E Vitamini Yağı Saç ve Cilde 11 Faydası. E Vitamini Yağı Nasıl Kullanılır?

E Vitamini Yağı Faydaları

E vitamini yağı, E vitamininden elde edilir. Cilde, saça doğrudan uygulanabildiği gibi saç şampuanlarına, cilt kremlerine ve maskelerine eklenerek de kullanılabilir.

E vitamini yağı;

  • Cildi güzelleştirir,
  • Kırışıklıkları geçirir,
  • Saçların uzamasına yardımcı olur,
  • Cilt kanserini önler.

E vitamini yağı antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip içeriği ile hem cilt hem saç hem de genel sağlık için çok faydalı suda çözünebilen bir yağdır. E Vitamini yağı serbest radikallerle savaşır, cilt lekelerini yok eder, yaşlanmayı geciktirir, cildi nemlendirir, tırnakları güçlendirir, dudak kuruluğuna iyi gelir, egzama, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına şifadır. E vitamini yağını eczanelerden E vitamini ampül şeklinde temin edebilirsiniz.

E Vitamini Yağı Nasıl Kullanılır ?

Cilde uygulanması: Birkaç damla E vitamini yağını gece yatmadan yüzünüze, dudaklarınıza ve dekolte bölgesine sürebilirsiniz. E vitamini ampülü evde hazırladığınız doğal maskelere katıp da kullanabilirsiniz.

E Vitamini Yağı Faydaları Nelerdir?

E vitamini yağı içeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşma özelliğine sahiptir. Bu sayede vücutta E vitamini yağının genel sağlık dışında cilde de olumlu etkileri bulunmaktadır. E vitamini yağının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

E Vitamini Çatlaklara İyi Gelir

Ciltte aşırı gerilme ve cildin elastikiyetini ve esnekliğini kaybetmesi sonucu beyaz çizgi şeklinde ciltte çatlaklar meydana gelir. Bu durumu en yaygın sebeplerinden birisi hamilelik, bir diğeri ise aşırı kilo alımıdır. İşte ciltte oluşan bu çatlakları E vitamini ile geçirebilirsiniz. Ciltteki çatlaklar üzerinde düzenli olarak uygulanacak E vitamini cildin elastikiyetini geri kazandırılmasına ve çatlakların azaltılmasına yardımcı olur. E vitaminini çatlak olan bölgelere sürüp nazikçe masaj yaparak uygulamalısınız.

E Vitamini Yağı Cildi Gençleştirir

E vitamini içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildin daha genç ve dolgun görünmesine yardımcı olur. Yaşlanma ile birlikte meydana gelen ince çizgileri ve kırışıklıkları E vitamini yağı sayesinde giderebilirsiniz. Düzenli E vitamini yağı kullanımı ile cildinizin çok daha genç ve güzel göründüğünü fark edeceksiniz.

E Vitamini Yağı Güneş Yanıklarına İyi Gelir

E vitamini yağının bir diğer faydası ise güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının ciltte neden olduğu serbest radikallerin olumsuz etkilerini yok etmesidir. Ayrıca, E vitamini içeriğindeki antioksidanlar sayesinde güneş yanığının iyileşmesine de yardımcı olur. Yanmış cilde uygulanan E vitamini yağı cildin %50 kat kadar daha hızlı iyileşmesini sağlar ve cilt hücrelerini onarır.

E Vitamini Yağı Göz Altı Morluklarını Geçirir

E vitamini yağının bir diğer faydası ise ciltte yaşlanmaya bağlı oluşan ince çizgi, kırışıklık ve göz altı morluklarını geçirmesidir. Bunu ciltteki serbest radikallere güçlü bir savaş açarak başaran E vitamini yağı, cilde düzenli olarak uygulandığında göz altında oluşan morluklarını da azaltmaktadır. Bunun için her gece bir damla E vitamini yağını göz altı bölgesine sürüp hafifçe masaj yaparak yedirin. Bu şekilde uyuyup ertesi sabah yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

E Vitamini Saçları Güzelleştirir

Saçlar çevresel birçok faktörden etkilenerek zarar görebilir. Bu faktörlerin başında hava kirliliği, iklim değişikliği ve güneş ışınları gelmektedir. Bu tür etmenlerden dolayı saçta kuruluk, erken beyazlama, kırılmalar ve dökülmeler meydana gelmektedir. Saça E vitamini yağı uygulamak saçları kökten uca besler, nemlendirir, saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

E Vitamini ile Saç Bakımı

Eczaneden E vitamini ampül alıp bunu kırıp haftada 1 kez banyo sonrası hafifçe kuruttuğunuz nemli saça uygulayabilirsiniz.

  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağına
  • 1 ampül E vitamini ampülü kırıp maske hazırlanır.
  • Bu maske ile haftada 1 kez saçınıza bakım yapabilirsiniz.

E Vitamini Yaraları İyileştirir

Uzmanların yaptığı bazı araştırmalar sonucunda E vitamini yağının ciltteki yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Dolayısıyla cildinizde meydana gelen yaralara E vitamini yağı sürerek cildinizi onarabilirsiniz.

E Vitamini Tırnakları Güçlendirir

E vitamini yağı tırnaklara da iyi gelir. Tırnak ve tırnak etlerinde kuruluk ve çatlama sorunları için E vitamini yağını kullanabilirsiniz. Bunun için birkaç damla E vitamini yağı ile tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize masaj yapmanız yeterli olacaktır.

E Vitamini Cilt Lekelerini Yok Eder

Ciltteki lekelerin oluşmasında birçok farklı etken söz konusu olabilir. Bu etkenlerden bazıları; güneş ışığı, serbest radikaller, yaşlılık ve karaciğer hastalıklarıdır. Cildinizde lekeler varsa düzenli olarak E vitamini yağı kullanarak bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

E Vitamini Egzema Tedavisine Yardımcı Olur

Cildinizde egzamaya bağlı kuruluk, pullanma ve kaşıntı varsa E vitamini yağı tam size göre! PubMed’de 2015 senesinde yayımlanan bir çalışmada oral olarak alınan E vitamini takviyelerinin ciltte egzamaya bağlı şikayetleri ortadan kaldırdığı bildirilmiştir.

E Vitamini Cilt Kanserini Önler

Uzmanların 2013 senesinde yayınladığı bir çalışmada; içeriğinde E vitamini bulunan takviyelerin farelere verilmesi deneyinde ciltte aşırı derecede ultraviyole ışığına maruz kalma durumunda dahi cilt kanseri geliştirme riskinin düşük olduğu kanıtlanmıştır. Cilde uygulanan E vitamini yağlarının ve ağızdan alınan E vitamini takviyesinin ciltte kanser oluşumunu engellediği görülmüştür.

E Vitamini Dudak Çatlaklarına İyi Gelir

E vitamini yağı nemlendirici ve antioksidan özellikleri sayesinde dudakların ihtiyacı olan nemi sağlar, dudakların kurumasını, kabuklanmasını ve çatlamasını önler. Hücre yenilenmesini desteklediğinden dudaklardaki birikmiş ölü hücreleri giderir. Güzel ve çekici dudaklara sahip olmak için her gece yatmadan birkaç damla E vitamini yağını dudaklarınıza sürün.