor demektir. Ancak, bu rüyayı gören emeğinin karşılığını fazlasıyla alacaktır.

JET: Rüyasında jet uçağı gören kimse çok kısa zamanda kıskanılacak başarılar kazanacak demektir.

JAMBON: Jambon yemek ve satmak satın almak şüpheli şeylere, sağlığın bozulmasına delalet eder.

JETON: Rüyada jeton görmek çok para kazanmak demektir.

JARTİYER: Sıkıntıdır. Kişinin eşinden veya sevgilisinden sıkıntı duyacağına işaret eder. Rüyada jartiyer görmek gizliliğe tabir olunur. Çorabınıza bir jartiyer taktığınızı görmek bir sırrınızı saklamaya çalıştığınıza, başkasının bir jartiyerini görmeniz başkasına ait bir sırrı öğrendiğinize işarettir.

JANT: Rüyasında araç jantı gören kişi, arzuladığı geziye çıkamayacak demektir.

JALUZİ: Rüyada perdelik jaluzi görmek, çok yakında hayırlı bir haberin alınacağına ya da bir hastalıktan kurtuluş yolunun bulunacağına işaret olarak kabul edilir.Rüyada jaluzi görmek sırra delalet eder. Dikkatle sakladığınız bir sırrınızın başkaları tarafından öğrenileceği anlamına gelir.

JAPON: Rüyayı gören evli ise hayra yorulur. Rüyasında Japon görmek bekar için, sadık birisi ile evleneceğini işaret eder.

JAPON GÜLÜ:  Rüyada Japon gülü görmek, büyük bir yolculuk işaretidir.

JİMNASTİK: Rüyada jimnastik yaptığını gören kimse, sağlıklı bir ömür sürecek ve geçim durumunda sıkıntı çekmeyecektir.

JÜBİLE: Alın teri ve emeğin, azim ve iradenin taçlanmasına, pratikten teoriye dönmeye ve böyle hizmet etmeye delalet eder. Kişinin yabancı çevreye gireceğine işaret eder.

JELATİN: Rüyada jelatin görmek, hiç beklemediğiniz bir yakınınızdan ihanet göreceğinize yorumlanır.

JENERATÖR: Bir kimsenin rüyasında jeneratör görmesi, o rüyayı gören kimsenin hiç beklemediği bir anda aldığı sorumluluklar sonucu çok yükseleceğine yorumlanır. Rüyayı gören kadınsa erkek çocuğu olacak demektir.

KÜKÜRT: Yorgun olduğunuza ve bir süre dinlenmeniz gerektiğine yorumlanır.

KAMA: Rüyada genç erkeğin savunma amacıyla kama çekmesi, girişeceği bir işte kuvvetli bir rakiple karşılaşacağını işaret eder. Yaşlılar için, rekabet nedeniyle ortaya çıkan zorluklara yorumlanır.

KURDELE KESMEK: Kurdele kesmek neşeli arkadaşlar kazanacağınıza ve mutlu olacağınıza işaret eder.

KIŞLA: Rüyasında kendisini kışlada gören bir kişi, uğradığı haksızlığa cevap verememenin ezikliğini yaşıyor demektir.

KALP: Cesaret, akıl, el açıklığına ve adalete yorumlanır. Kalbinde bir korku ve endişe olduğunu hissetmek, rüyayı görenin doğru yola geleceğine yorumlanır.

KÖRÜK: Yeterince gayret göstermezseniz geçim sıkıntısına düşeceksiniz demektir.

KOĞUŞ: İçinde bulunduğunuz zor durumdan kısa bir süre sonra kurtulacaksınız demektir. Güzel günlerin geleceğinin habercisidir.

KEP: Kep takan kimse yeni birisiyle aşk yaşayacak demektir.

KARANFİL: Anlamı renge göre değişir. Kırmızı karanfil yoğun bir aşka; beyaz karanfil temizlik ve saflığa; alacalı karanfil mutluluğa ve güzel günlere; sarı karanfil, keder ve sağlık problemlerine yorumlanır.

KAPI KİLİDİ: İşlerin yoluna gireceğine yorumlanır.

KÖPRÜ: Rüyada köprü bazı sıkıntıların üstesinden geleceğinize yorumlanır.

KOL SAATİ: Rüyada bir insanın kol saati vermesi ya da alması, iki insanın geleceğinin birbirine bağlı olduğuna veya pek yakında birbirlerine yardımda bulunacaklarına yorumlanır.

KAN: Rüyada kan görülmesi, savaş ve felaket haberi olarak yorumlanır. Hayal kırıklığına uğrayacak ve üzüntülü günler yaşayacaksınız demektir.

KAMBUR: Genellikle hayra yorulmaz, kötü bir haber olarak kabul edilir. Rüyada kambur birisini görmek, hayatınızda bazı olumsuz gelişmeler olacak anlamındadır.

KOZA: Koza görmek, yakında ev sahibi olacağınıza yorumlanır.

KILIÇ: Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır. Rüyada kılıç kuşanmak, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder.

KİRPİ: Rüyada kirpi görmek, yaşamınızda yeni bir döneme gireceğinizi, doğru ve önemli kararlar vereceğinizi ve bu kararlarınızda başarıya ulaşacağınızı işaret eder.

KIZAK: Davranışlarınız ve söyledikleriniz yüzünden insanların kalbini kırdığınızı belirtir.

KAMELYA: Başarılı bir aşk macerası habercisi olarak yorumlanır.

KALAYCI: Çok neşeli günlerin yakında geleceğine yorumlanır.

KANGREN: Rüyada kangren kötü ve çok üzücü bir haber almak demektir.

KİRAZ: Rüyada kiraz ağacı görmek, sizin ve yakınlarınızın mutlu günler geçireceğine, sağlığınızın tamamen düzeleceğine işaret eder. Kiraz yemek ise, sahip olmayı çok istediğiniz bir şeye sonunda kavuşacaksınız demektir.

KALABALIK: Rüyada kalabalık gören kimsenin işlerinde bütün engelleri aşarak, güzel bir yaşam süreceğine inanılır.

KIZ: Rüyada kız çocuğu görmek, birçok dertten sonra mutluluğu yakalayacağınıza işarettir. Güzel bir kız çocuğu mutlu, düzenli bir aile yaşamına yorumlanır.

KEMENÇE: Rüyada kemençe görmek, işlerinizde acele etmeniz gerektiğinin haberidir.

KİRA: Rüyasında ev kiralayan kişi, önemli bir senet imzalayacak demektir. Evi kiraya vermek ise para durumunuzun iyileşeceğine yorumlanır.

KOMŞU: Birtakım dedikodulara uğrayacağınız anlamındadır. Mücadeleli ve tartışmalarla dolu bir döneme girdiğinizi işaret eder.

KILIÇ BALIĞI: Etrafınızdaki insanların tavsiyelerine uymanız gerektiğine işaret eder.

KELEBEK: Zenginlik habercisidir. Rüyada kelebek, sizin çok ince ve sanatkar ruhlu biri olduğunuza yorumlanır. Kelebeklerin uçtuğunu gördüyseniz, uzaktaki dostlarınızdan ya da yakınlarınızdan güzel haberler alacaksınız demektir.

KULE: Uygunsuz davranışlarınız hem size hem de çevrenizdeki insanlara zarar veriyor demektir. Davranışlarınıza dikkat etmeniz gerektiğini bildirir.

KUM: Geçmişte yaşadığınız sıkıntıları artık yaşamayacaksınız anlamındadır. Rüyada kum görmek, para ve mal demektir.

KASA: Elinize ya toplu para geçeceğine ya da elinizden toplu para çıkacağına yorumlanır.

KAHVE: Rüyada kahve içmek, erkek için sonu mutlu olacak bir serüvene atılmak demektir. Genç kız için bu rüya zengin biri ile evliliğe yorulur. Kahve rüyaları birkaç şekilde yorumlanırlar. Şekerli kahve içtiğini görmek haram bir mala yorumlanır. Şekersiz kahve ise bir rahatsızlığı ve sonrasında üzüntüyü işaret eder.

KUTU: Rüyada kutu görmek yolculuğa çıkacağınıza yorumlanır. İçi para dolu kutu görmek de güzel bir maaşla emekli olacağınıza yorumlanır.

KIVILCIM: Ömrünüzün sonuna kadar zorluk içinde yaşayacağınızı, sıkıntılarla uğraşacağınızı işaret eder.

KESTANE: Genellikle iyiye yorulmaz. Rüyayı görenin ya da bir yakınının sağlık durumunun ciddi bir şekilde bozulacağına ve sıkıntıya yorumlanır.

KARNAVAL: Karnavalda eğlenmek kötü ve üzücü bir haber alacağınıza işaret eder.

KREMA: Eğer sağlığınıza dikkat etmezseniz ciddi bir hastalığa yakalanabilirsiniz demektir.

KANARYA: Kanaryanın öttüğünü duymak, iyi haberler alacağınızın haberidir. Kafeste kanarya görmek aile içinde tartışmalara işaret eder. Rüyada kafesteki kanaryayı serbest bırakmak kötü huylarınızı terk etmeniz gerektiğine yorumlanır.

KARDEŞ: Rüyada bir kimsenin kardeşini görmesi, akrabalarından ya da dostlarından güzel alacağına işarettir. Bu rüya erkekler için para durumunun iyileşmesi, kadınlar içinse dertli bir anda hiç ummadığı bir kişiden yardım görmesi demektir. Rüyada öz kardeşini görmek güzel ve sevindirici haber almak anlamındadır.

KARPUZ: Karpuz satın almak, yeni bir işe para yatıracağınıza; karpuz kesmek, kötü haber almaya; karpuz yemek dedikodunuzun yapılacağına yorumlanır.

KOMİSER: Komiser görmek, ileride yüksek makamlara ulaşacağınıza yorumlanır.

K:

KUM SAATİ: Vaktinizi hiçbir yararı olmayacak işlerle harcıyorsunuz demektir.

KERTENKELE: Üzüntünün habercisidir. Rüyada kertenkele görmek, düşmanlarınızın saldırısına uğrayacağınız anlamına gelir.

KOLTUK: Rüyada bir koltuğa oturmak, gerçekleşmeyecek emelleriniz, yanlış düşünceleriniz olduğuna yorumlanır.

KUMA: Daima kötüye yorulur. Hastalığa, kötü şansa ve işlerinizin kötüleşeceğine işarettir.

KANCA: Başınız sıkıştığında size yardım etmeye hazır dostlarınızın olduğuna işaret eder.

KUĞU: Rüyasında kuğu gören kişinin, çok iyi kalpli birisi ile evleneceğine yorumlanır.

KEFEN: Kefen görmek, bir doğum ya da ölüm haberi geleceğine yorumlanır. Kendisini kefen içinde görmek, iş hayatında başarılı olacağına işaret eder.

KUMARHANE: Bir yakınınızın size ihanet edeceğine yorumlanır.

KOLONYA: Rüyasında kolonya koklayan kişinin, dert içinde olduğuna ve bu dertlerin devam edeceğine yorumlanır.

KAPLUMBAĞA: Kaplumbağa görmek işlerin azaldığına ancak bu azalmanın kar sağlayacağına işarettir.

KARTPOSTAL: Kartpostal görmek, bir yolculuğa çıkılacağı şeklinde yorumlanır.

KASABA: Kendinizi ufak bir kasabada görmeniz, dedikodulardan dolayı üzüntüye uğrayacağınıza yorumlanır.

KANUN: Kanun ile ilgili bir rüya görenin, hareketlerinde adaletsiz davrandığı ve davranışlarına dikkat etmesi gerektiği belirtilir.

KİTAP: Rüyada kitap görmek, kişinin güce kavuşacağına ve yükseleceğine yorumlanır. Orta yaşlı erkekler için kitap görmek değişik bir tecrübeye girişileceğine işaret eder. Genç kadınlar içinse bu rüya iş yaşamında başarıya ve yükselişe işarettir. Daha yaşlı kadınlar için rahatlık ve huzurlu bir geleceğe yorumlanır.

KOŞMAK: Rüyada koşmak, sağlık durumunun hafif bir şekilde bozulacağına yorumlanır.

KAN ALDIRMA: Rüyada kan aldırmak, kötülükten ve hastalıktan kurtulmaya işaret eder. Alınan kan sağ elde olursa, kişinin gelirinin artacağına ve geçim sıkıntısı çekmeyeceğine yorumlanır.

KUNDUZ: Güzel bir aşk hayatının başlayacağına işaret eder.

KASE: Dolu kase bir kısmete, boş kase üzüntüye işarettir. Altın veya gümüş kase, çok para kazanmaya ve başarı bir iş hayatına işaret eder. Kaseden bir şey içmek, bir aşk haberi alacaksınız demektir. Kaseden su dökmek para kaybetmek anlamındadır.

KAMAROT: Fakir bir kimse için zenginliğine yorumlanır.

KEÇİBOYNUZU: Rüyada keçiboynuzu görmek, aslında önemsiz olan bir olay nedeniyle aşırı tepki göstereceğinizin işaretidir.

KARİKATÜR: Rüyada karikatür görmek, çok yakında rahatlayacağınız bir haber alacağınıza ve tanınmış bir kimse ile arkadaşlık kuracağınıza yorumlanır.

KARAKOL: Hiç ummadığınız birinin bir iftirasına uğrayabileceğinize işaret eder.

KARINCA: Karınca görmek bolluk ve bereket işaretidir. Rüyada karınca yemek veya kendi evine girdiğini görmek evin hayır ve bereketinin çokluğuna yorumlanır. Rüyada karınca görmek, aşırı hırslı biri olduğunuzun ve hiçbir şeyden memnun olmadığınızın belirtisidir.

KANDİL SİMİDİ: Rüyada kandil simidi görmek, hayra yorumlanır.

KESER: Rüyada keser görmek, bir işin menfaatinize uygun bir biçimde son bulacağına yorumlanır.

KALORİFER: Rüyada kalorifer görmek, bir dönüm noktasına geldiğinize bunun sonucunda ya refah ve mutluluk ya da dertlerin geleceğine yorumlanır.

KÖŞK: Köşk rahatlık, refah ve saadettir. Rüyada kendisini bir köşk içinde görmek, düşmanına karşı başarı sağlayacağına, onu alt edeceğine işaret eder.

KÖFTE: Rüyada köfte görenin oburluk derecesinde iştahlı olduğuna ve bu huyundan vazgeçmesi gerektiğine yorumlanır.

KEKEME: Kekeme birini görmek, çocuk sahibi olacağınıza yorumlanır.

KİLİSE: Rüyada kiliseye girmek rüyayı gören bekar ise evleneceğine, evli ise çocuk sahibi olacağına yorumlanır.

KEMER: Rüyada kemer görmek, dertli duruma düşüleceğine yorumlanır. Hayatınızı etkileyecek ve size uğursuzluk getirecek biriyle tanışacaksınız.

KEPEK: Rüyada kepek, büyük maddi bir kazancın elde edileceğine yorumlanır.

KİREÇ: Rüyasında kireç gören kişi duygularına karşılık bulur. Kireçle badana yapmak sıkıntıların sona ereceğine işaret eder.

KANDİL: Rüyada kandil yakmak elinize kısa zamanda bol para geçeceği anlamına gelir. Kandili yanarken görmek, sağlık durumunuzun çok iyi olacağına yorumlanır. Kandilin söndüğünü görmek ise bir hastalığa tutulacağınıza işaret eder.

KEMİK: Rüyada kemik görmek genç erkek için, başarılı bir iş yapacağına yorulur. Daha yaşlı erkek için, pek önemsenmeyen bir hastalığın ilerleyeceğine işarettir. Genç bir kız için sanatçıyla evliliği haber verir.

KİBRİT: Ummadığınız bir anda yaşamınızda önemli değişiklikler olacak demektir.

KERPETEN: Rüyasında kerpeten gören kişi, kendi hatalı hareketleri yüzünden dert içine düşecektir.

KÖK: Rüyada kök, çocuk sahibi olunacağına yorumlanır.

KARTON: Rüyada karton görmek insanlara karşı çok kırıcı davrandığınıza, bu huyunuzu değiştirmeniz gerektiğine işaret eder.

K:

KETEN: Rüyada keten giymek işlerinizde başarı sonucu zengin olacağınızı işaret eder.

KİLİT: Rüyada kapıyı kilitlemek, kişinin hayatta herkesten kuşku duyduğuna ve yakın arkadaşlarını kıracağına yorumlanır. Kapının üzerine kilitlenmesi rüyayı görenin bir süre için hafifçe hasta olacağına işaret eder.

KARANLIK: Karanlıktan korktuğunu veya karanlık bir mekanda olduğunu görmek, atıldığınız işte başarısız olmak demektir. Karanlık odaya ışık vurması, birçok sıkıntının üstesinden geleceğiniz anlamındadır.

KORKULUK: Birçok sıkıntıyla karşılaşacaksınız ancak bu sıkıntıların üstesinden geleceksiniz demektir.

KITLIK: Geçim sıkıntısına düşerek, zor bir dönem geçireceğinize işarettir.

KIRMIZI: Rüyada kırmızı görmek yakında romantik bir aşk yaşayacaksınız demektir. Bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir.

KURT KÖPEĞİ: Kurt köpeği görmek, iyi bir arkadaşınızdan boşuna kuşku duyacağınıza yorumlanır.

KUMBARA: Para kaybına yorumlanır.

KARTVİZİT: Birisinin size yardım teklif edeceği anlamına gelir.

KALKAN: Rüyada kalkan görmek, kişinin çevresinde düşmanları olduğuna ve dikkatli hareket etmesi gerektiğine işarettir.

KEMAN: Rüyada keman, karışık bazı gönül maceralarının başlangıcı olarak yorumlanır.

KERPİÇ: Rüyada kerpiç ya da kerpiçten yapılmış bir ev, kız çocuğunun habercisidir.

KONSER: Rüyada bir konserde müzik dinlemek başarı fırsatları anlamına gelir. Şansınızın iyi olacağına ve aile yaşamında mutluluğa yorulur.

KORSAN: Rüyada korsan görmek sahte arkadaşlarınız yüzünden yaşamınız tehlikeye girecek demektir. Korsan olduğunuzu gördüyseniz, bu saygınlığınızın kaybolacağına, arkadaş ve akrabalarınızın sizden desteğini çekeceğine yorumlanır.

KOVA: Boş kova görmek para kaybetmek, dolu kova görmek para kazanmak; yarı yarıya dolu kova görmek beklenmedik bir haber olarak yorumlanır.

KARYOLA: Rüyada karyola görmek iş nedeniyle seyahate çıkacağınıza işaret eder.

KAMÇI: Kamçı ihtiyaç ve isteklerin sona ermesine yorumlanır. Aynı zamanda kamçı temiz bir arkadaşa işaret olarak yorumlanır.

KEZZAP: Acı bir haber alınacağına işarettir. Kezzap içmek ise çok önemli bir karar vereceksiniz demektir.

KİMYAGER: Rüyada kimyager, iş hayatınızın karışık duruma geleceğini işaret eder.

KEKLİK: Rüyada keklik görmek, etrafınızdaki insanların saygısını kazanacağınız anlamına gelir.

KÖY: Rüyada köy görmek çok çalışmaktan dolayı iyice yorulduğunuza, dinlenmeniz gerektiğine yorumlanır.

KARTAL: Rüyada kartal görmek başarının işaretidir. Bir kartal öldürmek dertlerin aşılacağı anlamını taşır.

KİL: Rüyasında kil gören kişi, bir işte başarısız olacak ve üzüntülü günler geçirecek demektir.

Kerpeten:

KALDIRIM: Kaldırım sonuç alamayacağınız işlerin peşinden koştuğunuzu işaret eder. Kaldırıma düşmek güzel bir haber alacağınızı bildirir.

KESE: Rüyada kese görmek işlerinizin iyi gitmesi sonucu büyük miktarda para kazanacağınız anlamına gelir. Boş kese görmek ise tam tersi anlamdadır.

KALEM: Yetenekli bir kişi olduğunuzu ve istikbalinizin parlak olduğunu belirtir. Kalemle yazı yazmak istediğiniz şeylerin gerçekleşeceğine yorulur. Rüyada kalemin kırıldığını görmek de kalkışacağınız bir işten zarar edeceğinizin haberidir.

