Canlandırıcı Detoks

Hava kirliliği, stres,, yoğun çalışmanın yok ettiği enerjinizi canladırıcı detoks ile geri kazanabilirsiniz. Kendinizi biraz şımartın…

Canlandırıcı Detoks Nasıl Yapmalıyız?

Karaciğerin yükünü azaltarak vücudu iç (toksin) ve dış (toksik) kirliliklerden arınmasına yardımcı olmak. Çünkü karaciğer hücrelerini yeniden canlandırmak hayat enerjimizi artırır.

Yağlı ve işlenmiş gıdaları bir kenara bırakıp kuşkonmaz, enginar, rezene, kara turp gibi acı ve kükürtlü sebzeleri tercih edin. Hartada 1 yada 3 öğün tatlı elma yiyin, ardından 3 çay kaşığı İsveç İksiri(arındırıcı otların yumuşatılmasından elde edilir) ya da lakto-fermente sebze suyu veya huş ağacı suyu kürü için. Ayrıca bunların yerine özünde enginar, siyah turp, devedikeni olan takviyeler alabilirsiniz.

Canlandırıcı Detoks Riskleri

Bu eylemler karaciğeri rahatlatırken başka sorunlara yol açabilir. Bu temizlik, bazı toksinlerin öteki organlara (cilt,akciğer,bağırsak) tranfer edilmesine ve bu organların reaksiyon göstermesine yol açabilir. Detoks kürleri deride sivilcelenmeye ,burun ve boğazda mukus salgılanmasına veya kabızlığa yol açabilir. Bunları önlemek için mono-diyeti limitlemek ve arındırıcı maddelerin kullanımını haftada bir ile ikiye indirmek yeterlidir. Kabızlığın yol açtığı mineral eksikliği için probiyotik kullanılmalıdır.

Negatif İyonlar Soluyun

Doğa,dağları, deniz kenarları, ve ormanları ile şehre göre daha çok enerji verici ve sakinleştirici olan negatif iyonlar içerir. çevrenizde doğa eksikliği varsa, evinizin havasını arındırıp iyonize etmek için iyonizer hava temizleyici alabilirsiniz.

Huş Ağacı Kürü Yapın

Taze huş sapı, mineral tuzları ve vitaminler açısından çok zengindir. Hasat edildiği gün sevk edilen bu bitki, detoksa yardımcı olması ve mineral takviyesi yapmasıyla yorgunluğa birebirdir. Hipertansiyon ve diyabetin önlenmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda saçlar ve cilt için etkili bir güzellik ürünüdür.

Kendinize Masaj Yapın

detoksu daha etkili hale getirmek için sıcak suyun altında lif kabağı veya keseyle vücudunuzu yumuşak bir şekilde keseleyip masaj yapın. vücudunuz hala nemliyken cildinize kokulu yağlar sürün.

Yorumlar kapalı.