Süt Kesilince Neler Yapılır?

Kesilen Sütü Değerlendirme

Kaynatılan süt bazı nedenlerden dolayı pıhtılaşmaya başlar ve bu duruma halk arasında süt kesilmesi denir. Eğer kaynattığınız süt bazı kimyasal sebeplerden dolayı kesildiyse sakın çöpe atmayın çünkü değerlendirmenin birden fazla yolu var.

Süt kesilmesi nedir?

Kaynatılan sütün aniden pıhtılaşmasının nedenleri arasında; zamanlama hatası, sıcaklık, mikroorganizmalardan kaynaklı gerçekleşen kimyasal sebepler bulunur. Sütün kesilmesi normal bir durum değildir ve bu sütün bozuk olduğunun işaretidir. Süt kaynama esnasında kesildiyse endişelenmeyin. Bu sütten birden fazla tarif çıkarmak mümkün.

Lor Peyniri

Kesilen süte 1 adet limon sıkın ve hızlı bir şekilde karıştırın. Karıştırmaya devam ettikçe dütün iyice topaklandığını göreceksiniz. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde kaynakttıktan sınra dütün ağzını kapatın ve dinlendirin. Ardından suyunu süzün. Lor peyniri kıvamında bir süt ürünü hazırlamış olacaksınız. İsteğinize göre tuz ekleyebilirisiniz.

Çorbalarda

Kesilen sütü çorbalarınızda kıvam artırmak için kullanabilirsiniz. Bunun için sütünüzü blender’dan geçirmeniz yeterli olacaktır.

Hamur İşlerinde

Ekşiyen sütü atmak yerine hamur işlerine dahil edebilirsiniz. Yiyeceğiniz piştikten sonra hiçbir şekilde kötü tat ya da koku almayacaksınız.

Eti Marine Etmekte

Kesilen sütü kırmızı eti yumuşatmada kullanın çünkü süt içinde bulunan laktik asit etinizi yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

Çiçek Sulama

Sütü değerlendirebileceğiniz bir başka yer ise bitkiler. Sütte bulunan bol miktardaki kalsiyum bitkilerinizi canlandıracaktır. Sütü, bitkiyi sular gibi bitkinin kök kısmına dökmeniz yeterli olacaktır.

Kedi maması

Evcil hayvanlarınız için iyi bir mama takviyesi olacaktır. Sütteki kalsiyum hayvanların gelişimi için oldukça önemlidir. Mamalarına kesik sütü ilave edebilirsiniz.

Cilt bakımı

Yüksek oranda protein, mineral, kalsiyum gibi değerlere sahip olan süt cildiniz için iyi bir bakım kaynağıdır. Kesik sütle temiz cildinize masaj yapabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.