Stilex Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır? Stilex Jel Fiyatı Nedir?

Stilex jel Fiyatı 17.67 TL​’dir.(Ocak 2022)

Stilex Jel Nedir?

Böcek, sivrisinek ısırıkları sonrasında oluşan kaşıntı ve kızarıklığı gidermek için eczaneden önerilen Stilex krem aslında daha birçok fayda sağladığı alan bulunuyor. Sadece eczanelerde satılan bu krem hakkında detaylı bir bilgi istiyorsanız haberimizde tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.

30 gramlık alüminyum tüplerde sadece eczanelerde satılan Stilex kremin etken maddesi Mepiramin Maleat, Lidokain hidroklorür, Dekspantenol‘dür. Deriye sürüldüğünde bölgesel olarak iltihap, alerji ve kaşıntıyı gideren bu krem uygulanan bölgede kısa sürede iyileşme sağlıyor. Kesik, şişmiş veya hasar görmüş ciltlere kesinlikle uygulanmaması gereken bu jel, 2 yaşından küçük çocuklarda doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor reçetesi üzerine kullanılması önerilen Stilex isimli bu jelin asıl üretici İsviçreli Vifor firmasıdır, Türkiye’de ise Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından üretimi yapılıyor. Deride oluşan güneş yanıklarının tedavisinde, isilik, ürtiker diğer ismiyle kurdeşen isimli cilt sorunlarında, ciltte oluşan ağrının azaltılmasında ve tamamen giderilmesinde, arı sokmalarının iyileştirilmesi sırasında tedavi amaçlı kullanılabilir.
Bu ilacın yardımcı maddeleri ise karbopol 940, polisorbat(E433), trietanolamin, komplekson 3,koku verici olarak oleum odania, koruyucu olarak benzalkonyüm klorür.

Stilex Jel Nasıl Kullanılır?

Bu kremi doktorunuz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Bunun dışında kullanacaksanız ilacı uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat edin. Parmak ucuyla tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde sürün. Hafifçe ovun. Gün içerisinde birkaç kez sürülebilir. 7 günden daha uzun süre uygulanmamalıdır.

Stilex Jel Yan Etkileri

Ciltte yaygın ama şiddetli olmayan kızarıklık ve kaşıntı, yüksek ateş, kusma, çarpıntı. Deride hafif kızarıklık ve kaşıntı, iştah kaybı, halsizlik, yorgunluk. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildirin.