Sonbahar da Nereye Gidilir?

Sonbahar da birçok şehri gezmek için en güzel vakitlerden biri. Dünyadaki tüm şehirlerin her mevsim ayrı bir güzelliği var. Hem okullar açılıyor hem de insanlar tatile gidip gelmiş ve çalışmaya başlamış oluyor. Bu da demektir ki şehirlerde olan o turist kalabalığı bir nebze de olsa azalıyor. Sonbahar da size uygun gezilebilecek yerleri inceleyelim. İyi Gezintiler.

Akdeniz

Sonbahar da Akdeniz coğrafyasında bulunan ülkeler ve gezilecek yerler için de en güzel aylardan biri.Bunaltıcı sıcakların yaz boyunca hüküm sürdüğü özellikle İspanya, Yunanistan, İtalya, Tunus, Fas, Mısır gibi ülkelerin güneşli günleri doyasıya yaşadığı ama bunaltmadığı bir dönem olan Eylül ayı, Akdeniz havzasındaki ülkeleri ziyaret etmek için en ideal sezon sayılabilir.Turistik kalabalıkların ve “deniz, güneş, kum” üçlüsünü tercih eden kesiminin uzaklaşmasından dolayı bu yerleri, Eylül ayında havalar nefis hale geldiğinde gezmek çok daha keyifli olacaktır.

Roma

Sadece İtalya’nın değil, aynı zamanda dünyanın başkenti olarak gösterilen Roma… Sonbaharın etkisiyle ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Roma, yürüyerek keşfedilebilecek harika bir şehir. Sonbahar da sıcak havaların etkisini kaybetmeye başlaması ile rahat rahat bu şehri yürüyerek gezebilirsiniz. Bu arada Sonbahar da bomboş şehirlerle karşılaşacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü her şehrin her mevsimde ayrı bir güzelliği var. Bunu görmek içinde yine turistler gezme planları yapıyorlar.

Paris

Fransa’nın başkenti muhteşem Paris’i gezmek için aslında en iyi zaman diye bir kavram yok. Burası yaz, kış ve bahar aylarında hep ilgi odağı olan bir şehir. Bizce Eyfel Kulesi’nden bu şehre her mevsim gelip manzaranın nasıl değiştiğine bir bakmalısınız. Paris sokaklarında ağaçların sonbaharda sararan yaprakları karşısında şehirde gezmek de ayrı bir keyif veriyor insana.

Orta Amerika – Güneydoğu Asya

Öğleden sonra sağanak yağışların sıradan sayıldığı Meksika‘dan Kostarika‘ya kadar olan bölgede, Karayipler de benzer durumdan etkileniyor.Adaların muhteşem manzaralarına rağmen ıslanmama şansınız bazen yok gibi bir şey!Güneydoğu Asya‘da ise Muson mevsimi dönemi başlıyor. Ekim sonuna kadar seyahat planı yapmamanız gereken yerlerden olan Güneydoğu Asya‘da bu dönemde çokça duyduğumuz sel gibi doğal afetler yaşanabiliyor.

Meksiko City

Meksika’da sonbaharın güzelliğini başkent Meksiko City’de görmek harika olacaktır. Bütün yıl boyunca hareketli olan şehir canlılığını Eylül ayında da sürdürüyor. Ülkenin en büyük şehri olan Meksiko’nun en soğuk zamanları Aralık ve Ocak ayı. En sıcak zamanları da Haziran ve Ağustos ayları arasında gözüküyor. Eylül ayı da bu şehri gezmek için ideal bir ortam sunuyor.

San Diego

Amerika’da bulunan Kaliforniya’nın sahil şehirlerinden biri San Diego… Her mevsim turistlerin gözde mekanlarından. Şehirde Eylül ayında sıcaklıkları çok düşmediği için ideal bir hava sıcaklığı oluyor. San Diego’ya gittiğiniz zaman mutlaka lezzetli yemeklerinden yemelisiniz. Sahil kısmında bulunan restoranlarda deniz manzarasına karşı sonbaharın tadını çıkararak yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Hong Kong

Hong Kong’da sonbaharın tadını çıkarmaya ne dersiniz? Şehirde bu zamanlarda nem oranı düştüğü için sıcaklıklarda yavaş yavaş düşmeye başlar ve o bunaltıcı sıcaklar kaybolur. Doğunun incisi olarak adlandırılan Hong Kong’u gezmek de ayrı bir güzel olur bu zamanlarda. Ayrıca bu şehir Asya’nın en çok seyahat edilen yerlerinden biri. Eylül ayında tüm muhteşemliği ile sizleri bekliyor olacak.

