Sivilce Lekeleri İçin Maske Tarifleri

Sivilce, her yaştan insanın başına gelebilen cilt sorunlarından biridir. Sivilceler geçtikten sonra çoğu zaman lekeler, izler kalır. Sivilce lekelerini gideren kremler mevcuttur. Bunlar uzman bir dermatoloğun tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Bunun dışında sivilce için bitkisel çözüm olarak uygulanabilecek tarifler vardır.

Sivilce ve Sivilce Lekelerini Geçiren Lavanta Kürü Tarifi

Lavanta kürünün cilde faydaları saymakla bitmez. Sivilceleri iyileştirir, cilt lekelerinden kurtarır, cilt rengini açar ve cilde sağlıklı bir görünüm verir.

Malzemeler

  • 1 tutam lavanta ( 4-5 gram)
  • 1 buçuk su bardağı su

Hazırlanışı

Önce lavantalar 1,5 su bardağı suya eklenir. Daha sonra 15 dk kısık ateşte kaynatılır. Fokur fokur kaynatılmamalıdır ve kaynama süresi 15 dakikadan fazla olmamalıdır. 15 dakika dolar dolmaz lavantalar süzülür ve karışımın ılıması beklenir. Akşam yemeğinin üzerinden 2 saat geçince bir çay bardağı içilir. Bu her akşam tekrarlanmalıdır. Böylelikle sivilce izleri yok olacak ve cilt, canlı ve parlak görünmeye başlayacaktır. Lavanta kürü her gün yeniden hazırlanıp taze taze tüketilmelidir. İçine şeker veya başka bir madde katılmamalıdır. 15 gün düzenli uygulanmalı ve kullanım sıklığı azaltılarak haftada 3-4 gün olacak şekilde devam edilmelidir. Lavanta kürü cildinizi adeta yeniden yapılandıracaktır. İstenilen sonuç alınınca kürün kullanımına son verilebilir.

Sivilce Lekelerini Geçiren Kil Maskesi Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı bal
  • Kırmızı gül
  • 100 gram kil

Marketten bir şişe su alıp kaynamaya bırakın. O kaynarken içine 5 taze gül yaprağı ilave edin. 8 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Süre dolunca altını söndürün ve soğumasını bekleyin. Aktardan temin ettiğiniz kilden 50 gram alıp bir kaseye koyun. Üzerine soğumuş gül suyundan azar azar dökerek krem kıvamına gelmesini sağlayın. Daha sonra yarım çay kaşığı bal ilave edin.

Yüzünüzü su ile yıkayın ve havlu ile kurulayın. Elde ettiğiniz maskeyi cildinizin lekeli kısımlarına uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra suyla durulayın. Haftada 1 kez bu formülden yararlanın.

Sivilce İzlerine Doğal Çözümler

  • 1 tatlı kaşığı kayısı yağı,
  • Aldığı kadar öğütülmüş yulaf unu,
  • 1 yemek kaşığı taze elma suyu

Tüm malzemeler karıştırılır. Hazırlanan karışım yüz bölgesine uygulanır ve 20 dk bekletilir. Bu uygulama haftada 3 defa tekrarlanır.

Bunun yanı sıra deneyebileceğiniz başka bir yöntem daha vardır. Bu işlemi cildiniz temizken yapmanız gerekir.

Sivilcelere Limon ve Havuç Suyu

Limon ve havuç suyu eşit miktarlarda karıştırılıp buz kalıplarında dondurulur. Her gün uyumadan önce 1 kapsül buz cilt üzerinde gezdirilir. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayan bu yöntem cildi tazeler ve sivilce izlerini ortadan kaldırır.

Sivilce Lekelerine Menekşe

1 tutam menekşe sıcak suda demlenip süzülür. Sabah-akşam cildi temizlemek için her gün bu karışım kullanılır.

Sivilce Lekelerine Salatalık Kürü

  • 1 adet salatalık
  • Birer tutam maydanoz
  • Birer tutam gül yaprağı
  • 2 bıldırcın yumurtası

1 adet salatalık iki parçaya ayrılır. (Kabukları soyulmaz.) Salatalığın yarısı birer tutam maydanoz ve gül yaprağı ile beraber robottan geçirilir. 2 bıldırcın yumurtasının beyazları eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan krem lekelerin olduğu bölgeye masaj yapılarak uygulanır. 20 dakika bekletilir ve yıkanır.

Yorumlar kapalı.