Selülit Nedir? Selülitten Kurtulmanın Yolları Neler?

Selülit Nedir?

Selülit, östrojen hormonunun etkisiyle oluşabilen, aşırı ve dengesiz beslenme, kilo alımı ve hareketsizlik de devreye girdiğinde artan estetik bir sorundur.

Deride daha çok uyluk, basen ve kalçalarda görülen portakal kabuğu görünümünde çukurcuklarla ortaya çıkan bir durum olan selüliti, yürüyüş, yüzme gibi hafif sporlar ve doğru tedavi yöntemleriyle kontrol altında tutmak mümkün.

Cilt kalitesini artırırken sorunlu bölgedeki yağ dokusunu da hedef alarak etki eden yeni nesil teknolojiler hakkında bilmeniz gereken her şey aşağıda…

Selülit 3 aşamada vücudumuza yerleşir

  1. Dışarıdan bakıldığında belli olmaz ancak deri el yordamıyla sıkıldığında görünür (onu engellemenin tam zamanı)
  2. Dikkatli bakıldığında çok az görünür çok belirgin olmadığı için bazı ışıkların altında görünmez bile (işte bu aşamada onu yok etmek için hala bir şeyler yapılabilir)
  3. Görünür durumdadır ve biz ondan kaynaklandığını anlayamasak da bazen ağrılara sebep olabilir (bu aşamada tedavi ve ameliyat gerekebilir)

Selülitte Bacak Ağrısı

Çoğumuz bacak ağrılarımızın selülitten kaynaklandığını bilmeyiz. Selülitli doku sinirler üzerine yapmış olduğu basınçla çeşitli şiddetlerde ağrılara sebep olabilir, bu ağrıların bir diğer sebebi de sinir hücrelerinde kan dolaşımının durması ve bu hücrelerin gerektiği kadar kanla dolmaması ve oksijen alamamasıdır. Ancak korkmayın, tedavisi mümkün!

Selülit tedavisi

Selülitten kurtulmak mümkün! En etkili iki yöntem, Mezoterapi ve liposuctiondır. Mezoterapi ve liposuction yaptırarak 3.aşamada olan selülitten bile kurtulmak mümkün. Mezoterapi iğneler ve enjektör yardımıyla yağ hücrelerini parçalayarak, hücreler tarafından tekrar kullanılabilir duruma getirir ve böylelikle kan dolaşımı o bölgede tekrar aktif hale gelir ve lipoliz mekanizması tekrar çalışır hale gelir.

Selülit Ameliyatı

Liposuction’ da ise yağlar şırınga yardımıyla çekilir yani zayıflama konusunda da birebir. Ozon tedavisi, lazer, akupunktur, basınç tedavisi, lipoelektro gibi çeşitli tedaviler de mümkün. Bütün bu tedavilerin ortak amacı yağ hücrelerini parçalayarak kan ve lenf dolaşımını sorunlu bölgelerde tekrar aktif hale getirmek.

Selülite Doğal Çözüm

Masaj Yapın

Kuru fırçalama, doğal ve etkili yöntemlerden biridir, kan dolaşımını arttırarak epidermisde dolaşım sistemine yardım eder. Kremlerde dikkat etmemiz gereken; anti-inflamatuar, dolaşımı güçlendirici adipolitik yani yağ hücresi parçalayıcı, kolajen arttırıcı gibi derinin ilk tabak Yağlarda ise, detoksifiye etmede etkili yağlar seçmeliyiz.

Selülit için Yağ

  • Ardıç yağı
  • Mandalina yağı

Karıştırın ve her gün uygulayın. Detoks etkisiyle dokularda sıvı birikimini azaltarak cildinizi sıkılaştıracak ve sağlıklı bir görünüm kazandıracak.

Selülitte Yosun Etkisi

Organik Yosun yada yosun kremleri yada maskelerini uygulayın.

Selülitte Kahve telvesi

Kahve telvesi ile selülitli bölgeye masaj yapın. Kahve telvesiyle hafta da 1 kere bacaklarınızı keseleyin.

Selülit İçin Yosun, Kayatuzu ve Zeytinyağı

  • Yosun
  • Kaya tuzu
  • Zeytinyağı

Hazırladığınız karışımı masaj yaparak sorunlu bölgelerinize haftada 1 kere uygulayın.

Selülit İçin Kahve telvesi, Hindistan Cevizi yağı ve Bal

Kahve telvesi, Hindistan cevizi yağı ve bal ile hazırladığınız bu karışımla haftada üç defa masaj yaparak oldukça sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Selülit Diyeti

Yağları parçalayan ve toksinlerle beraber vücuttan atılmalarını sağlayan yiyecekleri beslenme düzeninize ekleyerek ve fazla yağ oluşumuna ve toksinlere yol açan yiyecek ve içecekleri hayatınızdan uzak tutarak bu diyeti uygulamış oluyorsunuz aslında.

Maydanoz, portakal, brokoli, kakao, somon balığı, muz, yeşil çay gibi yiyecekler bu diyetlerin başlıca besinleri. Üstelik birçoğu keyifle tüketeceğiniz besinlerden örneğin kakao ve yağsız süt ile keyifle içeceğiniz bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Uzak durmamız gereken yiyeceklerde aslında hepimizin bildiği gibi, rafine şeker, alkol, trans yağlar, yüksek miktarda hayvansal protein gibi yiyecek ve içecekler.

Yorumlar kapalı.