KEL: Kel bir adam, dertlerin geldiğinin habercisidir. Rüya sahibi erkekse bu, çok kavgacı bir kadınla evleneceği anlamına gelir. Rüya sahibi kadınsa bu, ileride kocasına hükmedecek demektir. Rüyada kel görmeniz, çevrenizdekileri son zamanda fazlasıyla üzmekte olduğunuzun haberidir.

KERVAN: Misafir demektir. Uzak bir yerden size çok miktarda misafir geleceğine yorumlanır.

KASIMPATI: Rüyada kasımpatı gören kimse sevgilisiyle kavga edecek demektir.

KEVGİR: Dertlerden kısa zamanda kurtulacağınıza yorumlanır. Hayatınızın sonuna kadar rahat, huzur ve mutluluk içinde yaşayacağınıza işaret eder.

KURBAN KESMEK: Rüyasında kurban kesen kişi için, borçlu ise borcunu ödeyeceğine ve servet sahibi olacağına eğer istiyorsa hacca gideceğine, hasta ise iyileşeceğine yorumlanır.

KELEPÇE: İnsan kendisini, zincir ve kelepçe vurulmuş olarak görürse, iyi bir şekilde yorumlanmaz.

KIL: Bol para kazanmaya ve paranın getireceği mutluluk ve rahata işaret eder.

KUYUMCU: Rüyasında kuyumcu gören insanın sahtekarlık ve yalancılıkla karşılaşılacağına işarettir. Bu rüya aynı zamanda ilme, doğru yola, evlada ve evlenmeye yorumlanır.

KORKMAK: Eğer rüyada korkuyorsanız, bilinç altında bazı korkularınızın bulunduğuna işarettir. Bu korkular çok yakında ortaya çıkacak ve bu korkularla yüzleşeceksiniz demektir.

KARABİBER: Karabiber görmek, acı bir haber alacağınızı ifade eder.

KRAL: Rüyada kral görmek, iş yaşamında başarıya kavuşacağınıza yorumlanır.

KANAT: Rüyada kanat görmek iş ve aşk hayatında başarı anlamına gelir.

KAMARA: Vapur kamarasının görülmesi arkadaş sandığınız bir kimsenin ihanetine maruz kalacağınızı işaret eder.

KRİSTAL: Rüyada kristal görmek aşk ve iş yaşamınızda bazı sıkıntılar yaşayarak, ruh sağlığınızın bozulacağına yorumlanır.

KONTRAT: Herkes için dikkatli olunması gerektiğini belirten bir işarettir.

KUYRUK: Rüyasında kendisini kuyrukta beklerken gören kimse eğer sabır gösterirse, ilerde çok başarılı olacak demektir. Kendisinin kuyruğu olduğunu görmesi yeni insanlarla tanışacağına yorumlanır.

KEDİ: Uğursuzluğun işaretidir. Eğer rüyada kediyi kovalıyorsanız bu iyi anlam taşır. Dişi kedi kötü bir kadını belirtir. Erkek kedi birisini ısırırsa veya tırmalarsa, o kişi hastalanır.

KRALİÇE: Rüyada kraliçe ile ilgili rüyalar, genellikle iyiye, ün ve şerefe yorumlanır.

KAPI:  Rüyada bir kapıdan geçmek, iftiraya uğramak demektir. Kapalı bir kapı görmek önemli bazı fırsatları kaçırdınız demektir.

KUYRUKLU YILDIZ: Rüyada kuyruklu yıldız, büyük bir servet kazanacağınızın ve şansınızın açıldığını işaret eder. Yıldız ne kadar parlaksa servette o kadar büyük olur.

KONAK: Rüyada konak, başka insanların emri altında çalışmaktan sıkıldığınıza, kendi işinizin başına geçmeniz gerektiğine yorumlanır.

KIZILCIK: Rüyanızda kızılcık toplamak ya da yemek, elinize az miktarda para geçecek, geçim sıkıntısına düşeceksiniz demektir.

KOVAN: Rüyasında arı kovanı gören kişi, büyük çapta başarı kazanacaktır

KUMAR: Rüyada kumar oynayıp kazanmak, kötü ve şahsiyetsiz insanlarla çevrili olacağınıza işaret eder. Eğer kumarı kaybederseniz, hareketleriniz nedeniyle bir yakınınıza zarar vereceksiniz demektir.

KÖPEK: Rüyada kendisine köpek aldığını görmek, onun diğer insanlarla hoş muhabbetler etmesine yorumlanır. Köpeğin ısırdığını görmek, bir iyi arkadaşınız nedeniyle sıkıntı yaşayacağınıza işarettir.

KÖÇEK: Yaptığınız hatalar yüzünden zarar edecek, sıkıntıya düşeceksiniz demektir.

KASAP: Aileden biri ciddi bir hastalığa yakalanabilir.

KUSMAK: Düşünmeden hareket ettiğinizi, bu durumun ilerde sizi zor duruma düşüreceğini işaret eder.

KERPETEN:

KURŞUN: İş yaşamında bazı başarısızlıklara ve mağlubiyetlere uğrayacağınızın belirtisidir.

KANSER: Kanser sağlık durumunun bozulmasına yorumlanır. Rüyanızda kanseri yendiğinizi görmek, para derdinizin sona ereceğine işaret eder.

KISRAK: Kişinin bütün istediklerine ulaşacağını işaret eder.

KIR ÇİÇEĞİ: Umulmadık, beklenilmeyen eğlence ve ziyafete işarettir. Yakında bir davet alacaksınız demektir.

KAMYON: Rüyada kamyon, kedere ve üzüntüye yorumlanır. Böyle bir rüya gören girdiği işten zarara uğrar.

KANTAR: Mahkemelik bir işiniz olduğuna ve bu mahkeme sonucunda haklı olduğunuzun anlaşılacağına yorumlanır. Kantarda bir şey tartmak vereceğiniz kararlarda daha adil olmanız gerektiğine yorumlanır.

KÖR: Rüyasında kişinin kendisini kör olarak görmesi onun her işe atılmaması gerektiğini ve bu insanın hata yapmasını bekleyen düşmanlarının olduğunu gösterir.

KAHVEHANE: Rüyada kahvehanede oturmak yaşayacağınız bir olayın sizi çok üzeceğini bildirir.

KARA SİNEK: Kara sinek köyü niyetli ve patavatsız bir kimseyle tanışacağınıza yorumlanır. Rüyada kara sinek yediğinin görülmesi haram yollarla para kazandığınıza işaret eder. Kara sinek öldürdüğünü gören kimsenin düşmanlarını alt edeceğini ve rahat bir dönem geçireceğini işaret eder.

KAMP: Rüyada kamp yaptığınızı görmek üstlendiğiniz sorumlulukta başarısız olacağınızı bildirir. Kamp yeri görmek, sağlığınıza dikkat etmenizi belirtir.

KOMUTAN: Rüyasında komutan gören kişi, yakın zamanda ün ve şeref sahibi olacak demektir.

KÖLE: Köle görmek sizi korkutan ve size endişe veren şeylerden kurtulacaksınız demektir. Köle olduğunu görmek iş yaşamında yükselmeye yorumlanır.

KOLYE: Etrafınızdaki insanlar tarafından saygı duyulan, sevilen bir kimse olduğunuzu işaret eder. Birisine kolye hediye etmek, aşık olacağınıza yorumlanır.

KAMIŞ: Rüyayı görenin hiç ummadığı bir anda yakınları karşısında zor ve küçük duruma düşebileceğine işaret eder.

KARA: Rüyada her şeyin kara olduğunun görülmesi zor ve üzüntü verecek bir döneme girişileceği, işlerin bozulacağına yorumlanır.

KURAN-I KERİM: Rüyada kuran görmek, iyiliklerin, güzelliklerin ve mutlulukların işaretidir.

KOL: İşlerinizde kendi kararlarınızı kendiniz vermek zorundasınız demektir. Rüyada kolların olmadığını görmek, kişinin başkaları tarafından korunduğuna işaret eder.

KOMİDİN: Rüya sahibinin korkulu ve sıkıntılı dönem geçireceğine yorumlanır.

KOMPOSTO: Güzel ve huzurlu günlere erişileceğine yorumlanır.

KAR: Kar rüyası iki şekilde yorumlanır. Kışın görülen kar rüyaları iyi sayılır. Bu rüyalar hayatın değişeceğini, güzel günlerin yaklaştığını, dertlerin biteceğini haber verir. Pencereden yağan karı seyretmek, sorunların ve üzüntünün çok kısa sürede son bulacağına ancak bir tehlike atlatılacağına işaret eder. Karda ayak izlerini görmek, güzel bir sürprizle karşılaşacağına yorumlanır. Bembeyaz kar, huzur ve mutluluk demektir. Mevsimsiz görülen kar, ani yaşanacak değişimler yüzünden hayatın alt üst olacağına yorumlanır.

KORNA: Rüyada korna sesi duymak, çok yakın zamanda beklemediğiniz kadar iyi bir durumla karşı karşıya kalacağınıza yorumlanır.

KIZAMIK: İşleriniz düzene girecek ve çok para kazanacaksınız demektir.

KALBUR: Çevrenizdeki insanların yardımıyla içinde bulunduğunuz zorluklardan kurtulacaksınız.

KEREVİZ: Rüyada kereviz görmek, mutluluğun ve zenginliğin belirtisidir. Kereviz yemek, etrafınızdaki insanlar tarafından çok sevildiğinize işaret eder.

KARAVANA: Asker karavanası görmek, bir dostunuzla beraber seyahate çıkacağınıza yorumlanır.

KOYUN: Rüyada koyun sağmak rüyayı görenin, o sene içinde hayırlı bir iş yapacağına işeret eder.

KAPLAN: Rüyada kaplan rakibi simgeler. Ayrıca kuvvetli, kendini beğenmiş, yüksek makam sahibi bir insan olarak yorumlanır.

KAPTAN: Rüyada kaptan iyiye yorumlanır. İşler iyileşecek kazanç düzelecek demektir. Hayaliniz gerçek olacak anlamındadır.

KÖSELE: Rüyasında kösele gören insanın sevgilisinin ondan soğuduğuna ve bu aşkın peşini bırakması gerektiğine yorumlanır.

KÖPÜK: İlerde aldığınız tüm işlerde başarıya ulaşacaksınız demektir.

KÖPEK BALIĞI: Köpek balığı görmek, iyiye yorulmaz. Kötü bir haber alınacağına yorumlanır.

KARGA: Çevrenizde iki yüzlü, kötü niyetli insanlar olduğuna işaret eder. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır.

KIRLANGIÇ: Uzun zamandır haber alamadığınız bir kimseyle karşılaşacaksınız demektir. Kırlangıç yakalamak, sevdiklerinizi çok üzeceğinize yorumlanır.

KURBAĞA: Çok akıllı ve bilgili bir arkadaşınızın olduğuna ve onun öğütlerine önem vermeniz gerektiğine işaret eder.

KALE: Kale, sıkıntılardan sıyrılacağınıza işarettir. Uzaktan kale görmek, bir yerden başka bir yere taşınacağınız anlamındadır.

KİST: Rüyada kist gören kişi maddi sıkıntı çekiyor demektir.

KERTENKELE: Üzüntünün habercisidir. Rüyada kertenkele görmek, düşmanlarınızın saldırısına uğrayacağınız anlamına gelir.

KEFAL: Sağlığınızın bozulacağına işarettir.

KARASEVDA: Rüyada kişinin kendisini karasevdaya tutulmuş görmesi, boş yere kendini üzdüğünü, bunun gereksiz olduğunu belirtir.

KÖMÜR: Para ve mal sahibi olacağınıza yorumlanır.

KUZU: Rüyada kuzu görmek, güzel bir çocuk sahibi olacağına yorumlanır.

KÖSTEBEK: Rüyada köstebek, kötülüğünüzü isteyen bazı kişilerin sizi alt etmek için aleyhinizde komplo kurduğuna ve dikkatli olmanız gerektiğine yorumlanır.

KOMA: Kendini koma halinde görmek, karşılaşacağınız kötü bir olayın sizi çok etkileyeceğine yorumlanır.

KUŞ: Rüyada kuş görmek mutluluğun ve bereketin simgesidir. Yaralı bir kuş, dertli günlerin geleceğinin habercisidir.

KARADENİZ: Karadeniz ile ilgili bir şey görmek, zor durumla karşı karşıya kalınacağına yorumlanır.

KINA: Rüyada kına görmek, iş yaşamında iyi işlere girişeceğinize işaret eder. Rüyasında kına yakan kişi, güzel haberler alacak demektir.

LEĞEN: Rüyada leğen, evlilik demektir.

LÜLETAŞI: Çevrenizde iki yüzlü insanlar olduğuna işaret eder. Eğer dikkat etmezseniz, bu insanlar sizin ayağınızı kaydırabilir.

LALE: Çok güzel ve iyi bir kimseye aşık olacağınızı işaret eder. Lale dikmek çevrenizdeki insanlara yardımda bulunacağınıza işarettir.

LAVANTA: Rüyada lavanta çiçeği görmek olağanüstü şaşırtıcı birtakım durumlarla karşılaşılabileceğini haber verir.

LAMBA: Rüyada ışık veren her şey gibi lamba da iyiye yorumlanır. Rüyasında lambayı yakan kişi, istediği işte başarı kazanır. Elinde lambayla yürüyen kimsenin hayatında güzel bir şey olur. Lambanın çatlaması ya da kırılması ise bir felakete yorumlanır.

LEYLEK: Rüyada leylek bilgili, nazik, sakin, dengeli, iyi niyetli, hikmet sahibi biri olarak yorumlanır. Uçan bir leylek gören çok güzel haber alır.

LOKMA: Rüyada lokma tatlısı yemek kısmet ve paradır.

LOKUM: Rüyasında lokum yiyen kişi, kısa zamanda mutluluk verici bir haber alır. Lokum ikram etmek başka insanları sevindirmek anlamına gelir.

LİMON: Rüyada limon yemek veya görmek, bazı hayal kırıklıklarına uğrayacağınıza yorumlanır.

LİMAN: Rüyasında liman gören kimse, gelecekte çok mutluluk verecek haberler alacak demektir.

LOĞUSA: Bu rüya, erkekler için, güzel bir iş habercisi olarak kabul edilir. Kadının kendisinin loğusa olduğunu görmesi geçici bir rahatsızlık anlamına gelir.

LEYLAK: Güzel ve çok iyi niyetli birisine aşık olacağınıza işaret eder.Çok güzel geçecek bir iş yolculuğuna çıkacağınız anlamına gelir.

LİMONATA: Limonata içmek, güzel bir haber alınacağı anlamındadır.

LASTİK: Rüyada lastik görmek, iki yüzlü bir kişiyle tanışacağınıza, onunla bir iş yapmaya kalkıştığınızda büyük zarar edeceğinize yorumlanır.

LEOPAR: Rüyada leopar rakiplerinizin çok önemli sırlarınızı ele geçirerek işlerinizi altüst edeceğine yorumlanır.

LACİVERT: Rüyada lacivert renk görmek, resmi bir toplantıya davet alacağınıza yorumlanır.

LEKE: Rüyada leke tatsızlık, hoşa gitmeyen durum, kötü olaylar anlamına gelir. Elbisesinde leke olduğunu gören kişi dert alır. Rüyada lekeyi silmeye çalışmak, başka insanların sıkıntılarıyla uğraşmaktadır. Vücutta leke olduğunun görülmesi paraya yorumlanır.

LOKOMATİF: Rüyada lokomotif iş yaşamında kariyer sahibi olacağınıza işaret eder.

LABORATUVAR: Rüyada laboratuar görmek sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini aksi taktirde çok ciddi bir hastalığa yakalanabileceğinizi işaret eder.

LAV: Rüyada yanardağdan akan lav görmek, büyük bir aşk macerası yaşamak anlamındadır. Bu aşka çok dikkat etmeniz gerekir.

LEBLEBİ: Rüyada leblebi görmek iyi olmayan bir işten gelen paradır. Leblebi yiyen bir kişi bir borcu ödemeye mecbur olacak demektir. Leblebi aldığını gören bir kimse birine kefil olacaktır.

LEVHA: Çok güzel geçecek bir iş yolculuğuna çıkacağınız anlamına gelir.

MAKİNE: Rüyada bir makine görmek, çok para kazandıracak bir iş girişiminde bulunacağınıza yorumlanır.

MAKALE: Rüyada makale yazmak ilgilendiğiniz her işte başarı kazanacaksınız demektir. Makale okumak ise size yararı olmayacak işlerle vaktinizi geçiriyorsunuz demektir.

MAHKUM: Rüyada mahkum gören kimse kötü haberler alacak demektir. Eğer kendinizi mahkum olmuş gördüyseniz, özel hayatınızda yaşamınızda bazı sorunlar ve üzüntülerle karşılaşacaksınız demektir.

MAHZEN: Yeraltında mahzen görmek, birisine kefil olacağınıza ve borcu ödemeye yorumlanır. Bir mahzenin yıkılmış ya da tamamen kapanmış görülmesi, o kimsenin, eğer annesi hasta ise öleceğine yorumlanır.

MAÇ: Rüyada maç izlemek, zamanınızı boşa geçirdiğinizi işaret eder.

MAAŞ: Elden büyük miktarda para çıkacağına ancak bu paranın çok daha fazlasının elde edileceğine yorumlanır.

MANDALİNA: Rüyada mandalina yemek, sıcak yerlere güzel bir geziye çıkacağınız anlamına gelir.

MADALYA: Madalya ile ödüllendirilmek, yeteneklerinizin sonunda ödüllendirileceğine ve işinizde en yüksek makama çıkacağınıza yorumlanır. Rüyada kendinizi kişilere veya kurumlara madalyalar dağıtıyor görmek, daha önce tanışmadığınız birinin size hizmette bulunacağına yorumlanır.

MAKARA: Rüyada iplik sarılı makara görmek, iş yaşamınızın kolaylaşacağına ve düzeleceğine; kuyu ve halat makarası görmek ise çok emek harcayacağınız işlere yorumlanır.

MAHALLE: Rüyada mahalle görmek komşularınızla bazı sorunlar yaşayacağınız anlamına gelir.

MADEN SUYU: Rüyada maden suyu veya sodası görmek, midenizin rahatsız olduğunu işaret eder.

MANDA: Başınız sıkıştığında yardım isteyebileceğiniz güçlü ve cesur dostlara sahipsiniz demektir.

MANGAL: İşlerinizin düzeleceğine, para sıkışıklığını aşacağınıza yorumlanır. Mangal yakmak karlı bir iş için girişimlere başlamak demektir.

MAKET: Rüyada maket görmek, kötü haber olarak yorumlanır.

MALAK: Davranışlarınıza dikkat etmezseniz çevrenizdeki insanları teker teker kaybedeceksiniz demektir.

MANAV: Rüyada manav görmek, iyiliğe ve güzelliğe yorumlanır.

MAKAS: Eline makas almak güçlenmek demektir. Evli bir kadın makas görürse bir kız çocuk sahibi olur. Makas görmek bazen ikiz kız çocuk anlamına da gelir. Parlak çelik makas görmek başarı demektir. Rüyada makası kullanarak saç kesmek bir yolculuğa çıkmak demektir.

MAKARNA: Rüyada makarna ufak zararlara uğrayacaksınız demektir. Rüya sahibi bir kadınsa, yakında bir erkekle ilişkiye gireceğine yorumlanır.

MAĞAZA: Rüyasında mağazada alışveriş yaptığını gören kimsenin hayatında olumlu değişiklikler olacaktır.

MAĞLUBİYET: Rüyada bir konuda mağlup olunduğunun görülmesi aynı konuda galip gelineceğinin işarettir.

MADALYON: Rüyasında madalyon gören genç kız, çok kısa zaman içinde nişanlanır veya evlenir. Nişanlılık veya evliliğin mutlu geçip geçmeyeceği madalyonun rengine ve türüne bağlıdır. Gümüş madalyon saflığı, temiz aşkı simgeler. Gümüş madalyon bu birlikteliğin çok iyi geçeceğine yorumlanır. Rüyasında bir madalyon alan veya bulan erkek aklında olan gibi kişiyle tanışır ve evlenir.

MAYMUNCUK: Rüyada maymuncuk görmek çok kısa bir süre sonra merak ettiğiniz bir konuyu öğreneceğinize yorumlanır.

MENTEŞE: Rüyada menteşe görmek, çok yakında dara düşeceğinize yorumlanır.

