Sinüzit Tedavisi İçin Sirkeli Doğal Çözüm

Sinüzit Belirtileri

  1. Yüz ve burun çevresinde ağrı
  2. Baş ağrısı
  3. Öksürük
  4. Burun tıkanıklığı
  5. Burun akması
  6. Diş ağrısı
  7. Koku duyusu kaybı
  8. Ağız kokusu
  9. Halsizlik

Sinüzit Nasıl Geçer Tedavisi Nedir?

Sinüzitin geçmesi için 2 yöntem vardır. Ya doktora gidilir antibiyotik tedavisi uygulanır yahut da aşağıda bildireceğimiz gibi elma sirkesi gibi doğal yöntemlerden yararlanılabilir. Ciddi sinüzit şikayetiniz varsa doktora gitmenizi tavsiye ederiz.

Sirkeli Suyu Buruna Çekin

Elma sirkesi sinüzit için doğal çözümlerdendir. Sirke potasyum içeriği ile sinüzitin neden olduğu mukusu inceltir ve sinüslerin rahat bir şekilde boşalmasını sağlar. Elma sirkesinde bulunan asetik asit de bakteri üremesini engeller ve burun tıkanıklığını açar. Aşağıda bildireceğimiz gibi buruna sirkeli su çekmek binbir derde devadır. Burun yolundaki mikropları yok eder, burunu açar ve rahat nefes almanızı sağlar.

Sirke ile Sinüzite Doğal Çözüm

Elma sirkesinin anti-fungal, anti-bakteriyel, anti-inflamatuar ve bağışıklığı destekleyen özellikleri, onu sinüs enfeksiyonunu tedavi etmek için harika bir doğal çare haline getirir.

  • 1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sabah ve akşam hazırlayıp sabah akşam burnunuza çekin. Sinüzitten şifa bulana kadar her gün buna devam edin.
  • 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal katıp karıştırın. Sabah, akşam günde 2 kez bunu içmeye devam edin. Elma sirkesi ve bal bağışıklık sistemini güçlendirip sinüzite şifa olacaktır.
  • Yarım bardak elma sirkesi ile yarım bardak suyu bir tencerede kaynatın.Ocaktan alın.Başınıza bir havlu geçirip buharı gözleriniz ve ağzınız kapalı olarak 3-5 dakika soluyun. Bunu gün içinde 3 kez tekrarlayın.

Sinüzit burun yollarının tıkanması nedeniyle solunum problemlerine neden olur. Bu karışım burun tıkanıklığını gidermekte ve kısa sürede şifa bulmakta gerçekten çok etkilidir. İhtiyacınız olacak şeyler elma sirkesi, zencefil, kırmızı biber, limon suyu ve bal.

  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu bir tencerede karıştırın ve bir süre ısıtın. Ardından kalan malzemeleri karışıma ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Şimdi bu karışımı bir kavanoza dökün ve serin ve karanlık bir yerde saklayın. Günde 1-2 yemek kaşığı için. Ayrıca daha etkili sonuçlar için bir tutam zerdeçalı da bu karışıma ekleyebilirsiniz.

Yorumlar kapalı.