Stresten Beyazlayan Saçlara Doğal Çözümler

Stresten Beyazlayan Saçları Eski Haline Getir

Yaşlanmayla beraber saçlar beyazlaşmaya başlar. Bu durum normal kabul edilen doğal bir süreçtir. Yaşlandıkça, siyah, kahverengi, kumral, sarı veya kızıl saç telleri renklerini kaybeder ve beyazlaşır. Bu kalıcı bir değişiklik gibi görünse de yeni yapılan araştırmalar stresin azalması ile saçın geçici de olsa doğal rengine dönebileceğini bildiriyor.

Stresten Uzak Kalmak

Çoğu insan, COVID-19 virüsünün hayatımıza girmesinden itibaren hiç olmadığı kadar stres altında. Stres çeşitli belirtilerle karşımıza çıkıyor. Bu belirtilerden biri de saçların erken beyazlamasıdır. Stresin saç beyazlamasında etkisi yüzyıllardır bilinen bir gerçek ancak stres ortadan kaldırıldığında doğal saç renginin geri dönebileceği ise yeni keşfedildi.

Aşık Olmak Saçlara İyi Gelir

Ayrıca aşık olmak, sizi mutlu eden olaylar yaşamak, saç diplerinize düzenli sülük taktırmak, sağlıklı beslenmek, düzenli b12, omega 3 ve biotin gibi vitaminlerin kullanımı da saçların eski rengine dönmesine yardımcı olacaktır.

ABD’nin Columbia Üniversitesi’nde yapılan çalışmada tatile çıkmanın işe yaradığını stres seviyesinin azalmasıyla beyazlayana saçların doğal rengine dönebildiği tespit edildi. Bu çalışmaya göre stresi azaltmak, tatile çıkmak saçlardaki beyazları gideriyor, beyazlaşan saçların tekrar eski haline gelmesini sağlıyor.

Tatile Çıkın

14 kişi üzerinde yapılan araştırmada deneklerden biri iki haftalık tatile gitti ve döndüğünde 5 saç telinin eski rengine döndüğü görüldü. Ancak 40 yaş üzeri kişilerde stres azalsa dahi saç renginde herhangi bir değişim fark edilmedi. Çalışmanın baş yazarı Ayelet Rosenberg 70 yaşında ve beyaz saçlı olan birinin stres azalsa dahi eski saç rengine tekrar dönemeyeceğini bildirdi.

Beyaz Saçlardan Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Beyaz saçlar yaşlılığın bir alameti olduğundan çoğumuz bu durumdan rahatsız oluruz ve saçlarımızın doğal rengine dönmesini isteriz. İşte saçları eski rengine döndüren, siyahlaştıran tarifler:

Saçları Eski Rengine Döndüren Formül

Malzemeler

  • 6 adet dövülmüş yeşil ceviz
  • 3 adet kırmızı soğan kabuğu
  • 1 tutam defne yaprağı
  • 1 adet kırmızı elmanın kabukları
  • 1 çorba kaşığı siyah çay
  • 1 tatlı kaşığı karanfili

Yukarıdaki malzemeleri 6 bardak suyun içerisine koyun 10 dk boyunca kaynatın. Ilıyınca saçlarınıza sürün. 3 günde 1 yeni karışım hazırlayın.Bu formül hem saçları besler hem de eski rengine dönmesini sağlar. Ancak sarı saçlar için uygun değildir.

Saçları Eski Rengine Döndüren Doğal Çözümler

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 5 adet sarımsak
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğan ve sarımsağı blenderdan geçirin. İçerisine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı katıp iyice karıştırın. Saçlarınıza sürüp 1 saat bekletin. Haftada 1 kez buna devam edin.

Saçları Eski Rengine Döndüren Ceviz Kürü

Malzemeler

  • 10 adet cevizin sert olan dış kabuğu
  • 1 litre su

4 bardak suya 10 adet cevizin sert olan kahverengi dış kabuğu ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır. Ocaktan alıp ılımaya bırakılır. Süzülür. Bu su ile her gün saçlar yıkanır. Bu su saçta kalır, durulanmaz. 21 gün buna devam edilir.