MENEKŞE: Rüyada menekşe görmek rüyayı görenin, bilgili ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır.

MEYHANE: Bu rüya iş ve aşk hayatınızda, sağlık durumunuzda güzel şeyler olacak anlamındadır.

MATARA: Helal yoldan bol miktarda para kazanmak demektir. Mataradan su içmek mirasa konacağınıza işaret eder. Matara aldığınızı görmemeniz güzel ve mutlu bir evlilik yapacağınıza işaret eder.

MEYVE: Rüyada meyve ağacı görmek, hayırlı bir iş yapacağınızı, bu sayede zenginliğinizin ve saygınlığınızın artacağını işaret eder. Meyve yemek pek de hayırlı bir rüya olarak yorulmaz. Ağaçta olgunlaşmış meyve görmek bolluğun ve bereketin işaretidir. Yeşil ve olgunlaşmamış meyve ise bazı kararlar alırken sakin olmanız gerektiğine işaret eder.

MAVZER: Endişelerinizin yersiz olduğunu işaret eder.

MERDANE: Rüyada merdane görmek, dertli günlerin başlangıcına yorumlanır.

MERHEM: Rüyada merhem görmek, bir hastalık başlangıcı haberidir.

MASKE: Rüyada maske görmek, bazı sırlarınızın etrafınızdakiler tarafından öğrenileceğine yorumlanır. Rüyada maskeli baloya gitmek mutluluk verecek haber alınacağına yorumlanır.

MERYEM ANA: Huzurlu ve rahat içinde, sıkıntıdan uzak bir yaşam süreceğinize işaret eder.

MAYIN: İşlerinizin kötüleşeceğini işaret eder.

MIZRAK: Eğer mızrak demirden yapılmış ise; kuvvete ve kazanca, demirden değilse çok para getirecek bir işe yorumlanır. Bu rüyayı gören kişi eğer bir fakirse zengin olacağına yorumlanır.

MIKNATIS: Rüyada mıknatıs görmek, çok güzel bir aşk hayatının habercisi olarak yorumlanır.

MUM: Mum tutmak veya yakmak bekar erkek için güzel bir kızla evliliğe; bekar bir kadın için iyi biriyle evliliğe ve çocuğa yorumlanır. Eğer rüyayı gören gurbette ise yurduna dönmeye işarettir. Yoksul biri için para kazanmaya; tüccar için ise fazla para kazanmaya ve karının artmasına; memur ise işinde yükselmeye yorumlanır.

MASAJ: Rüyada masaj yapmak, dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu bildirir. Birine masaj yapmak ise yeni bir aşk yaşayacağınıza işaret eder.

MANZARA: Rüyada manzara görmek başarılı ve saygı sahibi olacağınız anlamındadır.

MERDİVEN: Rüyada merdiven çıkmak, güzel bir iş yapıp, üne ve üst makamlara ulaşmaya yorumlanır. Merdiven inmek çok önemli bir fırsatı kaçırmaya işarettir. Merdivenin kırıldığını görmek hasmının onu mağlup edeceğine yorumlanır.

MARGARİN: Rüyada margarin yemek, mide rahatsızlığınız olduğuna işaret eder.

MECNUN: İş hayatınızda çok yorulacağınız için dinlenmeniz gerektiğini işaret eder.

MEHTER: Rüyada mehter takımı görmek ya da bir mehter marşı dinlemek, etrafınızda büyük bir sevinç havasının eseceğine ve düğün derneğe yorumlanır.

MAYA: Rüyada maya görmek, ruh hastalığına yorumlanır. Hamur mayalamak, yeni işlere atılmak için hazırlık yapmak demektir.

MAUN: Maundan yapılmış eşya görmek çevrenizdeki insanların saygısını kazanacak işler yapacağınız anlamına gelir.

MÜHENDİS: Rüyada mühendis görmek, bir şeyin mahvolmasına, harap olan bir yerin yeniden yapılmasına yorumlanır.

MAYMUN: Rüyada maymun görmek; çok ahlaksız bir kimseye yorumlanır. Maymun görmek, büyük günahlar işlemek demektir. Kişinin maymunun yanından kaçıp gittiğini görmesi hasmını yenmesi demektir.

MOTOR: Rüyada çalışan bir motor görmek, işlerin güzel olacağına, durmuş bir motor görmek ise işlerin bozulacağına yorumlanır.

MERMER OCAĞI: Rüyada mermer ocağı görmek, yeni bir iş yeri açacağınıza yorumlanır.

MENGENE: Rüyada mengene görmek, bir dertten çok yakında sıyrılacağınıza ve elinize çok fazla miktarda para geçeceğine yorumlanır.

MAVİ: Rüyada mavi renk görmek, aile hayatında güzel günler geçireceğinize yorumlanır. Rüyada mavi gök görmek, aşkta sevdiğinize sadık olacağınıza işarettir.

MÜHÜR: Rüyada mühür görmek, emniyet ve güvene yorumlanır. Çok büyük emellere sahipsiniz demektir. Bu emellere kavuşmak için de çok fazla çalışmanız gerekir.

MERCAN: Rüyada mercan görmek, zenginlik işaretidir.

MÜZİK: Rüyada müzik dinlemek, iş hayatınızda büyük başarı kazanacağınıza yorumlanır. Dinlediğiniz müzik kötü ise mantıklı olmayan kimselerin önerilerine uyduğunuz için çok zor durumda kalacağınıza işaret eder.

MUSALLA TAŞI: Rüyada görülen musalla taşı, aile içinde kavgalara yorumlanır ve geçim sıkıntısı çekeceğinize işaret eder.

MAVNA: Üstlendiğiniz bütün işlerde başarı kazanacağınıza işaret eder.

MEDDAH: Arkadaşlarınızla çok eğlenceli vakit geçireceğinize işaret eder.

MASA: Rüyada masanın üzerinde yemekleri hazır görmek varlığa, rahata; üstü boş masa görmek, yoksulluğa yorumlanır.

MARMALET: Rüyada marmelat yemek, ilk başta kötü şartlarda başlayan bir işin, başarıyla sonuçlanacağına yorumlanır.

MEHTAP: Rüyada mehtap görmek, güzel bir aşk macerası yaşayacağınıza yorumlanır.

MİNBER: İşinizde ve mesleğinizde yükseleceksiniz, çok fazla para kazanacaksınız demektir. Rüyada minberde oturmak, sevdiğiniz insanlarla beraber vakit geçireceğinize işaret eder.

MOZAİK: Rüyada mozaik görmek, çok kısa bir süre sonra bir geziye çıkacağınıza yorumlanır.

MİKROFON: Rüyada mikrofon görmek, politikayla uğraşacağınıza yorumlanır.

MEVLİT: Rüyada mevlit okumak, çevrenizdeki insanların saygısını kazanacaksınız anlamındadır.

MERCİMEK: Rüyada mercimek görmek, bir yakınınızın sizin aşk hayatınıza yönelik olarak komplolar kurduğuna yorumlanır.

METRES: Rüyada metres tuttuğunuz ya da birisine metres olduğunuzu görürseniz, böylesine bir rüya başınızda büyük bir felaket dolaşmakta olduğuna yorumlanır.

MIZIKA: İçinde bulunduğunuz durumun çok iyi olduğunu, sevdiklerinizle güzel zaman geçireceğinizi belirtir.

MARANGOZ: Rüyada marangoz görmek küçük bir işyerinde çalışmaya başlayacak, fakat zamanla başarı ve para elde edeceksiniz demektir.

MERMER: Rüyada mermer görmek büyük uğraşlar sonucunda başarıya ulaşılacağına ve bu başarının sürekli olacağına yorumlanır.

MISIR: İşlerinizdeki durgunluk sona erecek, iş yaşamınızda hareketli bir döneme gireceksiniz demektir. Mısır topladığını gören kişinin eline toplu para geçer.

MİSAFİR: Rüyasında kişinin tanımadığı veya iyi duygular hissetmediği kimselere misafir olması, yine sevmediği bir kişi tarafından rahatsız edileceğine yorumlanır.

MELEK: Rüyada melek görmek güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Eğer melek size doğru geliyorsa, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerektiğine işaret eder.

MUHAFIZ: Rüyasında muhafız gören, etrafındakilerin güvenini kazanacak demektir.

MEZAR TAŞI: Rüyada, mezar taşına bakmak, rüyayı gören yalnız ise uzun ve anlamsız bir yaşama; evli ise uzun bir hayata yorumlanır.

MÜREKKEP: Rüyada mürekkep görmek, davranışlarınızda dikkatli olmanız gerektiğine aksi taktirde bu davranışlarınızın yanlış anlaşılacağına yorumlanır.

MESAJ: Rüyada size mesaj geldiğini görmeniz yaşamınızda bazı değişiklikler olacağı anlamına gelir. Mesaj yollamak ise, sıkıntılarla karşılaşacağınıza yorulur.

MÜZAYEDE: Şanslı bir döneme gireceğinize işaret eder.

MİNDER: Rüyada minder görmek, rahata ulaşacağınız anlamına gelir.

MORFİN: İşlerinizin hep ters gideceğine, bir türlü rahata kavuşamayacağınıza işaret eder.

MESCİT: Dürüst davranışlarınızın sonucunda çevrenizdeki insanların saygısını ve sevgisini kazanacaksınız demektir. Mescitte namaz kılmak muradınıza ereceğinizi belirtir. Mescit yaptırmak sevdiklerinizin bir araya geleceği bir toplantıya yorumlanır.

MEYVE SUYU: Hiç beklemediğiniz birisinin size kötü bir şaka yapacağına yorumlanır.

MİĞFER: Rüyada miğfer görmek, kavga demektir.

MASAL: Masal dinlemek, bazı hayallerin gerçekleşebileceğine yorumlanır.

MİDYE: Rüyada midye topladığını görmek, sıkıntı ve acı verecek anların ve büyük bir tehlikenin gelmekte olduğunu işaret eder.

MAŞA: Güzel haberler alınacağına yorumlanır.

MAYO: Rüyasında mayo gören kimse yeni arkadaşlara sahip olacaktır.

MUHALLEBİ: Rüyada muhallebi yemek, şansınızın açılacağına, isteklerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Muhallebi yapmak da zor durumdaki insanlara yardım edeceksiniz demektir.

MEZBAHA: Sevdiğiniz insanlardan ayrı kalacağınıza işaret eder.

MEŞE AĞACI: Rüyasında meşe ağacı gören ya da gölgesinde oturup dinlenen, genç bir erkekse hedeflerine ulaşabilmesi için çok fazla çalışması gerektiğini işaret eder. Daha yaşlı ise yakın bir arkadaşının yardım isteğine işarettir. Dul bir kadın için meşe ağacı kendisinden çok yaşlı birisiyle evlenmesine yorulur. Evli ise zor işte başarı kazanacağına yorumlanır.

MÜFTÜ: Rüyasında müftü gören kimse akıllı ve itibar sahibi bir kimsenin dostluğunu kazanacak demektir.

MUHALLEBİCİ: Rüyada muhallebici görmek, güzel bir şekilde sona erecek aşk macerası demektir.

MEME: Rüyada kadın memesi görmek, bir kız çocuğunuzun olacağına, eğer bekarsanız çok yakında evleneceğinize yorumlanır.

MATEM: Matem ile ilgili rüyalar, genellikle güzel günlerin habercisi olarak yorumlanır.

MUMYA: Rüyada mumya görmek, eski arkadaşınızdan umulmadık bir zamanda güzel bir haber alacağınıza işarettir.

MİKROP: Eğer korkmadan olayların üstüne giderseniz, bütün sıkıntılardan kurtulacaksınız demektir. Geleceğinizin parlak olacağına yorumlanır.

MARUL: Rüyada marul görmek, çok hırslı ve aç gözlü birisi ile tanışacağınızı işaret eder.

MEKTUP: Rüyada mektup yazan kimse bir isteğine olumlu cevap alır. Mektup yazıp zarfa koyan kişi işinde başarılı olacak demektir. Erkekler için işinde yükselmeye; iş yapan birisi için daha fazla para kazanmaya işaret eder. Çalışan kadınlar için de bu geçerlidir. Genç kızlar için ilginç bir aşk anlamındadır.

MERA: İşlerinizin ve hastalığınızın düzeleceğine, moralinizin iyi olacağına işaret eder.

MEYDAN: Rüyada meydan görmek, iyi haber alınacağına yorumlanır. Artık sıkıntılardan kurtuldunuz demektir.

MUSKA: Rüyada boynunuzda bir muska görmek güzel bir haber alacağınız anlamına gelir.

MATKAP: Rüyada matkap görmek, dalavereci ve çok kötü huylu bir adama yorumlanır.

MEŞALE: Rüyada meşale görmek, eğitim hayatınızda büyük başarılar kazanacağınıza yorumlanır. Elinde yanan bir meşale tuttuğunu görmek hayatta çok başarılı olmak demektir. Sönen ve tüten meşale başarısızlık ve derttir.

MENDİL: Rüyada mendil almak veya vermek ayrılığa yorumlanır.

MENDİREK: İş yaşamında büyük başarılar elde edeceksiniz demektir.

MOTOSİKLET: Rüyada motosikletle ilgili her şey ilginç ve çok iyi bir iyi arkadaş kazanacağınıza yorumlanır.

MERASİM: Rüyada bir merasime katılmak, iş hayatınızda büyük başarılar kazanacağınıza, bunun sonucunda da servet sahibi olunacağına işaret eder.

MOLLA: Kendinizi geliştireceğinize ve çevrenizdeki insanların saygısını kazanacağınıza işaret eder. Kendisinin molla olduğunu görmek, zor durumda olan arkadaşlarınıza yardımda bulunacağınıza yorumlanır.

MUSİKİ: Rüyada müzik sesi işitmek, çok güzel bir rüyadır. Rüyayı görenin, en istediği şeyin gerçekleşeceğine yorumlanır.

MİRAS: Mirasa konmak yeni iş girişimlerine atılacağınızı ve başarılı olacağınızı işaret eder.

MAYDANOZ: Rüyada maydanoz görmek, uzun zamandır rahatsız olduğunuz mide hastalığının iyileşeceğine yorumlanır. Sağlıklı, başarılı ve güzel bir yaşamınız olacak demektir.

MİLLETVEKİLİ: Rüyada milletvekili görmek, işlerinizin kötüleşeceğine işaret eder.

MARTI: Rüyada martı gören kimse, uzun zamandır beklediği, mutluluk verecek haberi alacak demektir.

MENENJİT: Büyük hayal kırıklığı yaşayacaksınız demektir.

MAYTAP:  Rüyada maytap görmek, eğlenceli ve neşeli günlerin geldiğine yorumlanır.

MEMUR: Rüyada memur görmek, çok kötü yorumlanır. Rüyada memur dert, bekleme, yorgunluk, işlerin aynı düzeyde kalması demektir.

NUH PEYGAMBER: Rüyada Nuh peygamberi görmek, uzun hayata yorumlanır.

NAMAZ KILMAK: Rüyada kıbleye doğru namaz kıldığını görmek, dünya ve ahrette hayra yorumlanır. Kıbleye doğru değil de başka tarafa doğru namaz kıldığını görmek, dinden çıkacağınıza yorumlanır. Namazı yarıda bıraktığınızı görmek emellerinize kavuşamayacağınız anlamına gelir. Cenaze namazı kılmak ise uzun ömre yorumlanır.

NOHUT: Rüyada nohut görmek, yakınlarda güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Rüyada nohut zorlukla kazanılan paradır. Rüyada bir yerden nohut aldığını görmek parayla ilgili bir söz vererek güç durumda kalınacağına işaret eder. Nohut yediğini görmek ise para kazanmak demektir.

NUTUK VERMEK: Kendinizi nutuk verirken görmek, emeklerinizin karşılığını yakında alacağınıza işarettir.

NEFES: Rüyasında fazla nefes aldığını gören kişinin, canın bir şeye çok sıkılacağına işarettir. Rüyada nefes darlığı çekmek artık dertlerden kurtulma fırsatının doğacağına yorumlanır.

NALBANT: Rüyasında bir nalbant gören kişi, çok güzel haberler alacak demektir.

NAR: Kışın nar rüyası görmek hayırlıdır. Kırmızı nar zenginlik olarak yorumlanır. Genç kız rüyada ekşi nar yerse pek de hayırlı olmayan birisine aşık olacaktır. Nar ayıkladığını görmek çok para kazanmak demektir. Olmuş narları toplamak, zenginliğe, hamlarını toplamak ise hastalık ve üzüntüye yorumlanır.

NABIZ: Rüyada nabzın attığını görmek, hayat ve sağlık havadislerinin alınacağına yorumlanır.

NİKAH MEMURU: Nikah memuru görmek, bekar biri için evliliğe; evli kimse için ayrılığa işarettir.

NUMARA: Rüyada rakam görmek, iş yaşamında iyi şansa yorumlanır.

NİKAH: Rüyasında tanımadığı bir kadınla nikahlandığını gören erkek, oruç veya namaz gibi farzları yerine getirmelidir. Rüyada nikahlandığını gören bir kız ise yakın zamanda evlenecektir.

NERGİS: İyi ve güzel bir insanla bir birlikteliğe işaret eder.

NİŞANLANMAK: Rüyada tanımadığınız birisiyle nişanlanmak, güzel bir haber alacağınıza işarettir. Nişanın atılması pek iyiye yorulmaz. Rüyada bir nişana giden kişi yeni şeyler öğrenecek, yeni insanlarla tanışacak demektir. Rüyada nişanlandığını görmek beklenilen fırsatın geleceğine yorumlanır.

NAFTALİN: Rüyada naftalin görmek, sizden yaşlı bir yakınınızdan beklemediğiniz bir zamanda ve miktarda para yardımı alacağınız anlamına gelir.

NİNE: Rüyada nine görmek, çok iyidir. Her zaman iyiye yorulur. Mutluluk, sağlık ve zenginlik işaretidir.

NAZARLIK: Rüyada nazarlık görmek çok güzel haberler almaya yorumlanır.

NAL: Nal talihin açılması ve uğurlu olaylar olarak yorumlanır. Rüyada nal görmek iyiye işarettir. Rüyada nal görenin şansı açık olur. Yolda nal bulan bir kimsenin karşısına, hiç beklemediği bir anda güzel bir fırsat çıkacak demektir.

NARA: Kendisinin nara attığını gören kimse, yapılan haksızlıklar karşısında artık patlayacak demektir.

NEHİR: Size yardımı dokunacak, çok iyi niyetli bir insanla tanışacaksanız demektir. Nehirde yüzdüğünü görmek, işinizde makam ve yetki sahibi bir kimseden yardım alacaksınız anlamında yorumlanır.

NİLÜFER: Evliler için eğlenceli bir tatile yorumlanır. Rüyada nilüfer toplamak zor bir işin sonucunda başarıya ulaşılacağına işaret eder.

NOTER: Rüyada noter görmek, pek hayra yorumlanmaz. Hareketlerinize dikkat etmeniz gerektiğini işaret eder.

NİŞASTA: Yakınlarınızla tartışacağınıza ve aranızın açılacağına işaret eder. Nişasta yediğini görmek arkadaşlarınız arasında sizin kötülüğünüzü isteyenlerin olduğu anlamındadır.

NEZLE: Rüyasında nezle olduğunu gören kimse olaylar karşısında daha dikkatli davranmalıdır. Etrafında düşmanları var demektir. İnsanlarla ilişkilerde daha dikkatli olmak gerektiği anlamına gelir. Ayrıca nezle olmak sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğine de yorumlanabilir.

NADAS: Rüyada nadasa bırakılmış toprak gören kişinin, emellerinin gerçekleşmesi için biraz daha beklemesi gerekir.

NALBUR: Geçmişte kalan bazı kavgalar yeniden ortaya çıkacak, bu durum da sizi sıkıntıya sokacak demektir.

NAKIŞ: Rüyada nakış işlediğini görmek, iş hayatında başarı kazanırken aşk hayatında büyük bir hayal kırıklığına uğramak şeklinde yorumlanır. Nakışı başka birinin işlediğini görmek, başınıza gelecek bir olay nedeniyle karakolluk, mahkemelik ya da hastanelik olacağınıza işaret eder.

NEY: Rüyada ney veya kaval çalmak, oyun ve eğlenceye, bazen de rahatlık ve mutluluğa yorumlanır.

