Bebeklerde Sinek Isırığı ve Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Sivrisinek Isırığı

Bebeklerin sivrisinekler tarafından ısırılması özellikle yaz aylarının sık karşılaşılan bir problemdir. Sivrisineğin ısırdığı yerde kızarıklık, kaşıntı ve şişlik meydana gelebilir. Tüm bunların geçmesi için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=cGDpZrJUwZ8

Bebeklerde Sinek Isırığı ve Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bebeklerin sivrisinekler tarafından ısırılması özellikle yaz aylarının sık karşılaşılan bir problemdir. Sivrisineğin ısırdığı yerde kızarıklık, kaşıntı ve şişlik meydana gelebilir. Tüm bunların geçmesi için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Sivrisinek Isırığında Karbonat

Bebeklerde sivrisinek ısırığına iyi gelen doğal yöntemlerin başında karbonat gelmektedir. Bunun için 1 bardak su içine 1 tatlı kaşığı karbonat koyup karıştırın. Ardından bebeğinizin vücudunda sivrisineğin ısırmış olduğu kızarmış ve kaşınmakta olan bölgeye bir pamuk yardımıyla sürün. Bu yöntem sayesinde kaşıntı kısa süre içinde dinecektir. Bir diğer etkili yöntem 1 yemek kaşığı karbonat biraz su ekleyip hamur kıvamına getirin ve bunu bebeğin cildine uygulayın.

Sivrisinek Isırığında Buz Küpleri

Sivrisinek ısırığının neden olduğu kaşıntı, şişlik ve ağrıyı geçirmek için buz küpleri kullanabilirsiniz. Bu yöntem hem çok pratik hem de çok masrafsızdır, buzlukta biraz buzunuzun olması yeterlidir. Bunun için ilk olarak temiz bir bez içine buz küplerini koyun ve sinek ısırığının olduğu bölgeye koyup 15 dakika kadar hafif bastıracak şekilde tutun. Isırığa direkt olarak buz uygulayarak sivrisinek ısırığının yol açtığı iltihaplanma, kaşıntı ve şişliği dindirebilirsiniz.

Sivrisinek Isırığında Anne Sütü

Bebeklerde sivrisinek kaşıntısının yol açtığı kaşıntı ve diğer belirtileri geçirmek için uygulanacak en doğal yöntem şüphesiz ki anne sütüdür. Uzmanların yaptığı araştırmalar göstermiştir ki anne sütü bebekler için tıpta tedavi amaçlı kullanılan hidrokortizon içeren merhemler kadar etkilidir.

Sivrisinek Isırığında Limon

Limonun içeriğindeki iltihap sökücü ve anestezik özellikler sivrisineklerin ısırığına karşı doğal ilaçtır. Bunun için bir limonu ikiye bölerek direkt olarak sivrisinek ısırığının üzerine sürün. Bunun yerine taze limon suyu da kullanabilir, bir pamuk yardımıyla kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Limon bebeğinizin cildinde sivrisinek ısırığının sebep olduğu kaşıntı ve tahrişi dindirmek için çok etkili doğal bir meyvedir.

https://www.youtube.com/watch?v=X5rDc79wNgk

Sivrisinek Isırığında Aloe Vera

Aloe vera bitkisinin içeriğindeki jelin en büyük özelliği antiseptik olmasıdır ve bu sayede sivrisinek ısırıklarında oluşan şişlik, kaşıntı ve ağrıyı dindirmektedir. Bunun için özellikle kozmetikçilerde satılan oranı yüksek aloe vera jeli alabilirsiniz. Aldığınız jeli buzdolabında bekletip bebeğinizde sivrisineğin ısırdığı bölgeye direkt olarak uygulayabilirsiniz.

