Diyet Yanlışları

Detoks Diyeti Yanlışları

Detoks birçok organın kendi kendine yerine getirebildiği bir vazifedir. Doğu besinlerle kabiliyetleri artıyor. Ama bu sabahtan akşama kadar meyve suyu, sebze suyu için anlamına gelmiyor. Yeşil detoks. kırmızı detoks gibi tanımlamaların hiçbir bilimsel temeli yok. Bunlar şok diyet. Beslenme ve diyetle ilgili bilimsel olmayan ifadelerin reyting haline getirilmemesi gerekiyor. Bu şekilde daha hastalıklı, daha obez bir yeni nesle doğru hızla ilerleniyor. Diyet parmak izi gibidir. Kişinin psikolojik, fizyolojik, sosyolojik özelliklerine göre beslenmenin programlanması gerekir.

Kinoa Chia Yerine Bulgur Yenmeli

Dünyada süper food diye bu tanım protein, vitamin ve mineral oranı yüksek, iyi yağlardan, liften yüksek dan besinler var. Bunların en başında da tam tahıllar, bakliyat, kuru yemişler geliyor. Böyle olunca dünya da her bölgede en süper besinleri ayırmaya başladı.
Kendi bulgurumuzdan, mercimeğimizden önce dışarıya odaklanmaya, kinoa, chia tohumu, avokado tavsiye etmeye başladık. Ama bizim bağırsak floramız başka coğrafyalarda üretilen besinlere çok uygun değil. Dünya Sağlık Örgütü de zaten dengeli,yeterli, çeşitli, düzenli beslen ama en önemlisi yerel beslen diyor.

Sağlıklı Diyet İçin Sebze Suyu mu İçilmeli?

Doygunluk duygusu için bir gıdayı çiğnemek zorundasınız. Çiğnemediğiniz takdirde beyinde iştah reseptörü sayısını artırıyorsunuz Yani içerek zayıflayın diyenler kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar. Beş günlük o içecek diyetinin sonucu tartıda üç kilo ise bir ay sonra beş kilo olarak geri geliyor.

Diyette Kırmızı Et Sinirli Mi Yapar?

Toplumda bir kırmızı et çılgınlığı var. Yapılan çalışmalara göre uzun süreli kırmızı et tüketimi bireylerin daha agresif,daha sinirli hale gelmesine sebep oluyor. Çok et tükettikçe toplumsal olarak mizacımız değişiyor. Kırmızı ete elbette ihtiyacımız var ama bir oturuşta 500 gramlık bonfile yemeğe değil.

Hayatınızı Kanaatkar Yaşayın

Yeni çalışmalar hedonik obeziteden yani haz bağımlısı bireylerden bahsediyor. Beyindeki ödül bölgesi yağlı, şekerli, unlu gıdalarda daha mutlu oluyor. Eğer hayattan doymuyorsanız, tabaktada da doymuyorsunuz. bundan dolayı diyetisyenler kişileri mutlu eden yiyecekleri az da olsa diyete ekliyor.

Egzersiz Yapın

Metabolizma hızınız düşükse hastalık yatabilir. Metabolik hızınızı arttırmak istiyorsanız önce kas oranını arttırmak için düzenli egzersiz yapın. 6 saatin altında ve 8 saatin üstünde uyumayın. özellikle gece 23.00 ile 04.00 arası uyku çok önemlidir.Düzenli su için.

Zayıflamak İçin Temiz Hava Önemli

Eşyalarınız ortama radon gazı dediğimiz bir bir gaz bırakıyor. Yerde biriken bu gaz metabolik hızınızı azaltır halsiz hissettirir. İştah yönetimini olumsuz etkiler ve depresifliğe sebep olur. Sık sık yaşadığınız ortamı havalandırın ve doğada yürüyüş yapın.

Yorumlar kapalı.