NUR: Rüyada nur, aydınlık ve doğru yol demektir. Kafir bir kimse bu rüyayı görürse Allah’a yakınlığı keşfeder. Kişi rüyasında aydınlıktan sonra karanlığa çıkarsa, yoksulluktan zenginliğe ulaşacağı anlamına gelir. İsyandan sonra tövbeye yorumlanır.

NEFRET: Bu kötüye yorulan bir rüyadır. Birinden nefret ettiğini görmek, kişinin kaza yapacağına işarettir.

NAKARAT: Rüyasında bir şarkının nakaratını dinlediğini gören kişi bir hastanede tedavi görecek demektir.

NAZAR: Rüyada nazara uğramak, önemsiz birtakım şeyleri kendinize dert ederek, sıkıntıya düşeceğiniz anlamına gelir.

NANE: Rüyada yeşil nane para demektir. Rüyasında nane toplayan kişi biraz çalışırsa para kazanır. Nane satın almak büyük ve sevindirici bir kısmettir.

OK: Rüyada ok görmek, bir hizmet için başka memleketlere gönderilen elçilere, mektuba, düşmana karşı kazanılacak kuvvete yorumlanır.

ODUN: Rüyada ateşe odun atmak, genç bir erkek için arkadaşının ihanetine, orta yaşta bir erkek için ise mevki sahibi olacağına yorumlanır. Evliler için para sıkıntısının neden olacağı kavgaya yorumlanır.

OLTA: Rüyasında olta gören kişi iş yaşamında büyük bir fırsat yakalayacak şeklinde yorumlanır.

OYUNCAK: Rüyada her hangi bir oyuncak satın almak, yardımsever bir kişi olduğunuza ve çevrenizdekileri mutlu etmeyi istediğinize yorumlanır. Oyuncakla oynamak iyiliklerinizin istismar edileceğini bildirir.

OKLAVA: Rüyada oklava görmek iyi , çalışkan, dürüst bir hizmetkara işaret eder. Oklavayla hamur açmak, emeğinizin ve çalışkanlığınızın karşılığını alacağınız anlamına gelir. Oklavanın kırıldığını görmek gören kimsenin birine darılması demektir.

OTOPSİ: Otopsi ile ilgili rüyalar, kuşkucu birisi olduğunuzu ya da kötü bir haber alacağınızı işaret eder.

ORKİDE: Hayatınızı değiştirecek çok güzel bir haber alacağınız anlamına gelir.

ORDU: Rüyada ordu görmek, bozgunluğun önlenmesine; orduda bulunmak düşmanlar tarafından yapılacak bir saldırıya yorumlanır. Rüyasında ordu gören kişi, aile içinde bazı sıkıntılar yaşayabilir. Sıkıntıları aşabilmek için desteğe ve güvene ihtiyacınız olduğu anlamına da gelir.

OJE: Rüyada oje görmek, süse aşırı derecede düşkünlüğe ve bu düşkünlüğün etrafındakilerce kötü karşılandığına işaret eder.

OFİS: Rüyasında ofis görmek sevgilinize göz koyan birilerinin olabileceğine işarettir.

OMUZ: Rüyada omuz görmek bazı kimselerin sorumluluklarını ve geçimini üstünüze alacağınıza işaret eder.

ODA: Rüyada oda görmek giriştiğiniz işte, mutluluğa ve başarıya ulaşacağınıza yorumlanır.

OBJEKTİF: Rüyasında fotoğraf makinesi objektifi gören kişinin üzerinde nazar olabileceğine yorumlanır.

OYUNCAK BEBEK: Aşk hayatınızda daha ciddi ilişkilere yönelmeniz gerektiğine; aksi halde hem kendinize hem de karşınızdakine zarar vereceğinize işaret eder.

OYA: Rüyada oya yaptığını görmek, işlerinizin bozulacağına ve giriştiğiniz işlerden zarar edeceğinize işaret eder.

OY: Rüyada oy pusulası görmek, iki seçenek arasında kaldığınıza, birisinin tercih edilmesi gerektiğine yorumlanır.

OTOMOBİL: Rüyada otomobili kullanmak, hayatınızı istediğiniz gibi yaşadığınız anlamına gelir. Eğer otomobili başkası kullanıyorsa, hayatınızı başkaları yönetiyor demektir.

OKUL: Rüyada okul görmek, kültür bakımından yeni ve engin olanaklarla karşı karşıya kalacağınıza yorumlanır.Yetişkin birinin okula gittiğini görmesi hatalı davranışlarda bulunacağının işaretçisidir. Rüyada okul görmek öğreneceği yeni bilgiler sayesinde hayatına yeni bir yön verir.

OKLAVA: Rüyada oklava görmek iyi , çalışkan, dürüst bir hizmetkara işaret eder. Oklavayla hamur açmak, emeğinizin ve çalışkanlığınızın karşılığını alacağınız anlamına gelir. Oklavanın kırıldığını görmek gören kimsenin birine darılması demektir.

OBA: Rüyada bir ırmak kıyısında ve yeşillikler içerisinde kurulmuş bir oba görmek büyük bir mutluluğa ereceğinize yorumlanır.

ONBAŞI: Rüyada onbaşı gören kişinin yaşamında başarı kazanacağına yorumlanır.

ORAK: Çevrenizden bir kişinin öleceğine yorumlanır. Orakla ot biçmek düştüğünüz zor durumdan dostlarınızın yardımı ile çıkacağınıza yorumlanır.

OMLET: Rüyada omlet görmek, bir ziyafete davet edileceğinizin işareti olarak kabul edilir.

ORUÇ: Rüyada oruçlu olduğunu görmek kişinin, adağını yerine getireceğine yorumlanır. Oruçlu bir kimseyi iftar açarken görmek, o kimsenin iyi bir insan olmasına veya bir yere seyahat etmesine yorulur. Kendisini oruçlu gören kişi tövbe eder.

OZAN: Geçmişte kalan günlere özlem duyduğunuza yorumlanır.

ORMAN: Orman içerisinde yürümek veya ağaç kesmek, işlerin yoluna girmesi ve bütün zorlukların aşılması olarak yorumlanır. Ormanda kaybolmak, iş yaşamınızda zorluklar yaşayacağınıza işarettir. Yeşil bir orman görmek ise, elinizi attığınız işlerde başarı kazanacağınıza işaret eder.

OKYANUS: Rüyada sakin okyanus görmek, iş yaşamında büyük başarılar kazanmak demektir. Dalgalı okyanus görmek ise, bazı sıkıntıların yaşandığına delalettir.

OKUMAK: Rüyasında kitap okuyan kimse, çevresindeki insanları etkiler. Ayrıca kişinin ufak sorunları çok büyüttüğüne de yorumlanabilir. Gazete okumak ise, rüyayı görenin sırlarını saklayamadığına işaret eder.

OT: Rüyada ot topladığını görmek fakirlikten kurtulup, zenginleşeceğine yorumlanır. Güzel kokulu ot görmek sıkıntılı bir olayın haberidir. Otların arasında yatmak yalnız kalınacağına ve özleme işaret eder.Ot kestiğini görmek de kişinin sıkıntılarından kurtulacağına yorumlanır.

OĞLAK: Oğlak görmek, erkek çocuğa yorumlanır. Oğlağın kesildiğini görmek veya oğlağı yemek kendisinin veya akrabasının bir erkek çocuğunun öleceğine işarettir.

OĞUL: Rüyasında oğlu olduğunu gören kimse şanslı bir döneme girecek demektir. Rüyasında kendi oğlunu görmek, sıkıntılı bir döneme girileceğine işaret eder.

OCAK: Rüyada boş ocak görmek henüz hayata geçirmediğiniz bir işe, içinde kömür bulunan ocak ise iş yaşamınızda verdiğiniz emekler sonrasında olumlu değişikliklere işarettir. Bir ocağın sönmesi işinizin bozulmasına, aile yaşamınızda sıkıntıya işaret eder.

OPERA: Rüyada operaya gitmek sevdiğiniz arkadaşlarınızla eğlenceli zaman geçireceğiniz anlamına gelir. Ayrıca opera, uzun süredir kötü giden işlerinizde başarı sağlayacağınıza da işaret eder.

OLUK: Sıkıntılarınızdan ve dertlerinizden kurtulacaksınız demektir. Oluktan temiz su akması, işlerinizde başarı ve bol para kazanacaksınız anlamına gelir. Oluktan kirli su akması arkanızdan size komplo kuran insanların bulunduğuna işarettir.

OTOBÜS: Rüyada otobüs görmek, uzun zamandır görüşemediğiniz eski dostlarınızla görüşeceğiniz anlamına gelir. Kişinin kendini otobüste yolculuk yaparken görmesi iftiraya uğrayacağına işaret eder.

OTEL: Rüyada otel görmek yolculuğa çıkacağınızı işaret eder.

ÖPMEK: Rüyada öpmek, istediklerinizi gerçekleştireceksiniz demektir. Karşı cinsten birisiyle öpüşmek aşk yaşamak anlamına gelir. Sevgilisini öpen kişi sevgilisinden haber alır. Rüyada tanımadığı kadını öpmek hemen verilen kararla evlenmek demektir. Değerli bir taşı öpen kişi maddi şeylere aşırı önem veriyor demektir.

ÖRGÜ ÖRMEK: Rüyada örgü örmek veya birisini örerken görmek, geleceği parlak bir arkadaşlık kuracağınıza yorumlanır.

ÖRS: İlerde çok zengin olacağınıza işaret eder.

ÖKSE OTU: Yeni insanlarla tanışacağınızı, yeni arkadaşlar edineceğinizi işaret eder.

ÖLÜM: Rüyada ölü görmek hayra yorulur. Ölmüş insanların rüya aleminde söyledikleri doğru olarak çıkar. İnsanın kendisini ya da başkasını rüyada ölmüş görmesi, onun ahlakının bozulmasına yorumlanır. Ölünün güldüğünü görmek vicdanınızın rahat olacağına işaret eder.

ÖKSÜZ: Rüyada öksüz görmek iş kurarak işsizlere iş imkanı sağlayacağınızı işaret eder. Sürekli maddi rahatlık içinde yaşayacağınıza yorumlanır. Bir yetimhaneyi ziyaret etmek, iyi arkadaşlarınızdan çok güzel haberler alacağınıza yorumlanır.

ÖĞRETMEN: Öğretmen rüyası gören kişinin çevresindeki arkadaş sandığı kişilere dikkat etmesi gerekir.

ÖFKE: Birine öfke hissetmek yakın zamanda gelecek bir sıkıntının başarıyla atlatacağını belirtir. Başka insanların öfkelendiğini görmek, yaşamınızda dertli günlerin geleceğinin işaretidir.

ÖNLÜK: Rüyada önlük giymiş olmak, yakında yeni elbiseler alacağınıza yorumlanır. Rüyada bir önlüğü yamamak, yeni bir aşk macerası yaşayacağınıza işarettir.

ÖKSÜRMEK: Rüyada öksürmek, insanları başkalarına şikayet edeceksiniz demektir. Öksürürken balgam çıkarmak dertlerinizden kurtulacağınıza işarettir. Kuru kuru öksürmek içinizde sıkıntı olduğuna yorumlanır.

ÖRTÜ: Rüyada örtü görmek, gizli ve sonu kötüye varabilecek bir komplonun hazırlandığına yorumlanır. Rüyada örtü gizlenen saklanan şeylerin gizli kalmayacağına işaret eder.

ÖZÜR: Rüyada özür dilemek, yakınınızdan yardım alacağınıza işaret eder.

ÖKÜZ: Öküz görmek, paranızın ve malınızın artmasına, rahata ermeye yorumlanır. Bulunduğunuz bir toplulukta lider konuma geçeceksiniz demektir. Öküz almak büyük bir iyilik yapacağınızı işaret eder. Öküz satmak işlerinizin kötüye gideceğini gösterir. Öküzün sizi kovaladığını görmeniz sizi iş yaşamında dertli günlerin beklediğine yorulur.

ÖRDEK: Rüyada uçan ya da gölde yüzen bir ördek görmek, huzur içinde hayatınızı sürdüreceğinize, hayatınızdan memnun olduğunuza yorumlanır. Rüyada ördek temiz, hayırlı kısmet anlamına gelir. Ördek yakaladığını görmek ise elinize toplu para geçecek demektir.

ÖRS: İlerde çok zengin olacağınıza işaret eder.

ÖLDÜRMEK: Bir kimseyi öldürdüğünü görmek, onunla iyi arkadaş olacağınızı gösterir.

ÖDEMEK: Rüyada ödeme yapmak, hayat boyunca para sıkıntısı çekileceğine yorumlanır.

ÖRÜMCEK AĞI: İşlerinizin bir süre bozulacağına ama sonra tekrar düzeleceğine işaret eder. Kadınlar için yakınlarıyla arasının açılmasına; yaşlı kadınlar için ise para derdinde olmaya yorumlanır.

ÖĞRENCİ: Rüyada öğrenci görmek, mutlu olacağınızın işareti olarak yorumlanır.

ÖRÜMCEK: Rüyada örümcek görmek, mutlu bir haber almaya işarettir. Örümceğin evde dolaştığını görmek parasız kalmak anlamındadır. Ağının içindeki örümcek ise yuvadaki huzursuzluktur.

ÖDÜNÇ: Bir şeyi ödünç vermek, bir yoksula yardım etmeyi işaret eder. Ödünç ayrıca tövbe etmeye, yoksul kişiler için ise zenginliğe yorumlanır. Ödünç para istediğini görmek hastalık veya şiddet görmek anlamına gelir.

ÖRGÜ: Rüyada örgü görmek, güzel ve mutlu bir hayat süreceğinize ve çok güzel bir aile sahibi olacağınıza işaret eder. Rüya gören eğer bekarsa, çok yakında evlenecek demektir.

PAKET: Bazı güzelliklerle karşılaşacaksınız demektir.  Birine paket yollamak, işinizde ufak zararlara uğrayacağınızı belirtir.

PASTIRMA: Rüyada pastırma, sucuk ve salam gibi şeyler yemek, işlerde zorluğa ve bu nedenle işlerin ertelenmesine yorumlanır. Fakat rüyada bu şeyleri satın almak veya satmak, kısmet ve nimete yorumlanır. Bunlar para ve iş konusunda iyi haberler alınacağına işarettir.

PAPAĞAN: Rüyada papağan görmek bir erkek için güzel ve zeki bir kızla aşk yaşayacağı anlamındadır.

PİL: Bir insana aşık olacaksınız, ancak bu ilişki size mutluluk getirmeyecek demektir.

PANTER: Panteri öldürdüğünüzü gördüyseniz, bu büyük başarılar kazanacaksınız demektir. Rüyada panter görmek, güzel aşk yaşanacağına, ancak para krizi içine düşüleceğine yorumlanır. İş hayatında başarısızlığı belirtir.

PASAPORT: Rüyada pasaport almaya çalışmak, işlerinizde bazı sıkıntıların olacağına yorumlanır.

PAÇAVRA: Rüyada paçavra görmek, fakirleşmeye işarettir. Paçavra ticareti yapmaksa, tam tersine zenginliğe yorumlanır.

PAMUK: Bu rüyalar genellikle iyi sayılır. Rüyada tarlada beyaz pamuk görmek, rahata kavuşmak şeklinde yorumlanır. Bembeyaz bir pamuk tarlası görmek en büyük isteğine ulaşmak demektir. Pamuk kozası hayırlı ve bol paradır.Pamuk toplamak ise kendi emeği ile para kazanmak demektir.

PARK: Rüyada parkta dolaşmak çok eğlenceli bir tatile yorumlanır. Park kapılarının üzerine kapanıp içeride kalınması, rüyayı görenin bir arkadaşı için çok üzüleceğine ve onun için ağlayacağına yorumlanır. Parka girememek ise önemli bir fırsatı kaçıracağının habercisidir.

PAZAR: Rüyada pazarda olmak, insanlarla ilişkilerinizin gelişeceğine ve bu durumun işlerinizin de iyi gitmesine neden olacağına işarettir.

PANJUR: Rüyada panjur görmek, bazı yeni gizli bilgiler edineceğinize ve öğrendiklerinizi işinizde kullanacağınıza yorumlanır.

PEMBE: Rüyada pembe renk görmek, boş hayallerin peşinde olduğunuzu belirtir.

PAPATYA: Papatya toplayan genç kız veya erkek birine ilgi duyar. Baharda kırda papatya görmek umut ve güzel hayallerdir.Rüyada papatya iyi niyetli, yardım seven, herkesi güzel tutan bir ahbap, iyi arkadaş olarak yorumlanır.

PEYGAMBER ÇİÇEĞİ: Rüyada peygamber çiçeği görmek, kişinin her istediğinin gerçekleşeceği anlamına gelir.

PALMİYE: İklimi çok güzel olan bir yere yolculuk demektir.

PARFÜM: Parfüm sürmek, bir aşk yaşayacağınız anlamına gelir.

PIRLANTA: İşinizde göstereceğiniz başarı ve yetenekleriniz sayesinde kariyerinizde yükseleceğinize işaret eder.

PATİKA: Hayatınız boyunca para sıkıntısı çekeceksiniz demektir.

PARA: Rüyada para almak, vermek veya tomarla para görmek, iyi şans ve zenginliğe yorumlanır. Para bulmak, şansın iyi olacağına ve zengin olunacağına işarettir. Para kaybetmek, kısa sürecek sıkıntı ve üzüntüye yorulur. Para saymaksa, beklemediği kadar başarılı olacak bir işe yorumlanır. Gümüş para güzel haber, mutluluk demektir. Bakır para güzel, uğurlu bir iştir. Altın para kıskançlık, dedikodu ve sıkıcı söz olarak yorumlanır.

PİJAMA: Rüyada pijama görmek kötü bir haber olarak yorumlanır.

PANCAR: Rüyada pancar gibi kış sebzeleri yemek hayatın karışıklığa uğrayacağına yorumlanır.

PANSUMAN: Sağlığınızın düzeleceğine ve ilerde ciddi bir hastalığa yakalanmayacağınıza işaret eder.

PANTOLON: Rüyada eski ve yırtık pantolon giymek acı ve üzüntüye yorumlanır. Güzel ve yün pantolon, rengi ne olursa olsun iyi bir şekilde yorumlanır.

PAÇA: İşlerinizin rahatlayacağına işaret eder. Paçanızın söküldüğünü görmek, para kaybedeceğinizi işaret eder.

PATATES: Patates ekmek, yeni ve çok para getirecek bir işe başlamaya yorumlanır. Rüyada patates görmek mal, şöhret, mutluluk ve refaha yorumlanır. Patates soymak, kısmete ve arzu edilen isteğe işaret eder.

PERDE: Rüyada perde görmek istenmeyen bir misafirle ilgili bir konuda canınızın aşırı derecede sıkılacağına yorumlanır.

PAS: Tembel bir insan olduğunuzu belirtir. Artık çalışmanız gerekiyor demektir.

PAŞA: Paşa görmek, ün ve itibar işareti olarak yorumlanır.

PANAYIR: Rüyada panayır görmek, büyük bir alışveriş yapacağınıza ve bu alışverişten karlı çıkacağınıza yorumlanır.

PEHLİVAN: Rüyada pehlivan görmek, akıllıca olmayan bir girişimde bulunacağınız anlamına gelir.

PERVANE: Pervane gören kişi sabırsız şeklinde yorumlanır.

PATLICAN: Çevrenizde isminizin sarsılması anlamına gelir. Patlıcan kızartması acı bir haber almaya yorumlanır.

PASTA: Pastayı kesen ve dağıtan kimse çevresindekilere yardımda bulunur, kendi malından onlara da pay verir. Rüyada pasta veya kurabiye yemek, herkes için geçici ziyaret ve bir takım eğlenceleri bildirir. Pasta almak, kendisinin birçok yeni arkadaşı olacağını işaret eder. Pasta yapılıyor veya pişiriliyor ise kişinin geleceğini kendisinin hazırlaması ve kurması gerektiğine işaret eder. Taze ve renkli pasta mutluluk verecek, güzel, iyi kısmettir. Pasta yiyen insan bolluğa sevinir.

PANSİYON: Rüyada pansiyon, bir yolculuğa çıkılacağını ifade eder.

PALYAÇO: Rüyada palyaço görmek yakında ölüm haberi alacağınıza yorumlanır.

