Salkım Üzüm Diyette Yenir mi? Üzümün Faydaları

Üzüm Kaç Kalori Besin Değeri Nedir?

Üzüm oldukça faydalı bir meyvedir. Vücut sağlığını destekler, çeşitli hastalıkların engellenmesinde ve tedavi edilmesinde rol oynar. Üzüm, sağlığa faydaları ve lezzetiyle çok sevilen bir meyvedir. Fakat sık sık üzüm yiyenler üzüm kilo yapar mı diye düşünmekten kendini alamaz.

Üzüm Kaç Kaloridir?

Diyetisyen Nil Şahin Gürhan 100 gram üzümün 69 kalori gibi düşük kalorili olduğunu bildirmektedir.

Üzüm Kalori Cetveli

100 gr üzüm 69 kalori
1 büyük salkım üzüm 328 kalori
1 orta boy salkım üzüm 104 kalori
1 küçük salkım üzüm 48 kalori
100 gram beyaz üzüm 71 kalori
1 su bardağı beyaz üzüm 142 kalori
1 çay bardağı beyaz üzüm 71 kalori
100 gr siyah üzüm 68 kalori
1 büyük salkım siyah üzüm 177 kalori
1 küçük salkım siyah üzüm 51 kalori
1 su bardağı üzüm suyu 110 kalori
100 gr kuru üzüm 304 kalori

Üzüm Kilo Aldırır mı?

İster kuru üzüm ister yaş üzüm olsun; bütün üzüm çeşitleri vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Herkesin beslenme programında yer alması gereken üzümün zayıflamaya faydaları da vardır. Üzüm zayıflatır mı? sorusuna ışık tutmak amacıyla yapılan araştırmalardan olumlu sonuç alınmış, üzümün içerdiği resveratollerin açlık krizlerine engel olduğu belirlenmiştir. Üzüm tokluk hissi vermekte, fazla kalori alımının önüne geçerek istenmeyen kiloların önlenmesinde etkili olmaktadır.

Üzümün Sağlığa Ve Zayıflamaya Faydaları

Meyveler sağlıklı beslenme konusunda önemli bir yere sahiptir. Üzümü de mevsimi gelince bol bol tüketmek gerekir. Üzüm diyet yapanlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Polifenoller içeren üzüm bu özelliğiyle şişmanlık ve obezite riskini azaltmakta, kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=lNBsGdurTpU

Üzüm Sindirim Sistemine İyi Gelir

Üzüm sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak zayıflamaya katkıda bulunur. Fiziksel, hormonal, kimyasal ve genetik mekanizmalar üzerinde etki göstererek metabolizma sağlığını korur.
En iyi lif kaynaklarından biridir. Bu nedenle tok tutar. Diyetteyseniz ara öğünlerinizde üzüm tüketerek daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Fakat aşırı miktarda yememeye özen göstermelisiniz.
Üzüm, ihtiva ettiği besin öğeleriyle mineral, vitamin gibi ihtiyaçlarımızın bir bölümünü karşılar. Hastalıkların iyileşmesine destek olur. Üzüm, lezzetli bir meyveden çok daha fazlasıdır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen kansızlık, yorgunluk, kireçlenme, romatizma, varis gibi rahatsızlıkların tedavisine yardım eder. Gayet sağlıklı olsanız dahi buna benzer sağlık problemlerinin oluşmaması için düzenli olarak üzüm tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.

Hazımsızlığa Üzüm Mucizesi

Üzüm hazımsızlığa iyi gelir. Hazımsızlık yapan gıdalar tükettikten sonra üzüm tüketirseniz bu gıdaların olumsuz etkisi kaybolacaktır.
Sinir sisteminin sağlıklı olmasında ve zeka gelişiminde pay sahibi olan besinlerden biri de üzümdür.

Antioksidan Deposu Üzüm Kanserden Korur

Üzümün antioksidan oranı yüksektir. Demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum minerallerini de barındıran üzümde A, B, C vitaminleri de yer almaktadır. Üzümde karotenler ve polifenoller de bulunmaktadır. Besleyici ve şifalı bir meyve olan üzüm, vücut hücrelerine zarar veren, kansere yakalanma ihtimalini yükselten moleküllerle etkin bir şekilde savaşır.Tam bir antioksidan deposu olan üzüm, vücut hasarına mani olur ve kanserden korunmada görev alan enzimleri aktifleştirir.

Üzüm Hücrelerimizi Korur

DNA hasarını onararak hücre yapısının bozulmasını önler.
Kalp-damar hastalıklarının engellenmesine yardımcıd
Kandaki LDL yani kolesterol kötü kolesterol seviyesini düşürür.
Anti-inflamatuar ve antimikrobiyel bir besindir. İltihaplarla ve mikroplarla mücadele eder.Böbrek hücrelerinin onarımında da rol oynamaktadır.

Üzüm Alzheimer Hastalığını Engeller

Alzheimer hastalığının engellenmesinde faydalıdır.
Meme, prostat, kolon kanserleri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerinin tedavisinde etkili olur. Kanserin ilerlemesini yavaşlatır
Antioksidan özelliğiyle vücudu toksinlerden temizler.
Kan pıhtılaşmasını azaltır.

Üzüm Besin Değeri

  • Porsiyon Miktarı: 100 g
  • Kalori (kcal) 66
  • Toplam yağ 0,4 g
  • Doymuş Yağ 0,1 g
  • Çoklu Doymamış Yağ 0,1 g
  • Tekli Doymamış Yağ 0 g
  • Kolesterol 0 mg
  • Sodyum 2 mg
  • Potasyum 191 mg
  • Karbonhidrat 17 g
  • Diyet Lifi 0,9 g
  • Şeker 16 g
  • Protein 0,6 g
  • A Vitamini 100 IU C Vitamini 4 mg
  • Kalsiyum 14 mg Demir 0,3 mg
  • D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,1 mg
  • Kobalamin 0 µg Magnezyum 5 mg

Yorumlar kapalı.