Toprak Tonlarında Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

İster gece makyajı ister günlük makyaj olsun, toprak rengi her durumda muhteşem etkisini gösterir ve zarif bir görünüm sunar. Krem, bronz, bej ve kahverengi gibi tonlarla yapacağınız makyaj size duru, saf bir güzellik verecektir.

Toprak Tonlarında Göz Makyajı Nasıl Olur?

Bu makyajın şartı gözleri belirginleştirmektir. Toprak tonlarının daha yoğun olduğu bir göz makyajında çoğu zaman kahverengi tonları kullanılır. Bilhassa kahverengi ve yeşil gözlüler bu sayede bakışlarını daha etkili hale getirebilir. Göz kapağına uygulanan göz farının rengini eşit bir şekilde dağıtmak için dağıtıcı fırçadan yardım alınmalıdır. Böylelikle göz kapağında kolayca renk tonlaması yapılabilir. Dışarıdan içeri yaklaşırken kullanılan renkler koyudan açığa doğru olmalıdır. Eğer ışıltı seviyorsanız kahve tonlarında parlak göz farlarını kullanabilirsiniz. Gözlerinizin daha büyük görünmesi için de göz pınarlarınıza çok açık tonda aydınlatıcılar veya göz farları sürebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=x_41QUqNwEc

Toprak Tonlarında Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Cildimizi makyaja hazırlamak için güzelce temizlemeli ve nemlendirmeliyiz. Nemli cilde uygulanan makyaj daha kalıcı olacaktır. Nemlendirme işleminin ardından cilt tipine uygun bir fondöten sürülmelidir. Göz altlarını kapatmak ve kusurları gizlemek için kapatıcı kullanımı ihmal edilmemelidir. Sıcak tonlar arasında bulunan toprak tonları günlük makyajda sıklıkla kullanılır.

Krem Far Kullanın

Yoğun fakat doğal bir göz makyajı yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan krem farlar; bej, bronz ve kahverengi tonlarıyla bu makyaj için gayet uygundur. Dilerseniz far fırçasıyla dilerseniz de elinizle kolayca sürebileceğiniz bu krem farlar çabucak dağılacaktır. Sabitleme işleminin ardından uzun süre kalıcılığını muhafaza eden bu farlar, güzelliğinizin en büyük destekçilerinden biridir.

Toprak Tonunda Far paleti

Far paletiniz varsa, göz makyajı yaparken daha fazla seçeneğinizin olacaktır. Bu sayede toprak renklerinin hepsini aynı yerde bulabilecek, tarzınıza ve ruh halinize göre istediğiniz rengi tercih ederek toprak tonlarında harika bir göz makyajı yapabileceksiniz. Günlük makyajınız için daha parıltılı ve açık farları tercih edebilir, buğulu bir gece makyajı için koyu kahverengiye yönelebilirsiniz. Bronz ve altın gibi parıltılı renkler ile mat kahverengi farlar birbirine çok yakışacaktır.

Toprak Tonunda Allık

Toprak tonlarında makyajın ton sür ton olmasını istiyorsanız yanaklarınızda kullanacağınız toprak tonunda bir allık çok işinize yarayacaktır. Makyajınız tek bir tonda ve daha iddiali görünecektir. Hangi toprak tonlu allık daha güzeldir diye soracak olursanız Maybelline Fit Me 10 Buff rengi allığı kullanmanız tavsiye edilir. Eğer bronzerle birlikte uygularsanız cildinize doğal bir ışıltı katar.

Toprak Tonunda Ruj

Günlük makyajınızda toprak tonlu bir ruj kullanmaktan hoşlanıyorsanız önerilerimize kulak verin: Dilerseniz Maybelline rujların öne çıkanlarından biri olan kremsi yapıdaki saten bitişli Color Sensational 745 Wooden Brown’u kullanın. Her cilt tonuna uyum sağlayan kahve nude tonunu güvenle deneyebilirsiniz. Hem dudaklarınızın canlı görünmesini sağlar ve kurumasını önler.

Göz Kalemi ile Makyajınızı Öne Çıkarın

Ya da Maybelline Tattoo Liner Gel göz kalemleri içerisinde yer alan 911 Smooth Walnut, toprak tonlarıyla yapılan göz makyajında rahatlıkla kullanılabilir. Hafif bir göz kalemidir fakat oldukça yeteneklidir. Sabitlendiği zaman tıpkı dövme etkisi göstererek bütün gün kalıcılığını muhafaza eder. Bu kalemi kirpik diplerinize rastgele sürün ve hemen dağıtın. Yumuşacık bir formüle sahip olduğundan dağıtırken güçlük çekmeyeceksiniz. Buğulu bakışlarınız görenleri derinden etkileyecektir. Öte yandan makyajınız bütün gün sabit durmayı başaracaktır.

Yorumlar kapalı.