İşten Erken Çıkabilsem..

Mesai bitmiş ve yeterince stres yüklenmiş durumdasınız. Eşiniz ve çocuklarınız evde yemek için sizi bekliyor. Belki de çıkışta pilates dersine yetişmeniz gerekiyor. Diğer tarafta cevaplanmamış e-postalar, halledilmesi gereken dosyalar… Bunca işin ortasında ofisten ayrıldığınızı gören iş arkadaşlarınız siz daha çıkışa varmadan arkanızdan, “Ne o, öğleden sonra izinli misin yoksa?” gibi sinir edici bir tonda size seslenebilirler.

Önceliklerinizi belirleyin

İşe girdiğiniz anda hayatınızın merkezine işinizi koymayın. Önceliklerinizi belirlemek özel ve profesyonel hayatınızda size çok kolaylık sağlar. İşe başladığınız andan itibaren çalışma hızınızı ölçün. Esnek çalışma saatlerine olanak tanıyan bir yerde çalışıyorsanız, erken çıkmanız gereken günlerde işlerinizi erkenden bitirip kimseye açıklama yapmak zorunda kalmadan ofisten ayrılabilirsiniz. Erken çıkma sebepleriniz hakkında yalan söylemek ve bahane uydurmak yerine tamamıyla şeffaf olmayı tercih edin. Örneğin, spor yapmanın motivasyonunuz üzerinde nasıl etkili olduğunu anlatın. İşvereninizin sizin sağlığınızla ilgilenmesini beklemeyin, önce siz elinizden geleni yaptığınıza emin olun. Kısacası kendinize iyi bakın.

Takım Çalışmasına Yönelin

Fikri bile çoğumuzu strese sokmaya yetiyor. “Bizim departmanda çok zor, şirket yapısına uygun olmaz…” gibi argümanlarla takım çalışmasını aranızda geçiştirenler olabilir. İş arkadaşlarınızla organize olursanız, herkes zamanında işten çıkabilir. Unutmayın ki birlikten kuvvet doğar. Bu yüzden birlikte çözümler üretin. İşten erken çıkma isteğiniz diğer arkadaşlarınızı da motive eder ve işler kısa süre içinde toparlanır.

Kafanızda Kurduğunuz Asılsız Düşüncelerden Kurtulun

Çalışma esnasında girdiğiniz çıkmazlardan tek başınıza kurtulmaya ve sorunlara tek başınıza cevap bulmaya çalışıyorsanız, yanlış yoldasınız demektir. Yöneticinize danışmaktan korkmayın. Siz onunla konuşmazsanız, beklentilerinizi nereden bilebilir? Yöneticinize söylemezseniz, onun sizin üç çocuklu bir ebeveyn olduğunuzu, bu yüzden yoğun bir hayatınızın olduğunu beklemeyin. Her şeyden önce onun işi bunları bilmek değil, bunu sakın unutmayın.Her şey sizin seçimlerinizle alakalı; önemli olan bu süreci doğru yönetmeniz. Yoksa bir bakmışsınız ki işe gitmeye ne gücünüz ne de motivasyonunuz kalmış. öyleyse işe koyulmadan önce ilk yapmanız gereken kafanızda kurduğunuz engellerden sıyrılmak.

Bunları Sakın Yapmayın

Yöneticinizin sizden beklentileriyle ilgili tahminler yürütmeyi bir kenara bırakın. İlk aşamada kendinizi sorgulayın, ‘Kimi memnun etmem gerekiyor, kendimi mi yoksa başkasını mı?’. Önemli olan öncelik sizsiniz ve unutmayın herkesin çalışma şekli ve hızı kendine hastır.

Başkalarına Bağlı Kalmayın

Çalışma ortamında çevrenizdekilere muhtaç olmak stresin ilk sebeplerinden biridir. Bu yetersizlik hissinden ve ötekinin daha önemli olduğu düşüncesinden sıyrılabilmeniz için kendi amaçlarınızı belirleyin ve bu doğrultuda çalışmaya başlayın. Kendinizle ilgili kararlarınızda dışarıdan bir onaya ihtiyaç duymaktan vazgeçin.

Hem profesyonel hem de özel hayatınızda verdiğiniz kararlarda her zaman ‘Ya diğer türlü yapaydım nasıl olurdu?’ sorusunu kendinize soracaksınız, bu kaçınılmaz bir durum. ama şunu bilmelisiniz ki hayatı dengede tutmak bir çeşit sanattır ve gerektiğinde kendinizin bile inanamayacağı şeylere cesaret etmek demektir.

Yorumlar kapalı.