Sivrisinek Isırığında Deniz Tuzu

Bebeklede sivrisinek ısırıkları için deniz tuzu kullanabilirsiniz. Nadir bilinen bu yöntem, sivrisinek ısırığının yol açtığı kaşıntıyı geçirmek için çok etkilidir. Çünkü aynı limon gibi deniz tuzundaki iltihap sökücü ve antiseptik özellikler de çoktur. Deniz tuzunu aktarlardan temin edebilirsiniz. Deniz tuzunu sivrisinek ilacı olarak kullanmak için biraz suyun içine biraz da deniz tuzu dökün. Tuzun suda erinip çözündükten sonra ısırığın üzerine uygulayın. Bu basit ve ucuz yöntem sayesinde kısa sürede kaşıntı ve şişliğin kalmadığını göreceksiniz.

Sivrisinek Isırığında Bebek Losyonu

Bebeklerde sivrisinek ısırığının yol açtığı kaşıntıyı geçirmek için bebek losyonları kullanabilirsiniz. Bebek losyonlarının üretilme amacı bu olmasa bile hassas yapısının yanında içeriğindeki tahriş azaltan ve kaşıntı dindirici özellikler özellikle de bebeklerin yüz bölgesindeki ısırıklar için çok güvenlidir.

Sivrisinek Isırığında Bal

Bal uygun şartlarda tutulduğunda bozulmayan bir besindir. İçeriğindeki iltihap sökücü etkiler sayesinde sivrisinek ısırığının ciltte sebep olduğu kızarıklık, tahriş ve kaşıntıyı azaltamaktadır. Bebeğinizin cildindeki sivrisinek ısırıkları üzerine biraz bal sürebilirsiniz.

Sivrisinek Isırığında Elma sirkesi

Küçük bir leğene ılık su doldurun, 2-3 bardak elma sirkesini bu suya dökün bebeğinizin vücudunu bu suyla yıkayın.

Sivrisinek Isırığında Kalamin Losyon

Doktora, eczacıya danışıp Stilex krem ve kalamin losyon kullanmak da bu soruna çözümdür. Bebeğinizi sivrisinek ısırdığında gönül rahatlığıyla ilk yardım amacıyla kullanılan kalamin losyonu tercih edebilirsiniz. Kalamin losyon eczanede satılmaktadır. Kalamin losyonun serinleten bir etkisi vardır ve bu sayede cilde uygulandığında ciltteki tahriş ve kaşıntıyı geçirmektedir. Bunu bebeğinizin cildine uygulamadan önce bebeğinizin cildini antibakteriyel özelikteki bir sabunla yıkayın ve ardından kurulayın. Son olarak sinek ısırığının üzerine kalamin losyondan biraz sürün.

Sivrisinek Isırığında Diş Macunu

Bebeklerde sivrisinek ısırığının yol açtığı kaşıntı, ağrı ve şişliği çok kısa sürede geçirmek için sodyum lauril sülfat ve florür içermeyen bir diş macunu kullanabilirsiniz. Bu özelliklere sahip diş macununu sivrisinek ısırığının direkt olarak üzerine sürün.

Sivrisinek Isırığında Sarımsak

Sarımsağın ciltteki iltihap ve şişliği geçirmek için çok eskilerden beri kullanıldığı bilinmektedir. Bebeğinizdeki sivrisinek ısırıklarının üzerine ikiye böldüğünüz sarımsağı sürün ve 5 dakika kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra bölgeyi suyla durulamalısınız.

Sivrisinek Isırığında Sabun ve Su

Sivrisinek ısırığı bazen ciltte enfeksiyon oluşumuna yol açtığı bilinmektedir. Bu durumun sebebi kaşımanın çok yoğun olması ve sonucunda kanayana kadar kaşımaktır. Ciltte kanama olduğunda enfeksiyon ihtimali yükselir. Bu yüzden sivrisinek ısırığının olduğu bölgeyi sabun ve su ile yıkamalısınız. Bu yöntem o bölgedeki bakterileri öldürür ve kaşıntıyı dindirir.