Soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonlarından biridir ve virüslerden kaynaklanan hastalıklardandır. Burun ve boğazda ortaya çıkan bu rahatsızlığın temel belirtileri, boğaz ağrısı ve burun akıntısıdır. Soğuk algınlığı için genellikle çocuklarda ateş düşürücü ve öksürük giderici ilaçlar kullanılmaktadır.
Soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonlarından biridir ve virüslerden kaynaklanan hastalıklardandır. Burun ve boğazda ortaya çıkan bu rahatsızlığın temel belirtileri, boğaz ağrısı ve burun akıntısıdır. Soğuk algınlığı için genellikle çocuklarda ateş düşürücü ve öksürük giderici ilaçlar kullanılmaktadır.
Çocuklarda Ve Bebeklerde Grip Ve Soğuk Algınlığı İçin Kullanılan İlaçlar
- Pedifen şurup
- İburamin cold
- İburamin zero
- Aferin Plus
- Calpol
- Dolven şurup
- A-Per şurup
- Corsal şurup
- Eksofed şurup
Çocuklarda Grip Ve Soğuk Algınlığı Belirtileri
- Soğuk algınlığı; boğaz ağrısı, öksürük, ses kısıklığı, burun akıntısı ya da krup enfeksiyonuna yol açabilir. Öte yandan soğuk algınlığı sırasında burunda, sinüslerde ve kulaklarda tıkanma meydana gelebilir. Gözlerde oluşan kızarıklık ve sulanma da, soğuk algınlığının diğer belirtileri arasındadır.
- Soğuk algınlığı burun akıntısıyla seyreder. Bu akıntı, başlangıçta şeffaf iken daha sonra yeşil-sarı ya da gri renge dönüşür.
- Çocukların çoğu, hastalığın ilk zamanlarında ateşli bir evre geçirse de bu hafif olmaktadır.
- Soğuk algınlığının ilk sinyallerinden biri de boğaz ağrısıdır.
- Bu rahatsızlık sırasında ses kısıklığı ve öksürük ortaya çıkabilir. Boyunda bulunan lenf bezlerinde şişme ve gözlerde sulanma da görülebilir.
- Soğuk algınlığı yaşayan bireylerin gözlerinde çapaklanma ve iltihaplanma da oluşur.
- Bu hastalar uykularında horlamakta ve hırıltıya benzer sesler çıkarmaktadırlar.
- Bebeklerde Ve Çocuklarda Grip Ve Soğuk Algınlığı İçin Kullanılan İlaçlar Ve Özellikleri
Peditus Şurup
Çocuklarda görülen soğuk algınlığının tedavisinde etkili bir ilaçtır. Doktor tavsiyesi olmaksızın kullanılmamalıdır, zira çocuğun yaşıyla ve kilosuyla orantılı bir doz ayarlaması yapılmalıdır.
İburamin Cold
Burun akıntısında, baş ağrısında ve üst solunum yolu hastalıklarından biri olan gribin tedavisinde çocuklara yönelik olarak kullanılan bir ilaçtır. Soğuk algınlığı ilaçlarından olan İburamin Cold; diğer ilaçlarda olduğu gibi çocuğun yaşı ve kilosu dikkate alınarak uygun doz oranıyla kullanılmalıdır.
İbufen Pediartik Şurup
Soğuk algınlığında kullanılan ilaçlardan biridir. İbufen, soğuk algınlığına bağlı olarak çocuklarda ortaya çıkan ateş ve ağrı şikayetlerinin giderilmesine katkıda bulunur. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa tok karna kullanılmalı, doktor tarafından reçete edilen dozlarda alınmalıdır.
A-ferin Şurup
Çocuklardaki soğuk algınlığının tedavi edilmesinde doktorlar tarafından sıklıkla tercih edilen ilaçlardan biridir. Bir çocuk doktorunun onayı ile kullanılmalıdır. Diğer soğuk algınlığı ilaçlarında olduğu gibi A-ferin şurubun da 1 haftadan daha uzun süre kullanılmaması lazımdır. Zira bu ilacın yüksek dozlarda ve uzun vadede kullanımı, çocuğa fayda yerine zarar vermekte, bünyesinin ilaca alışmasına sebep olabilmektedir.
Eksofed Şurup
Bebek ve çocuklardaki soğuk algınlığının iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Çoğunlukla grip, soğuk algınlığı ve nezle durumlarında meydana gelen burun tıkanıklıklarının giderilmesinde tedavi amacıyla tercih edilmektedir.
Prebron Şurup
Bebek ve çocuklarda soğuk algınlığından kaynaklanan boğmaca, faranjit, öksürük, laranjit ve benzeri rahatsızlıklarda etkilidir. Fakat doktor tarafından gerekli görülmediği müddetçe, 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Antibiyotikler
Antibiyotiklerin soğuk algınlığına faydası yoktur. Fakat tetkiklerin ardından çocuklarda kulak ya da sinüs enfeksiyonu tespit edildiğinde, antibiyotik reçete edilebilmektedir.
Özetle, soğuk algınlığı için çocuklarda kullanılacak olan ilaçlar muhakkak uzman bir çocuk doktorunun ya da aile hekiminin önerisiyle kullanılmalıdır. Zira doz ayarlamasının, çocuğun yaşı ve kilosu da göz önünde bulundurularak yapılması gerekir. Öte yandan bu gibi ilaçların kullanımı, doktorun talimatı olmadıkça 1 haftayı aşmamalıdır. Bunun yanı sıra, açılmış olan ilaçların 1 aydan sonra atılması gerekir. Tedavi edici özelliği kaybolduğundan, çocuğa yarar sağlamayacak, aksine zarar görmesine neden olacaktır.
Yorumlar kapalı.