PATRON: Rüyada patronu görmek, çok çalışkan ve enerjik bir insan olduğunuza yorumlanır. Bu rüya, iş değiştireceğinizi de işaret eder.

PARMAKLIK: Rüyada parmaklık görmek, kuvvet ve malının artacağına işarettir. Parmaklığın arasından geçmek etrafındakilerle iyi geçinileceğine yorumlanır.

PIRASA: Rüyada pırasa görmek, birinden gelecek iyiliğe yorumlanır. Kendisini pırasa yerken görmek, kişinin haram malı yiyeceği anlamına gelir.

PERUK: Çok iyi niyetli, başkalarına önem veren, demokratik bir insan olduğunuza, bu huylarınız nedeniyle çevrenizdeki insanların saygısını kazandığınıza işaret eder.

PEŞTAMAL: Rüyada peştamal görmek, bir arkadaşınızla kavga edeceğinize işaret eder. Peştamal kullanmak, erkek için de, kadın için de evlenmeye işarettir.

PENCERE: Rüyada pencere görmek üzüntülerden ve dertlerden kurtulacağına işarettir. Rüyayı gören hasta ise derman bulacağına, bekar ise evleneceğine yorumlanır.

PADİŞAH: Padişah rüyası onur, ün, yüksek mevkii olarak yorumlanır. Rüyada padişah eğer evli değilseniz evleneceğinize, evliyseniz geçimli ve mutlu bir hayatınız olacağına yorumlanır.

PATLAMAK: Başka insanların davranışları sizi çok üzecek demektir. Patlamada İnsanların yaralandığını görürseniz bu, yapmadığınız bir şey için suçlanacağınız anlamına gelir.

PENÇE: Rüyada pençe görmek, kuvvete, geçim rahatlığına yorumlanır.

PEKMEZ: Rüyada pekmez görmek içinde bulunulan durumun iyileşeceğini belirtir. Pekmez yemek, bol miktarda para kazanılacağına işaret eder.

PEYNİR: Rüyada peynir yemek, iş yaşamında kandırılmaya yorumlanır. Peynir görmek veya almak, erkekler için ticarette büyük para kazancına işaret eder. Bekarlar için evliliğe, evli ve çocuklu bir kadın için miras kalacağına yorumlanır.

PARMAK: Rüyada parmak görenin oğlu olacağına; parmağının yandığını görenin ise, günah ve suç işleyeceğine yorumlanır.

PİDE: Rüyada pide görmek, güzel bir iş ve para işareti olarak kabul edilir.

PAVYON: Vaktinizi boş insanlarla, hiçbir şey yapmadan geçiriyorsunuz demektir. Davranışlarınızı gözden geçirmeniz gerekir.

PINAR: Rüyada pınar görmek, itibar sahibi bir kişi ile iyi arkadaşlık edeceğinize yorumlanır. Suyu acı bir pınar görmek, şayet dikkat edilmezse sağlığınızın bozulacağına yorumlanır.

PAPAZ: Rüyada papaz görmek günah işleneceğine yorumlanır.

PEÇETE: Rüyada peçete gören kişinin ruhunun temizliğine yorumlanır.

PERİ: Kişinin rüyada perileri görmesi veya onlarla konuşması, hiç ummadığı çok büyük bir paranın hanesine gireceği anlamına gelir. Rüyada güzel bir peri görmek kişinin muradına ereceğini haber verir. Perinin bir insanı okşaması mutluluktur. Işıklar içindeki peri mutluluk haberi belirtir.

PALTO: Rüyada palto giymek, iyi bir makama yükseleceğine yorumlanır. Yeni bir palto, akademisyen olacağınızı işaret eder. Paltonuzu kaybettiğinizi gördüyseniz, hatalı kararlardan nedeniyle mal kaybedeceksiniz demektir.Eski palto, yakın bir arkadaşınızı ölümünü belirtir.

PAPA: Rüyada papa ile konuşmak, sonu kuşkulu bir işe atılmaya işarettir. Papa ile ayinde bulunmak yakınlarından birinin ölümüne yorumlanır. Kendisini papa olarak görmek büyük bir felakete yorumlanır.

PALASKA: İş yaşamınızda başarılar kazanacaksınız demektir.

PALAMUT: Genç bir erkek rüyada meşe veya palamut topladığını görürse şüpheli olan bir işte başarıya; tecrübeli bir yaşta ise az ücretli bir işi kabul edeceğine; genç bir kadın için çok iyi bir şansa; daha büyük yaştakiler için yapacağı bir işteki başarısından, başkalarının da istifade edeceğine işarettir.

PİLAV: Rüyada pilav görmek, o ana kadar anlaşılamamış bir çok güç ve karışık sorunun çözüme ulaşacağına yorumlanır.

PUSULA: Etrafınızdaki tecrübeli insanların tavsiyelerine uymanız gerektiğine işaret eder.

PİRE: Birisinin pire ve bit görmesi, o kimsenin güvenilmez birisi olduğuna yorumlanır.

POLİS: Rüyada polis, rakiplerinizi mağlup edeceğinizin işaretidir. Polis tarafından tutuklanmak, etrafınızda tehlike olduğuna yorumlanır.

PİRİNÇ: Rüyada pirinç gören kişi zengin olur demektir. Başarının ve güzel arkadaşlıkların haberidir. Pilav yediğinizi gördüyseniz, bu zenginliğin ve mutluluğun işaretidir.

POKER: Paranızı çok hesapsız harcamanızın sonucunda sıkıntıya düşeceksiniz demektir.

PİPO: Rüyada pipo görmek, çok bilmişlik ve ukalalık işareti demektir.

PLAK: Rüyada plak gören kişi, gelecek günlerde eğlenceli zamanlar geçirecek demektir. Ayrıca yakın zamanda alınacak bir habere de işarettir.

PRENS: Aşık olduğunuz kimseyle evleneceğinize işaret eder. Bu evlilik uzun süreli ve mutlu olacaktır.

POST: Rüyada post görmek, manevi bakımdan huzura erişileceğinin işareti demektir.

PİYANO: Yakında güzel olayların gerçekleşeceği anlamına gelir. Piyano çalmak, beğendiğiniz bir insanın kalbini kazanacaksınız demektir.

PURO: İkiyüzlü bir insan olduğunuza işaret eder.

PUT: Put yüzü güzel ancak kişiliği kötü ve insafsız bir adama yorumlanır. Rüyada altın bir puta tapılıyorsa, Allah’a ibadet edileceğine yorumlanır. Rüyasında putları kırdığını gören kimse yüksek bir makama çıkacak ve düşmanlarını alt edecek demektir.

PİSLİK: Haram yollardan para kazanacağınıza yorumlanır. Pislikle oynadığını görmek, vaktinizi yararsız işlerle geçiriyorsunuz demektir.

PİYANGO: Piyango rüyalarına dikkat etmek gerekir. Çünkü bunlar olduğu gibi de çıkabilir. Piyango görmek, bilinmeyen ilginç ve güzel bir olay olarak da yorumlanır.Piyangodan para kazandığını görmek, hiç umulmadık yerden çok miktarda bir para geleceğine yorumlanır. Eğer kazanılmazsa, iş yaşamında fırsat yakalanacağına işaret eder.

PUL: Uzun zamandır görüşemediğiniz bir yakınınızdan haber alacaksınız demektir.

PİLİÇ: Rüyada piliç görmek, çok kötü ve sizi zora sokabilecek bir haber alacağınıza yorumlanır.

PORTAKAL: Rüyada portakal görmek, çok güzel haber alınacağına ve aşk hayatında başarılı olacağına yorumlanır. İri bir portakal değerli bir eşya demektir. Portakal aldığını, gören kişi değerli eşya sahibi olacak demektir.. Rüyada portakallarla dolu bir ağaç, satın alınacak bir evin işaretçisidir.

PLAJ: Rüyada plaj görmek cinsel hayata dikkat edilmesi gerektiğine yorumlanır. Rüyada kumlu bir plaj bolluk demektir.

POSTACI: Rüyasında postacıdan mektup alan kişiyle birisi dalga geçiyor demektir. Posta kutusundan veya elden mektup almak, yakında çok önemli bir haber geleceğine yorumlanır.

RAY: Rüyada tren rayı gören, çok uzun bir yolculuğa çıkacak demektir.

RAKAM: Rüyada rakam gören kişinin işleri açılacak, çok para kazanacak demektir.

REYHAN: Rüyada reyhan görmek; sağlık ve rahatlığa ve çok güzel bir insanla mutlu bir beraberliğe işaret eder.

RAMAZAN: Ramazan ile ilgili rüyalar, her zaman hayra yorulur. Zenginlik, bereket, sağlık demektir.

RÜŞVET: Rüyada rüşvet alırsanız bu elinize kısa zaman sonra para geçeceğine ya da verdiğiniz borcun geri ödeneceğine yorumlanır.

RULET: Bazı davranışlarınızda etrafınızdaki insanları incitebileceğiniz anlamına gelir.

ROKET: Rüyada roket görmek, çok büyük başarı kazanılacağına ve mutlu olacağınız bir kişiyle güzel bir aşk yaşayacak olmanız anlamına gelir. Roketin düşmesi ise, işlerin kötü gideceğine yorumlanır.

RİYAKARLIK: Bu rüyayı gören kişi, yakın bir arkadaşı tarafından aldatılacak ve dolandırılacak demektir.

RÜZGAR: Rüyada hafif rüzgar yeni olaylara, yeniliklere, güzel gidecek iş yaşamına işaret eder. Sert rüzgar, bütün hayat tarzınızın değişeceğini haber verir. Sıcak bir rüzgar insanın değişiklikten rahatsız olacağını bildirir.

RÖNTGEN: Rüyada röntgen görmek sağlığınızın bozulacağına işaret eder.

REÇETE: Rüyada reçete görmek, hafif bir rahatsızlık geçirileceğine işarettir.

REÇEL: Rüyada reçel yemek, karlı bir iş yapmaya işaret eder. Evde reçel yapmak ise mutluluk veren bir haber almak demektir.

ROZET: Rüyada rozet görmek, yakında taşınacağınızı, yeni arkadaşlar kazanacağınızı belirtir. Rozet taktığını gören biri, kalabalıkta ilginç olaylarla karşılaşır.

RIHTIM: Rüyada rıhtım görmek, bir yolculuğa yorumlanır.

RESSAM: Rüyada ressam, her zaman başarı ile anılır.

RENDE: Rüyada rende görülmesi, bir işte bir miktar para kaybına uğranacağının işaretidir. Bir şeyi rendelediğini gören kişi,başkasının kazancını alarak yaşamını sürdürecek demektir.

RAKI: Rüyada içkili bir yerde içmek, çok ağır bir hastalık demektir.

RENÇBER: Bol para kazanılacağına, rahat bir yaşam sürüleceğine işaret eder.

RİMEL: Rüyada rimel görmek sağlığınızın bozulacağına işarettir.

RAHİBE: Rüyada rahibe görmek, dünya nimetlerinden çekilmeniz ve düzgün bir yaşantı sürmeniz gerektiğine yorumlanır. Sevgilinizden ayrılma olasılığınız da olabilir demektir.

REHBER: Rüyada rehber görmek, kişinin işlerini kendisinin yapması gerektiğine, başkalarına yaptırmamasına yorumlanır.

RESİM: Rüyada resim yaptığını görmek, yaşamınızdan ve şu anki işinizden memnun olduğunuzun belirtisidir Bu rüyayı fakir birisi görmüşse, hastalığa yorumlanır. Rüyayı gören zengin insan ise, resim görmek iyi anlamdadır.

RUJ: Rüyada bir kadını ruj sürerken görmek, yakın bir zamanda güzel bir olayla karşılaşacağı anlamına gelir.

RAF: Rüyada raf görmek, yaşamınızın düzgün bir şekilde devam edeceğine ve çok güzel günler geçireceğinize yorumlanır. Boş raflar, kötü şansın ve üzüntünün haberidir. Rafların dolu olması ise muradınıza ereceğinizi haber verir.

ROMAN: Rüyada roman okuduğunu görmek, gereksiz işlerle uğraştığınızı haber verir.

RAPOR: Rüyada bir rapor görmek, birisinin ihanet edeceğine yorumlanır.

REKLAM: Hatalı davranışlar nedeniyle arkadaş çevresinden dışlanma anlamına gelir.

ROMATİZMA: Güvendiğiniz insanlar güveninizi boşa çıkaracak demektir.

RAHİP: Rüyayı gören kadınsa, hamile kalacağına; erkekse, işlerinde başarılı olacağına işaret eder. Ayrıca rüyada rahip görmek, iyi bir haberin alınacağına yorumlanır.

ROMA: Rüyada Roma şehrinin görülmesi, ilginç aşk maceraları yaşayacağınızı işaret eder.

SEMER: Rüyada semer görmek, genellikle evliliğe ve bir eş sahibi olmaya yorulur.

SAÇAK: Rüyada saçak görmek, güçlü birisinin koruması altında olmak demektir.

SARHOŞ: İşlerinizin kötü gitmesine ve aileniz içinde huzursuzluk çıkacağına yorumlanır.

SİS: Rüyada kendisini sis içinde yürürken görmek, dostlarınızın size yardım edeceğine işarettir. Rüyada evin içi sisli görülürse, bazı anlaşmazlıklarla, ilginç şaşırtıcı olayların gerçekleşeceği ve bir tehlikenin yaklaşmakta olduğu düşünülür.

SECCADE: İyi huylu ve güzel bir insanla evlilik yapılacağına işaret eder. Seccadede namaz kıldığını görmek, hacca gitmeye yorumlanır.

SANDALYE: Rüyada sandalye satın alan veya sandalyede oturan, işinde ilerler, başarılı olur. Bekar bir kadın için, makam sahibi birisiyle evliliğe yorumlanır. Çalışan kadın için bu günkü durumundan daha başarılı olacağı anlamına gelir. Bir kimsenin hareketsiz sandalyede oturduğunu görmek, ölüme yorumlanır. 

SU: Rüyada görülen su, güzel bir yaşam ve iyi bir rızkla yorumlanır. Bir kimsenin evinden su çıktığını görmesi, zenginliğe ve iyiye yorumlanır. Sıcak su içmek, çok fazla üzüntü ve sıkıntı çekileceğine işaret eder. Suyu emmek, maddi sıkıntı içinde olmak anlamındadır. Bulanık suyun bir yere akması veya içilmesi, rüyayı görenin hastalanmasına yorumlanır. Sudan içilmesi, para sıkıntısının olmayacağına rahat bir yıl geçirileceğine yorumlanır.

SIĞIR: Rüyada sığır görmek çok güzel bir hayat yaşayacağınıza, verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınıza işarettir. Sığır eti yemek, helal yollardan, çok para kazanılacağı anlamına gelir.

SABAH: Rüyada insanın sabah olduğunu görmesi, adaklarını, verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğine yorumlanır.

SAĞIR: Rüyada sağır olduğunu görmek kötü şeylere yorulur.

SAKATLIK: Rüyada sakatlandığını gören insan bazı konularda çözüm yolu bulamayacak demektir.

SIRTLAN: Kötü huylu bir kadınla karşılaşılacağına işarettir. Kendini sırtlanla beraber görmek böyle bir kadınla evleneceğinize, ama bu evliliğin kısa süreceğine yorumlanır.

SOPA: Rüyada sopa görmek, para sıkıntısı çekmeyeceğinize, rahat bir yaşam süreceğinize işaret eder.

SAKAL: Rüyada sakal görmek, çevrenizdekilerin saygısını kazanacak işler yapacaksınız demektir.Sakalınızı kestiğinizi görmek, tüm sıkıntılarınızdan ve dertlerinizden kurtulacaksınız demektir.

SALEP: Salep görmek çevrenizdeki insanları etkileyeceksiniz ve onların saygısını kazanacaksınız demektir. Salep içmek, sağlık durumunuzun çok iyi olduğuna işarettir.

SAZLIK: Rüyada sazlık görmek, dert içine düşüleceğine ve bu dertten bir iyi arkadaşınızın yardımı sayesinde kurtulacağınıza yorumlanır.

SARNIÇ: Elinizi çabuk tutmadığınız için önemli bir iş fırsatını kaçıracağınıza işaret eder.

SİHİRBAZ: Hayatınızda bazı yenilikler yapacağınıza işarettir. Bu yenilikler etrafınızdaki insanları çok şaşırtacak demektir.

SABUN: Rüyada sabun görmek, genç erkekler için ele para geçmesi ve başarı kazanmak anlamına gelir. Sabun kalıbını görmek, sıkıntılı ve üzüntülü kimseye yardımda bulunulacağına işarettir. Sabunla bir şey yıkamak dert sahibi olmak anlamındadır. Sabunla elbise yıkadığını görmek dertlerden kurtulmaya işarettir. Kalıpla sabun aldığını gören kişi kötü haber alır. Birine sabun veren bir yakınına kırılır.

SIRAT: Rüyada sırat köprüsünü görmek veya onun üzerinde yürümek, her türlü yolculuğa yorumlanır. Köprüden geçerken, ayağının kaydığını görmek, kişinin büyük bir işe atılacağına ve bu işte büyük başarılar kazanacağına yorumlanır.

SAKIZ: Rüyada sakız görmek çok zor ve bin bir uğraşla kazanılacak bir paraya yorumlanır. Sakız çiğnemek bir dedikoduya işarettir. Sakızın üstüne yapışması; bir insanın huzurunuzu kaçıracağını işaret eder. Sakızı ateşe atmak, bir mal yüzünden başınızın belaya gireceğine yorumlanır. Sakız görmek gereksiz laflar etmek ve dedikodu yapmak anlamındadır. Sakız bulmak veya almak, kötü bir haber alacağınız anlamına gelir.

SÜPÜRGE: Bir kadının süpürge ile bir yeri süpürmesi, çok mutlu olacağına ve rahat bir yaşam süreceğine işaret eder.

SÜLÜK: Bir kimsenin sizden yararlanmak için sürekli peşinizde olduğunu bildirir.

SELVİ: Başınıza kötü bir olay geleceğine işaret eder.

SALINCAK: Rüyada salıncak görülmesi, önemli bir konu üzerinde son kararı vermeniz gerektiğini belirtir. Rüyada salıncağa binmek gönül eğlendirici kısa sürecek ilişkilerin habercisidir. Salıncakta sallanmak evli veya bekarlar için çok önemli bir döneme girildiğini belirtir.

SEL: Rüyada sel görmek gören kişinin, düşmanlarının kendisine saldıracağına yorumlanır ve dikkatli olunması gerektiğini işaret eder. Rüyada sel evlilik hayatında birtakım sıkıntılar yaşanacağını işaret eder. Bu rüya işinizden istifa edeceğiniz ya da sağlığınızın bozulacağı anlamına gelir.

SANDAL: Rüyada genç bir erkeğin kendini sandalda görmesi, dostu sandığı bir kişi tarafından ihanete uğrayacağına ve çok zor durumda kalacağına yorumlanır. Sandalla gezinmek, istenilen şeylerin elde edileceğine işaret eder. İleri yaşta birisi için bu rüya büyük para kaybı nedeniyle daha basit bir yaşama mecbur olacak anlamındadır. Genç bir kadın için, yeni ve güzel bir aşk yaşayacağına yorumlanır.

SAKAT: Bazı hastalıklara yakalanacaksınız demektir.

SARAY: Bir kimsenin kendini bir sarayda görmesi genç bir erkek için, işindeki gayretlerinden dolayı umulmadık bir ödül alacağına yorumlanır. Orta yaşlı biri içinse yeni ve çok para kazanacağı bir işe başlamak anlamına gelir. Rüyayı bir kadın gördüyse bu durum kendisinin çok zevk alacağı çok neşeli bir toplantıya katılacağına yorumlanır.

SARDUNYA: Rüyada sardunya uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızı misafir edeceğinizi işaret eder.

SAĞMAK: Rüyada bir hayvanı sağmak, yeni işlere atılacağınıza ve başarılı olacağınıza işaret eder.

SİYAH: Siyah renk, paraya yorumlanır. Bir insanın rüyada siyah giymesi ise paraya, acıya ve hüzne yorumlanır.

SÖĞÜT: Arkadaşlarınızın iyi insanlar olmadığını, onlarla arkadaşlık etmenin size zararı dokunacağını belirtir.