Tiflis

Gürcistan’ın başkenti Tiflis, mimari yapıları ile dikkat çeken ve gidip gezilmesi gereken yerler arasında. Pers ve Sovyet dönemi etkileri taşıyan mimari yapılarının hepsi görülmeye değerdir. Ayrıca yeşil alanları da çok ünlü bu şehrin. Sonbaharın etkisi ile de daha bir canlanır bu alanlar. Eylül ayında Tiflis’e gelip hem birbirinden güzel mimari yapıları hem de yeşil alanları gezebilirsiniz.

Orta Avrupa

Sonbahar da hava durumu bakımından, Orta Avrupa’ya gidip gezmenin ve oraların tadına varmak için seyahat etmenin en iyi zamanlarından biri.Bu ayda sıcaktan bunalmıyor, henüz başlamayan Orta Avrupa soğuklarını hissetmiyorsunuz. Avusturya, Macaristan, Çekya gibi ülkelerin gezilebileceği en güzel aylardan biri.Yine Balkan coğrafyası Eylül ayında havalar bakımından, seyahat ve gezilere uygun yerler arasında.Eylül ayında bu destinasyonlarda hava sıcaklıkları normal şartlarda 16 ile 20 derece arasında değişiyor.Ancak siz dereceden çok, kendi üşüme derecenize bakın tabii! Her halükarda sıra dışı bir durum için şemsiyenizi ve uzun kollu bir kaç eşyanız ile birlikte hafif bir yağmurluğunuzu yanınızda bulundurun.

Prag

Orta Avrupa’da bulunan Prag sonbahar zamanı sapsarı yapraklara bürünen ağaçları ile muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapar. Biblo gibi duran mimari yapıları ise şehrin daha da muhteşem görünmesini sağlar. Prag’a Eylül ayında gelip Vltava Nehri’nin kenarına kahvenizi yudumlarken sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.

Amsterdam

Kanallar şehri olarak bilinen Amsterdam’da sonbaharın harika görüntüsüne küçük kanallarda tekneler ile gezerek bakın. Amsterdam’ın doğasına sonbaharda aşık olacaksınız. Kanalların kenarında sararmış ağaçların altında tekne turu yapmak muhteşem bir keyif verecek size.

Kuzey Amerika

Sonbahar da Kuzey Amerika‘ya seyahat etmek isteyenler de, gündüzleri sıcaklıkları ideal derecelerde yaşasalar bile özellikle akşamları ve geceleri serinlikleri hissedebilecekleri bir havayla karşılacaklar. Özellikle Kanada‘da ormanların sarı ve kızıl renklere döndüğü bu dönemde muhteşem manzaralar görmek sıradan bir hal alıyor. Tabii ki bu yapraklar dökülene kadar sürüyor. Yani eylül ortasından ekim başına kadar geçen kısa sürede.

Kuzey Avrupa

Yazının başında da bahsettiğim Kuzey Avrupa’da Sonbahar da havalar artık bu coğrafyada keyifli dönemlerin son anları.Kış başlamadan gezebileceğiniz, ancak özellikle diğer yerlere göre serin bir havanın sürdüğü Kuzey Avrupa’da Laponya gibi yerlere kar düşmüş bile olabilir. Buna rağmen günden güne değişmesine karşın Kopenhag, Stockholm, Oslo gibi şehirlerde 15-17 derece sıcaklıklarda gezinmeniz oldukça olası.

Endonezya

Sıcak ve nemli iklimlerin yıl boyu devam ettiği Endonezya‘da Eylül ayı, Bali veya Java gibi adalara seyahat etmek için uygun mevsimlerden biri.Kuru mevsimin devam ettiği Eylül ayında tek sıkıntınız erken kalkmak olabilir. Çünkü bu dönemde güneş çok daha erken doğuyor.

Yorumlar kapalı.