Sivilceleri Hızlı Kurutmak İçin Etkili Yöntemler

Sivilcelerden Nasıl Kurtulunur?

Sabah uyandığında aynaya bir bakarsın ki yüzünde bir sivilce belirmiştir. Ne yazık ki sivilceyi bir gecede tamamen yok edecek bir ürün yok. Ancak sivilcenin kurumasına destek olabilen, sivilceyi söndürmek için denediğimiz ve sevdiğimiz bazı yöntemler var. Her şeyden önce cildini derinlemesine temizleyip, cildinde biriken kalıntılardan, kirden, yağdan arınman gerekiyor. Özellikle cildini derinlemesine arındırabilecek temizleyicilerle gözeneklerini arındırıp sivilce oluşumuna da engel olabilirsin. Ancak temizleyicileri uygularken dikkatli olmalısın. Sivilcenin kopmasına neden olmayacak şekilde, nazikçe uygulamalısın.

Yumurta Akı ile Sivilcelerden Kurtul

Sivilcelerin üzerine yumurta beyazını sürün ve 20 – 25 dakika kadar bunu yüzünüzde bekletin. Soğuk suyla durulayacağınız yumurta beyazı, sivilcelerden en hızlı şekilde kurtulma yöntemlerinden biridir.

Buz Kompresi

Sivilce kurutmak için buzun soğutucu etkisinden de yararlanabilirsin. Buz kompresi yapmak, kan damarlarını daraltmaya yardımcı olur. Bu nedenle bir buz küpünü kâğıt havluya sarıp sivilcenin üzerinde bir süre tutabilirsin. Bu sayede sivilce üzerindeki kızarıklığı, şişliği önlemeye destek olabilirsin. Buzu, 5 dakikalık süre boyunca birkaç kez uygulayabilirsin.

Diş Macunu

Parmağınıza alacağınız ufak bir parça diş macununu sivilcenin üzerine yedirdiğinizde sivilcenin dışarı çıkarak daha hızlı kurumasına yardımcı olursunuz.

Portakal Kabuğu

Bir portakalın kabuklarını güneşte kurutun. Kurumuş portakal kabuklarını toz haline gelene kadar rendeleyin. Su ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Karışım uygulandıktan 15 dakika sonra ılık su ile durulanabilir.

Limon

Yarım bir limonu yatmadan önce yüzünüze ovarak uygulayın. Durulamadan gece boyunca ciltte kalan limon aknelerin kurumasını sağlayacaktır.

Çilek

4 – 5 adet çileği ezerek püze haline getirin. Püreyi yüzünüze sürerek 30 dakika kadar bekleyin. Su ile temizleyebileceğiniz bu maske sizi sivilcelerinizden kurtaracaktır.

Beyaz Sirke

Bir pamuk topuna biraz beyaz sirke damlatın. Pamuğu yavaşça sivilcenizin üzerinde gezdirin. Bu işlem sivilcedeki iltihabın daha kolay atılmasını sağlayacaktır.

Sarımsak

Bir diş sarımsağı soyun ve ezin. Kızarık ve sivilcelerinizin olduğu bölgeye uygulayın. 20 dakika kadar yüzünüzde bekleyen sarımsağı su ile durulayın.

Yorumlar kapalı.