SİKKE: Rüyada altın sikke görmek, sağlığınızın bozulacağına işaret eder. Gümüş sikke görmek, sevdiklerinizle hoş vakit geçireceğiniz bir toplantıya yorumlanır.

SPOR: Rüyasında spor yapan kişinin sağlık durumunun iyi olduğuna ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır.

SAVAŞ: Rüyada savaşı kazanmak, başarının haberidir.İnsanlarla bazı kavgalara tutuşacaksınız; fakat kazanan kişi siz olacaksınız demektir.

SOBA: Rüyasında soba yakında gerçekleşecek evliliğe yorulur. Rüyasında soba sattığını gören kimsenin işleri kötüye gidecek demektir. Soba yakmak, yeni atılacağınız işten çok kazançlı çıkacaksınız demektir.

SAL: Eğer bir erkek rüyada kendisini sal üzerinde, akıntıya kapılmış görürse, yaşamında ilk başta kötü fakat sonucu çok iyi bir değişiklik olacağına yorumlanır. Aynı rüyayı bir kadın görürse, hiç beklemediği ummadığı bir zamanda aşkta başarı kazanacağına yorumlanır.

SÜMBÜL: Rüyada sümbül görmek, servet ve saygın bir kişi olunacağına işaret eder.

SİNCAP: Çok güzel bir hayvandır ve mutluluğu haber verir. Gerçekten iyi dostlara sahip olunacağı ve işlerde başarı kazanılacağı anlamına gelir.

SOĞAN: Rüyada soğan gören kişi için kaygı verici ve üzüntülü bir durum var demektir.

SİĞİL: Rüyada siğil çıktığını görmek, işlerinizin iyi olacağına, malınızın sürekli artacağına işarettir.

SAKSAFON: Rüyada saksafon görmek, eğlenceli aşk saatleri geçireceğinizin habercisidir.

SALATALIK: Rüyada salatalık görmek, çocuk sahibi olmaya yorumlanır.

SEVİŞMEK: Rüyada seviştiğinizi görmek, güvendiğiniz bir insanın size tuzak hazırladığına işaret eder.

SANCAK: Rüyada askeri bir sancak görmek, çok para kazanılacak bir iş gezisine gideceğinizi işaret eder.

SİNEMA: Rüyada sinema ile ilgili bir şey görmek, sevdiğiniz insanlarla güzel vakit geçireceğinize işaret eder.

SABAN: Rüyada saban görmek, zenginlik ve refah olarak yorumlanır.

SİGARA: Rüyada kendisini sigara içerken görmek, bir erkek için,karşılaşılacak bir çok zorluktan sonra başarıya ulaşılacağını belirtir. Orta yaşlı ise, bozmak zorunda kalacağı iyi bir arkadaşlığa işaret eder. Bekar bir kızın rüyasında sigara içmesi varlıklı bir kişiyle evleneceğine işaret eder. Evli veya çalışkan bir kadın için üzüntülü ve sıkıntı verici günlerin yaklaştığına yorumlanır. Sigara almak yeni planlar içerisinde olduğunuzu işaret eder.

SUBAY: Rüyada subay görmek, etrafınızdan saygı göreceğiniz makama yükseleceğinizi belirtir.

SAFRA: Üstlendiğiniz sorumluluklardan kurtulacaksınız demektir.

SERVET: Rüyasında bir servete sahip olduğunu görmek, tanımadığı insanlarla ilişkilerinde dikkatli olunması gerektiği konusunda haber verir.

SALYA: Çok iyi, yardımsever bir insanla tanışacak dost olacaksınız demektir.

SAÇ: İnsanın rüyada saçını uzun görmesi servet sahibi olmasına yorumlanır. Rüyada saçının dökülmesi bir yakınınızın sizi sırtınızdan vuracağını belirtir. Saç kesmek veya kestirmek kötü haber almak demektir ve dikkatli olunması gerektiğini bildirir. Saçlarını kazıtan erkek iş hayatında tatsız olaylar yaşar. Rüyada saçını ağarmış olarak görmek gençler için uzun yaşamaya ve güçlü olmaya yorumlanır. Saçın dökülmesi para derdidir. Saçların birden gürleşmesi zenginliktir.Saç taramak, değerli arkadaşlık kuracağına işarettir. Saç örmek, zenginin daha da zenginleşmesine, işini büyütmesine yorumlanır. Saçlarını kestiren kadın özel yaşamında değişikliğe gider.

SİLAH: Rüyada silah görmek, kuvvete ve düşmanları alt etmeye ve zafer kazanmaya yorumlanır. Silahı olduğu halde kişi silah kullanamıyorsa bu onun olgunluğuna ve muradına erişmesine yorumlanır.

SAMAN: Saman ve samanlık bolluğun, refahın belirtisidir. Elinizi attığınız her işte başarılı olacak, para durumunuzu düzelteceksiniz demektir. Rüyada saman ya da samanlık gören kişi kolay para kazanır. Samanlığa ot ya da saman doldurmak ise zengin olmaya yorumlanır.

SEBZE: Rüyada yeşil olan her sebze ve bununla ilgili bütün rüyalar, çok güzeldir. Rahat ve huzurlu bir hayatı haber verir.

SAKSAĞAN: Rüyada saksağan görmek, kötü ve tehlikeli bir haber almak demektir.

SAAT: Rüyada saat görmek, kötü haberler almaya işaret eder. Saati ayarlamak yaşamın gidişinin düzene girmesinin gerektiğine yorumlanır. Saatin sesini duymak bir çağrıya yorumlanır. Rüyada masa veya duvar saatinin çalışması, aile yaşamının iyi olacağına işaret eder. Kol saati veya cep saati özel işlerinizin karışık olduğuna yorulur. Saatin durması yada doğru çalışmaması, bir takım problemler çıkacağına yorumlanır.

SİNEK: Rüyada sinek gören kişi bir bulaşıcı hastalığa yakalanır.

SAYFA: Yaptığınız hataların farkına varacağınızı ve pişmanlık duyacağınızı işaret eder. Sayfadan bir şey okuduğunu görmek ise bol paraya kavuşacağınıza yorumlanır.

SOLUCAN: Çevrenizde kötülüğünüzü isteyen insanlar var demektir. Solucan öldürdüğünü görmek, düşmanlarınızı alt edeceğinize işaret eder.

SAZ: Rüyada saz çalındığının görülmesi, mutluluk verecek bir haber alınacağına ve rahatlanacağına yorumlanır.

SINAV: Rüyada sınavda olduğunu görmek, geleceğinizin çok iyi olacağına işaret eder.

SEPET: Dolu bir sepet görmek veya taşımak, yakında büyük başarılar kazanılacağını haber verir. Boş bir sepet, üzüntü ve sıkıntıların işaretidir.

SAKSI: Rüyada saksı görmek bol para kazanmak demektir.

SERÇE: Rüyada serçe görmek, yakında doğacak erkek çocuğuna yorumlanır. Serçe yakaladığını görmek, çok iyi bir çocuğunuz olacağına işaret eder.

SATIR: Rüyada satır görmek, kişinin üstüne aldığı işi başarıyla sonuçlandıracağına yorumlanır.

SUCUK: İşleriniz yüzünden çok yorulduğunuzu, biraz dinlenmeniz gerektiğini işaret eder.

SEDYE: Rüyada sedye görmek, sağlığınızın ciddi bir şekilde bozulacağına işaret eder. Sedyeden kalkmak da önemli bir hastalığınızın iyileşeceğine yorulur.

SÜLÜN: Çok güzel ve iyi huylu birisine aşık olacağınıza işarettir.

SAYI: Rüyada çift rakamlı sayı, iyiye, tek rakamlı sayılar ise kötüye yorumlanır. Büyük rakamlı sayılar ise para kazanmak anlamındadır.

SERAP: Rüyasında serap gören kişinin gerçekleşmesi imkansız hayalleri var demektir.

SAPAN: Olaylara gösterdiğiniz ani nedeniyle etrafınızdaki insanları kıracağınıza yorumlanır.

SAKSAĞAN: Rüyada saksağan görmek, kötü ve tehlikeli bir haber almak demektir.

SİRKE: Rüyada sirke görmek, bir iyi arkadaşınızla aranızın hiç gereksiz yere açılacağına yorumlanır.

SOFRA: Rüyada sofra görmek, sevinmek ve mutlu olmak anlamındadır. Sofra bezi görmek uzun sürecek bir yolculuğa çıkmaya ve rahata yorumlanır.

SALÇA: Rüyada salça dertlerin azalacağına, işlerinizin iyiye gideceğine işaret eder. Bir yemeğin üzerine dökülmüş salça, hileli bir durumu ve kötülüğü gizlemek anlamına gelir.

SAFİR: Kötü giden işleriniz düzelecek, huzura ve rahata ereceksiniz demektir.

SARIMSAK: Rüyada sarımsak görmek dertli bir dönemden sonra, elinize para geçeceğine ve maddi dertten kurtulacağınıza işaret eder. Kadınlar için bu rüya, yakında bir evlilik olduğunun habercisidir.

SALYANGOZ: Rüyada salyangoz görmek, işlerinizde yavaş yavaş başarıya ulaşacağınızı işaret eder. Salyangoz ayrıca aşkınıza karşılık bulacaksınız, elinize çok fazla para geçecek ve mutlu olacaksınız demektir.

SANDIK: Sandık, nereden geldiği belli olmayan kısmettir. Rüyayı gören bekarsa, kısa zamanda evlenir. Rüyada türlü eşyayı sandığa yerleştiren kendine ev alır.Rüyada içi dolu sandık görmek, zenginliğe işaret eder. Dolu bir sandık satmak veya başkasına vermek, gizli olayların ortaya çıkacağına yorumlanır. Boş sandık kıymetsiz şeylerle ilgilendiğinize, işaret eder. Kırık sandık, yakında gelecek güzel bir habere işarettir. Boyalı ve işlemeli sandık, çok güzel ve mutlu bir hayat yaşamak anlamındadır. Demir sandık, yüksek makamlara yükselmeye işarettir. Tahta sandık, yakın zamanda bir evliliğe yorulur. Kapağı kapalı sandık, üzüntüye yorumlanır.

SARI: Rüyada sarı renkte elbise giymek, hastalığa yorumlanır.

SERGİ: Yapılan işlerde başarılı olunacağına ve kazanılan parayla mülk alınacağına yorulur.

SARIK: Toplumun önde gelen insanlarla bir arada olunacağına, onların bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlanacağınıza işaret eder.

SES: Rüyada insanın bir takım garip sesler duyması fakat sesleri tanıyamaması, kendisini ilgilendiren bir sorun hakkında pek doğru olmayan bir haber alınacağına yorumlanır.

SİNİ: Yakında evleneceğinize işaret eder. Sini almak ev içinde eşinizle bazı problemler yaşayacaksınız demektir.

SUSAM: Rüyada susam görmek, zengin olmak ve her geçen gün zenginliğin artmasına işarettir.

SATRANÇ: Rüyada satranç oynamak, yolculuğa çıkmaya veya yarar getirmeyen işlerle uğraşmaya işaret eder. Ayıca iş hayatında ve sağlıkta da birtakım sıkıntılar yaşanacağına yorumlanır. Eğer oyunu kaybettiğinizi gördüyseniz, birçok dertle uğraşacaksınız demektir. Oyunu kazanmak ise, sorunların üstesinden gelineceğine işaret eder.

SANIK: Rüyasında sanık olduğunu gören kimse, düşünmeden yaptığı davranışlar sonucunda başını derde sokar.

SEVGİLİ: Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, güzel bir evliliğe yorumlanır. Eski bir sevgili görmek ise uzun zamandır ödeyemediği bir borç nedeniyle sıkıntıya düşüleceğini belirtir. Evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile huzurunuzun bozulacağına yorumlanır.

SENET: Rüyada senet veya evrak imzaladığını gören genç bir erkek ise, rüya ilerde çok üzüleceği ve pişman olacağı bir mektup yazacağı anlamına gelir. Orta yaşlı birisi için bu rüya iş hayatında güven duyulmayan bir çalışan olduğuna yorumlanır. Genç kız için, bu rüya ani bir evliliğe; evli olanlar içinse başka bir eve taşınmaya yorumlanır.

SAZAN BALIĞI: Rüyada sazan balığı görmek iyi şeylere işaret eder. Mutluluk getirecek bir habere, bol paraya ve üne yorumlanır.

SÜT: Rüyasında süt içtiğini gören bir erkek para kaybeder. Orta yaşlı birisi için bu rüya zor bir işe sahip olduğunu ve başarılı olmak için mücadele etmesi gerektiğini belirtir. Olgun bir kadın içinse umulmadık ve çok mutlu edecek bir misafirin geleceğine yorumlanır. Rüyada süt sağdığını görmek, para kazanacak yolların bulunacağına işarettir. Süt içmek mutluluğun ve başarının işaretidir. Süt dökmek, yakın bir arkadaşınızın yüzünden zarara uğrayacağınızı ve bu duruma çok üzüleceğinizi belirtir.

TABELA: Rüyada tabela görmek, özel yaşamınızda yaptığınız hatalı davranışlar nedeniyle işlerinizde de başarısız olacağınıza yorumlanır.

TAVLA OYUNU: Rüyada tavla oynamak, manevi huzura kavuşacağınıza yorumlanır.

TECAVÜZ: Rüyada tecavüze uğramak, aşk yaşamınızda bazı sorunlar yaşayacaksınız, kötü günler geçireceksiniz demektir.

TERAZİ: Rüyada terazi görmek, önemli bir konuda karar verilmesi gerektiği anlamına gelir. Teraziyle bir şey tarttığını görmek kendisiyle ilgili önemli bir karar verilecek demektir.

TEBEŞİR: Rüyada tebeşir görmek, son zamanlarda sağlığınızı çok ihmal ettiğinizi bildirir. Tebeşirle yazı yazdığını görmek, başarı kazanacağınızın işaretidir. Elinde tebeşir tutmak , özel yaşamınızda dertler yaşayacaksınız demektir.

TARLA: Rüyada tarla görmek çok bol para kazandıracak, karlı işlere girileceğinin işaretidir. Rüyada tarla ekmek ise kişinin emeklerinin karşılığını alacağı anlamına gelir.

TAZI: Rüyada tazı görmek, işlerinizde basamakları hızlı bir şekilde çıkacağınıza ve başarı kazanacağınıza yorumlanır.

TABURE: Rüyasında tabure gören kişi, deniz kenarında bir yerde güzel bir tatil yapar.

TESTİ: Rüyada testi doldurduğunu görmek, işlerin çok iyi olacağına ve servet sahibi olunacağına işarettir.

TAŞ: Rüyada taş görmek, düğün ya da nişan yapılacağına işaret eder.

TAHT: Rüyada taht görmek, çok yüksek makamlara yükseleceğinize yorumlanır. Tahtta oturduğunu görmek çevrenizdeki insanların saygısını kazanacağınıza işaret eder. Başkasının tahtta oturduğunu görmek, başka insanların size yardım etmesiyle başarı kazanacağınız anlamına gelir.

TESTERE: Elinizi attığınız tüm işlerde başarıya ulaşacağınızı belirtir. Testere ile bir şey kesmek, düşmanlarınızı yeneceğinize işarettir.

TIRNAK: Rüyada tırnak kesmek kötü bir olaya işarettir. Güzel tırnaklar başarı kazanacağınız işlere gireceğinizi bildirir. Bakımsız tırnaklar, dert ve hastalığa yorumlanır.

TAVŞAN: Rüyada hızlı koşan bir tavşan görmek, gizlenmesi lazım olan bir sırra yorumlanır. Tavşan avlamak, endişe ve şüphe içinde bir zamanın yaşanacağına işaret eder. Rüyada tavşan satmak, satın almak veya yemek sağlık durumunun hafif bir hastalıkla bozulacağına yorumlanır.

TENEKE: Rüyada teneke görmek, helal olmayan yollarla para kazanmaya yorumlanır.

TELESKOP: Rüyada teleskopla ay ve yıldızlara bakmak; yüksek bir makama yükselmeye ve yüksek makamdaki insanlarla güzel sohbete yorumlanır.

TARAK: Rüyada yeni bir tarak görmek yola çıkılacağının işaretidir. Tarak eski bir tarak ise uzaklardan bir haber alınabilir. Başını süslü tarakla taradığını görmek bekarlar için güzel bir evliliğe yorumlanır.

TAVUS KUŞU: Zengin ve güzel bir kadınla tanışacağınız anlamındadır.

TİMSAH: Timsahın karada yürüdüğünü görmek, onun çok tehlikeli düşmanlara sahip olduğuna işarettir. Eğer timsah sizi ısırdıysa, yaşamınız tehlikeye girer. Timsahı öldürmek, düşmanlarınızı alt edeceğinize yorumlanır. Ayrıca rüyada timsah gizli düşmanlarınızın olduğunu belirtir.

TANDIR: Tandırla ekmek pişirip, yiyen kimsenin rızkı artar.

TATİL: Rüyada tatil görmek, işlerinizin yoğunluğu nedeniyle çok yorgun olduğunuzu, dinlenmeniz gerektiğini bildirir.

TELEFON: Rüyada telefon görmek; çok güzel bir haber almaya birinden miras kalacağına ya da yüksek bir makama yükselmeye yorumlanır.

TERLİK: Rüyada terlik görmek mutluluk verecek haberler alacağınıza yorumlanır. Bu rüyayı gören kimse, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürer.

TOZ: Rüyada eşyaların toz içinde olduğunun görülmesi para kazanılacağına yorumlanır. Elbiselerinin tozlarını silkelemesi o kimsenin sıkıntılarını attığına ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır.

TABUT: Rüyada tabut görmek, zorlukların üstesinden gelmeye ve kazanca yorumlanır. Tabutu açık görmek, daha dikkatli olmazsanız birçok zorlukla karşı karşıya kalacaksınız demektir. Bazen kötü anlam içeren bir rüyadır.

TOPLU İĞNE: Bu rüya kötü bir olaya yorumlanır. Rüyada kendini toplu iğneler içinde görmek, aslında pek önemli olmayan olaylara yorumlanır.

TARHANA: Rüyada tarhana çorbası içmek, o kimsenin sıkıntı ve zorluklarla karşılaşacağına yorumlanır.

TEREYAĞ: Rüyada tereyağlı bir ekmek yemek, iyi şans demektir. Rüyada tereyağı almak veya satmak genç yaştaki erkek için; işlerinde başarı kazanmaya işarettir. Genç bir kız için bu rüya; hiç istemediği bir işte çok zorlanacağına işaret eder.

TABAK: Rüyada tabak görmek iyi, güzel olaylar olacağına yorumlanır. Rüyada temiz, sağlam ve boş tabak alan kişi çok para kazanacağı yeni bir işe atılır. Bir tabağa yiyecek koymak o kimsenin zengin olacağına işaret eder.

TERZİ: Rüyada terzi görmek, adil birisiyle tanışılacağına yorumlanır.

TESBİH: Rüyada tespih görmek çok güzel haberler alınacağına işarettir. Tespihin kopması veya tanelerinin dağılması üzüntü verecek haberler alınacağına yorumlanır.

TAHTAKURUSU: Rüyada tahtakurusu görmek, çevrenizin size zararı dokunacak insanlarla çevrili olduğuna yorumlanır.

TAÇ: Başına güzel bir taç taktığını gören bekar kadın çok güzel bir evlilik yapar. Tacın baştan çıkarılması yada düşmesi, ayrılık ve başarısızlıktır. Rüyada taç giymek, çok kısa bir süre sonra büyük bir isteğinizi gerçekleştireceksiniz demektir. Başkasını taç giyerken seyretmek, düşmanlarının karşısında yüksek bir seviyeye yükseleceğine yorumlanır. Evlilik, işte başarılı olmak, kısmet olarak kabul edilir.

TAS: Rüyada görmek, çok güzel bir kadınla aşk yaşanacağına yorumlanır.

TELGRAF: Rüyada telgraf almak, uzaktan gelecek iyi haberlere yorumlanır.

TAKKE: Rüyada takke, daha önce yaptığınız, utanç verici bir olayın ortaya çıkacağı anlamına gelir. Takke almak, hayatınızda bazı değişiklikler yapacaksınız demektir. Eski bir takke görmek hayal kırıklığına uğrayacağınızı haber verir.

