Apranax Forte Ne işe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir?

Apranax Fort, mavi film kaplı oval tabletlerden oluşan 10 ve 20 tabletlik Blister ambalajlarda sunulur.

Apranax Fort, ağrı ve iltihaba etkili (NSAİ) ilaçlar grubundan ağrı kesici etkilere sahip bir ilaçtır.

Travma veya diğer durumlara bağlı olarak ortaya çıkan eklem kıkırdağının harabiyeti, ağrı ve fonksiyon kaybıyla karakterize eklem iltihabı El ve ayak eklemlerinde gelişen ağrılı eklem iltihabı, Özellikle omurgada gelişen romatoid artrit benzeri bir hastalık olan ankilozan spondilit de kullanılır.

Şiddetli böbrek, karaciğer ya da kalp yetmezliğiniz varsa kullanmayınız. Koroner arter bypass ameliyatından önce ve sonra kullanmayınız. Emziriyorsanız veya hamileliğinizin son 3 ayındaysanız kullanmayınız.

APRANAX FORT’u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar grubundan herhangi biri ile birlikte kullanmaktan kaçınınız. Tedavi sağlamak için gerekli en kısa sürede, etkili en düşük dozu kullanarak, istenmeyen etkileri en aza indirebilirsiniz.

Mide barsak kanaması veya ülserasyon halinde APRANAX FORT kullanmaya devam etmeyiniz. Mide barsak hastalığınız varsa APRANAX FORT’u mutlaka doktor kontrolünde kullanınız. Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu gibi mide barsak rahatsızlıklarının sıklığı ve şiddeti, APRANAX FORT dozu ve tedavi süresindeki artışla birlikte artabilir.

Doktorunuz kullandığınız APRANAX FORT dozunu azaltacaktır.

Karaciğer fonksiyonlarındaki bozulmayı gösteren belirti ve bulgulara karşı dikkatli olunmalıdır.

APRANAX FORT kullanırken görme bozukluğunuz gelişirse göz muayenesi yaptırınız.

Ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçların neden olduğu sıvı tutulması ve ödem oluşması riskine karşı yüksek tansiyonun probleminiz veya kalp yetmezliğiniz varsa Apranax Fort kullanırken dikkatli olunuz.

Doktorunuz APRANAX FORT ile tedaviniz sırasında bu rahatsızlıklarınızı göz önünde bulunduracaktır.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

APRANAX FORT’un Yiyecek ve İçecek ile Kullanılması

APRANAX FORT yemeklerden sonra alınmalıdır.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Naproksen sodyum, anne sütüne geçeceğinden emziren annelere verilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı

Eğer sizde de bu ve benzeri istenmeyen etkiler meydana gelirse, dikkat gerektiren aktiviteleri yaparken dikkatli olunuz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

APRANAX FORT ve ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçların birlikte uygulanması önerilmemektedir.

Varfarin (pıhtılaşmayı geciktiren bir ilaç) ile birlikte kullanıldığında sindirim sisteminde kanama yapma üzerindeki etkileri artar.

Naproksen sodyum, mifepristonun etkisini azaltacağından, mifepriston kullandıktan sonra 812 gün boyunca naproksen sodyum kullanmayınız.

Yorumlar kapalı.