Genital Bölgede Sivilce Neden Oluşur ve Tedavisi Nedir?

Genital Bölgede Sivilce

Genital bölgede ortaya çıkan sivilceler yağ bezlerinde ya da kıl köklerinde ortaya çıkan sorunlar nedeni ile meydana gelmektedir. Özellikle kadınlarda sıkça görülen bu sorun, kadının cinsel hayatını da olumsuz yönde etkilemektedir. Utanç kaynağı da olabilen bu sivilcelerin tedavisi için mutlaka bir dermatologdan destek alınmalıdır. Her ne kadar genital bölgedeki sivilceler zararlı olmasa da bazı durumlarda cinsel hastalıklar sonucu da ortaya çıktıkları bilinmektedir. Bu sebeple sivilcelerin oluşum nedenlerinin ortaya çıkarılarak bu yönde bir tedavi uygulanması faydalı olacaktır.
Sivilceler vücutta her alanda ortaya çıkabilir. Vücuttaki hormonal dengede yaşanan düzensizlikler, fazla yağ üretimi, stres, diyet, ilaçlar ve sağlıkla ilgili bazı sorunlar sivilcelerin ortaya çıkmasında etkilidir. Ergenliğe geçiş dönemlerinde de genital bölgede sivilceye rastlandığı görülmektedir. Cilt gözeneklerinde bakterilerin etkisiyle enfeksiyon da oluşması muhtemeldir.

https://www.youtube.com/watch?v=nn24li_Hs84

Genital Bölgede Sivilce Belirtileri Nelerdir?

Etrafı kırmızı bir renkle çevrili iltihaplı şişlikler ile ortaya çıkan sivilceler gözle görülebilir oranda belirgindirler. Bunun dışında ağrı, yanma ve kaşınma gibi belirtileri de vardır. genital bölge her daim nemli ve sıcak olduğu için sivilcelerin yapısı bozulmaz ve bu da çekilen acının artmasına neden olur. Fazla kilolu kişilerde ter ve sürtünme etkileri çok daha acı verici bir hale dönüşebilirler. Kaşınma hissi veren sivilcelerde iltihap meydana gelmesi olasıdır. Genital bölgede bulunan sivilce görünümleri benzer yapıdadır. Fakat bazı ciltler çok daha hassas olduğundan bu ciltlerde farklılıklar olabilir.

Genital Bölgede Sivilce Nasıl Oluşur?

Genital bölge sürekli kapalı olduğundan hava almayan bir bölgedir. Nemli ve hava almayan bölgelerde sivilce gibi çeşitli sorunların oluşması ve bu sorunların uzun süre geçmemesi esasında çok normaldir. Genital bölgede oluşan sivilcelerin çeşitli sebepleri vardır.

  • Bu sebeplerden ilki çok dar ve emici olmayan iç çamaşırları giymektir. Zaten hava almayan bölge, çok dar iç çamaşırları giyildiği takdirde iyice havadan uzak kalacaktır. Emici olmayan iç çamaşırı, oluşan akıntıları uzun süre aynı bölgede tutacağından sivilce oluşumu kaçınılmaz olacaktır.
  • Bunun dışında cinsel yolla bulaşan hastalıklar uçuk ve sivilce yaratabilir. Yani cinsel yolla da bu hastalık bulaşabilir. Genellikle erkeklerde çok ciddi durumlara yol açmayan sivilce ve uçuk, kadınlar da başa çıkılamaz ağrılar yaratacağından, cinsel ilişki esnasında korunmanın çok ciddi bir önemi olduğu unutulmamalıdır.
  • Kadınların adet döneminde kullandıkları pedler, genital bölgenin hava almasını iyice engellemektedir. Ayrıca ısıyı sıkıştıran bu pedler, adet dönemlerinde kaşıntılara ve sivilcelere neden olabilir. Kadın adet dönemi için ped seçerken, pedin hava alıp almadığını kontrol etmelidir. Aksi takdirde çok zor durumda kalabilir.

Bunun gibi genital bölgede sivilce oluşumunu tetikleyen çeşitli faktörler bulunmaktadır. Fakat en yaygın nedenleri bunlardır. Bu nedenle özellikle bu üç konuya çok dikkat edilmesi gerekir.

Genital Bölgede Sivilce Tedavisi

Daha çok kadınlarda görülen bu rahatsızlığın tedavisi sanıldığı kadar zor değildir. Sivilce oluşumunu takip eden kısa sürede başlanacak olan tedavi ile çok daha çabuk sonuç almak mümkünken ertelenen durumlarda tedavi süresi uzayabilir. Genital bölgenizde sivilce fark ettiğiniz anda doktora giderek hem oluşabilecek rahatsızlıklarınızın hem de istenmeyen bir görüntüden kurtulmuş olacaksınız.