TEKERLEK: Rüya sahibinin yaptığı ve yapacağı bütün işlerin iyiye doğru dönmesine yorumlanır.

TAKVİM: Rüyada takvim görmek, çok büyük miktarda para kazanmaya yorumlanır. Rüyada doğum tarihini düşünmek ise beklenmeyen bir anda çok büyük bir miras kalacağına yorumlanır.

TAKA: Rüyada taka görmek, muradınıza ereceğinize yorumlanır.

TEPE: Rüyada dik bir tepeye çıkmak; kişinin çok zor bir işi üzerine alıp başarıyla sonuçlandıracağının haberidir. Eğer tepeye arkadaşlarıyla tırmanıyorsa; istemeyerek bir işi veya borcu üslenecek ve sorumluluk alacak demektir.

TARÇIN: Rüyada tarçın görmek, kötü haber alınacağına yorumlanır.

TİLKİ: Rüyada tilki görmek etrafınızda kötülük yapabilecek insanların olduğuna yorumlanır. Tilki kürkü giymek düşmanlarınızı alt edeceğinizi belirtir. Tilki sütü içtiğini görmek hastalıklarınızın iyileşeceği anlamına gelir.

TOPAL: Rüyada biri kendisini topal görürse bu pek hayra yorulmaz. Bu rüya arkadaşlarının desteği ile kişinin bütün zorlukların üstesinden geleceğine işarettir.

TİYATRO: Rüyada sahnede ya da tiyatro oyununda oynamak genç bir erkek için çok istediği bir şeyi elde edeceğine işarettir. Orta yaşlı birisi için ise yakında birisiyle arkadaşlık kuracağına yorumlanır. Genç bir kadın için bu rüya hayatında önemli ve mutluluk getirecek değişikliğe gideceği anlamına gelir. Daha yaşlı biri için ise; sevdiği bir arkadaşının ihanetine yorumlanır.

TABLO: Rüyasında tablo gören kişi, uzun süredir planladığı işleri kısa süre sonra gerçekleştirir.

TANRIÇA: Yunan tanrı veya tanrıçalarını görmek, hayal aleminde yaşadığınızı, artık ayaklarınızın yere basması gerektiğini belirtir.

TABANCA: Rüyada tabanca güçlü ve saygı duyulan biri olmak demektir. Elinde tabanca olan kimse, yaşamında yüksek makamlara yükselir. Rüyada tabanca kullanmak, bir iftiraya uğrayacağınıza yorumlanır. Tabanca satın almak, birilerinin sizin dedikodunuzu yapacağını belirtir. Tabanca temizlemek, bir işe başlayacağınıza yorumlanır. Tabanca ile ateş etmek, hırslı biri olduğunuza işarettir. Tabanca ile vurulmak ise büyük bir aşkın habercisidir.

TAKSİ: Bir arkadaşınız, size büyük bir sırrını emanet edecek demektir. Eğer rüyada taksi şoförlüğü yapıyorsanız, bir işe girecek fakat pek kar elde edemeyeceksiniz.

TANDIR: Tandırla ekmek pişirip, yiyen kimsenin rızkı artar.

TAVUK: Bir süre canınız sıkılacak, bu sıkıntıların sonunda mutluluğa ve huzura ereceksiniz ve rahata kavuşacaksınız demektir. Rüyada tavuk, aile yaşamınızın güzel ve düzenli olacağına, mutlu günler geçireceğinize de yorumlanır. Küçük tavuklar veya civcivler, iş yaşamında başarı kazanacağınıza işaret eder.

TABUR: Rüyada askeri bir tabur görmek, kişinin şansının yakında açılacağına ve başarılı işler yapacağına yorumlanır.

TEYZE: Rüyada teyzesini gören kişi çok güzel bir rüya görmüştür. Bu rüya beklenmedik bir kişiden size miras olarak çok büyük miktarda para kalacağına işarettir.

TACİR: Rüyasında tacirden bir şey alan kimse, güvendiği bir insan tarafından aldatılacak demektir.

TOPUZ: Topuz görmek, üst makamlarda bulunan, güçlü bir kimseden her zaman yardım göreceğinize işarettir.

TAMBUR: Rüyada tambur görmek, boş inançlarınız olduğuna yorumlanır. Tambur çaldığını görmek sıkıntılarınızın her geçen gün büyüdüğüne işaret eder.

TAVA-TENCERE: Tava veya tencere görmek ölüme işarettir.

TIRTIL: Rüyada tırtıl gören kimsenin etrafına dikkat etmesi gerekir.

TAKUNYA: Rüyada takunya görmek, işlerinizin yavaş yavaş ilerleyeceğine yorumlanır.

TURŞU: Rüyada turşu insanın çok istediği bir işten beklediği iyi sonuçları alamayacağını ve hayal kırıklığı yaşayacağını işaret eder. Rüyada turşu kurmak, haram para kazanılacağına işaret eder. Turşuyu kaba koyan kişi mutlu olamayacağı bir evlilik yapacak demektir.

TÜLBENT: Rüyada herhangi bir tülbent, şeref ve itibara yorumlanır.

TÖREN: Rüyada bir törene katıldığını görmek, sevgilinize ve eşinize güvenmeniz, onun size olan sevgi ve saygısından emin olmanız gerektiğine işaret eder.

TÜY: Rüyada eline tüy almak, genç bir erkek için; çok istediği bir şeyin elde edileceğine işarettir. Kadınlar için; tüy yeni bir aşk yaşanacağına işaret eder. Rüyada tüy görmek dert ve üzüntülerin atılacağı anlamına gelir. Tavuk tüyü, gereksiz ve size yarar sağlamayacak işlerle uğraştığınızı bildirir. Siyah tüy, aşk yaşamınızda hayal kırıklığı yaşayacağınıza yorumlanır.

TUZ: Rüyada tuz gören kişi yaşamında bazı değişiklikler yapmak istiyor; ancak çevresindekiler buna izin vermiyor demektir. Rüyada tuz görmek etrafında iki yüzlü insanların olduğunu bildirir.

TÜFEK: Rüyada tüfek kullanmak, akrabanız ya da iyi arkadaşlarınızla aranızda tartışmalar yaşayacağınıza ve kötü haberler alacağınıza yorumlanır.

TREN: Rüyada tren görmek; iş yaşamında yükselme fırsatının ortaya çıkacağına işarettir. Trende birisini görmek; arkadaşlarının yardımı ile işlerinde başarı kazanacağına yorumlanır. Bilmediği bir yere tren yolculuğu yapmak çok yarar sağlayacak bir davete yorumlanır.

TÜNEL: Tünel içinden trenle geçmek, sıkıntılı geçen günlerin sona ereceğine, rahata ve huzura kavuşulacağına yorumlanır.

TRAMPET: Rüyada trampet sesi duymak, kısa zaman sonra birçok güzel olayın gerçekleşeceğini bildirir.

UYUŞTURUCU: Rüyasında uyuşturucu kullanmak dedikodunuzun yapılacağına ve iftiraya uğrayacağınıza işaret eder.

UR: Rüyada ur görmek, iş hayatınızda büyük sorunlarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

UYUZ: İşleriniz çok iyi olacağına, çok para kazanacağınıza işaret eder.

UYKU İLACI: Rüyada uyku ilacı içmek, kişinin yaşadığı sıkıntılı günlerin sonunda mutlaka rahata ve huzura kavuşacağına yorumlanır.

UĞURBOCEĞİ: Rüyada uğurböceğini uçarken görmek, çok güzel, mutluluk verecek bir haber almak demektir. Uğur böceğinin üstüne konduğunu görmek problemlerine çözüm bulacak ve mutlu olacak demektir. Uğurböceğini öldürmek uğursuzluğa yorumlanır.

UÇAK: Havalanan uçakta olduğunu görmek, isteyerek hayatında değişiklik yapılacağı anlamına gelir. Rüyada uçak, yenilik, değişiklik, toplum kurallarının dışına çıkmak şeklinde yorumlanır.

UN: Rüyada un çok para kazanmak ve zengin olmak demektir. Un dolu çuvallar görmek, hiç emek harcamadan zengin olmak demektir. Rüyada üstü başı una bulanan kişi, istediği şeylere sahip olur.

UTANMAK: Rüyada utandığını görmek, beklemediğiniz bir haberin sizi çok mutlu edeceğine işarettir. Başkalarının utandığını gören, çevresindeki insanlarla ilgili güzel sözler duyar.

UÇURTMA: Rüyada uçurtma, hiç beklemediğiniz bir zamanda, hiç beklemediğiniz yerden haberler alacağınıza yorumlanır. Bir yerde duran uçurtmalar, henüz yola çıkmamış haber demektir. Uçurtma uçurmak kişinin çevresindeki insanları etkileyeceği, itibar kazanacağı anlamındadır. Uçurtmanın yere düştüğünü görmek yalan habere yorumlanır.

ULUMAK: Rüyada uluma sesi duymak, çok kötü bir hastalığa tutularak, sıkıntılı günler geçireceksiniz demektir.

UÇURUM: Kötü ve acı haberler alabileceğinizi işaret eder. Uçuruma düştüğünü görmek, evliliğinizin kötüye gideceğine yorumlanır.

UZAY: Uzaya gittiğini görmek, rüyayı gören kimsenin yeni olaylara şahit olacağına işarettir. Bu rüyayı görenin güveni ve inancı artar.

USTURA: Rüyada ustura gören kişinin erkek çocuğu olur. Ayrıca ustura, kin tutmaya, üzüntü ve acıya yorumlanır.

UD: Rüyada ud çalmak geçmiş ve yaşadığınız olayların hafızanızdan çıkmadığına yorumlanır.

URGAN: Rüyada urgan görmek, kötü ve üzüntü verici bir haberin alınacağına yorumlanır.

UYUMAK: Rüyada uyuduğunuzu görmek, sevdiğiniz insanlarla beraber mutlu ve huzur içinde olmak demektir. Kötü bir ortamda uyumak, sağlığınızın bozulacağına ve tartışmalar yaşayacağınıza yorumlanır.

ÜZÜM: Rüyada üzüm görmek bir işten bol miktarda para kazanılacağını işaret eder. Kara üzüm ise sıkıntı, üzüntü ve hastalığa yorumlanır. Beyaz üzüm; iyi olaylara ve şifaya yorumlanır.

ÜTÜ: Rüyada sıcak ütü görmek, çok akıllı bir insan olduğunuza ama aklınızı iyi kullanmadığınız için zarara uğrayacağınıza yorumlanır. Rüyada bir şeyi ütülemek, işlerin iyi olacağına yorumlanır.

ÜNİVERSİTE: Rüyada bir üniversitede olduğunu görmek, içinde bulunduğunuz sıkıntılı durumun iyiye doğru değişeceği anlamına gelir. İş yaşamınızda da başarılı olacağınıza yorumlanır.

ÜRPERME: Rüyada ürperdiğinizi görmek, küçük bir hastalığa yakalanacağınızı haber verir.

ÜZENGİ: Rüyada üzengi görmek, bir yolculuğa çıkacağınızı bildirir.

ÜLSER: Düzensiz yaşamanız nedeniyle sağlığınızın bozulabileceğini bildirir. Bir hastalığa yakalanacağınızı haber verir.

ÜN: Rüyada ünlü olmak rüyayı göreni mutlu edecek, umutlandıracak olaylarla karşı karşıya geleceğini işaret eder. Ünlü birini görmek; çevresi geniş, güçlü birinden yardım alacağına yorumlanır.

ÜŞÜMEK: Rüyada bir erkeğin üşümesi; başarısızlığının nedenlerini dışarıda değil kendisinde araması gerektiğini bildirir. Orta yaşlı birisi için bu rüya eskiden yaptığı bir hatanın ortaya çıkacağını ancak bu olayın üstesinden geleceğini işaret eder. Evli kadınlar için; önemsiz bir kaza yapacağına yorumlanır. Genç birisi için ise yakında aşk yaşamak anlamındadır.

ÜNİFORMA: Üniforma ile ilgili rüyalar, mutluluk ve iş yaşamında başarılara yorumlanır. Rüyada üniforma veya üniformalı birini görmek gerçekten iyi arkadaşlarınızın desteği ile isteklerinize kavuşacaksınız demektir.

ÜVEY: Rüyada üvey anne, baba ya da kardeş görmek, kötü bir haber alacağınıza yorumlanır.

ÜCRET: Rüyada ücret vermek de almak da iyiye yorumlanır. Rüyada birisine bir iş karşılığı ücret ödemek birilerine yardımda bulunacağınıza işarettir. Rüyada ücret almak ise işlerinizin alacağınız yardımlarla düzeleceğine yorumlanır. Ücret verdiğini görmek, birine yardımda bulunmak anlamına gelir.

VATAN: Rüyada vatanını görmek, iyiye yorumlanır. Bu rüyayı görmek güzel haberler almak demektir. Eğer vatan orası dağılmış şekilde görülmüşse, bir müddet sonra bir yakınınızın hastalanmasına ya da ölmesine yorumlanır.

VOTKA: Rüyada votka içmek, karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmeniz ve çok emek sarf etmeniz gerektiğine yorumlanır.

VAZO: Rüyada vazo görmek, kötü haber almak demektir.

VİZE: Rüyada vize almak , yakın bir iyi arkadaşınızın desteği sayesinde içinde bulunduğunuz zor durumdan sıyrılacağınıza yorumlanır.

VAGON: Rüyada vagon görmek, bir yolculuğa çıkacağınıza yorumlanır. Kömür yüklü vagon görmek, zengin olmaya yorumlanır. Boş vagon görmek ise, az ücret alacağınız bir işe gireceğinizi işaret eder.

VANTUZ: Üstünüze aldığınız sorumluluklar, sizi çok zor durumda bırakacak demektir. Bir yakın dosta ihtiyacınız olduğunu belirtir.

VESTİYER: Rüyasında vestiyer gören kimse, etrafındakiler tarafından eli açık kimse olarak tanınıyor demektir.

VADE: Altından kalkamayacağınız işlerin sorumluluğunu aldığınızı bu işlerin sonunda çok zor durumda kalacağınızı bildirir.

VASİYET: Rüyada vasiyet hazırlamak, rüyayı görenin uzun yaşayacağına işaret eder. Birisinin vasiyetini dinlemek, bir yükümlülüğün altına girmek demektir. Vasiyetname okuduğunu görmek, güzel haber almak demektir.

VEREM: Rüyada verem ile ilgili şeyler, genellikle iyiye yorulmaz, içinizin sıkıldığına yorumlanır.

VADİ: Rüyada yeşil vadi görmek, yaşantınızın mutlu bir şekilde devam edeceğine yorumlanır. Yemyeşil, güzel bir vadi, kişinin muradına ereceğini bildirir. Böyle bir vadiye gittiğini görmek sıkıntılardan uzak bir yaşam sürmek demektir.

VİNÇ: Rüyada vinç görmek, çok zor bir döneme ve çok büyük bir borcun altına gireceğinize yorumlanır.

VARİL: Rüyada varil görmek, berekete ve para kazanmaya yorumlanır.

VAŞAK: Rüyada vaşak gören kimse, çevresine olduğundan farklı görünmeye çalışıyor demektir.

VAPUR: Rüyada vapur görmek, bir yolculuğa çıkacağınıza yorumlanır.

VAHİY: Rüyada meleklerden biri aracılığıyla kendisine veya bir başkasına vahiy indiğini görmek; hayra, iyi habere ve Allah’ın sevdiği kulu olmasına yorumlanır.

VEZİR: Ulaşmak istediğiniz makama ulaşacak ve tüm istediklerinizi gerçekleştireceksiniz demektir.

VALİZ: Bazı yarar sağlamayacak sorumluluklar alacağınızın işaretidir. Eğer valiz taşıdığınızı görürseniz, bu, yaşamınızda çok büyük zorluklar yaşayacağınızı bildirir.

VERGİ: Rüyada vergi vermek bazı sıkıntıların aşılacağına ve güzel günlerin yakında geleceğine yorumlanır.

VEBA: Rüyada veba hastalığı ile ilgili şeyler görmek, bugünlerde büyük bir maddi dert içine düşeceğinizi işaret eder.

VAHA: Rüyada vaha görmek, dertli günlerin sona erdiğine rahata ve bolluğa kavuşacağınıza yorumlanır. Çöl ortasında bir vaha, görmek, eski bir arkadaşınızla bir araya geleceğinizi işaret eder.

VİTRİN: Bir vitrinin önünden geçmek, yanlış davranışlarınızdan dolayı komik duruma düşeceğinizi ve utanacağınızı işaret eder.

VEDA: Rüyada birisiyle vedalaşan, gerçekten birilerinden ayrılır. Vedalaşırken ağlamak kötü olayların sona erdiğini bildirir.

VİSKİ: Rüyada viski içmek, servet sahibi olunacağına ve sağlığınızın iyi olacağına yorumlanır.

VİŞNE: Rüyada mevsiminde, güzel vişne mutluluk ve bol kazanç getirecek yeni işe atılacağınıza işarettir. Rüyada vişne yiyen kimse, bol para kazanacak demektir. Ekşi vişne de iyi kullanamayacağınız paradır. Vişne ağacı, insanın yaşamına güzellik girecek demektir.

VİTAMİN: Rüyada vitaminli ilaçlar içmek, sağlık durumunuza dikkat edilmesi gerektiğine yorumlanır.

VEZNE: Ömür boyunca para sıkıntısı çekeceğinize işarettir.

VALİ: Yakın zamanda, tecrübeli ve açık görüşlü bir kimseyle tanışacağınıza işaret eder.

VAMPİR: Rüyada vampir görmek, çevrenizdeki insanların iyiliklerinizi istismar ettiğine yorumlanır. Aşırı sinirli davranışlarınız evliliğinizi tehlikeye düşürecek demektir.

VAHŞİ: Rüyada vahşi hayvan görmek, para kazanacağınıza işaret eder.

YAZI: Rüyada yazı yazmak sahtekar bir kimsenin etrafınızda olduğuna ve size zarar verecek komplolar kurduğuna işaret eder.

YEMİN: Rüyada yemin ettiğini görmek, düşmanlarınızı alt edeceğinize yorumlanır.

YETİM: Rüyada yetim birini görmek, düşünmeden yaptığınız hareketler nedeniyle çevrenizdeki insanlara zarar vereceksiniz demektir.

YILDIZ: Rüyada yıldızlı gökyüzü gören kimsenin, mutlu olacağına, şansının iyi olacağına ve para sıkıntısı çekmeyeceğine yorumlanır. Yıldız kayması ise, kötü haber almak demektir.

YOSUN: Rüyada yosun görmek, gereksiz işlerle uğraşarak, vaktinizi boşa harcadığınıza, daha önemli işlerle meşgul olmanız gerektiğine yorumlanır. Bu rüyayı bir genç kız görürse ilerde çok mutlu olacağına işarettir. Kadınlar görmüşse, uzun süredir görmediği bir arkadaşıyla karşılaşacağına yorumlanır.

YAKUT: Rüyada yakut görmek ferahlık, mutluluk, sağlık ve güzel yaşama yorumlanır. Kişinin kendisine yakut bir yüzük alması evlat sahibi olmasına yorumlanır.

YOLCULUK: Yolculuğa çıktığını görmek arsa alacağınıza işarettir. Deniz yolculuğuna çıkmak, muradınıza ereceğinizi bildirir.

YILAN BALIĞI: Rüyada yılan balığı görmek, etrafınızdaki kimselerin sizi kıskanacağına işaret eder.

YUMRUK: Daha önce size kötülüğü dokunan bir insandan intikamınızı alacağınıza işaret eder.

YATAKHANE: Etrafınızda işinizdeki başarıları kıskanan insanların bulunduğunu işaret eder.

YANKESİCİ: Yankesici tarafından soyulduğunu gören kimsenin hareketlerine çeki düzen vermesi gerekir.

YAMYAM: Rüyada yamyam görmek, doğru ve iyi niyetli yeni insanlarla tanışılacağına yorumlanır.

YARA: Rüyada yara genel olarak para kazanmak zengin olmak sayılır. Rüyada bir erkek kendisini yaralanmış gördüyse yakınları onu hatalı işlere atılmaktan kurtaracak demektir. Rüyayı bir kadın görüyorsa, sevgilisi veya kocası tarafından aldatıldığına işaret eder.

