Adaçayı Yakarak Negatif Enerjiden Kurtulmak

Adaçayı yakmak ne işe yarar?

Negatif enerjiyi temizlediğine inanılan adaçayı tütsüsü yakmanın ve ritüeli uygulamanın bazı incelikleri var. Hangi mevsim olursa olsun, mikroplardan korunmak ve sağlıklı bir ortamda nefes alıp verebilmek için evinizin havasını düzenli olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bu konuda etkili bir yöntem arıyorsanız; o halde adaçayı yakmak tam da aradığınız çözüm olabilir. Yapılan güncel bir araştırma, adaçayı yakmanın ortamdaki zararlı bakterileri temizlediğini dile getiriyor. Adaçayı tütsüsü ile ruhsal arınma sağlayabilirsiniz. Adaçayı tütsüsünün negatif enerjiyi temizlediğine inanılır. Adaçayı çubuğunu doğal ürünler satan dükkanlardan ya da aktarlardan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=tdcfHk9fh1c

Adaçayını Tütsü Haline Getirme

Birkaç dal kuru adaçayını bir arada tutarak mümkünse toprak, değilse cam kap içinde yakın, ardından alevini üfleyerek söndürün. Dalların bir arada tutulması için için yanmaya devam etmesi, tütsüye dönüşmesi için gereklidir. Aksi halde adaçayı dalları söner, her defasında yeniden yakmak zorunda kalırsınız. Alev söndükten sonra tütmeye devam eden adaçayını bulunduğunuz mekanın bir köşesine koyun. Bu köşe pencereden uzak olmalı ki duman mekana nüfuz edebilsin. Ancak pencerelerden biri hafif aralık olmalı ki adaçayı tütsüsü ile temizlenen hava dumanla beraber dışarı çıksın ve temiz hava yani temiz enerji ile yer değiştirsin. Eğer bütün mekanı tütsülemek istiyorsanız, her birinin köşelerinde tütsüyü birkaç saniye tutabilirsiniz. Bu durumda odalardaki pencereleri hafif aralık bırakmayı unutmamalısınız.

Adaçayı Yakarak Evde Olumlama Yapma

Yapılan araştırmalara göre, adaçayı yakmak evinizin havasına olumlu yönde etki ediyor.
Araştırma, adaçayı yakmanın, ortamdaki zararlı bakterileri %94 oranında temizlediğini dile getiriyor. Araştırmacılar deneyi yaptıkları ortamı bir gün sonra yine test ettiklerinde, havanın hala temiz olduğunu görüyorlar.

Adaçayı yakmada en iyi metod ‘bulaştırma’ yöntemidir. Uygulamak için bir avuç dolusu adaçayı yeterli olacaktır. Bulaştırma yönteminde kurutulmuş adaçayı alınıyor. Tütsü şekline getiriliyor ve tütsü bitene kadar yakılıyor, daha sonra da söndürülüyor. Ortaya çıkan duman, ortamdaki havaya karışıyor ve havada var olan zararlı bakterileri öldürüyor. Eğer adaçayı yakmaya karar verdiyseniz, beyaz renkli adaçayını kullanmanızı öneririz.

Adaçayı Yakarak Ruhunuza Olumlama Yapma

Tütsüyü ayaklarınızın altına, başınızın üzerine ve koltukaltlarınıza tutarak kişisel enerjinizi de temizleyip yenileyebilirsiniz. Ritüeli gerçekleştirirken gözlerinizi kapatın, içinizde ve mekanda hissettiğiniz sıkıntının, negatif enerjinin adaçayı dumanıyla beraber hem sizi hem mekanı terk ettiğini düşünün. Adaçayı tütsüsü küle dönüştüğünde bu külü çöpe dökmeyin. Pencere pervazına koyun ya da savurunki topladığı negatif enerjiyle uçup gitsin. Ancak mekanın içine ya da bahçesine kül gelmemesine, tamamen mekanın dışına çıkmasına dikkat edin.

Adaçayı Yakmak Alerji Yapar mı?

Kötü kokuları yalnızca maskeleyen kimyasal ortam temizleyicilerine göre, adaçayı hem %100 doğaldır hem de alerjik reaksiyona sebep olmamaktadır. Ayrıca hoş kokusu da genellikle kullananlar tarafından beğenilmektedir. Araştırmalar adaçayı yakıldıktan sonra kokunun ortamı temizlemesi için 1 saat boyunca yanması gerektiğini belirtiyorlar. O yüzden 1 saat yetecek kadar adaçayı aldığınıza emin olmalı ya da hazır olarak satılan adaçayı çubuklarından almalısınız

Temiz bir ortama sahip olmanın önemi

İnsanların yaşadıkları evdeki havanın kalitesi hakkında endişelenmelerine neden olabilecek birçok sebep bulunuyor. Bu nedenlerin birçoğu da ne yazık ki sağlık kaynaklı. Evdeki havanın kalitesi düşük olursa aşağıdaki sorunlar baş gösterebilir:

  • Astım
  • Öksürük
  • Solunum yolu hastalıkları
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Yorgunluk
  • Akciğer kanseri
  • Kalp problemleri

Kronik sağlık sorunları uzun süre kirli havaya maruz kalındığında ortaya çıkmaktadır; fakat bazı sağlık problemleri evinizdeki havanın kalitesi yüzünden de oluşabilmektedir. Adaçayı yakmak hem uygun maliyetlidir hem de evinizin havasını doğal yollarla temizlemektedir.

Adaçayının Çocuklar ve Evcil hayvanlara Etkisi

Adaçayı yakmak, çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlikeli bir durum oluşturmamaktadır. Evcil hayvanınızın koklama duyuları bizden daha gelişmiş olduğu için adaçayı yakılan ortamda bulunmak istemeyebilir, ancak adaçayı yakmak evcil hayvanınızın sağlığına olumsuz etki etmez.

Yorumlar kapalı.