Çok Su İçmek Sivilceleri Yok Eder mi? Suyun Cilde Faydaları

Vücudumuzun hemen hemen dörtte üçünü oluşturan su, sağlık ve vücut açısından oldukça faydalıdır. Her bireyin günlük alması gereken su miktarı vardır. Bu miktarın altına düşüldüğü zaman bazı sağlık sorunları da beraberinde gelmektedir. Özellikle su tüketiminin en önemli işlevi vücuttaki toksinlerin kolaylıkla atılması ve böbrek sağlığını iyileştirmesidir.

Çok Su İçmek Sivilceleri Yok Eder mi?

Her birey uzmanların da önerdiği gibi günlük su tüketimini yerine getirmelidir. Bol miktarda su tüketilerek hem daha sağlıklı bir cilde hem de daha yumuşak ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz. Özellikle su en fazla cilde iyi gelir. Bunun sebebi ise suyun cilt hücrelerini tamir etmesidir.

Akne ve sivilceler, en çok yüzde, göğüs ve sırt çevresinde oluşan, yağ bezeleriyle ilgili bir deri hastalığıdır. 14-20 yaş arasında, ergenlik dönemi denen dönemde daha çok görülen sivilceler, yağ bezesi kanallarının içinde oluşan tıkacın sertleşmesi sonucu ortaya çıkar. Kimi zaman, kanal tıkalı da olsa bez yağ salgılamaya devam eder. Bu durumda, içi yağ ile dolu bir kist oluşur. Ciltte bulunan akne ve sivilce bakterileri bu bölgeye yerleşir ve akne oluşumunu besler.

Sivilceler, vücutta ve ciltte yağ birikmesi sonucu artış gösterir. Bu yağ birikimi de, vücuda kendisini dengeleyecek miktarda su alınmaması nedeniyle gerçekleşir. Yani, ne kadar çok su içilirse, bu tip cilt problemleri de o kadar az olacaktır.

Su sayesinde yenilenen cilt hücreleri cildin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Böylece cilt esnekliğini arttırır. Cilt ve deri yüzeyinde artırılan hücreler sayesinde kırışıklık izleri de yok edilir. Ayrıca günlük cildin nem dengesi de su sayesinde kazanılır.

Aç Karnına Su İçmek Sağlıklı Mı?

https://www.youtube.com/watch?v=g1TcIo2rNUQ

Aç karnına su tüketimi bazı faydalara sahiptir. Her sabah uyandığınızda 1 bardak aç karnına içeceğiniz su vücudunuz için büyük öneme sahiptir. Özellikle sabahları içilen su vücutta biriken atık maddelerin idrar yoluyla dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Böylece vücutta biriken toksinler kısa sürede dışarı atılır. Bununla beraber aç karnına içilen su, kilo verme konusunda da yardımcıdır. Çünkü özellikle aç karnına içilen su, doğrudan vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olurken ayrıca yağ ve kalori yakımı konusunda da etkilidir.

Bol Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Su tüketiminin önemi, suyun vücuda sağladığı görevlerle ilgilidir. Suyun sağladığı görevler şu şekildedir;

Hücrelerin ihtiyaç duyduğu tüm maddeleri hücreye vermek,
Vücut ısısının doğru dengede kalmasını sağlamak,
Besinlerin sindirilmesine yardımcı olmak,
Vücuttaki tüm atık maddelerin atılmasına yardımcı olmak,
Sindirim sistemi ve böbreklerin çalışmasına katkıda bulunmak,
Beyin ve omurilik gibi organların korunmasını sağlamak.

Yorumlar kapalı.