Saç Botoksu Nedir? Kimler Yaptırabilir?

Sık sık sık fön makinesi kullanmak, düzleştiriciler, hava kirliliği, sağlıksız beslenme saçlarımızın yıpranmasına yol açar. Saç dökülmesi ve kırılması da beraberinde geliyor. Hal böyle olunca pek çok kadın saç bakımı konusunda arayışa giriyor. Saç botoksu ise saçı eski gücüne ve görünümüne kavuşturan saç bakım yöntemleri arasında revaçta.

Saç Botoksu Nedir?

Saç botoksu, özel bir teknoloji kullanılarak, saç için gerekli protein ve amino asitlerin saç tellerine yüklenmesi işlemine denir. Saç botoksu sayesinde, saç kaybettiği vitaminleri yeniden kazanır. Böylece saçlar daha güçlü, parlak, yumuşak ve pürüzsüz görünür. Kısaca yıpranmış saçlara kolajen ve proteinin geri yüklenmesi işlemine saç botoksu diyebiliriz. Uygulamada amaç, saçlara nem, hacim, parlaklık ve canlılık kazandırmaktır.

Saç Botoksu Nasıl Yapılır?

Saç botoksu yaptırmak için önce profesyonel bir kuaföre başvurmalısınız. Saç botoksu bir uzman tarafından yapılmadığında saçlarınız zarar görebilir. Saç botoksunun içeriğinde, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, kolajen kompleksi, B5 vitamini ve glikolikasit gibi saçlara fayda sağlayan organik ve kimyasal maddeler bulunur. Bu ürünler kuaför tarafından hazırlanır ve saça uygulanır. Saç botoksu şöyle yapılır:

Kuaför ilk olarak saçı şampuanla yıkar. Çünkü temiz saça uygulanan saç botoksunun etkisi daha fazla olur.
Ardından saçınızı kurutup eşit parçalara böler ve botoks malzemelerini saçınıza uygular.
Saçınızı yaklaşık 45 dakika beklettikten sonra, şampuan kullanmadan saçınızı yıkar.
Son olarak saçınızı kurutur ve botoks işleminin kalıcı olması için saçınıza ısı uygular.
Kuaöför saç botoksu işleminin kalıcılığını arttırmak için şampuan ve saç bakım kremi önerisinde bulunabilir.

Saç Botoksunun Faydaları

Saç botoksunun içinde; B5 Vitamini, E Vitamini, Argan Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Kolajen Kompleksi, Glioksilik Asit bulunuyor. Bu bileşenler saça son derece fayda sağlar. Saç botoksunun saça faydaları:

  • Saçları güçlendirir ve yeniden onarılmasını sağlar.
  • Saçlara dolgunluk kazandırır.
  • Saç köklerini kuvvetlendirir.
  • Saçların canlanmasına yardımcı olur.
  • Saç dökülmesi ve kopmasını önler.

Saç Botoksunun Zararları

Saç botoksu saçıma zarar mı? Sorusu saç botoksu hakkında en merak edilen sorular arasında. Saç botoksunun içerisinde zararlı bir madde bulunmuyor. Ancak bu zarar vermiyor anlamına gelmez. Çünkü içerisinde herhangi bir maddeye karşı hassasiyeti olan kişilerde alerjik reaksiyon ve cilt tahrişine yol açabilir. Bu nedenle saç botoks serumunun cildinizle temas etmemesine dikkat edin.

Saç Botoksu Kimlere Yapılır?

Saç botoksu; saç kremlerinin ya da saç maskelerinin yeterli olmadığı, fazla işlem görmüş, çatallanmış, yıpranmış ve kırılmaya müsait saçların tercih edebileceği bir bakım. Çok kuru, kabarık, bukleli, elektriklenmeye müsait tüm saç tipleri saç botoksu yaptırabilir.

Saç Botoksu İşlemi Ne Kadar Sürede Yapılır?

Saç botoksu işlemi ne kadar sürer sorusunun cevabı, saçın uzunluğuna ve sıklığına bağlı. İnce uçlu iğnelerle uygulanan bu işlem ortalama 1-2 saat sürüyor.

Saç Botoksu Yapıldıktan Ne Kadar Zaman Sonra Yıkanır?

Saç botoksu işleminden 24 saat sonra saç yıkanabilir. Bu 24 saat içerisinde saça şekillendirici ürün ya da serum sürülmemeli. Mümkünse saç botoksu sonrası ilk saç yıkama işlemi, saç botoksu uzmanı tarafından olmalıdır.

Saç Botoksu Kaç Ay Kalır?

Saç botoksu yaptıranlar işlemin kaç ay kalıcı olduğunu merak ediyor. Saç botoksunun etkisi ortalama 2-4 ay arası. Herkesin saç tipi birbirinden farklı olduğundan net bir rakam söylenemez. Aynı zamanda saç botoks işleminin uzun süre kalıcı olması için sülfatsız şampuan kullanılması tavsiye ediliyor. Çünkü sülfat içeren şampuanların içerisindeki tuz, saç botoksunun bozulmasına yol açabiliyor.

Saç Botoksu Ne Sıklıkta Yapılır?

Saç botoksunun zararsız olduğu biliniyor. Saç botoksu yaptırdıktan 4 ay sonra işlem tekrar ettirilebilir.

Saç Botoksu Saçı Döker Mi?

Profesyonel bir şekilde uygulanan saç botoksu saça zarar vermez. Ancak hatalı uygulanan yahut dozajı ayarlanamayan malzemelerle gerçekleştirilen işlemler saçlarda dökülmeye yol açabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için, saç botoksu profesyonel kişiler tarafından uygulanmalıdır.

Saç Botoksu Saçı Hacimlendirir Mi?

Saç botoksu saçı yeniden onarır ve saçlara parlak bir görünüm katar. Saça nem, hacim ve dolgunluk kazandırarak zayıf görüntüsünden kurtarır.