Kiraz Sapı İle Zayıflayanların Yorumları Görüşleri

Kiraz sapları ile hazırlanan çay bazı hastalıklara şifalıdır. Kiraz saplarını kuruttuktan sonra çayını yapıp tüketmek vücuda iyi gelir. Kiraz sapı çayına sağlık deposu demek yerinde olacaktır. Bu çay ödem söktürür ve kilo vermeye destek olur.

Kiraz Sapı Çayı Yapılışı

1 bardak suya 15-20 adet kiraz sapı atıp 5 dakika kaynatın.
Bunu sabah akşam hazırlayıp aç karına için.

Kiraz Sapı Kurutma

Kiraz saplarını bir peçetenin veya temiz bir bezin üzerine yerleştirip 2-3 gün boyunca güneş almayan bir yerde kurumaya bırakabilirsiniz. Sonra cam bir kavanoza koyup ertesi yıl kiraz mevsimi tekrar gelene kadar orada saklayabilir, ihtiyacınız oldukça kullanabilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayı İçenlerin Yorumları

  • Zayıflamak için kiraz sapı kullananlardan biri de benim. 20 adet kiraz sapını bir su bardağı suya koyuyorum, rengi çıkıncaya dek kaynatıyorum. Sabah-akşam aç karna tüketiyorum. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim. Göbeğinizdeki ve basenlerinizdeki yağları yaktırır.
  • Kiraz sapı çayının yararları arasında böbrek iltihabına iyi gelmesi de varmış. Ben buna bizzat şahit oldum. Böbreklerimde sürekli iltihap oluşuyor ve bu nedenle her zaman elimin altında kiraz sapı bulunduruyorum. Ne zaman içsem rahatlıyorum. Böbreklerim hafif ağrımaya başlayınca hemen yapıp içerim, bir şeyim kalmaz. Mesane iltihabında da faydalıymış.
  • Ben yıllardır kronik kabızlıkla mücadele ediyorum. Akşamleyin içiyorum, sabahleyin etki ediyor. Herkese öneririm.
  • Hanımlar aktardan yeşil çay ve kiraz sapı + mısır püskülü çayı alın. Bunları bir bardağa koyun ve üzerine kaynar su ilave edin. 5 dakika demlenmesini bekleyip süzerek tüketin. Göbeği eritir, zayıflatır; ödem şikayetiniz varsa ona da şifa olur. Fakat günde 2 bardaktan fazla içmeyin. Zaten 1 bardak içseniz bile yeter. Bunu 15 gün uygulayın ve bir hafta ara verip yeniden başlayın. Ben birkaç gündür yapıyorum, bir hafta bile olmadan 2 kilo vermeyi başardım.
  • Bir süredir kiraz sapı çayını kullansam da kilo verdirme etkisini göremedim. Bu çay zayıflatmıyor, yalnızca ödem söktürüyor. Adetinize yakın günlerde bu çayı tüketirseniz regl dönemi daha rahat geçer. Ben adetliyken uyguluyorum ve resmen günümün büyük bir kısmını tuvalette geçiriyorum. Vücudumdaki bütün ödemlerden kurtuluyorum. Sıcak suya 10-15 adet kiraz sapı atıp 5 dk bekledikten sonra tüketiyorum. Kısaca demleme usulü hazırlıyorum.
  • Benim idrar yollarıyla ilgili bir rahatsızlığım vardı. Kiraz sapı çayını bunun için kullanmıştım. Kiraz yedikten sonra kiraz saplarını kesinlikle çöpe atmam. Yaz gelince bizim evden kiraz hiç eksik olmaz. Kış aylarında da kiraz sapı çayını tüketirim. İdrar söktürüyor, iltihaplanmalara faydalı. Ancak zayıflatma etkisi de varmış. Bunca zaman düzenli olarak tükettiğim halde bende kilo verdirme gibi bir durum olmadı.
https://www.youtube.com/watch?v=NldKq1cbNZI
  • Ben, el ve ayak bileklerimde ödeme benzer şişlikler vardı. Arkadaşım ‘kiraz sapı çayını denemelisin, faydalı olur.‘ demişti. 3 ay kullandım. (Her gün değil ara sıra) Gerçekten metabolizmayı ve sindirimi hızlandırıyor, fakat ödeni geçirmiyor.
  • Ben kiraz sapı çayından günde 1 bardak içerim. Çok hoş bir kokusu var, hem de lezzetli. Ama tabii ki aşırıya kaçmamak gerek. Günde bir bardak içmeniz kâfi. Antienflamatuar ve antioksidan özellikleriyle ödemlerden kurtarır, rahatlama sağlar. Ben akşam yemeğinden sonra içiyorum, hazımsızlık ve şişkinlik olmuyor. Kitabımı okuyup huzurla uyuyorum.
  • Kiraz sapı içtiğim gün ishal oluyorum. Bundan dolayı kabızlık çektiğim zamanlarda içip bu sorundan kurtuluyorum.
  • Kiraz sapı çayının romatizmaya da faydası var. Özellikle iltihaplı artrit rahatsızlığına birebir. Sabahları çay demlerken içerisine 4-5 tane kiraz sapı atın ve bu şekilde tüketin. Ben artrit hastasıyım, böyle yapıyorum ve faydasını görüyorum.
  • Bir bardak suya eklediğiniz kiraz saplarını 7 dakika boyunca kaynatıp içerisine bir miktar ısırgan otu ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp tüketin. Eğer sinir sıkışması gibi bir rahatsızlığınız varsa faydalı olur. Mesela bana iyi geldi.
  • Eskiden mısır püskülü, kiraz sapı ve rezeneyi karıştırarak içiyordum. Kilo vermeye başlamıştım fakat rezenenin aromasını pek beğenmedim. O yüzden fazla devam edemedim. Ama faydalı, tavsiye ediyorum.

Yorumlar kapalı.