Renklerin Hayatımızdaki Etkileri

Yeşil

Bu renk insana huzur verir.Aklın ve bilincin rengidir. Sinir sistemi ve hücre onarımı için çok yararlıdır. Kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonu önler, kalple yakından ilgilidir. BU rengi sevenler doğayı ve huZl..ırı-j severler. Kendisiyle barışık olmak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir renktir. BU renk insanda kavga, kaygı, huzursuzluk gibi duyguların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

https://www.youtube.com/watch?v=vylhM-ghpeU

Kırmızı

Dışa dönük özelliklere sahip olan sıcak bir renktir. İnsanlara hayat ve netlik verir. Kan dolaşımını hızlandırır ve adrenalin miktarını yükseltir. Kan basıncını ve vÜcut ısısını arttırır. Bu yüzden ateşli hastalıklarda ve yüksek tansiyonda bu renk kullanılmamalıdır. Psikolojik olarak kendilerini iyi, canlı hissetmek isteyenler, hayatlarına yeni bir ivme katmak isteyenler bu rengi seçmelidir. Çok göz alıcı ve dikkat çekici bir renk olduğundan iş görüşmelerinde tercih edilir.

Mavi

Bu renk, güven ve sadakat duygusunu sembolize eder. Mavinin de dinlendirici ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Stres,ses kısıklığı, boğaz iltihabı ve solunum yolu rahatsızlıklarında yararlı olur. Mavi renk düşük tansiyon sorunu olanlara tavsiye edilmez. Ayrıca kendilerini melankolik hissedenler bu renkten uzak durmalıdır. Çünkü daha fazla depresyona girebilirler.

Siyah

Işığı inkar eden bir renktir. Bu rengi kullananlar ruhlarındaki ışığı söndürmeye çalışırlar ve ışık enerjisini hiçbir zaman vücutlarına sokmazlar. Siyah giyenler gizemli olmayı, kendilerini saklı tutmayı severler. Bu rengi sevenler geleneklerine bağlı ve düzenli, gizemli insanlardır.

Kahverengi

Bu renk bir yere bağlı olma ve gelecek için sağlam ilişkiler kurma isteğini gösterir. Bu rengi seçenler ailelerine ve işyerlerine bağlıdırlar. Bu ton, insanlarda sebat ve düzen duygularını harekete geçirir. Çözüm üretenlerin, pratik olanları tercih ettiği renktir.

Beyaz

Giyimde beyazı ?rcih etmek femiz/iğin, saflığın ve masumiyetin
rengidir.

Mor

Kişinin kendisine olan güvenini harekete geçirir. Mor, yaratıcılık, kutsallık ve alçakgönül lülüğün ifadesi sayıldığından spiritüeller ve sanatçılar tarafından tercih edilir. Zihin ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. BU rengi tercih edenler spiritüel anlamda kendisini geliştirmek isteyenlerdir.

Turuncu

Kırmızı gibi dönük ve heyecan verici bir renktir.Sağlık, canlılık, güven,cesaret ve devamlılık duygularını aşılar. Verdiği en önemli enerji ise mutluluk duygusunu hissettirmesidir. Ruhsal açıdan ilişkilerinde problem yaşayanlar için birebir tercih edilmesi gereken renktir. Vücuda enerji vererek dolaşım, sinir ve solunum sistemini harerkete geçirir.Karaciğere çok yararlı olan bir renktir.
Bu özelliğiyle alkoliklerin tedavisinde etkili bir renktir.
Psikolojik olarak bu rengi tercih edenler kendilerine çok güvenirler ve gülmeyi ve güldürmeyi iyi başarırlar.

Sarı

Bu renk daha çok entelektüeller tarafından tercih edilir. Güneşe en çok benzeyen renktir. İnsanlara umut duygusu aşılar. Sarı renk açık görüşlülüğü ve ilhamı simgeler. Dolaşım sistemini ayarlayarak kalbin daha iyi çalışmasını sağlar. Mide sularının salgılanmaşını yönlendirir, düzenli bağırsak hareketleri yaratarak kabızlığı ve hazımsızlığı önler.

Turkuvaz

Bu rengi sevenlerin insanlara açık bir iç dünyaları vardır. Son derece dinlendirici bir renktir. Bu özelliğiyle baş ağrısı ve alerji gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. İş hayatında çok gergin olan kişilerin, çalışma saatleri belli olmayanların kullanmaları gereken bir renktir.
Çünkü turkuvazın verdiği enerjiyle stres ve gerginliği azalır. Bu renk vücudun bağışıklık sistemine katkıda bulunur ve zararlı bakterilerin vücuda girmesini engeller. Turkuvaz, pasif ve tembel insanlara pek tavsiye edilmez.

Yorumlar kapalı.