Alman Kurdu Ve Bakımı

Alman Kurdu

Gücü, atılganlığı ve zekasıyla diğer köpek türleri arasında ön plana çıkan bir hayvandır. Alman çoban köpeği olarak da bilinen bu köpek cinsi, insanlara kolayca ısınır ve onları sahiplenir. Köpek beslemek isteyen çoğu kişinin tercih ettiği Alman Kurdu, sadık ve cesur bir köpektir. Bu yüzden asayiş alanında da yaygın olarak kullanılmakta ve polislere yardımcı olmaktadır. Son derece yetenekli olan Alman Kurdu, doğru eğitilirse tüm hünerlerini sergileyecektir. Zira Alman Kurdu’nun kişiliği buna müsaittir. Kolay öğrenebilen Alman Kurdu, odaklanmayı iyi bilir, çevik ve korumacıdır.

Alman Kurdu (Alman Çoban Köpeğinin) Özellikleri Nelerdir?

Alman Kurdu’nun anavatanı isminden de anlaşılabileceği gibi Almanya’dır. Dünya genelin de yaygın olan bu köpek cins, pek çok kişi tarafından sahiplenilmektedir. Ülkemizde Alman Kurdu’na kimi zaman ‘kurt köpeği’ denilmektedir.

  • Etrafında olup bitenlere karşı duyarlı olan Alman Kurt’larının konsantrasyonu ve cesaret de gelişmiştir.
  • Sahibinin sözünden çıkmayan bu köpek cins, hareketlidir ve yen bir şeyler öğrenmeye meraklıdır.
  • Hafızası ve algılama yetisi güçlü olan Alman Kurdu, her şey kolayca anlayıp kavrayabilir.
  • Alman Kurdu sahibine tıpkı bir dost gibi yaklaşır ve onunla sağlam bir bağ kurar.
  • Tanımadığı kişilere karşı son derece temkinli davranır ve kimseye hemen güvenmez.
  • Ailesini çok seven Alman Kurt’ları, sebepsiz yere havlamazlar.
  • Bu köpek ırkının dayanıklı bir yapısı vardır.
  • Çoğu zaman Sable (gri), siyah sarı veya tamamıyla siyah bir kürke sahiptirler. Alman Kurt’larının gövdesi uzun, kaslı ve sıkıdır.
  • Kemikleri incedir ancak son derece kuvvetlidir. Alman Kurdu’nun alnı hafif dışa doğru çıkıntılıdır ve kafası bedenine orantılıdır.
  • Alman Kurdu ile yakın arkadaşlık kurmak mümkündür. Kendini de sahibini de korumayı başaran Alman Kurdu, sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. Bekçi köpeklerinden biri olan
  • Alman Kurdu, bulunduğu yer için bir güvencedir. Alman Kurt’ları hiçbir zaman sebepsiz yere herhangi bir canlıya zarar vermezler ancak tehlikeli bir durum olduğunu fark ederlerse işte o zaman gözleri hiçbir şeyi görmez.

Alman Kurdu Nasıl Bakılmalı?

Alman Kurt’ları aşırı tüy dökerler. Onun için tüy bakımına önem vermeli ve günlük olarak taramalısınız. Alman Kurdu’nun enerjisi yüksektir. Bu sebeple onları her gün gezdirmeye özen gösterin. Bir Alman Kurdu sahibiyseniz, köpeğinizin hareketini sınırlamayın ve koşup oynayarak egzersiz ihtiyacını gidermesine yardımcı olun. İlaveten aşılarının da düzenli yapılması çok önemlidir. Zaten bu husus tüm köpek ırkları için geçerlidir. Alman Kurdu sahiplendiyseniz özellikle dişlerin ve kulaklarını her zaman temiz tutmaya dikkat etmelisiniz. Peryodik aralıklarla bir veterinere muayene ettirin.

Yorumlar kapalı.