YAĞ: Rüyada yağ görmek, büyük bir saadete doğru emin adımlarla ilerlemekte olduğunuza yorumlanır. Hem kendi hem başka insanların yaşamlarını kontrol altına almış bir insana yorumlanır. Bol miktarda sıvı yağ, mutluluğun haberidir.

YOKUŞ: Bir kimse rüyada bir yokuşu çıkıyorsa, olaylar karşısında daha güçlü olmalı ve güçlüklere dayanmalı demektir.

YAPRAK: Yeşil yaprak murada ermek anlamındadır. Sararmış, kurumuş, bir yaprak hayal kırıklığı yaşamak demektir. Bir ağacın, dalın yapraklanması, istediğiniz şeylerin olacağını işaret eder.

YARDIM: Birine yardım etmek, iş hayatında yükselip, hep çıkmak istediğiniz makama ulaşacağınızı işaret eder. Eğer rüyanızda size yardım ediliyorsa, gerçek yaşamda da bir iyi arkadaşınız size yardım edecek demektir.

YALAN: Rüyada yalan iyi sayılmaz. Yalan söylediğini görmek düşünmeden yaptığınız işler yüzünden hem kendinize hem de etrafınızdakilere zarar vereceksiniz demektir.

YER ALTI: Rüyada yeraltında olduğunu görmek, bir konuyu olduğundan çok büyüttüğünüzü bildirir.

YENGEÇ: Rüyada yengeç görmek, sert tutumlu, geçimi zor birine yorumlanır.

YAKA: Rüyada yaka görmek, bol paraya ve iş girişimlerinin başarıya ulaşacağına işaret eder. Yakanın sarkık ve buruşuk olduğunu görmek işlerde zarara yorumlanır.

YEMEK: Tek başına yemek yemek, kötü bir haber alacağınıza yorumlanır. Hareketlerinize dikkat etmeniz gerektiğini de belirtir. Birçok insanla yemek yediğini görmek, bolluğun ve refahın habercisidir. Kazanç elde edip, kazancınızı başka insanlarla paylaşacaksınız demektir.

YILDIRIM: Rüyada yıldırımın eve düşmesi, evdekilerin zor, sıkıntılı zamanlar geçireceğine yorumlanır. Size yıldırım düştüğünü görmek, çok önemli bir hastalığa yakalanacağınızı belirtir.

YALI: Rüyada yalı görmek, emellerine ulaşacağına yorumlanır.

YÜRÜMEK: Düz ve doğru bir yolda yürüdüğünü görmek, o kişinin hayatında çok olumlu değişiklikler yapacağını belirtir. Başını öne eğerek yürümek, ömrünün uzun olacağına yorumlanır. Yağmur altında yürümek, ihtiyarlığında çok rahat ve mutlu bir yaşantı süreceğine işaret eder.

YABANCI: Rüyada yeni biri ile tanışmak, yeni bir iş olanağı yakalamak olarak yorumlanır. Rüyada bir yabancı görmek, kişinin çok yakında sevdiği biriyle karşılaşacağı anlamına gelir. Yabancıdan bir şey aldığını görmek iyiye, yabancıya bir şey verdiğini görmek kötüye yorulur.

YILAN: Rüyada yılan görmek her türlü düşman demektir. Çok zehirli oldukları bilinen engerek, kobra, gibi yılanları görmek çok daha da tehlikeli düşman demektir. Rüyada yılanı evde görmek düşmanın size kötülük yapacağına yorumlanır. Bu rüya karı kocanın kavga etmesine işaret eder.

YAZAR: Rüyada yazar olduğunu gören kimsenin işleri düzelecek, şansı açık olacak demektir.

YÜZMEK: Rüyasında yüzdüğünü gören kişi başarı kazanacağı bir iş yolculuğuna çıkacaktır. Kirli suda yüzdüğünü gören kimse kötü yollardan para kazanır. Dipten yüzmek işleri herkesten gizleyerek yürüttüğünüzü işaret eder.

YAĞMURLUK: Rüyada yağmurluk görmek, daha önce tanışmadığınız bir kimsenin işlerinizde büyük yardımı olacak anlamındadır.

YALDIZ: Rüyasında yaldız gören kimsenin hareketlerine dikkat etmediği taktirde çevresindekilere zarar vereceği anlamına gelir.

YIKANMAK: Rüyada yıkanmak, hastalık ve dertlerden sıyrılmaya, kulak yıkamak güzel, hayırlı haberler almaya yorumlanır.

YULAR: Rüyada yular görmek, birisinden pahalı bir hediye alacağınızı belirtir.

YÜN: Rüyada yün görmek, helal yoldan para kazanacağınıza işaret eder. Yün doldurmak, yakında evlilik yapacağınız anlamına gelir.

YAKMAK: Rüyada bir şey yakmak servet sahibi olmak demektir. Fakat eşya yanmaz da rengi kararırsa bu derde yorumlanır.

YUVA: Rüyada bir kuş yuvası görmek, aile yaşamında huzura yorumlanır. Bekar biri bu rüyayı görürse, yakında güzel bir evlilik yapacağına yorumlanır.

YUFKA: Rüyada yufka görmek çektiğiniz sıkıntılardan kurtulacağınıza, rahat ve huzurlu bir hayat geçireceğinize işaret eder.

YANAK: İnsanın rüyada yanağını görmesi, bolluğa, hayra ve refaha yorumlanır.

YULAF: Rüyada yulaf görmek, beklenmedik miktarda para kazanmak demektir.

YOL: Rüyada dar veya taşlı yolda yürümek, bazı kavgaların başınızdan geçeceğine işaret eder. Kenarları çiçekli bir yol görmek, aşk yaşamınızda güzel bir ilişkiye başlayacaksınız demektir.

YIKMAK: Bir evin yıkıldığını görmek, o kişinin öleceğine, eski bir evin yıkıldığını görmek, dert ve üzüntüye yorumlanır. Rüyayı kadının evin tavanının yıkıldığını görmesi, kocasının ölümüne yorumlanır.

YONCA: Rüyada yonca görmek, çok güzel bir paraya kavuşmaya yorumlanır. Yonca bulmak hayal kırıklığı yaşayacağınıza yorumlanır. Rüyasında yonca tarlasında yürüdüğünü gören genç bir erkek ise hayatında başarı kazanmak için harekete geçer. Evli kadınlar için yeni bir eve taşınmaya yorumlanır. Orta yaşlı kimse için işlerinde çok başarı kazanacağına ve yükseleceğine yorumlanır. Genç kızlar için bu rüya evliliğe işaret eder.

YARASA: Rüyada yarasa görmek, aslında kötü şansa, hastalığa yakalanmaya ve tehlikeye yorumlanır. Ancak yarasa görmek amacınıza ulaşmak için çok emek harcamanız gerektiğine de yorumlanabilir. Beyaz yarasa ölüme yorulur.

YÜZÜK: Rüyada yüzük görmek, iyiye işarettir. Yüzük takmak, yeni bir işe atılıp çok para kazanmaya yorumlanır. Nikah yüzüğü takmak güzel ve mutlu bir evlilik yapmak demektir.

YABAN ÖRDEĞİ: Rüyada yaban ördeği görmek veya satın almak, çok mutlu olacağınız bir davete katılacağınıza yorumlanır. Yaban ördeğini pişiren kişinin ise çok para kazanacağına ve servet sahibi olunacağına yorumlanır.

YANGIN: Yangın rüyaları birkaç şekilde yorumlanır. Rüyada bir konağın yandığını görmek, uzaktan sizi tedirgin edecek haber alacağınıza yorumlanır. Kendi evinin yandığını görürse, iş konusunda büyük zarar ve hastalık demektir. Eşyalarının yandığını gören kişinin el attığı her işte başarılı olacağına yorumlanır. Yanan şeyden sadece beyaz dumanlar çıkıyorsa, bu herkesi ilgilendiren bir olayın gerçekleşeceğine işaret eder. Kara duman çıkıyorsa, büyük derttir. Yangında sadece alev gözükmesi, zengin olunacağına yorumlanır.

YAMA: Rüyada yama gören kimse önemli bir sorunun üstesinden gelir.

YAS: Rüyasında yas tuttuğunu gören kimse sıkıntı ve dertlerinden kurtulacak, rahat bir döneme girecek demektir.

YALAK: Yeni bir aşk yaşayacağınıza işaret eder.

YANKI: Rüyada sesinin yankılandığını duyan kimse zor günler geçirecek ve bu zorluklar onu çok üzecek demektir. Bu rüyayı gören kimsenin kararlar alırken daha dikkatli davranması gerekir. Özellikle önemli konularda acele karar vermekten kaçınmalıdır.

YABAN KEÇİSİ: Rüyada yaban keçisi görmek, kötü bir kadınla, yasak ilişkiye gireceksiniz ve mutsuz olacaksınız demektir. Rüyada görülen keçinin sağlıklı ve irice olması çok para kazanılacağına ve servet sahibi olunacağına yorumlanır. Keçi hasta ve zayıf ise fakir olunacağına yorumlanır.

YAĞMUR: Rüyada yağmur görmek daima iyiye yorumlanır. Yağmurda yürümek, sıkıntılarından ve hastalığından sıyrılmak demektir. Bu rüyayı gören kişi işsizse çok güzel bir iş bulacağına yorumlanır. Para derdi varsa gelecekte para sıkıntısı çekmeyeceğine, aşıksa sevgilisine kavuşacağına yorumlanır.

YUNUS: Rüyada yunus balığı görmek, mutlu ve huzurlu bir evlilik yapacağınıza işaret eder.

YAY: Sağlığınızın düzeleceğini bildirir. Eğer sağlığınıza dikkat ederseniz bir daha ciddi bir hastalık geçirmeyeceksiniz demektir.

YUMURTA: Rüyada yumurta zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Ayrıca evliliği de işaret eder.

YATAK: Rüyada yatak görmek, yeni bir aşk macerasına yorumlanır. Genelde yatak rüyası görmek yola çıkmak anlamındadır. Temiz bir yatak görmek, güzel ve eğlenceli bir tatile çıkmak demektir. Rüyada eve yatak almak rüyayı gören bekarsa, istediği kimseyle evleneceğine yorumlanır. Yatağını satan veya atan kişi işinden istifa eder.

YELEK: Rüyada yelek görmek, dertlerle uğraşmak anlamına gelir.

YORGAN: Rüyada yorgan gören kişi mutlu olacak demektir.

YUMAK: Rüyasında yumak gören kimsenin işleri daha da karışacak demektir.

YILBAŞI: Yılbaşı ile ilgili rüyalar evlenmeye ve aşka yorumlanır.

YEMEK PİŞİRMEK: Rüyada yemek pişirmek, istediklerine kavuşmaya yorumlanır.

YAYLA: Rüyada yayla görmek işinizi değiştireceğinize işaret eder.

YANARDAĞ: Rüyada yanardağın patladığını görmek, genç bir erkek için, yeni tanıştığı birisiyle aşk yaşayacağına ama bu aşkın mutluluk getirmeyeceğine yorumlanır. Bu rüya orta yaşlı biri için, gönülsüz olarak çevresinin değişeceğine işaret eder. Genç bir kadın için ise, çok seveceği fakat iyi huylu olmayan birisiyle evleneceğine yorumlanır. Bir yanardağın gürültüyle faaliyete geçmesi önemli birisiyle bir sorun hakkında görüşme yapmak demektir.

YELPAZE: Rüyada yelpaze rahata, sıkıntıdan ve kavgadan kurtuluşa, yoksulluktan varlığa yorumlanır.>

YASTIK: Rüyada yastık görmek, genç bir erkek için; çok yakında önüne çıkacak bir fırsatı iyi değerlendirdiği takdirde mutlu ve rahat bir yaşam süreceği anlamına gelir. Orta yaşlı bir erkek için bu rüya çok eğleneceği ve rahatlayacağı bir tatile çıkmak anlamındadır. Bekar bir kadın için rüyada yastık görmek parası olan ve iyi huylu birisiyle evlenmeye yorumlanır. Evli bir kadın içinse bu rüya çok iyi bir arkadaş sahibi olamaya yorumlanır.

YÜK: Rüyasında yük taşıyan bir kişi yüksek bir makama yükselir.

YOĞURT: Rüyada yoğurt görmek, yemek, zengin olmak ve uzun yaşamak demektir.

ZEYTİN: Rüyada zeytin para kazanmak demektir. Siyah zeytin, bundan sonra rahat ve huzur içinde yaşamak anlamına gelir. Yeşil zeytin zengin olmak ve gayrimenkul almak demektir. Zeytin ağacı kısmet demektir.

ZENCİ: Rüyasında zenci gören kişinin geçinebilmek için çok çalışması gerekir. Evin içinde zenci görmek uzun süredir sonuçlandıramadığınız bir işi bitireceğinize yorumlanır.

ZAYIFLAMAK: Rüyada çok zayıflamak iş yaşamındaki sıkıntılarla uğraşamayıp ruhsal sıkıntılara düşmek demektir. Rüyada insanların da hayvanların da zayıflaması kötüye yorumlanır.

ZEBANİ: Rüyada zebani görmek, sıkıntılı bir döneme gireceğinizi haber verir.

ZIMBA: Rüyada zımba görmek, inatçı huyunuz yüzünden, çevrenizdeki insanları inciteceğinize işaret eder.

ZIRH: Sizi her konuda destekleyecek, başınız her sıkıştığında yardım edecek dostlara sahip olduğunuzu işaret eder.

ZİYARET: Rüyada birini ziyaret etmek, mutluluk demektir. İstemediğiniz bir ziyaret ise, sevmediğiniz insanlarla aynı ortamı demektir.

ZABITA: Rüyada zabıta görmek başınıza bir sıkıntı gelecek demektir.

ZAMPARA: Çok yoğun bir iş yaşamınız olduğuna, işleriniz dışında bir şeye vakit ayıramadığınıza işarettir.

ZEBRA: Maceraya olan düşkünlüğünüzden sürekli tehlikeye atılıyorsunuz demektir.

ZİNCİR: Rüyada zincir görmek güçlü olunacağına yorumlanır. Bekar birisi için evleneceğine işarettir. Rüyayı gören kişi gurbette ise vatanına dönecek demektir. Boynunda zincir görmek, iftiraya uğrayacağınız anlamına gelir. Rüyada el ve ayaklarının zincirle bağlı olduğunu görülmesi kişinin çok büyük bir isteği olduğuna yorulur.

ZENGİN: Rüyada zengin birini görmek çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğinizi işaret eder.

ZAN: Biri için iyi düşünmek hayra ve hayra vesile olacak şeylere delalet eder. Rüyada herhangi bir zanda bulunmak, suç ve haram işlediğinize yorumlanır. Birisi için ‘Ben öyle zannediyorum’ diye suçlamada bulunduğunuzu görmek, o kişi hakkında düşmanlık beslediğinize işarettir. 

ZİL: Rüyada zil sesi duymak güzel olaylara yorumlanır. Genç bir erkek için zil yüksek bir makama yükseleceğinin işaretidir. Orta yaşlı kimse için bu rüya yaşamında iyi değişiklikler yapmaya yorumlanır. Bekar bir kız için mutlu olacağı bir evliliğe işaret eder. Eğer rüyayı gören evliyse geleceği oğlan çocuğunun doğumuna yorumlanır.

ZÜRAFA: Çok güzel ve karlı bir yolculuğa çıkacağınıza işaret eder.

ZAKKUM: Rüyada zakkum görmek, kötü ve üzüntü verecek bir haber almak demektir.

ZANGOÇ: Rüyada bir kilise zangocunu görmeniz, günahınızla işlediğiniz sevabın tartıldığı takdirde birbirine denk olduğunu gösterir. Zangoç aynı zamanda akrabalarınızdan birinin fakirliğini size ihbar etmesi bakımından bu rüya oldukça anlamlıdır. Mutlaka yardımına koşulacak kimselerin varlığını gösterir.

ZERDALİ: Rüyada zerdali görmek, iyi bir haber olarak yorumlanır.

ZÜMRÜT: Zümrüt birkaç şekilde yorumlanır. Rüyada zümrüt görmek alın terinizle kazandığınız para olarak yorumlanır. Bir ziynet eşyasına takılıysa, yuva kurmak demektir. Rüyasında zümrüdün çatladığını görmek, aşık olduğu kimseye gücenmek anlamına gelir. Rüyada mücevher taktığını gören kadın, çocuk sahibi olur demektir. Zümrüt takan kadının eşi ona sadık olacak demektir.

ZİYAN: Bir olay nedeniyle ziyana uğrayan insan, emeğinin karşılığını mutlaka alacak demektir.

ZİYAFET: Bu rüyalar daima hayra yorulur. Rüyada ziyafet vermek iyilik yapmak demektir. Ziyafet sofrası görmek hayatının sonuna kadar para derdi çekmemek demektir. Bir ziyafet sofrasına oturmak istediği makama yükselmek anlamındadır.

ZALİM: İyi arkadaşlarınızın sağlıklarıyla ilgili haberlerin sizi mutlu edeceğine yorumlanır.

ZİNDAN: Çok güvendiğiniz bir işte hayal kırıklığına uğrayacaksınız demektir.

ZAFER: Çok zor bir sorunun üstesinden gelerek başarıya ulaşacaksınız demektir. Karşınıza çıkan tüm sıkıntıları aşacaksınız anlamındadır.

ZİRVE: Mücadeleci yapınız nedeniyle, daima sorunların üstesinden gelecek, başarılı olacaksınız demektir.

ZELZELE: Başınıza çok büyük belalar geleceğine işaret eder. Çok kötü bir rüyadır.

ZAMK: Ağaçların salgıladığı zamktan yediğini görmek bir kimsenin fazla olan malından istifade etmeye, zamk görmek hayır ve menfaate delalet eder. 

ZAFİYET: Rüyasında zafiyet geçiren önemli bir olay karşısında çaresiz kalacak demektir.

ZAFERAN: İnsanın vücudunda ve elbisesinde lekesi ve rengi belirmemiş olan zaferan hayırla ve güzel isimle anılmaya, rengi elbiseye etki yapmış olan zaferan hastalığa, zaferan öğütmek şaşılacak bir işte bulunmaya delalet eder. 

ZABİT: Rüyada zabit görmek istenilmeyen, kötü bir olaya isminizin karışması anlamındadır.

ZARF: Rüyada kağıt zarf görmek, gizli bir olayı ortaya çıkaracağınıza yorumlanır. Zarfın içine bir kağıt koymak girdiğiniz bir toplulukta lider olacağınızı işaret eder. Kapalı zarf haberdir. Temiz bir zarfa kağıt koymak ise paradır. 

ZEMZEM: Rüyada zemzem suyu görmek çok tehlikeli hastalıktan kurtulmaya, üzüntünün ve sıkıntının biteceğine yorumlanır.

ZAHMET: Zahmet ve meşakkat çektiğini görmek rahata kavuşmaya yahut kaçınılması gereken şeyleri yapmaya delalet eder.

ZAR: Rüyada zar oynamak ve kazanmak size yarar sağlamayacak, helal olmayan paraya ve mal kaybına yorumlanır.

ZEYBEK: Akrabalarınız ve arkadaşlarınızla, eğlenceli vakit geçireceğinizi haber verir.

ZEHİR: Rüyasında zehir içerek öldüğünü gören kişinin yaşamında güzel gitmeyen olaylar gerçekleşir. Rüyada zehirlenmekten kurtulmak yaşamının bundan sonra ferahlık ve bolluk içinde olacağına yorumlanır. Rüyada başkasını zehirlemek bir sıkıntı yaşayacağını ancak bu sıkıntıların geçeceğine yorumlanır. Etrafınızda olan olaylar moralinizin bozulmasına neden olacak demektir.

ZABIT: Rüyada zabıt tutulduğunu görmek, ilginiz olmadığı halde adınızın kötü bir olaya karışacağına işaret eder. 

ZARAR-ZİYAN: Zarar ve ziyan insanın işlediği günaha; insana erişen zarar ve musibet hastanın vefatına, yoksulluk ve manen kör olmaya, insana isabet eden kötülükten düşmanının sevinç duymasına delalet eder. Zarar rüyalarının tam tersi çıkar. 

ZAMBAK: Rüyada zambak gören kimsenin işleri iyi olacak, bol para kazanacak demektir. Beyaz zambaklar görmek huzur ve mutluluğa erişileceği anlamındadır.

Yorumlar kapalı.