Diyetisyen Anlatıyor 1 Bir Porsiyon İskender Kaç Kalori aldırır

İskender Kaç Kalori Yapar Kilo Yapar mı Diyetisyen Cevaplıyor “İskender lezzetli mi lezzetli bir yiyecektir. Bu kadar sevilen bir yiyecekle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de kaç kalori olduğu ve kilo aldırıp aldırmayacağıdır. Makalemizde bu hususta bilgi edinebilirsiniz” Kebaplarıyla ünlü olan Bursa’nın en sevilen lezzetlerinden biri de İskender’dir. Kimi zaman İskender döner kimi zaman da İskender kebap diye anılan bu yemeğin tarihi 1867 yılına dayanır. Kayhan Çarşısı’ndan başlayarak her yere yayılan bu efsane lezzet, incecik

İskender Kaç Kalori Yapar?

Uzman Diyetisyen Merve Gülünay Anlatıyor 1 porsiyon iskender 750 kaloridir. Bir porsiyon İskender kebabı mideye indirmek çok kolay olsa da onun verdiği kaloriyi yakmak bir hayli zordur. İskender yedikten sonra hiç ara vermeden 2 buçuk saat boyunca bisiklet sürerseniz, işte o zaman aldığınız kaloriden kurtulabilirsiniz.

Tereyağ ve hayvansal yağlar kilo aldırır.

Bu açıdan İskender kilo yapar mı? sorusuna vereceğimiz cevap, ‘evet’ olacaktır. İskender, kalori bakımından zengindir ve genelde tereyağı ile yapılmaktadır. “Acaba tereyağsız İskender kilo aldırır mı?” diye merak edebilirsiniz. Buna “hayır” demeyi çok isterdik fakat maalesef tereyağı olmasa da İskender yine kilo yapacaktır. Et İskender kilo yapar mı? diye de sorulmaktadır. Et İskender orta kalorilidir ve 476 kalori içermektedir. Devamlı İskender yemek, elbette ki formumuza gölge düşürecektir. Bir ay veya bir hafta arayla azar azar İskender yiyebilirsiniz. Lakin şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalısınız; hangi yemek olursa olsun aşırı tüketirseniz kilo

İskender Diyette Yenir mi?

İskender dönerin yağ ve kalori miktarı fazladır. Bu yüzden diyet yapanlar için ideal olduğunu söylemek mümkün değildir. Şişmanlamak istemiyorsanız veya zaten fazla kilolarınızdan kurtulmanın yollarını arıyorsanız, canınız İskender çektiğinde bunu hatırlamalı ve daha düşük kalorili ürünlere yönelmelisiniz. Zayıflama aşamasında iseniz vücudunuzun gereksinim duyduğu proteini karşılamak için mutlaka İskender ve benzeri kalori deposu şeyler tüketmeniz gerekmez. Haşlanmış veya ızgarada pişmiş et yemekleri de ihtiyacınızı giderecektir. Üstelik haşlanmış yumurta da önemli bir protein kaynağıdır. Diyetisyeniniz her gün almanız gereken protein miktarını belirleyecektir ve sizin de buna dikkat etmeniz gerekir. Aşırı miktarda protein ve karbonhidrat almamalı, her zaman dengeyi korumalısınız.

Diyetisyen Seda Avcı’dan Evde İskender Yapımı Tarifi Malzemeler

  • Bütün parça dana eti
  • Tereyağ ya da sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Pide
  • Domates salçası
  • 1 kase yoğurt

Hazırlanışı

Ağızda dağılan yumuşacık ve lezzetli bir iskender kebap hazırlayacağız. Bunun için önce, kasaptan yağsız bütün parça dana eti alıyoruz, dışarıda yediğimiz İskender kebaptaki etler gibi uzun uzun ve ince ince dilimlere ayırıyoruz. Yapışmaz tavamızı güzelce kızdırıyoruz ve dilimlediğimiz etleri tavaya alıyoruz.

Tavanın kapağını kapatıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Bu sırada bazen etlerin diğer yüzünü de çevirerek iyice pişmesini sağlamalıyız. Etler önce suyunu salacak ve sonra geri çekecektir. İşte bu aşamada azıcık yağ ekliyoruz. Tereyağı kullanmak lezzeti ikiye katlasa da biraz ağır gelebilir. Bu sebeple ayçiçek yağı da tercih edebiliriz. Etlerin çiğ kaldığını ve yapıştığını görürsek az bir miktar sıcak su ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.

Son olarak tuzunu ilave ediyoruz, damak zevkimize göre içerisine karabiber de atabiliriz. Pişen etleri ocaktan indiriyoruz ve büyük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz. Küp küp doğranan pideleri bu tavaya yerleştiriyoruz ve orta ateşte kavuruyoruz. Ara sıra karıştırmayı unutmamalıyız ve pidelerin rengi biraz değişip üzeri kızarıncaya dek pişirmeliyiz. (Bunu yapmak çok önemlidir zira pideleri kavurmak son derece lezzetli olmasını sağlayacaktır.)

Ayrıca iki-üç yemek kaşığı tereyağını da bir sos tenceresinde eritiyoruz. Hazır olduğunda tuzunu ve üç kaşık salçayı ilave ediyoruz. Biraz sıcak su katıyoruz ve pişiriyoruz, bu sırada rengi hafif dönecektir. Pidelerimizi servis tabağına diziyoruz ve üstüne bir kasenin içerisinde karıştırmış olduğumuz yoğurdu boşaltıyoruz. Etleri de yoğurdun üzerine alıyoruz ve ardından salçalı sosumuzu gezdirip ikram ediyoruz.

Dilerseniz salçalı sosunuza tereyağını fazla koymayın, ayrı olarak kızdırdığınız tereyağını salçanın üzerine daha sonra dökün

Yorumlar kapalı.