Benlerden Kurtulmak için Doğal Tarifler

Benler nasıl geçer?

Yüzde ve vücutta çıkan benler çoğu kişinin ortak problemi. Boyutları büyüdükçe ve çoğaldıkça estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturan benlerden kurtulmanın hem kolay hem de doğal yöntemleri bulunuyor. Tıp dilinde nevüs olarak adlandırılan benler, hemen hemen herkesin vücudunda ve yüzünde bulunan genellikle iyi huylu yani kansersiz yapılardır. Benler; kahverengi, oval ya da yuvarlak biçimdedirler. Düz veya yüksek, pürüzlü veya pürüzsüz, kıllı veya kılsız da olabilirler. Bazı benler gözle görülemeyecek kadar ufak iken bazıları da büyük ve estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Hormonal değişimler ve güneş ışığı benlerin rengini, sayısını veya boyutunu değiştirebilir. Neyse ki evde uygulayacağınız doğal yöntemler ile benlerden kurtulmanız mümkün.

Benlerden Kurtulmanın Yolları

Ancak doğal yöntemleri uygulamadan benlerin geçmesi için öncelikle bir cildiye doktoruna başvurmak en doğrusu.Zira benlerin iyi huylu veya kötü huylu (kanserli) olup olmadığı tespit edilmeli. Özellikle boyut ve renginde ani değişimler gözlemlediğiniz benleriniz varsa mutlaka cildiyeye görünmelisiniz. Ardından doğal çözümlerle benleri yok etme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Benler bazı kişiler tarafından çekici bulunsa da bir kısım insanlar benlerinden rahatsız olur ve bunlardan kurtulmak ister. İşte benlerden kurtulmak için doğal çözüm yolları:

Benlerden Kurtulmak İçin Sarımsak

Sarımsak içeriğindeki enzimler sayesinde pigment üretici hücre kümelerinin parçalanmasına yardım eder. Ayrıca koyu pigmentasyonun rengini açar. Böylece düzenli uygulandığında benlerden kurtulmayı sağlar. Benleri geçirmek için sarımsak kürünün hazırlanışı ise şöyle:

  • Bir diş taze sarımsağı rendeleyin yahut havanda ezin ve benli bölgenize sürün.
  • Yara bandıyla kapatın ve gece boyunca bekletin.
  • Bir hafta boyunca düzenli olarak buna devam edin.Bu yöntemle vücudunuzda veya cildinizde istemediğiniz benler doğal şekilde yok olacak.

Bu işlemi uygulamadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olun. Ayrıca sarımsak bazı ciltlerde kızarıklık ve tahrişe neden olabilir. Bu nedenle doktora danışmadan bu yöntemi uygulamayın.

Benlerden Kurtulmak İçin Hint Yağı ve Karbonat

Hint yağı ve karbonat birlikte kullanıldığında vücuttaki ve yüzdeki benleri yok etmek için güçlü bir iksir oluşturur. 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı Hint yağını karıştırıp benlere sürün. Birkaç saat benlerin üzerinde bekleyip yıkayın. Bu formüle haftada 2 kez devam edin.

Benlerden Kurtulmak İçin Elma Sirkesi

Elma sirkesi de benlerden kurtulmanızı sağlayacak doğal yollardandır. Elma sirkesindeki asit içeriği ile benleri yok etmeye yardımcı olacaktır. Yarım su bardağı sirke ile yarım su bardağı suyu karıştırın. Yatmadan önce bir parça pamuğu bu karışıma batırın ve benin üzerine koyun. Bir bandajla sabitleyin ve gece boyunca bırakın. Sabah, biraz hindistancevizi yağı ile bölgeye hafifçe masaj yapın. Bir hafta boyunca veya ben düşene kadar her gün tekrarlayın.

Benlerden Kurtulmak İçin Kaju Fıstık

Kajunun içeriğinde bulunan bazı maddeler benlerin geçmesinde etki sağlıyor. Bunun için 1 yemek kaşığı kaju fıstığını suya atın ve bir gece bekletin. Ertesi gün kaju fıstığını sudan çıkarın ve çatalla ezerek hamur kıvamına getirin. Bu hamuru benli bölgenin üzerine uygulayın. Haftada birkaç kez uygulamanız yeterlidir. Bu işlemi benin rengi solana kadar düzenli olarak uygulamaya devam edin.

Benlerden Kurtulmak İçin Bal

Bal muhteşem bir besin maddesi. Yüzyıllardır birçok cilt hastalığına da şifa Balın cilt için en bilinen faydalarından biri de ben tedavisinde kullanılıyor olması. Balı benleri yok etmek için şöyle kullanabilirsiniz: Cildinizi yıkayın ve benli bölgenin üzerine biraz bal sürün. Ardından yara bandı ile kapatın ve 1-2 saat bekleyin. Bu işleme her gün devam edin.

Benlerden Kurtulmak İçin C Vitamini ve Zerdeçal

C vitamini cildinizde istemediğiniz benlerinizden kurtulmanızı sağlar. Zerdeçal ise bu süreçte pigmentasyonun rengini açar ve leke kalmamasını sağlar. Bunun için yarım tatlı kaşığı zerdeçalı ve ezip toz haline getirdiğiniz C vitamini tabletini karıştırın. Ardından macum kıvamına gelmesini sağlamak için çok az bal ekleyin. Bu karışımı benin üzerine sürün ve 20 dakika kadar bekleyin. Benlerinizin rengi açılıp görünmez hale gelinceye kadar düzenli olarak bu maskeyi uygulamaya devam edin.

Benlerden kurtulmak için doğal çözümleri sizler için paylaştık. Ancak bu yöntemler doğal olsa da cildi tahriş edebilir. Bazı ciltler alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu yüzden önerdiğimiz doğal çözümleri uygulamadan doktorunuza danışmanızı öneririz.