  • Genital bölgedeki sivilcelerin tedavisinde içeriğinde benzoil peroksit bulunan akne ilaçları kullanılmaktadır. Tedavi süresinde amaç, bir yandan ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlamak diğer yandan da iltihaplı dokuyu azaltarak ciltte oluşan enfeksiyonu ortadan kaldırmaktır. Uygulanmakta olan bu tedavi genel olarak iki ay kadar sürer. Eğer sivilcelerden tamamen kurtulmak istiyorsanız sivilcelerin hepsi ortadan kalkana dek tedavi yarıda kesilmemelidir.
  • Sivilcelerin durumuna göre tedavide bazen değişik ilaç tertipleri de kullanılabilir. Antiseptik bir etkiye sahip olan lavanta yağı, antibakteriyel etkisi olan bitkiler ile hazırlanan kürler de genital bölgede meydana gelen sivilcelerin tedavisinde kullanılan etkili yöntemler arasındadır. Fakat bu yöntemlerini kendi kafanıza göre yapmamanız gerekmektedir. Oldukça hassas bir bölge olangenitalorgan ve çevresinin kötü etkilenmemesi için bu bölgede uygulanan bitkisel kürlerin çok iyi araştırılması gerekmektedir. Yanlış bir tedavi istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Genital Bölgede Oluşan Sivilcelere Bitkisel Çözümler

Genital bölgede oluşan sivilceyi engellemenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Genellikle önerilen yöntemler bitkisel yöntemlerdir. Çünkü kimyasallar cinsel sağlığa zarar verme ihtimaline sahiptir. Bitkisel çözümler cinsel sağlık için daha avantajlı olduğundan dolayı, tercih edilmelidir.

Elma Sirkesi

Elma sirkesinin içerisinde yer alan asit, ph dengelemektedir. Ayrıca içerisinde mantar ve bakteri oluşumunu engelleyen yapılar bulunur. Bu yapılar genital bölgedeki mantara da iyi geldiği gibi, sivilcenin de geçmesini sağlamaktadır. Fakat elma sirkesi asitli olduğundan, direk olarak uygulanması tehlike yaratır. Kişiler bir bardak su ile bir bardak elma sirkesini karıştırıp, sivilce geçene kadar günde 2-3 kez uyguladıkları takdirde, sivilcelerinden kurtulacaklardır.

Lavanta Özü Yağı

Lavanta özü yağının içerisinde bulunan mineraller, bakteriler ile savaşır. Kişiler genital bölgesini yıkayıp kuruladıktan sonra, lavanta özü yağı sürerek kısa sürede sivilcelerinden kurtulacaklar ve gün içerisinde rahatlayacaklardır.

Çay Ağacı Yağı

1 damla çay ağacı yağı ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı arasındaki karışım, sivilcelerin geçmesini ve gün içerisinde kişiyi rahatsız etmemesini sağlamaktadır. Kişiler bu karşımı günde iki kez, sivilce geçene kadar uygulamalıdır.

Aynı Sefa Bitkisi

Aynı sefa bitkisi, ısıtılan 1 yemek kaşığı zeytinyağı içerisinde 1 gece bekletildikten sonra, genital bölgedeki sivilceye uygulanır. Ve gün içerisinde 3 kez sivilceye sürülür. Kısa zamanda sivilce yok olacaktır. Kişiler temin edilmesi zor olan aynı sefa bitkisini bulamazlarsa, aynı sefa kremlerini de kullanarak çözüm sağlayabilirler.

Sıcak Kompres

Bir havlunun üzerine dökülen sıcak su, genital bölgeye günde üç kez uygulandığı takdirde, sivilce kısa zamanda yok olacaktır. Ayrıca genital bölgede kaşıntı ve kararma varsa, bu uygulama düzenli kullanımda onları da yok etmektedir. Sıcak kompres bulunmuş en doğal ve en etkili uygulamalardan bir tanesidir.

Mısır Unu

Bu uygulama için en bilinmeyen fakat en etkili olan yöntemdir. Mısır unu sivilce üzerine tıpkı bir pudra gibi serpiştirilir. Sivilce yaşam için ihtiyaç duyduğu bakteriyi ve nemi bulamayacağından kısa zamanda yok olacaktır.

Yorumlar kapalı.