Deloday Şurup Nedir? Nasıl Kullanılır?

Etken Madde
Her 1 mL şurup 0,5 mg desloratadin içerir.

Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurup Ağızdan alınır.
Satış Fiyatı 11.41 TL [ Eylül 2019 ]

Yardımcı maddeler
Propilen glikol, sorbitol çözeltisi (%70), sitrik asit anhidr, trisodyum sitrat dihidrat, sodyum benzoat, şeker, tutti frutti aroması, sunset sarısı (FD&C-Yellow no:6 / El 10).

Deloday Şurup Nedir ve Ne için Kullanılır?

  • Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurup her mL’sinde 0,5 mg desloratadin içerir. DELODAY 0,5 mg/mL şurup, plastik kapaklı cam şişede ambalajlanmıştır.
  • Deloday Şurup uyku hali oluşturmayan antialerjik bir ilaçtır. Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
  • Deloday Şurup alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
  • Deloday Şurup ayrıca, ürtiker ile birlikte kaşıntının giderilmesi, derideki kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında da kullanılır.

DELODAY Şurup Kullanım Şekli

Şurubu yutunuz ve arkasından biraz su içiniz. DELODAY’i besinlerle ya da ayrı alabilirsiniz.

  • 6 aydan 11 aya kadar olan çocuklar: Günde bir kere 2/5 ölçek (1,0 mg / 2 mL).
  • 1 yaştan 5 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere yarım ölçek (1,25 mg / 2,5 mL).
  • 6 yaştan 11 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere bir ölçek (2,5 mg / 5 mL).
  • Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Günde bir kere iki ölçek (5 mg /10 mL).

Tedavi süresi konusunda, doktorunuz sizdeki alerjik nezlenin tipini belirleyerek ne kadar süreyle Deloday Şurup almanız gerektiğine karar verecektir.
Eğer sizdeki alerjik nezle, aralıklı tip (belirtilerin haftada 4 günden daha az ya da 4 haftadan daha kısa süreyle var olması) ise, doktorunuz hastalığın geçmişini değerlendirecek ve size bu doğrultuda bir tedavi programı önerecektir.
Eğer sizdeki alerjik nezle, kalıcı/sürekli tip (semptomların haftada 4 gün ya da daha fazla ve 4 haftadan daha uzun süreyle var olması) ise, doktorunuz size daha uzun süreli bir tedavi önerebilir.
Ürtikerin tedavi süresi hastadan hastaya farklılık gösterebilir, bu nedenle doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Çocuklarda kullanımı: Deloday Şurup 6 aydan itibaren kullanılmaktadır.

Yaşlılarda kullanımı: Desloratadinin etkinlik ve güvenlilirliği yaşlılarda henüz belirlenmemiştir.

Özel kullanım durumları

Karaciğer yetmezliğinde kullanım: Karaciğer yetmezliğinde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Böbrek yetmezliğinde kullanım: Şiddetli böbrek yetmezliğinde, DELODAY dikkatle kullanılmalıdır.

  • Eğer Deloday Şurup etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla DELODAY kullanırsanız
DELODAY’i yalnızca size reçete edildiği kadar kullanınız. Kazara alınan aşırı doz ile ilişkili ciddi sorunlar beklenmemektedir. DELODAY’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Deloday Şurup kullanmayı unuttuysanız
Eğer almanız gereken dozu zamanında almayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz o dozu alınız, daha sonra tedavinize olağan şekilde devam ediniz.Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Deloday Şurup Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi DELODAY’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. İstenmeyen olaylar aşağıda sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır:

Farklı organ sistemlerinde;

Çok yaygın (> 1/10), yaygın (> 1/100 ila < 1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Yaygın: Bitkinlik.

Yaygın olmayan: Ağız kuruluğu, baş ağrısı.

Çok seyrek: Alerjik reaksiyonlar (Nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, kaşıntı, ürtiker kurdeşen, döküntü), hayal görme, inme, artan vücut hareketiyle huzursuzluk, çarpıntı, kalp atışının hızlanması, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, karaciğerde iltihap, sersemlik, fiziksel ve ruhsal aşırı hareketlilik durumu, mide ağrısı, bulantı (hastalık hissi), kusma, ishal, uykusuzluk, uyku hali, kas ağrısı, şişkinlik.

Deloday Şurup Aşağıdaki Durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Desloratadin, loratadin veya özellikle renklendirici madde El 10 gün batımı sarısı olmak üzere DELODAY’in içeriğindeki diğer bileşenlerden herhangi birine karşı duyarlı (alerjik) iseniz.
  • Deloday Şurup 6 ay ila 11 yaşlarındaki çocuklar, ergenler (12 yaş ve üzeri), yaşlılar dahil yetişkinler için endikedir.

Deloday Şurup aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Böbrek fonksiyonlarınız zayıfsa.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Deloday Şurup yiyecek ve içecek ile kullanılması

Aç veya tok karnına alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamilelerde kullanımı

Eğer hamileyseniz Deloday Şurup kullanmayınız.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Eğer emziriyorsanız Deloday Şurup kullanmayınız.

Araç ve makina kullanımı

Önerilen dozlarda, Deloday Şurup sizde uyku hali oluşturması veya dikkatinizin azalmasına neden olması beklenmemektedir. Ancak çok seyrek de olsa DELODAY, bazı hastalarda uyku hali oluşturabilir. Bu durum sizin araç ve makine kullanmanızı etkileyebilir.

DELODAY’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

  • Deloday Şurup , 0,10 mg sodyum benzoat içermektedir. Yeni doğmuş bebeklerde sarılık riskini arttırabilir.
  • Deloday Şurup , şeker içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
  • Deloday Şurup , sunset sarısı (El 10) içermektedir. Aleıjik reaksiyonlara sebep olabilir.
  • Deloday Şurup , sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
  • Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurubun her 1 mL’si 1 mmol (0,23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Deloday Şurup diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur.

Yorumlar kapalı.